Забременели след Ин витро - тема 8

• 32 986
  • 754
  •   1
Отговори
# 705
Както ни свирят, тъй ще играем - в ръцете на клиниките сме и всяка от нас ще направи всичко необходимо.
Както ти каза и Дани, ето че и тя е била с ниски показатели, пък Мечи Мечи какъв мъж е станал!  Heart Eyes

# 706
Аз какво да кажа, като съм амнио заради презастраховане??? Хайде, скъп тест е едно, ама да рискуваш аборт е друго. Още се колебая.
Естлар, защо трябва да правиш амниоцентеза? Нещо в БХС ли е било смущаващо? Доколкото знам в БХС само някакви вероятности се посочват, като един от показателите е възраст. Сигурно и мен ще ме пратят на амнио, ей така, превантивно... Thinking

# 707
Franny, много добре те разбирам за изследванията. Аз не съм пациент на Надежда, но правих там имунологични изследвания преди инвитрото. След положителния тест отидох да повторя имунологиите и ме питаха дали ще пускам въпросните плацентарни молекули - пуснах ги, разбира се, защо да не ги пусна. Излизаха горе-долу в норма, като при теб, и се започна през 2-3 седмици контрола. Да обаче аз нямам с кого да коментирам резултатите и да ми назначават терапия, никой извън Надежда не се занимава. От една страна изследванията са скъпи, вени не ми останаха от дупчене и на всичкото отгоре тези резултати си ги пазя за личен архив и нищо друго, чувствах се доста тъпо.  След 16та седмица се отказах да ходя, но пък все се сещам и нещо ме гложди.  
Ти поне се следиш в Надежда и това е част от цялостния план за бременността, така че се вижда и някакъв смисъл. За парите, пак добре че не ти се падна и вливане на Октагам, там цифрата е много сериозна.  Hug

# 708
  • При вещиците
Келсон, взимай болничен и пази леглото. Най-безценното е в теб вече.
Естлар ти преди беше писала за твоя генетичен проблем и споменава, че само амниото е решението. Дали все пак няма нещо по-лесно?! Стискам ти палци.
Франи, аз чета "планетарни молекули"  hahaha и само цъкам какво пък е това.
Кейче, то май с минаването на седмиците става все "по-смешно". Ох, днес  ми беше ужасен ден. Поплаках си от лоша новина и после започва да ме избива на черен хумор. #Crazy

# 709
Аз съм доволна, заболя ме сърцето, че два пъти вливки правих с Октагам пи 500 лв, но Мечи Мечи наистина е добре, пу пу. Прецених си риска и така, на това отгоре имуноложката ни е семейна приятелка, обясни ми доста подробно и щеше да ми каже ако е само за пари, имат достатъчно пациенти, че да опрат до моите финанси само.Франи, никой не изписва просто така да се прави амнио, доколкото знам Естлар си има някакви генетични ядове и утежнена фамилна анамнеза. Сестра ми е със синдром на Даун, следиха ме повече и след феталните като прецениха, че рискът е почти нулев, всички в Надежда ми казаха, че амниото е напълно излишно. Сигурно не при всеки се вземат правилните решения, навсякъде има и недоволни, разбира се, но аз съм много доволна как ме следят в Надежда, както и бързата им реакция при скъсената ми шийка, серклажа и отношението в болницата. Simple Smile

# 710
danny_cat , моите вливки бяха 2 по 1000 лева, факт е че бебето стана след процедура с вливане и съм много благодарна за това! Само че после за "плацентарните" получавам имейли с резултати и някаква обща препоръка в стил "максимална доза прогестеронов препарат" и си бия главата в стената какво да правя. Рових, разпитвах.. намерих и други момичета по форумите, които изпадат в тази ситуация. Интересно ми е самите имунолози как си представят че се случват нещата, че да има полза?!?

за амниото, и аз мислех че заради възрастта няма да ми се размине. Важно за нас е да изберем добър специалист за ранния скрийнинг, резултатите от ултразвуковия преглед са с много голяма тежест и се оказват по-важни от възрастта. 

# 711
Фриде, много хубаво е станало, даже за малко щом сте се засекли  Heart Eyes Гледайте се в Владимира и хич не се тревожи, справяш чудесно, сигурна съм! Тия дни няколко пъти минавам покрай Оборище, горе при мол сердика и все за теб се сещам (ти нали някъде там живееше май, покрай гоблените ми беше обяснявала - или то само гоблените бяха там.. Thinking
Келсон, лежи и почивай! И аз се учудвам, че работиш! Хич недей да си правиш експерименти. По-добре в началото да не работиш и после ако се чувстваш добре да ходиш за малко, но сега в тези седмици си стой вкъщи.
Франи, аз парите отдавна съм ги прежалила и не ги мисля.. тъй че за твое спокойствие прави каквото ти казват, колкото и да струва.. халал да са им тези пари на клиники, лекари и аптеки.
Наистина само в Надежда правят тези изследвания и вливки - аз също не съм изследвала тези молекули, но в крайна сметка щом си в тази клиника действително най-добре да правиш каквото казват.
Еди, добре дошла и от мен!! Лекичко и до термин ти пожелавам!   bouquet
Аекара, направо вече нямам думи.. Оправяй се бързо, малко остана до финала!!
Бамби, аз по едно време цялата се потях много, а още не беше станало съвсем топло. Сега е по-топло, но вече не се потя.. но само за крака и ръце не знам.. но да ти кажа сигурно е нормално.
И ви призовавам всички да си организирате нещата с болничните и да седите вкъщи!! Просто работата не си заслужава, в ранните седмици с тези толкова чести прокървявания и докато се закрепят нещата си трябва почивка, това е най-важното.

