Астрология - 6 тема

• 43 988
  • 740
  •   1
Отговори
# 600
Като начало можеш да се снабдиш с 6 тома на Марион Марч / Джоан Макевърс
В тази поредица ще намериш основните принципи на астрологията,техниките на интерпретация,транзити,лунации,соларен възврат,прогресии,дирекции,слънчеви и лунни затъмнения
Ето това може да си го подаря за рождения ден.
Благодаря!   bouquet

# 601
  • Сф
По повод приятелката на aniram да кажа и аз какво мисля.

Свалките и децата гледам по пети дом. Управителят е Марс, в изгнание, поразен от Плутон и Сатурн.

Първо, Марс в Телец е воля, насочена към съпротива. Т.е. само по себе си това положение би ни насочило към това, че дамата не проявява инициатива към връзки, а когато трябва да изрази действие, то то е съпротива.

Второ, Марс е в напрегнат аспект с Плутон и Сатурн.
Аспектът Марс-Сатурн може да означава деспотизъм. Тъй като няма отношение към 1 дом, той би могъл да означава, че деспотизмът се проявява в отношение на засегнатите домове - 5 дом - на свалките и децата и 3 дом - на братята и сестрите, ако такива има. Респ. връстниците, когато е била дете. Т.е. може да й е трудно да комуникира с деца по принцип.

Опозицията Марс - Плутон в женска карта може да сочи, че е била жертва на насилие, не задължително физическо. Но ако погледнем, че Плутон е Управител на Асц, тогава ситуацията може да се тълкува, че нейната същност е в опозицията с управителя на дома на децата и свалките. Също така може да е показател, че тя може да проявява директна агресия към деца.

Ако вземем Слънцето и Марс като показатели за мъжете, които харесва. То Слънцето е под управлението на Марс (като диспозитор), а самият Марс го разгледахме вече, че е в достатъчно наранена позиция. Може да е имало място и съответното възпитание от страна на родителите така, че тя да приема мъжете като скрита заплаха или че са недостойни или подобно.

Ако разглеждаме Луната като сигнификатор на жената-майка, то виждаме, че тя е на върха на тау-квадрат от опозицията Марс- Плутон и Сатурн - Плутон. Силно стресирана, така че е логично, че жената няма никакво желание да се пробва в тази роля.

Положителните аспекти от тези две опозиции са единствено към Нептун - в Стрелец и в съединение с Южния възел. Бихме могли да кажем, че жената се опитва да се справи с вътрешния си конфликт, като намира изход в някакви религиозни или окултни практики. Нептун е във втори дом - илюзията, че притежава нещо ценно, може би нематериално.

Ако погледнем нещата откъм евентуалната им кармична страна, то това за нея е познат изход от сложни ситуации от минал живот. Може да е била монахиня и да не е имала опит с мъже, отношения и деца.

Какво би могла да предложи тя на един мъж: Плутон (У Асц) и Марс (У Слънце) в опозиция, плюс Юпитер и Уран (като планети в 1 дом) - това е почти коктейл Молотов. А какво търси? Венера, в чистия й вид. Обич, която да разтвори всичките й вътрешни конфликти, да излекува раните й и да й помогне да преодолее страховете си. Божествена любов със земни параметри. Доста трудно за изпълнение изискване, ако се замислим.

# 602
Брака е по Сатурн и опозициите към него може да са направили жената нестабилна.

Това пък от къде е?
Сигнификатори на брака в женска карта са Слънцето (при дневно раждане) или Марс (при нощно). В случая това е Марс. Намираме го изключително слабо поставен в заточение в знак телец, в критичен градус, в опозиция със Сатурн и Плутон. Винаги следва да се разглежда и управителя на 7-ми дом + Венера като естествен управител на дома. Тя е на трон в телец, собствен знак и дом. В случая обаче  важи правилото, че сигнификаторът унищожава онова, което сигнифицира, ако стои в този дом и е достатъчно силен.

