Акушерската пареза

• 72 994
  • 599
  •   1
Отговори
# 165
b_zlateva,

Това може би вече не е от такова значение дали са ви правени изследвания или не...важното е , че нещата вървят доста добре... щом ви остават само фините движения  Hug

Но за твое собствено успокоение, ако искаш говори с вашата рехабилитаторка по темата... според моето менение на лаик (разбира се  Embarassed) вие сте нямали прекъснат нерв!

Пожелавам ви успех и скоро да се похвалите с още по-добри резултати
Пиши ни от време на време!
  bouquet  bouquet  bouquet

# 166
Здравей aemi предполагам, че въпроса се отнася до нас.
Ние сме ходили четири пъти в болницата на д-р Чавдаров и един път в болницата във Враца защото ние сме от там. Нямаме рехабилитаторка която да се занимава с детето ежедневно ние сами и правим гимнастиката горе долу на ден по два пъти през август ни предстои още една рехабилитация в София.
Когато сме в болницата ни правят гимнастика, парафин и ел.стимулации.А още в самото начало направихме и 30 барокамери.
Ако нещо друго те интересува питай без да се притесняваш.

# 167
Да направя едно уточнение ходили сме четири пъти по 10дни

# 168
  • Перник
A pravite li ionoforeza s nivalin?

# 169
aemi ние ходим при Мими Петрова от 2 месеца, и вие ли ходите там на частно? Ако ходите какви резултати сте постигнали? Пиши ми моляте, много ме вьлнува?!?! Предварително ти благодаря!

# 170
До момента не сме правили йонофореза с нивалин

# 171
  • Перник
Zdravei Vaniorita.Neznam dali tova koeto shte ti napisha shte ti hareshe,no vse pak tova si e moe lichno mnenie.Kato se rodi malkata az lejah s neq v pediatriata,no vopshte ne sam dovolna.Zapochnah da hodia pri Mimi Petrova sled izpisvaneto ni.I nie kato vas hodihme 3,4 puti v sedmicata pri neia,postoiano mi povtarashe che deteto niama nyjda ot fizioterapia,che neinite masaji sa mnogo dobri,che rukata i s tiah shte se vuztanovi no za sujalenie ne stana tochno taka.Dva meseca bez rezyltat,po tochno maluk napredak.No neshto v mene mi podskazvashe che tova koeto se pravi na deteto e malko i nedostatuchno.Reshih da potursia neshto drygo i dobre che go napravih.Oshte na purvia kyrs s fizioterapia malkata zapochna da vdiga rukata,malko po malko se opravi i izkriviavaneto na kitkata.Dnes moga da se pohvalia che sme dobre i rabotim aktivno s rukata,a mojeshe da ne e taka.Moi suvet e da vodish deteto na fizioterapia tia e mnogo vajna poviarvai mi,kakvo ti prechi da opitash.Ako neshto drygo te interesyva pishi mi,shte se radvam da ti pomogna.  bouquet

# 172
                     Отварям темата винаги с две основни чувства - първото - страх,че се увеличаваме и второто - надежда,че има нещо ново ,което да помогне на децата ни.Когато писах за първи път - ми отговори само една мама,а сега / за съжаление/ броя ни се е увеличил.
                     Надявам се,че всеки е успял да намери точния рехабилитатор и всичко да е ОК.Моля,споделете впечатления от електростимулацията и къде я правите? Ние за сега не успяваме да намерим добрия специалист,а когато не е така ползата е съмнителна.Предварително благодаря!   bouquet

# 173
Децата с АП имат ВИНАГИ нужда от комплексна рехабилитация, включваща: кинезитерапия - рефлексно-предизвикани движения, пасивни и активни движения, движения срещу съпротивление, вибрации, масаж и други; преформирани физикални фактори: магнитно поле, галванизация/йонофореза, електростимулации,; хипербарна оксигенация, лазер-акупунктура; позиционно лечение и други.

Не се подавайте на внушенията, че един масаж е достатъчен.
Ще сгрешите, което няма да се отрази добре на детето Ви.

Има много лица, които водени от различни подбуди..... избягват информирането на родителите за възможностите на комплексната рехабилитация при деца с АП. Колкото по-рано се започне комплексното стимулиране на реинервацията, толкова шансовете на детето са по-големи.

д-р Ив. Чавдаров

# 174
  • София
Здравейте,

Аз съм леля на момиченце почти на годинка с акушерска пареза. В момента живеят в провинцията и там й правят набор от процедури: електростимулация, йонофореза, парафин и кинезитерапия. Предстои им да се местят в София и сега сме в процес на търсене на лечебно заведение, което работи със Здравната каса и се занимава с извършването на такива процедури на деца.

