Мама малки дрешки стяга, а ЮНСКО бебе в корема се протяга

• 37 938
  • 730
  •   1
Отговори
# 345
Добро утро, момичета!

Честито бебече на беба28 и честито ни момченце в групата.

Аз днес изпратих височайшите гости - мама и тати... добре, че има край...( в ужас съм как ще ги изтърпя повече от два дни като родя)... Вярно помагат за ремонта с малко финанси, тук там с някоя дейност, но толкова извън плановете и толкова безсмислена за конкретния момент, че ме побъркват - нищо не съвпада с нашите приоритети и подребда кога за кое да се дават пари, а те като мислят глупости ме принуждават и аз да харча за странични неща... полудявам. И все всичко за децата правили, ние да не им се месим... все едно това е тяхното жилище, а за мен и бебето - нито дума, нито въпрос... Вярно аз всеки ден ходя до ремонта с ММ или майсторите, стоя на един шезлонг и помагам, където мога, но толкова уморена не съм се чувствала... Снощи се скъсах да повръщам, два дни - никакъв апетит - татко ме действа като общ работник, защото така си е свикнал... мрън... Свеки не е от помощниците - и да е тук , нищо няма на да прави, и тя може да помогне с парички, но предпочита да помага в натура - да купи пердета, чаршафи, кърпи - естествено каквото тя реши... писна ми да събирам боклучки всякакви... но няма сили да ги убедиш, че предпочиташ да ти дадат 20 лева и ти да си додадеш и купиш, отколкото да ти купят нещо за 120 и да не ти е по вкуса...

Слава Богу, че на всичките нерви и умора, тези дни нямам сериозни контракции (по моите си сметки за забременяване съм си вече 35 навършена седмица и си позволявам малко по-активно да се движа, че вече ме болят кокалите от лежане), надявам се да го докарам до 12 май.

За хапването, хапвам от всичко и без това вече ям толкова по малко и пак повръщам, така че не вярвам, че с нещо мога да навредя. В интерес на истината, с предните бременности нищо не ми се дояждаше, а сега имам такива моменти, в които като ми хрумне нещо, го искам по възможност...

magi_sveta преди две години когато си купихме апартамента с ММ бях изпаднала в такава ситуация...но набрах смелост и взех нещата в свои ръце. Тогава още нямахме брак с ММ, но решихме да заживеем заедно и то в собствено жилище. Поговорихме си ММ-той трябваше да си говори с неговите родители,аз с моите. Обяснихме им,че нямаме нищо против да ни помагат с каквото могат,дори било и само със съвети,но решението какво искаме и как ще бъде си е наше. Не беше приятно-усетих,че на нашите не им стана добре,но сега е по-добре-не им се оплакваме,че нещо не ни харесва,защото ние сме си го избрали, не се чустват виновни. Със свекито беше по-тегаво...то не беше рев,то не беше сърдене,но си беше нещо,което ММ трябва да се справи с него.
Надушвам,че сега с бебока ще изпаднем пак във същата ситуация,надявам се да се справим по същия начин. Разбира се всичко зависи от самите хора,важното е вие с ММ да сте в един отбор  Sunglasses

# 346
Здравейте!

Деси аз от самото начало на бременността ходех до 00 по-често и именно това ме накара да се усъмня че съм бременна! Пък да не говоря сега пп колко пъти на ден и през нощта, че и даже понякога на 5 минути и за мен лично не означава, че ще раждам по тая логика..  newsm78

Аз днес съм на АГ и съм много щастлива, не бях виждала бебка месец! По-късно ще се похваля момичета!

# 347
shinzou, при мен точно изгарящите киселини са основна причина за повръщането, през нощта също... Както скоро писах, аз ще дебелея след като родя. Joy Embarassed Joy
що ли си мисля,че сме на един хал и за киселините и за подаръците.Аз имам обаче едно такова усещане,че всичко е от нервички и притеснения.

Wink момичета пропуснала съм да ви споделя за вълшебните бонбонки,които ми изписа моята док. против киселини-Bionacid. Таблетки с лек аромат на канела (аз не обичам канела,но са приятни). Когато имам киселини взимам да смуча и ефекта е мигновенен. Горещо ги препоръчвам!

# 348
Здравейте момичета!

Един отчет и от мен.. след като в Петък ме изнервиха в работа, вечерта започнаха много странни болки, когато се опитвам да си местя краката в седнало положение, казах си като си почина ще отмине.. да ама не. В събота същата работа пак болки ниско долу... реших да отида до лекарката днес и какво да видим контракции. Пуснаха ми болничен от днес и трябва да започвам активна почивка и прием на но-шпа. 

Поне през почивните дни успяхме да поръчаме разни неща като количка, креватче и матрак. В края на тази седмица ги чакам да пристигнат  Simple Smile

Приятна седмица на всички!