Ами аз го знам по друг начин. Слънцето и Марс са сигнификатори на мъжа и неговата същност. Сатурн е отговорност и стабилност и без него човек не може да сформира дълготрайни връзки. Нали за да се задържи връзката трябва да има Сатурнови аспекти в синастрията. В такъв смисъл имах предвид, че Сатурн се свързва с брака Simple Smile .

Слънцелуна обясни за Сатурн че нали и мен брака ме вълнува, аз съм чела това което каза Грийн което в моята карта не сочи към щастлив брак  Sad

Ти самата чувстваш ли се стабилен човек с тези две квадратури от Слънцето и Луната към Сатурн ?

# 603
Аз имам квадратура Слънце-Сатурн и определено се определям като стабилен човек, брака и семейството са много важни за мен и винаги са били  Rolling Eyes

# 604
Ти имаш и тригон между Юпитер и Сатурн, както и секстил между Меркурий и Сатурн, а Меркурий при теб е управител на Асцендента. Аз говоря за хора, чиито Сатурн им е по-тежко аспектиран в картата.

# 605
Ти имаш и тригон между Юпитер и Сатурн, както и секстил между Меркурий и Сатурн, а Меркурий при теб е управител на Асцендента. Аз говоря за хора, чиито Сатурн им е по-тежко аспектиран в картата.

Да, така е   bouquet но определено съчувствам на тези с квадратурите Слънце-Сатурн, не е лесно  Embarassed

# 606
  • в 1001-та нощ
Точно това имах предвид, но не знаех, че се нарича естествен управител Simple Smile А ако за даден човек - върхът на 1 дом е в Телец - Венера какъв управител се нарича на неговия първи дом? Марс е естествен управител на 1 дом за всеки от нас, но според часа на раждане - върхът на всеки дом попада в даден знак и има съответен управител - този вид управител как се нарича?  Rolling Eyes
Алена, пак не спим в малките часове Hug
Ако 1Д е в Телец, то:
-естествен сигнификатор на дома е Марс /Овен
-личен сигнификатор на дома е Венера/Телец

Естествени сигнификатори на домовете са планетата управител на дома в плоска карта т.е. 1Д е Овен.
Лични сигнификатори на домовете са господарите на домовете и планетите в домовете.

Първо поздравления, че и двете спечелихме нещо на едно място  Hug

И второ  Blush много благодаря за пояснението. Когато влязох в темата се смутих, че не се коментират естествените сигнификатори на домовете, защото ги помнех добре от предишните си занимания, а не помня много от тогава Simple Smile Сега вече всичко е на мястото си  Blush

Аз съм нощна птица, обичам нощта, да будувам и да спя малко - да не си проспивам живота, но за жалост - снощи бдях над температурата на малкия  Crazy Но, добре, че е темата - да ме разсейва   bouquet  bouquet  bouquet

Брака е по Сатурн и опозициите към него може да са направили жената нестабилна.

Това пък от къде е?
Сигнификатори на брака в женска карта са Слънцето (при дневно раждане) или Марс (при нощно). В случая това е Марс. Намираме го изключително слабо поставен в заточение в знак телец, в критичен градус, в опозиция със Сатурн и Плутон. Винаги следва да се разглежда и управителя на 7-ми дом + Венера като естествен управител на дома. Тя е на трон в телец, собствен знак и дом. В случая обаче  важи правилото, че сигнификаторът унищожава онова, което сигнифицира, ако стои в този дом и е достатъчно силен.

Интересно ми стана и реших да проверя при мен  Blush Аз съм с дневно раждане, значи гледам Слънцето - високо е в 10 дом, в критичен градус - 29.55 в Стрелец - най-криричният, до колкото четох  Rolling Eyes. Прави квадрат с Лилит (в 1 дом).

