СЕДМИ КЛАС - 62

• 42 266
  • 733
  •   1
Отговори
# 360
Най-накрая и аз получих резултат от Междучасие - 5,43. Не стига за желаното училище. А той се отказа да учи вече.
Май ще си остане в Лицея. Поне имаме и този шанс. Confused

Това изобщо не е за подценяване! Гимназиалната степен на лицея е добра, а ако държиш на немския, можеш да го запишеш на курсове.
А за НЕГ и СМГ какви оценки се изискват за прием? Не съм се интересувала, но да кажем детето е с оценки 6 и по двата предмета в дипломата, над колко трябва да изкара на НВО?

# 361
parsy - Хуманитарната е много добро училище. И децата там са качествени.  А славата на езиковите гимназии е малко поувяхнала. Има дефицит на добри преподаватели и децата страдат от това.  А снобарията и новобогаташите налазват и високобаловите училища. И от това страдат предимно езиковитве гимназии.

# 362
  • на майната си
Оооо, аз нямам притеснения за това - дори за мен е програма максимум хуманитарната, чудя се защо така си променя мнението  всеки ден.
За езиковите - съгласна съм с теб. Остава да измисля и резервни варианти.
Тя ще пише езикови, но не на първо желание - аз определено няма да давам наклон, защото следващите 5 години са на нейния з...к, не на моя Simple Smile.
Ако някой все пак се сеща за прилични гимназии в Пловдив от по-достъпните - нека да споделя, моля.

# 363
  • София
Най-накрая и аз получих резултат от Междучасие - 5,43. Не стига за желаното училище. А той се отказа да учи вече.

Това изобщо не е за подценяване! Гимназиалната степен на лицея е добра, а ако държиш на немския, можеш да го запишеш на курсове.
А за НЕГ и СМГ какви оценки се изискват за прием? Не съм се интересувала, но да кажем детето е с оценки 6 и по двата предмета в дипломата, над колко трябва да изкара на НВО?

За НЕГ 2х5,80 за момчета е достатъчно.
Като завършила НЕГ не вярвам, че с курсове може да се научи езика на достатъчно високо ниво, за да се учи в университет в Германия или Австрия.

# 364
  • София
Жасмин, предвид минималния бал от 35,06 за момиче миналата година, сборът от двете изпитни оценка по БЕЛ и мат трябва да е минимум 11,53 (и  нагоре). Примерно две оценки от 5,75 не стигат.

Змия, грешиш, може би си имала предвид момичета. За момчета са допустими  и малко по-ниски оценки.

# 365
  • София
Жасмин, предвид минималния бал от 35,06 за момиче, сборът от двете изпитни оценка по БЕЛ и мат трябва да е минимум 11,53. Примерно две оценки от 5,75 не стигат.

Змия, грешиш, може би си имала предвид момичета. За момчета са допустими  и малко по-ниски оценки.

Да, не съм се изразила правилно. С такива оценки ти е в кърпа вързана НЕГ, а шансове за приемане вероятно има и с 2х5,60-5,70.

# 366
  • София
Реално погледнато, това са малко сметки без кръчмар, тъй като всичко зависи от сложността на тазгодишните изпити и справянето на децата.  Ако примерно задачите са по-трудни и в интервала с оценки над 5,80 има доста по-малко деца, то и балът  за прием  неминуемо ще падне. Или обратното...

# 367
От позицията на опита мога да споделя, че ако не пишете езиковите в началото на списъка ви присъствието им в него се обезсмисля. Те обират най-високите балове .  А ко имате висок бал ( пр. 33 и нагоре) и ги пишете назад, разбира се детето ще се закачи по първо желание в Хуманитарната, и ако после видите, че момичето с последен бал в желания език в езиковата е с бал по-нисък от вашия , тя е приета защото това е било първо нейно желание.  А вие малакр и с достатъчен бал сте директно в Хуманитарната, защото това сте писали на първо място.
Добри училища... освен изброените вече и ОМГ в някоя то първите паралелки  май не се сещам за друго. Имам приятелки навсякъде и това което чувам не е розово. Във френската английските паралелки са добре.   Да учат занаят.. незнам, аз лично мисля, че е рано.