# 349
Здравейте мамчета,

Тия дни бях много заета с покупки, ремонти и размествания.
Сега остана великото чистене и пренареждане. Живеем в малко жилище и трябва ако да хвърляме, за да има място за нещата на бебчо, а аз съм малко тип плюшкин и обичам да пазя неща в случай, че потрябват  Laughing ММ си е взел отпуск от днес то края на седмицата, за да чисти и подрежда. Аз помагам, но по малко, защото се измарям и вечер имам болки като се натоваря. Помощ няма от къде да дойде / моята майка е болна на легло, на ММ родителите са разведени и изобщо не поддържа връзка с майка си. Двамата имаме по една сестра - моята уж ще дойде да помогне, но е малка и не съзнава помоща от която имам нужда. На ММ сестрата живее на 300км и се е фокусирала върху нейното дете и така го свикнаха, че то плаче като види чужд човек или отиде на чуждо място. ММ искаше да дойде с мъжа си и детето да ни помогнат като се роди нашият бебок- да покажат кое как и тн, защото нямаме майки който да могат да помогнат, но тя отказа / защото детето и щяло да плаче/ и той и се разсърди много. Мен не ми пука,че няма да дойдат да помагат, защото и без това свекърва и е къпала бебето през първият месец и си мисля, че тя и без това е била страхлива, та как ще научи нас. ММ обаче е обиден и го разбирам. Кумата без да я молим каза ако ви е трудно само са обадете и идвам / също живее на 300км и има даже е бебе с 4 месеца по-малко от сестрата на ММ - на 1г.1м- и каза даже,че ще го остави на бабите да го гледат/.
Приятелка ми каза за училище където те учат на всички първоначално и ти дават кукла и практикуваш на място. Е вярно е, че не е истинско бебе, но по- добре от нищо та ще се записваме да ходим  Laughing

# 350
liusinkata Айде честити покупки!!
Edna_Me4ta Това най-го мразя - да искаш помощ от близки и да отказват.

Днес времето е прекрасно. Черпя ви 1 разходка - че нали аз не трябва. Laughing
Вчера вкъщи ме ядосаха и аз реших да не чакам края на седмицата, когато ще вляза в 9м. А още от днес ще си събирам багаж и ще го нося у ММ. Иначе ще  #2gunfire #2gunfire Нервата ме тресе Simple Smile

# 351
Никой не ни е помагал, все сами сме си го къпали бебчо, обличане, сменяне на пелени.
Много ми е странно, че очаквате някой да ви помага за такива неща, че и за всичко Rolling Eyes .
Това са деца, момичета, не е антиматерия Laughing .
Не казвам, че е лесно, но за седмица свикваш. Пък и като дойде чужд човек в къщата ви ще си прави нещата по негов си тертип. Особено като са хора на по 50+ години.
Я се радвайте, че никой не ви се меси в живота. Ако искате ще спите, ако искате ще миете чинии, ако не искате - няма да пипнете нищо една седмица.

Училището за бременни е много полезно! От момента, в който стъпиш в болницата как протича раждането до къпане, обличане, кърмене, ваксини, захранва. Всичката информация е представена наготово, а ти си решаваш дали ти харесва, кое ти харесва и как ще правиш. А не някой да ти виси на главата и да ти дудне #Crazy #Crazy .

# 352
  • София
 Laughing Изкефи ме изказването ти! Напълно съм съгласна.

# 353
Никой не ни е помагал, все сами сме си го къпали бебчо, обличане, сменяне на пелени.
Много ми е странно, че очаквате някой да ви помага за такива неща, че и за всичко Rolling Eyes .
Това са деца, момичета, не е антиматерия Laughing .
+100 Hug.

# 354
Момичета искате да ми кажете, че майка ви или свекърва ви един път не е дошла да Ви сготви, изчисти, да гледа бебето за 1-2 часа или дори да му направи 2 пюренца зимнина, за да яде хубава храна през зимата. Ако е така евала, но ....... аз също имам много приятели който се бият в гърдите,че сами си гледат децата и тази "помощ" не я броят за нищо, защото я приемат за даденост. Не говорим някой друг да ми гледа детето, но е тежко без никаква помощ от никъде- ще се справим и все пак ние си го искаме бебето, но повечето хора не съзнават какво е да нямаш никаква помощ дори за 1-2 часа на годината.

# 355
Момичета искате да ми кажете, че майка ви или свекърва ви един път не е дошла да Ви сготви, изчисти, да гледа бебето за 1-2 часа или дори да му направи 2 пюренца зимнина, за да яде хубава храна през зимата. Ако е така евала, но ....... аз също имам много приятели който се бият в гърдите,че сами си гледат децата и тази "помощ" не я броят за нищо, защото я приемат за даденост. Не говорим някой друг да ми гледа детето, но е тежко без никаква помощ от никъде- ще се справим и все пак ние си го искаме бебето, но повечето хора не съзнават какво е да нямаш никаква помощ дори за 1-2 часа на годината.