До колкото успях да намеря инфо - предполага се, че си носим връзката от минал живот  Rolling Eyes И аз имам основания да го допусна  Thinking Например - магнетчното привличане от първо съприкосновение, той от първия миг е знаел, че аз съм жената, майката и т.н. и сподели, че не е имал таква увереност с друга жена ... Аз пък от своя страна - често получавам подкана от приятелки - да си хващам пътя, като имаме проблеми, но имам ясната визия, че не искам да бягам, а да остана и разрешим търканията (за да не ми се поднесат в лицето на следващия) ....Все едно знам, че тези конфликти трябва да се решат, не да бъдат избягнати  Thinking Увереността ми е доста дълбока, не просто рационално мислене  Rolling Eyes

По втората точка - управителя моя седми дом - то Меркурий е пак в 10 дом, но в Козирог - на по-малко от градус от върха на 11 дом . Т.е и двата сигнификатора са високо в 10 дом  Thinking Това дали би следвало да предполага общ бизнес? Защото с първата ми връзка - 11 години - макар и без подпис си беше един брак - и имахме съвместен бизнес - от самото начало до края Simple Smile Аз се оттеглих от бизнеса, връзката и всичко, което ни свързваше  Thinking

Да се върна на втория сигнификатор (управителя на 7 дом) - Меркурий - то ММ е с асцендент Близнаци (в критичен градус, ако има значение). Прави тао квадрат с Юпитер и Плутон. Това напрежение го усещам във връзките си. А Плутон ми е и в 7 дом на всичкото отгоре Sad

За да е още по-гадно - Венерата ми е в 8 дом, в скорпион - в изгнание, Плутин я натиска кофти и от там.

Явно трябва да забравя всякави илюзии за лежерен и спокоен брак Sad То не, че ги храня, но човек си мечтае понякога  Twisted Evil

Статуквото съм го приела, но ми е драго да си го обясня  Blush

# 607
Ами аз го знам по друг начин. Слънцето и Марс са сигнификатори на мъжа и неговата същност. Сатурн е отговорност и стабилност и без него човек не може да сформира дълготрайни връзки. Нали за да се задържи връзката трябва да има Сатурнови аспекти в синастрията. В такъв смисъл имах предвид, че Сатурн се свързва с брака Simple Smile .

Така, както се опитваш да го обясниш, Сатурн е вторичен фактор и може и да има (сключва аспекти със сигнификаторите), и да няма отношение към брака в една натална карта (не сключва аспекти с тях). Ще бъде първичен, ако е управител на седми дом или е в седми дом. Иначе  сигнификаторите на брака в женска карта (Слънце или Марс) и мъжка карта (Луна или Венера) са дефинирани още от Птоломей. Това е разделение взависимост от пола, а Венера винаги (независимо от пола на натива) е сигнификатор на брака.

# 608
  • София
Слънцелуна да не забравяме, че освен таоквадрата Луна-Слънце-Сатурн имам и съвпад с Плутон и стелиума от Плутон, Марс и Стаурн  Joy ами зависи какво имаш предвид под стабилен  Rolling Eyes като човек смятам че съм много стабилна, държа до глупост на думата си и обещанията, перфекционист на тема коректност под всякаква форма, винаги готова да помогне, но... емоционално не мисля че съм особено стабилна. За мен в тази комбинация най-силна е луната и явно заради това емоционално избиват нещата. Имам голяма сколонност към крайности, ако ще съм нещастна ще съм ама много нещастна, ако ще съм щастлива ще е хиперактивно, просто няма средно положение чак аз не се трая на моменти  Sad и друг път съм писала, че квадратурите почти не ги усещам или мобе би не осъзнавам, за мен опозицията е проблемна. Квадратурите ги усещам чисто като препятсвия в живота, като се активират от транзити и става страшно  Rolling Eyes и от двата таоквадрата според мен този с Плутон е по-изявения с тези настроения и непрестанно променяне  Rolling Eyes сега се замислих, този факт може ли да сочи, че по-скоро асцендента е Водолей, а не Козирог  Rolling Eyes
А по въпроса с брака, в моя случай дневно раждане - гледа се слънце силно наранено, У7 първи вариант Слънце(вече казах), втори Луна силно нарена, но има един положителен аспект, но не какъв да е а тригон с Уран  Crazy при Луната ми и куинкуса с Нептун хич не ми харесва  Crazy
Венерата - милата е ретроградна във Водолей, да кажем че Водолея не е толкова зле (аз си я харесвам, със странностите й въпреки че не е любвеобилна) ама ретроградието не помага. При първи вариант, е на асцендента като аспекти е добре ама при втори вариант асцендент е освен ретроградна и инсептесирана  Joy
Май май колкото и да ми се иска няма да го бъде   Crossing Arms
Пфу да се бях родила не месец по-рано от предвиденото, ами два  Joy

