Астрология - 6 тема

• 44 005
  • 740
  •   1
Отговори
# 585
Брака е по Сатурн и опозициите към него може да са направили жената нестабилна. По дом според мен, Луната ѝ не е зле поставена, но според индийската астрология (Джиотиш) най-трудното емоционалното положение става 7-ми дом - проблеми и неразбирателства с другите + това ако планетата в 7-ми не е силна, то човек се чувства непригоден за брак.

Марс няма как да е управител на Слънцето Rolling Eyes . Марс е естествен управител на Овен и 1-ви дом, а в тази карта управлява 5-ти и 6-ти дом.

# 586
  • София
 Управителя на Слънцето по знак не е ли Марс, след като Слънцето е в Овен (не съм сигурна на БГ как се казва  Rolling Eyes) е поне за Венера съм се насочила правилно  Rolling Eyes
Явно Луната наистина не е себе си в Козирог  Rolling Eyes
А какво имаш предвид по Сатурн е за брака, в тази карта или по принцип  Rolling Eyes

# 587
Слънцето управлява знака Лъв, не Овен. В случая Марс е диспозитор на Слънцето, тъй като Слънцето е в Овен.
А Сатурн управлява брака по принцип.

# 588
  • в 1001-та нощ
Тъкмо се отвори дума за управителите на домовете - да попитам. Преди години, когато се интересувах  - не помня къде съм чела, но всеки дом си имаше - в реда, в който са значите - за 1 дом - като за Овен, за 2 дом, като за Телец и т.н. Понеже сега за управител на дома гледаме в кой дом е върха му - отново се замислям кога домовете са с фиксирани господари  Rolling Eyes Може би, когато са равни по големина?  Rolling Eyes

И още един въпрос - ползвате ли сайт, който показва (смята) дирекции и прогресии и такъв, който показва 3D модел  на картата?

# 589
Алена, не разбрах много въпроса Rolling Eyes . Марс е естествен управител на 1-ви дом, защото управлява Овен, а Овен е първият знак в зодиака. После е Венера и т.н. Управител се определя по знака, който е на върха, това е и началото на дома. Какви фиксирани господари имаш предвид newsm78 ?

В астро.ком има опция за дирекции и прогресии.

# 590
  • в 1001-та нощ
Точно това имах предвид, но не знаех, че се нарича естествен управител Simple Smile А ако за даден човек - върхът на 1 дом е в Телец - Венера какъв управител се нарича на неговия първи дом? Марс е естествен управител на 1 дом за всеки от нас, но според часа на раждане - върхът на всеки дом попада в даден знак и има съответен управител - този вид управител как се нарича?  Rolling Eyes

# 591
Точно това имах предвид, но не знаех, че се нарича естествен управител Simple Smile А ако за даден човек - върхът на 1 дом е в Телец - Венера какъв управител се нарича на неговия първи дом? Марс е естествен управител на 1 дом за всеки от нас, но според часа на раждане - върхът на всеки дом попада в даден знак и има съответен управител - този вид управител как се нарича?  Rolling Eyes
Алена, пак не спим в малките часове Hug
Ако 1Д е в Телец, то:
-естествен сигнификатор на дома е Марс /Овен
-личен сигнификатор на дома е Венера/Телец

Естествени сигнификатори на домовете са планетата управител на дома в плоска карта т.е. 1Д е Овен.
Лични сигнификатори на домовете са господарите на домовете и планетите в домовете.

# 592
Брака е по Сатурн и опозициите към него може да са направили жената нестабилна.

Това пък от къде е?
Сигнификатори на брака в женска карта са Слънцето (при дневно раждане) или Марс (при нощно). В случая това е Марс. Намираме го изключително слабо поставен в заточение в знак телец, в критичен градус, в опозиция със Сатурн и Плутон. Винаги следва да се разглежда и управителя на 7-ми дом + Венера като естествен управител на дома. Тя е на трон в телец, собствен знак и дом. В случая обаче  важи правилото, че сигнификаторът унищожава онова, което сигнифицира, ако стои в този дом и е достатъчно силен.

# 593
Брака е по Сатурн и опозициите към него може да са направили жената нестабилна. По дом според мен, Луната ѝ не е зле поставена, но според индийската астрология (Джиотиш) най-трудното емоционалното положение става 7-ми дом - проблеми и неразбирателства с другите + това ако планетата в 7-ми не е силна, то човек се чувства непригоден за брак.