Споделете, моля, къде водите вашите деца на процедури, какви процедури им правят, заплащате ли процедурите и доволни ли сте от лекарите там. Блягодаря на всички предварително.

# 175
  • Перник
Zdraveite mami.Na skoro prochetoh edna kniga v koiato imashe snimki na  deca s  parezi i biah mnogo uchudena ot rezyltatite.Vajnoto koeto pishe tam e che decata sa lekuvani sistemno s aktivna i kompleksna fizioterapia prodaljenie na mnogo godini.Pishe sushto che roditelite ne trqbva da se otkazvat ot lechenieto,tui kato reinervaciata pri dobri uslovia moje da prodalji 7,8 godini.Strano ,no fakt.Ne triabva da se prenebregva i podurjashta fizioterapia  sled postignati te rezyltati,tai kato mogat da posledvat kontrakturi koito da prechat na dvijeniata v palen obem.Zatova mami gledaite samo napred i ne se seshtaite za stari neshta.Decata ni imat nujda ot nashata pomosh.I ako nie vsichki se ambicirame da vaztanovim ad maximum funkcionalnata izpolzvaemost na zasegnatata raka na deteto ni,koeto e postavilo sadbata si v nashite race i prilagame uporito v prodaljenie na godini kompleksna fizioterapia i rehabilitacia,ubedena sam che mnogo poveche deca polucheli s rajdaneto pareza na rakata ,shte dobiat,makar i s cenata na mnogo usilia,vazmojnost da uchastrat ravnostoino v sazdavaneto na duhovni i materialni blaga.  bouquet

# 176
                 aemi , бедата в нашия случай е ,че сме в БГ.Тук почти навсякъде претупват процедурите.Както и да звучи ,но е така.Навсякъде където съм чела е казано,че йонофореза ,ако не е на точното място е без всякакъв ефект,същото е и за електростимулацията.Когато трябва да се работи върху мускулите-разгъвачи,електростимулацията може да "усили" сгъвачите и да се получи обратния резултат.Виждала съм деца след електростимулация със сгъната ръка и рехабилитаторите "губят" маса време за да"отворят" ръката. Гледах филм за дете с АП в Австралия - ПЛУВАНЕТО там извърши чудеса.Всички процедури се извършваха във вода.Детето просто не можеше да се движи в друга среда.След 7 години детето плуваше като риба и можеше да се обслужва във всяко отношение и на сушата.Говоря за изключително тежък случай свързан и с оперативно лечение .
                 Що се касае за "шансовете" на децата ни - такива има до 18 години ,защото миелиновата обвивка на нервите се развива до тази възраст.Обяснено ми беше,че и при напълно прекъснат нерв аксона прораства в развиващата се миелинова обвивка и се свърза,но може свързването да не е "точно" и да се получи неправилно движение.Поне така го разбрах.Контрактурите се оперират в Горна баня,но след това всичко започва от начало.На консултацията ми казаха,че при малки деца много често операциите не са с очаквания резултат./за съжаление/ Така,че ни остава рехабилитацията и достъпните спортове.За мен това е плуването и както каза д-р Цеков завеждащ клиника "Горен крайник" в Горна баня  - движение,движение и пак движение.Пасивно,активно или каквото щете друго ,но в ДВИЖЕНИЕТО  е спасението и надеждата.  bouquet

# 177
  • Перник
Privet Didia.Tova e taka,no ne mojem da ne viarvame na vsichki doktori.Nesmiatash li che i tuk v BG ima dobri lekari?Az lichno sam mnogo dovolna moeto dete beshe s mnogo tejka pareza,a sega 10 po kusno  veche e s leka.Sled purvia kurs s elektrostimulacia deteto zapochna da dviji rukata,no vseki sluchai e razlichen.Vie pravili li ste niakoga stimulacii?

# 178
Здравейте на всички!
Аз съм поредната майка на дете с акушерска пареза. Бебенцето ми няма още и два месеца, но вече започнахме с процедурите по рехабилитацията: електростимулации, електрофореза и физиотерапия. Иска ми се някоя от Вас с "по-дълъг стаж" в това отношение да ми пише и да ми вдъхне малко кураж.

# 179
       Здравей,nelly_81.Като видях темата ,че е " отскочила" нагоре потръпнах.Добре дошла при нас /ако така мога да кажа/.Пиши какво те интересува и всички ще се включим да помагаме кой с каквото може.Дано бебчето се оправи по-бързо.За да помогнем пиши малко по-подробно какво точно те интересува?  bouquet

Общи условия

Активация на акаунт