# 712
Някои знае ли до коя седмица се изследват тези плацетарни молекули? Предстои ми да ги изследвам в 15 г.с.  като до сега съм ги изследвала 2 пъти. Идея си нямам за какво са точно..

# 713
Ванеса, вече съм 31 г.с и вчера пак пусках контрола. Долу горе искат всеки месец контрола, аз все още съм на максимална доза Утрогестан, но освен препоръка от имунолозите, при мен се налага и заради серклажа. Ако прецениш, можеш да говориш с АГто си, че не искаш или нямаш възможност да правиш такива контроли, никой не може да те задължи, интересно ми е и доки какво ще каже при случай различен от моя. Успех!

# 714
Дани, уби ме с утрогестана! Вагинално ли го слагаш?

# 715
Келсон,гледай да лежиш и само да си почиваш,кървенето ще стане кафеникаво зацапване и ще спре скоро. Аз ти бях писала,че януари прокървих 3 пъти,като последния път лежах в Дева Мария 3 дни и ми спря 3-4дни след изписването. Аз зимата не работя,но се самоосигурявам и отначалото съм в болнични. Друг е въпроса,че вече 5 болнични имам издадени,а още нямам приведени пари и се разправям все с НАП и НОИ,все нещо не им излиза,а някои осигуровки ги платих по 2 пъти.
Франи аз бях още от трансфера на Неупоген,общо 3 инжекции сложих,до към 8-9г.с. ги слагах за задържане. Утрогестан още слагам по 2 вечер вагинално,макар и да виждам зор с поставянето.На мен пък докато ходих в Надежда никакви изследвания не ми казаха да правя.
Добре дошли на истамбулските мами. ММ ме караше да си зарязвам тук 4-те снежинки,че последно време много ни претупваха в болницата и да ходим и ние в Турция,но аз поисках за последно да опитам пък каквото стане. Имаме още 2 снежинки,договора ми бе до март,но никой още не се е обадил за подновяване.
И на вас ли вените по корема и са ясно изразени както и на мен? Бебките шаван усилено,имам си и апетит,а от това лежане всичко ме боли.Отдавна се каня да си взема гоблен,че времето не минава изобщо.

# 716
Кей, слагах вагинално до преди 5-6 дни, сега лекувам гъби - от него, есетествено и през устата го вземам, тъкмо щяха да ми го спират и ме зашиха и нямаше как, шантава работа, мразя го в червата вече този гад, бля. Simple Smile

# 717
И аз лекувах гъби от него, сега май ще лекувам от аб. Взе да ми омръзва, мрън.

# 718
Благодаря ви за мненията, момичета! Естествено, че ще продължа с предписаните ми инжекции, особено след като нещата са ми представени като "или Неупогена, или спонтанен аборт". Бис, парите съм ги прежалила, то е ясно, че ще хвърчат, но ми се иска да знам, че ги давам за смислени изследвания с доказани ползи. За терапията с Неупоген прочетох противоречиви мнения - от една страна има данни, че след поредица от спонтанни аборти уж помагал за износване докрая, но от друга прочетох, че има мацки, които са го взимали много стриктно и пак са правили аборти. Така че май е Божа работа...
Лили, много ме разсмя с тези "планетарни молекули" - ами то така си е наистина, космически напредък на науката;)
За амниоцентезата - предполагам, че се назначава само след внимателна преценка на лекарите по отношение на рисковете. Ако ми я препоръчат, заради съмнение за развитие на някакъв синдром, ще се подложа на това изследване без колебание. Понякога за съжаление се налага да правим тежки избори... Естлар, каквото и да решиш, много ти стискам палци и вярвам, че всичко ще е наред с твоето бебче.

# 719
Здравейте момичета, от доста време не съм писала, но много ми се събра през последните две седмици. Правихме ФМ в 12-та седмица и д-р Михова видя нещо обезпокоително при едното бебче. Направо ни дойде като гръм. Оказа се, че при близнаци не се прави БХС (не отчита верни резултати), а амнио се прави след 14-та седмица. Накратко, алтернативата е хориална биопсия, която направихме преди 5 дена. Няма да изпадам в подробности, но заради това, че беше долният близнак, голям зор видях. За наша радост резултата е хубав и потвърдено, едното човече е 100% мъж. Ще ви спестя през какво преминахме и как накрая просто сълзи не ми останах, но за щастие всичко е добре. За всеки случай ще направим и амнио в 15-та седмица за да се презастраховаме.
Оплаках се набързо, ще ме извинявате, но имах огромна нужда да споделя.

Честито на Фрида и Вили, както и на всички нови попълнения.
Франи, аз от самото начало бях на Неупоген, общо 4-ри инжекции. Знам, че е трудно с паричките, но се прежалват. Хубавото е, че не усетих никакви странични ефекти.

Аз се връщам назад да чета, че доста съм изпуснала, а за всички вас   bouquet  bouquet  bouquet

Общи условия

Активация на акаунт