СЕДМИ КЛАС - 62

• 42 322
  • 733
  •   1
Отговори
# 390
  • Варна
Качих ПИ по математика 03.05.15 МГ Варна в пощата. Отговорите ще ги добавя след седмица като ги имаме. Peace

# 391
Да, ще видим разликата между пробните по БЕЛ в Междучасие и СМГ съвсем скоро. В Междучасие има 5,54 (по-малко от предния път), да видим до 8-ми уж ще има и резултати от СМГ. За пробния по МАТ незнам. Всеки път, като питам как беше пробният получавам отговор "добре" -каквото й да значи това. Притеснява ме, че повечето пъти когато изпитът е лесен все нещо абсурдно е объркала. Ето днес на пробния по БЕЛ в Междучасие видях такива правописни грешки и думи с изпуснати букви в тях, че ми призля,  НО това е положението!!! Дано за НВО-тата са спокойни, концентрирани и да дадат максимумът от себе си!

# 392
Дънди,

погледнах - статистиките са публикувани на 05.06.2014 г.
Голямото мрънкане беше през 2013 г. - тогава РИО София първоначално публикува статистики през 50 стотни (най-общо казано това е 1 единица разлика в бала). В този вид не вършат работа.
Тогава мамите подлудиха РИО и МОН и след 2-3 дена статистиката беше през 1 стотна.
През 2014 г публикуваха статистика през 10 стотни (в бал 20 стотини) -това е добре, но не е иделано. В някои случаи и 1 хилядна може да е решаваща, а в други и при равен бал има неприети деца (според Наредбата се прилага допълнителни критерии).

Миналата година звънях в РИО Пловдив с молба за подробна  статистика - през малка стъпка е и можеш да хванеш почти точното място на детето в общата бройка. Зачудиха се за какво ми е. Обясних подробно. Споделих, че Бургас ( мисля те бяха) има вече, а ние още не можем да видим каква е общата картинка. Жената ми обясни, че статистики имат, но не са ги пуснали защото чакат разрешение от София. Може би пет минути след като затворих телефона пловдивското РИО качи статистиката. Вероятно и тази година ще е така, но смело атакувайте - статистика се вади с няколко натискане на клавиша. Нищо не им коства да я публикуват по-рано за да няма нервни от чакане  хора.

# 393
Дидева от испектората във Варна,казаха ,че ще влезе детето с по -нисък бал ,но с по предно желание.

# 394
  • Пловдив
Дидева от испектората във Варна,казаха ,че ще влезе детето с по -нисък бал ,но с по предно желание.

От инспектората във Варна може да отидат да се гръмнат.  #2gunfire
Не всеки служител в РИО е наясно с процедурата и класирането.
Само не знам защо вместо да кажат, че не могат да дадат точна информация, говорят дивотии на хората.
Класирането става по бал. Миналата година някой много подробно беше описал как работи програмата за класиране.

# 395
да вземем дете с бал 32. И друго с бал 33. Нека детето с по-високия бал е написало дадена паралелка на 3-то желание . А детето с по-ниския бал е написало същата паралелка на 1-во желание. Компштърът минава по бал отгоре надолу и щако първото дете няма достатъчно бал за първите си две желания ще влезе в паралелката по третото си желание. Но ако в тази паралелка се окаче, че макс. бал е 33,4 а минималния - 32,05 второто дете, което е искало тази паралелка като първо желание няма да влезе в нея. Въпреки че я е наредили най-отпред в желанията си. Топва не е определящо. Балът е определящ.
По същата логика дете с висок бал написало на първо място нискобалово училище мигновенно влиза там независимо. че на 3-5 или 10 място е наредило високобалови училища

# 396
Намерих тези статистики, но не мога да се ориентира, първата колона след резултатите ли показва техния брой? (наименована 427 за БЕЛ и 1155 за математика)?
Ако е така, изглежда доста плашещо.

Математика - за София:
56 пълни шестици
109 между 5.90 и 5.999
133 между 5.800 и 5.899
380 между 5.700 и 5.799

или това са 678 деца, които са изкарали над 5,70 ; 298 деца с успех над 5,80 и 165 деца с оценка от 5,90 нагоре. Или това е само за 1 модул?

# 397
  • Варна

Съветвам те на инспекторати и учители да не вярваш!  ooooh! Тук е цялата необходима информация отнсоно кандидатстването .Просто е нужно веднъж на ден да се влиза за 15 минутки и по-информирани от вас няма да има! Peace

# 398
  • Варна
Предчуствам как и тази година ще си изпилим нервите с тези статистики. Служителите от инспектората бяха много учудени за какво са ни и как тъй нямаме търпение да изчакаме класирането.
Още си пазя файла от 2010, когато във Варна бяха пуснали файл в екселски формат с резултатите на всяко дете. Може да си правиш каквито си искаш статистики и за нищо да не им се молиш.

Преди няколко години един съфорумец пък беше извадил от сайта на МОН такива данни за София и статистиката я имахме много преди от МОН да "разрешат".

Гледам, че в пощата стои писмото от biborana (ако се не лъжа) от миналата година за искане на статистика. Сигурно ще ни е в полза. Grinning

# 399
Още нищо не излиза за приравняванията. Казахте миналата година около 30.04, дойде и отмина. И датата за резултатите от "талантлив химик" наближава. Вероятно наистина ще ги изкарат наведнъж.

# 400
"Мдам... РИО  Пловдив  - нямат разрешителен мейл от МОН за пускане на статистика....
Препоръчаха да следим сайта ( сякаш не го правим от сутринта).
Ако някоя майка има позиции в МОН, нека даде повече инфо. Защо едни градове пускат, а други - не?"

това съм пуснала миналата година на 05,06,2014. около 16,30 часа.
 В 16,56 часа РИО пуснаха пловдивската статистика така както я искахме- - през 0,1 стотна

# 401
Извън НЕГ, бихте ли споделили кои други софийски училища са добре по немски, освен 73то, и евентуално английски  newsm78
Аз като че ли съвсем се обърках

За първи език немски-35-то СОУ.

# 402
  • Варна
Предчуствам как и тази година ще си изпилим нервите с тези статистики.

Няма ,сигурна съм! Поне от 2 г. статистиката на Варна е отлична. Peace
Преди 2 г. Софиянци пуснаха през 0.1 ,а варненци бяха през 0.5 . Обадих се и попаднах на невероятно учтива и явно работлива служителка и може би след 10 минутки я имахме и ние през 0.1.
Миналата година също мисля си бяха наред . Hug

# 403
  • Варна
Eй, прочетох ви.  Simple Smile
Сега погледнах и аз статистиката за Варна от миналата година. Поуспокои ме в интерес на истината. Което е добре, щото аз пък успокоявам девойката през ден. Почва да се плаши и това не е добре ... .

# 404
Как става класирането по бал?

Най-добото обяснение  в този форум е от 17 юни 2012 г. на НПМГ sysadmin:
http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=663802.msg22272316#msg22272316

Общи условия

Активация на акаунт