Марс няма как да е управител на Слънцето Rolling Eyes . Марс е естествен управител на Овен и 1-ви дом, а в тази карта управлява 5-ти и 6-ти дом.

Lailah , аз съм с вода и въздух в картата, един огнен Нептун и АСЦ.

Greene, може ли ппак, по-елементарно, как сигнификатора унищожава онова, което сигнифицира, ако стои в дома и е достатъчно силен?

Дали разбрах ок, щом сигнификатора е толкова силен, това идва в повече, т.е. много хубаво не е на хубаво?

Мислите ли, че има шанс за сериозни връзки, един вид да са неизбежни? Обикновено тя ги саботира съзнателно

Венера кога влизаше в Лъв? Дали ще се случи нещо с мъжа със слънце в Лъв? Той не живее в бг? Разведен. Не помнеше дали е на 16 или 17.08 дали ще измести много Луната?

Честито ви пълнолуние днес

# 594
Greene, може ли да обясниш по-подробно "правилото, че сигнификаторът унищожава онова, което сигнифицира, ако стои в този дом и е достатъчно силен"? Разбирам го, като негативен ефект, нали така?

Примерно моят 7Д е в Лъв и управител е Слънцето, а естествен управител е Венера. И Слънцето и Венера са в 7Д, т.е. и двата управителя на дома са вътре в него. Това отрицателно или положително е?
Слагам и картата:
Скрит текст:

# 595
  • София
Да Марс е диспозитор на Слънцето това имах предвид  Embarassed
Грийн а не смяташ ли че Венера е слабо аспектирана?
Нямам рожденна дата да сметнем силата на планетите  Rolling Eyes
В този ред на мисли кога една планета е слаба  newsm78
Слънцелуна обясни за Сатурн че нали и мен брака ме вълнува, аз съм чела това което каза Грийн което в моята карта не сочи към щастлив брак  Sad

# 596
Ани, това е правило от индийска астрология, но важи и за западната.  По-напред в темата бях пускала една статия на Гали точно по този въпрос. Там ставаше дума и за силен Юпитер в пети дом (във връзка с липса на деца). А за силна Венера в седми дом - тя го тълкуваше, че човек не може да бъде моногамен в брака, а ще търси все нови и нови предизвикателства.  На прост език - всички знаем, че за да живее едно цвете се нуждае от вода. Но ако се прекали с водата, тя просто го удавя и унищожава.

Барелина, нямам време сега да разглеждам картата ти, но на пръв поглед това не важи при теб.

Lailah, Венера има един доста точен тригон с Луната, което е силно положителен аспект и говори за желание за домашна хармония и семеен уют. Но като цяла в картата преобладават енергии несъвместими със спокойствие и хармония. Овенското Слънце квадрат с козирожката Луна, Уран в първи дом, наранен Марс като сигнификатор, по-скоро говорят за човек, който е достатъчно самостоятелен, свободолюбив и не би се обвързал никак лесно.

# 597
Грийн права си, тя наистина е свободолюбива, самостоятелна и наистина не желае да се обвързва. Осъзнава и спазва хм, вселенските закони. Например често има женени мъже за обожатели, тя казва, че дори и някой да и харесва, не желае да си натоварва допълнително кармата и от това нищо добро не би излязло.
Този Лъв и харесва, и там по-има шанс, защото е разведен. Не знам има ли деца, но ако има ще е чудесно, защото тя не иска деца, осъзнат избор.

# 598
Мацки, отдавна се чудя и не знам къде да проверя, може би в някои от книжките за начинаещи...

Има някакъв аспект между планети. Как се тълкува той?
Гледа се дома, в който попадат планетите в наталната карта, гледа се също дома, който те управляват в наталната карта? Получават се четири дома, върху които ще има влияние въпросния аспект. Правилно ли разсъждавам?   newsm78

Знам, че интерпретацията за транзити, дирекции и прогресии може да е различна...

Можете ли да препоръчате книга, която да обяснява по-подробно как би следвало да се интерпретират аспектите?
Благодаря ви!

# 599
Като начало можеш да се снабдиш с 6 тома на Марион Марч / Джоан Макевърс
В тази поредица ще намериш основните принципи на астрологията,техниките на интерпретация,транзити,лунации,соларен възврат,прогресии,дирекции,слънчеви и лунни затъмнения

Общи условия

Активация на акаунт