здравейте мамчета  newsm03

ние с ММ също искаме да си се оправяме сами двамата, но не бих отказала първите 1-2 седмици начален инструктаж  newsm53 дори и след това да не го прилагам,а да действаме както си преценим...най-малкото сигурна съм, че първите 2-3 дни ще съм объркана какво да правя. Ще има нужда от човек който да каже поне "споко"  spoko Аз никога не съм имала допир до деца-обичам децата,но дори децата на мои близки гушкам само ако те много ми настоят...определено винаги съм спазвала дистанция

# 356
Моята майка беше твърде на далеч от нас за да ни помага.Когато родих Виктор още живеехме в къщата на ММ(тя е на село)с баба му и дядо му(те си бяха в отделна пристройка),а свеки си беше дошла от Гърция специално за първа среща с внука си.В крайна сметка се оказа че с бебето не можеха да ми помогнат нито с къпане нито с нищо.Но не съм готвила(е това е една голяма отмяна но не животоспасяваща).Мисълта ми е че ако има някой който така или инъче ще бъде близо до вас,без да се налага да си пренася багажа и да зарязва своите си задължения няма нищо лошо да помогне.Грижите за бебето ти идват от вътре така сякаш винаги си имала бебе.Сега не искам никой да ми се пречка и да ми се меси.
А в интернет има толкова много информация и видео,например как се къпе бебе и то много по полезна от тази която може да даде някоя от бабите ''Слагай сол във водата'' или ''връзвай му краката че ще станат криви'' !!!!!!!!!!!! Shocked

# 357
Ами всъщност много се бият в гърдите колко много ми помагат, но всъщност никой не ми помага Laughing . Когато съм се обадила и съм казала, че имам нужда от помощ все съм получава отговор, че някой е твърде зает. 3-4 пъти са го гледали като е бил болен, но когато са можели и са ИСКАЛИ. Никой не си е нарушил комфорта, заради моето дете.
Всъщност свеки почти не го е гледала, защото до 2,5 г. си го гледах аз, а малко след това я отрязах от живота си. Сега го вижда когато с мм ходят на гости, което не позволявам да е повече от 1 на 2 месеца. А те и по-рядко ходят и е за 2 часа.
За майка ми вече ви казах - все е много заета и т.н. Миналото лято реши, че иска две седмици да ходят на гости на роднини в провинцията. Хубаво беше за всички, малчо много се радваше на пътуването с влак, къщите с двор, многото животни и т.н. За тази година също правеше такива планове къде-кога... доскоро, когато започнах други неща да чувам и вероятно няма да ходят никъде.

Edna_Me4ta, всъщност направени домашни неща получавам само от колежки. Коя има повече копър, коя направила някое бурканче повече. Нашите баби такива неща не ги вълнуват. Но и нито село имаме, нито нищо. Понякога, когато пътуваме, купуваме с мм от селата разни консерви, където продават пред къщите. Но каквото - такова.
Наскоро си купихме хлебопекарна, в която могат да се правят сладка и се надявам да стават хубави, планувам да си затворя някое и друго бурканче тази година Grinning .

На мен детето не ми е пречело никога. Не съм имала нужда да ходя на почивка без него или да излизам вечер. ММ имаше доста различно мнение по този въпрос и много се карахме, но в крайна сметка се нагласихме.

# 358
Момичета, на нас като се родя Рая най-полезен ни беше инструктажът от педиатърката, която дойде вкъщи веднага, щом ни изписаха  Peace А после като се появяваха въпроси или неспокойства, звънкахме на приятели с малки бебенца, които бяха понатрупали пресен опит. Така се избягва неактуална информация от предходното поколение, защото е факт, че има развитие и промяна в сравнение с начина, по който нас са ни гледали като бебенца  Wink

Днес бях на запис на тонове. Всичко е ок. Взеха ми последни кръвни изследвания и микробиология. Резултатите - следващата седмица. Само кръвната картина видяхме - хемоглобинът ми е паднал до 115 и АГ ми изписа да дъвча по една таблетка желязо на ден. За сметка на това каза да спра Пренатал витамините до раждането. Сега продължавам само на магнезий и желязо.
Неприятното е обаче, че ми откри киста на Бартолиновата жлеза, което означава още една операция освен секциото в близко бъдеще  Sad Преди 10-тина години имах възпалена киста на другата Бартолинова жлеза и ми я махнаха. Не е болка за умиране, но не е приятно... Най-важното е обаче сегашната киста да не се възпали преди раждането, защото ще бъде проблем... Доки дори сериозно се чудеше дали да не ми изпише антибиотик, но за момента реши да се въздържи...

Хубав ден на всички и чакаме хубави новини от другите прегледи!  Hug

# 359
Катериче, защо ти е спряла Пренатала твоята лекарка? Аз от утре съм 32 навършени седмици и влизам в 33. След 2 седмици съм на преглед и ще питам, де. Но ми стана интересно.

Общи условия

Активация на акаунт