# 609
Lailah, за съжаление това, което казваш е валидно за цяло е едно поколение. Хиляди хора, родени в тези две години, в които и ти, го казват. А тези, които не го казваха, го казват вече, след като се разведоха. Моето мнение е, че това е синдром за едно поколение, обусловен от специфичен транзит на бавни планети. Някои хора като теб го казват открито, а други - проявяват различни реакции, но основата на проблема е една и съща. Отговорът можем да го търсим само в предните поколения, родени под същия транзит. Ромео и Жулиета май се пада.....  Laughing

# 610
  • София
Ох Беки кое от всичките неща, които изпонаписах имаш предвид  Flutter
Явно нещо свързано със съвпада Плутон и Сатурн е, ама как го върза с любоФта и Ромео и Жулиета не разбрах  Embarassed
Те съвпадат, ама едва ли правят кофти аспекти към личните планети на много от родените  Rolling Eyes
Иначе не бих казала, че съм имала връзка ала Ромео и Жулиета ама колкото и пламенно да са почвали толкова и пламенно са свършвали ама в другата крайност   Joy как хората се разделят с добро ни знам  Mr. Green

# 611
По повод приятелката на aniram да кажа и аз какво мисля.

Свалките и децата гледам по пети дом. Управителят е Марс, в изгнание, поразен от Плутон и Сатурн.

Първо, Марс в Телец е воля, насочена към съпротива. Т.е. само по себе си това положение би ни насочило към това, че дамата не проявява инициатива към връзки, а когато трябва да изрази действие, то то е съпротива.

Второ, Марс е в напрегнат аспект с Плутон и Сатурн.
Аспектът Марс-Сатурн може да означава деспотизъм. Тъй като няма отношение към 1 дом, той би могъл да означава, че деспотизмът се проявява в отношение на засегнатите домове - 5 дом - на свалките и децата и 3 дом - на братята и сестрите, ако такива има. Респ. връстниците, когато е била дете. Т.е. може да й е трудно да комуникира с деца по принцип.

Опозицията Марс - Плутон в женска карта може да сочи, че е била жертва на насилие, не задължително физическо. Но ако погледнем, че Плутон е Управител на Асц, тогава ситуацията може да се тълкува, че нейната същност е в опозицията с управителя на дома на децата и свалките. Също така може да е показател, че тя може да проявява директна агресия към деца.

Ако вземем Слънцето и Марс като показатели за мъжете, които харесва. То Слънцето е под управлението на Марс (като диспозитор), а самият Марс го разгледахме вече, че е в достатъчно наранена позиция. Може да е имало място и съответното възпитание от страна на родителите така, че тя да приема мъжете като скрита заплаха или че са недостойни или подобно.

Ако разглеждаме Луната като сигнификатор на жената-майка, то виждаме, че тя е на върха на тау-квадрат от опозицията Марс- Плутон и Сатурн - Плутон. Силно стресирана, така че е логично, че жената няма никакво желание да се пробва в тази роля.

Положителните аспекти от тези две опозиции са единствено към Нептун - в Стрелец и в съединение с Южния възел. Бихме могли да кажем, че жената се опитва да се справи с вътрешния си конфликт, като намира изход в някакви религиозни или окултни практики. Нептун е във втори дом - илюзията, че притежава нещо ценно, може би нематериално.