# 368
  • нейде там, където ....

За НЕГ 2х5,80 за момчета е достатъчно.
Като завършила НЕГ не вярвам, че с курсове може да се научи езика на достатъчно високо ниво, за да се учи в университет в Германия или Австрия.

Надявам се да не се откажете от тази идея само защото (евентуално може би) няма да учи в немска езикова гимназия. Познавам две деца, учили в различни гимназии - НЕГ и МГ. Второто дете е по-успешен студент в Германия в момента, една и съща специалност.

# 369
  • Пловдив
Е, хайде пак с ученето на езиците на курс. Да, с НЕГ е по-лесно, но не е невъзможно с курс и езикова година в Германия да се учи там във ВУЗ.  Peace
И за Великобритания е същото. Синът на шефа ми си изкара ЕГ с френски, имаше добро ниво на английски преди това. В последния момент с негов съученик решиха да ходят в Англия /Франция, Белгия, та даже и Швейцария не го накефиха нещо  Simple Smile/ Един курс, взе си теста и сега завърша съвсем успешно първата си година. И хич не е от най-ученолюбивите. Трепереше дали ще закърпи диплома 4,50, за да покрие офертата. Добре че матурите дадоха малко сила на общия успех.
И с френски имам познато момче. Подготви се изцяло на курсове. А и примери за завършили ФЕГ, които не се справят с езика във Франция, има в изобилие.

parsy, след хуманитарната, идва нашето /Патриарха/, имат хуманитарна с немски и хуманитарна с английски, СОУ Паисий Хилендарски имат хуманитарен профил, в Яворов също, в Тракия в 60 класното имат хуманитарна с география ... обаче то там балът е съвсем нисък.  Peace

# 370
  • София
Разбирам Змия. Разбирам и привържениците на тезата,че език се учи и навън. Но досегът с най-много като брой немци, опцията за учене по немски програми и познаване на образователната им система още от гимназията най-добре се получава именно в НЕГ. И като добавим, че училището е в челото и като справяне на матури, не е лошо човек да учи там. А го има и финансовия елемент. За да минеш през всичките нива на един нов език, има да се изръсиш доста. За Щудиенколег, демек езикова година в Германия, още повече. Ученето в НЕГ спестява тези разходи или поне ги минимизира сериозно.

Последна редакция: вт, 05 май 2015, 12:57 от пенсионирана русалка

# 371
  • на майната си
Благодаря, Dundi. Аз Паисий и Яворов разглеждах също - просто нямам познати из тези училища - ориентирам се по старите балове Simple Smile. За бал 33 мога само да мечтая - ако имаше доволно шансове за такъв Simple Smile - хуманитарната нямаше да ми е мираж.
Език за мен не е проблем да учи на курсове - на този етап не се е втурнала в чужбина да учи и предвид "любовта" към училището - надали. Език и трябва на ниво за евентуална емиграция Simple Smile.

# 372
Въпросът беше ако не ги приемат в НЕГ. Иначе много ясно, че НЕГ е много по-добре от НУКК, ако детето ще учи после в Германия.

# 373
  • София
Разбирам Змия. Разбирам и привържениците на тезата,че език се учи и навън. Но досегът с най-много като брой немци, опцията за учене по немски програми и познаване на образователната им система още от гимназията най-добре се получава именно в НЕГ. И като добавим, че училището е в челото и като справяне на матури, не е лошо човек да учи там. А го има и финансовия елемент. За да минеш през всичките нива на един нов език, има да се изръсиш доста. За Щудиенколег, демек езикова година в Германия, още повече. Ученето в НЕГ спестява тези разходи или поне ги минимизира сериозно.

Именно, но НЕГ вече не е в областта на постижимото. С такива резултати има шанс за 35-то училище.
Ще чакаме резултатите в началото на юни, после ще мислим.

Проблемът ще е, ако резултатите са на кантар за НЕГ.

# 374
  • Варна
Да питам и аз, знае ли някой как точно се подреждат после децата по паралелките.

Пример: ако две деца се борят за последното място в една паралелка - да кажем немски в първа езикова - едното е с бал 34,10 и това му е шестото желание (но този бал не му стига за предните пет желания), другото е с бал 34,05 но това му е първо желание - кое дете ще бъде прието?

Общи условия

Активация на акаунт