Акушерската пареза

• 72 984
  • 599
  •   1
Отговори
# 150
Искам да ви разкажа нещо,преди няколко дни едно 2годишно дете от Пазарджик се яви на релк,детето беше с 95%ИНВАЛИДНОСТ с тотална пареза.И тези доктори от релк сега звели,че му дали сега 65%,а парезата е много тежка няма да може да  използва  ръката въобще.Възмутена съм от това решение на лекари който нищо не разбират от ап.Моето дете е 65,7% и няма място за сравнение с малкия много съм ядосана #Cussing out #Cussing outмайката се чуди дали да обжалва като ги знае какви са...
Отвратително.Аз за това ги съдя и няма да ги оставя на мира . Ние не сме подавали документи защото не искаме да има в документите на детето такъв за инвалидност.Стигат ни нервите свързани с отрицателните емоции и притесненията дали ще се оправи и до колко.
              Стискам палци всички дечица да се оправят и да ви радват с нови и нови постижения.
              Поздрави и целувки на всички малчуганчета. Heart Eyes Heart Eyes Heart Eyes  bouquet  bouquet

# 151
Днес свършихме поредния курс физиотерапия,а в неделя заминаваме на палатка за 1 месец на доспат,много сме радостни но форума ще ми липсва много. newsm68 newsm44 newsm41 ribolov  remybussiЦелувки на всички и приятно изкарване на месеца

# 152
Ей че е хубаво! 

Hug

Поздрави от нас!

Приятно изкарване ще ви чакаме да разказвате!

bouquet  bouquet  bouquet

# 153
Благодаря

# 154
Ей здравейте! Никой не пише напоследък... как сте? Как са малките ръчички!

На морето ли се запиляхте? Апък ние чааак септеври ще ходиме - да му се не знае! Confused

На всичко отгоре ще затварят и Спартак та месец и половина ще останеме без плуване! Има ли дечица, които ходят на плуване там! Я си казвайте бързо  Mr. Green

Поздрави на всички!  Hug

# 155
На всичко отгоре ще затварят и Спартак та месец и половина ще останеме без плуване! Има ли дечица, които ходят на плуване там! Я си казвайте бързо  Mr. Green
От кога затварят Спартак?

# 156
За Спартак - от 16 юли няма да работи... до края на август !!!

# 157
Здравейте! Отдавна не сме Ви писали нищо за нашето развитие. Ние вече сме доста по добре вече сме на 5 месеца ходили сме 5 пъти на физиотерапия в болница започнахме да вдигаме и сгъваме ръчичката  вдига я до нивото на челото и със сгъването няма проблем, но за мен най големия проблем в момента е супинацията т.е. завъртането на китката Вие имате ли подобни проблеми и как работите за разрешаването им?

# 158
И аз се включвам, за жалост! Родих на 26.04.2007г доста тежко, и поради тесен таз или по скоро невнимание на докторите малкия се роди с АП. Тежеше 3.500 което според мен не е едьр плод, но док. така се измькнаха. Това за което ме е яд е, че бях с предварителна уговорка с лекар, платих си като поп, ате дори не ми казаха. На следвашия ден казаха че е сьс счупена ключица, което в последствие се оказа абсолютно невярно!Изписаха ни , като никьде не беше отразено АП-то.Итака една позната ни прати при доц. Узунова, от там при док. Литвиненко, и от там на26 дни бебе постьпи с мен в болница за 5 дни за рехабилитация. Запознахме се сьс  доста добра рехабилитаторка която ни пое и от тогава ходим на частно при нея. Три пьти седмично, работим и вкьщи като аз му правя масажите- 2 пьти рефлекторни и 2 пьти само на рьчичката.Когато се роди движеше прьстите като стискаше доста здраво, и правеше някакви движения в рамото. Сега на 2мес и половина вдига рьчичката като я слага в устата, свива в лакьтя но не завьрта китката.Но нашта докторака ни успокоява, че и това ще оправим. Бих искала да си пиша лично с мами или таковци с такьв проблем. Ако има нещо неясно  питаите!

# 159
Miho_tati, доста добър напредък за 5 месеца работа!

Последна редакция: вт, 10 юли 2007, 22:24 от МоЦаРелк@

# 160
Благодаря за надеждата която ни вдъхваш МоЦаРелк@ дано всички дечица да се оправят бързо за да радват мама и татко

# 161
  • Перник
Miho_tati, доста добър напредък за 5 месеца работа!

zdravei.pravite li fizioterapiia s bebo ili samo gimnastika?Pri koia rehabilitatorka hodite da ne e pri Mimi Petrova?

# 162
  Здравейте , момичета!
  Моята дъщеря е с акушерска пареза на лявата ръчичка. Ето и нейната история:
Когато се роди, Петя, беше с абсолютно обездвижена ръчичка. В родилно отделение не ни казаха нищо за рехабилитация. #2gunfire #2gunfire  Само ни изписаха витамин Вкомпекс и Нева лин. Казаха , че само така нерва ще се възстанови и ръчичката ще се движи! ПЪЛНИ ТЪПАНАРИ!!!! НЯМА НИЩО ТАКОВА! #Cussing out #2gunfire #Cussing out #2gunfire    Отидохме в Детска Педиатрия "И. Гешов". Там никак не бях доволна от рехабилитаторката.Нищо не постигнахме там.Само дето си изхабих нерви и средства.
 Истината е в рехабилитацията. Господ ми помогна да открия добра рехабилитаторка тук в Бургас. Когато започнахме работа с нея състоянието на ръчичката беше критично. Не стига, че с прекъснат нерв, но и с последствия - хипер екстензия на лакътя (изкривяване). Това беше на третия месец от раждането. Последваха рехабилитация след рехабилитация. Всяка седмица по 3 пъти по 45мин. Сега на 1година и 4 месеца , детето си движи ръката  доста добре. Все още има леко изкривяване и не на цяло разгръщане на ръката , но и това ще стане.
  Затова майчита с такива деца, не се отчайвайте, рехабилитация и търпение. Това е истината. 

# 163
Много е добре, че при вас нещата се нареждат така ...  Hug

искам да попитам нещо...

.....Не стига, че с прекъснат нерв...............
това доказано ли е с някакво изследване?

поздрави

bouquet  bouquet  bouquet

# 164
КераЦудка, още при раждането се установи, че ръчичката на детето е обездвижена на цяло. От родилно отделение, след преглед с невролог, ни изписаха с диагноза. Изследвания никакви не са правени и това много ме притеснява. Когато покъсано в София я прегледа друг невролог, потвърди диагнозата и веднага ни прие в отделението, за да се прави рехабилитация. (Както писах по-горе никак не съм доволна от престоя ни там.) Но в интерес на истината не са правени никакви изследвания.

Общи условия

Активация на акаунт