Ако погледнем нещата откъм евентуалната им кармична страна, то това за нея е познат изход от сложни ситуации от минал живот. Може да е била монахиня и да не е имала опит с мъже, отношения и деца.

Какво би могла да предложи тя на един мъж: Плутон (У Асц) и Марс (У Слънце) в опозиция, плюс Юпитер и Уран (като планети в 1 дом) - това е почти коктейл Молотов. А какво търси? Венера, в чистия й вид. Обич, която да разтвори всичките й вътрешни конфликти, да излекува раните й и да й помогне да преодолее страховете си. Божествена любов със земни параметри. Доста трудно за изпълнение изискване, ако се замислим.

gorgonZ,  Peaceблагодаря.
До колкото знам от нея за миналите и животи, по-скоро е имала връзки с обвързани мъже, раждала е деца от тях и за това сега е желателно да отработи този аспект и не трупа нова карма.

Определено е силна жена, справя се с всичко сама, до колкото ми е известно с баща си не е имала силна връзка. Тя се грижи основно за майка си, има брат. Имала е продължителна връзка в миналото с мъж със Слънце в Лъв, сега отново към такъв проявява интерес. Това за Божествената любов и коктейла Молотов, страхотно описание. Да, определено се опитва да работи над себе си и помага на околните. Децата я харесват, не е агресивна към тях, просто не иска да има такива, смята че ще бъдат натоварени кармично, защо да им го причинява.

# 612
Имам голяма сколонност към крайности, ако ще съм нещастна ще съм ама много нещастна, ако ще съм щастлива ще е хиперактивно, просто няма средно положение чак аз не се трая на моменти  Sad

А по въпроса с брака, в моя случай дневно раждане - гледа се слънце силно наранено, У7 първи вариант Слънце(вече казах), втори Луна силно нарена, но има един положителен аспект, но не какъв да е а тригон с Уран  Crazy при Луната ми и куинкуса с Нептун хич не ми харесва  Crazy

Пфу да се бях родила не месец по-рано от предвиденото, ами два  Joy

Ето тези. Когато казах Ромео и Жулиета, имах предвид невъзможната любов, а не драматичната. Да,  съвпада на Сатурн и Плутон има голяма вина. Но не само. Има още три големи аспекта, които се повтарят при много хора, родени през тези години. Тази жена, дето не иска деца... коментирана беше преди няколко страници - положението е същото, само дето има и допълнително аспект, че ако не намери идеалния и се обвърже с по-малко идеален и има деца, ще бъде вързана и сякаш потенциалът й ще секне и късметът ще й изневери. При тебе е педантизма и че трябва да е твоето, ако не е - да се маха.

Месец или два нямаше да ти решат проблема. Но тогава пък нямаше да си родена с най-късметлийския романтичен аспект и нямаше да имаш този избор в личния живот. В който случай може и да можеше да се ожениш по-рано. Хората с най-много избор се женят последни. Те все търсят по-доброто и се надяват, че няма да им се наложи да правят компромиси.

# 613
За поколенчески аспекти може да се говори, когато са включени тежките планети, след Сатурн.
Уран пребивава в един знак около 7 години, Нептун - 14 години и Плутон - 20 години.
Примерно текущия квадрат  между Плутон в козирог и Уран в овен е такъв аспект.

# 614
  • Сф
До колкото знам от нея за миналите и животи, по-скоро е имала връзки с обвързани мъже, раждала е деца от тях и за това сега е желателно да отработи този аспект и не трупа нова карма.

aniram, благодаря, че коментира. Картата е доста ярка, явно и приятелката ти е интересен човек. Ако е удобно, можеш ли да споделиш дали има някакви заболявания и горе-долу сферата, в която работи? От любопитство питам - интересуват ме опозициите в 6-12 дом как се изразяват и Нептун във 2 дом.

Общи условия

Активация на акаунт