Слънцезащитен крем за лице - 2

• 92 028
  • 457
  •   1
Отговори
# 150
Здравейте, има ли защита за лице, която е по-малко от фактор 50? Прочетох темата и като цяло коментирате по-скъпи марки като Шисейдо, Ланком, някои дори не съм ги чувала... Все пак можете ли да ми препоръчате някой по-достъпен и лесно откриваем в Б-я по аптеки и т.н. Разгледах в сайта на Биодерма, Авен и Ла Рош Позе и всички за лице бяха фактор 50 и над/около 30 лв, но и на по-евтини бих се съгласила - като цяло не се пека много. Трябва ми за плаж, а не за под грима. Съжалявам, ако съм Ви досадила.

Аз точно като за плаж бих ти препоръчала 50-ти фактор. Но си права, че не е задължително да се изръсят една камара пари за това.

Бих препоръчала слънцезащитния крем на Талодерма:
http://apteka.framar.bg/30025551/%D1%82%D0%B0%D0%BB%D0%BE%D0%B4% … -50-%D0%BC%D0%BB-

В момента го използвам и съм доволна от него. Не е твърде мазен. Не лъщи и не белее твърде много.

# 151
  • Me? I'm a raging sea trapped inside of a raindrop.
Здравейте, има ли защита за лице, която е по-малко от фактор 50? Прочетох темата и като цяло коментирате по-скъпи марки като Шисейдо, Ланком, някои дори не съм ги чувала... Все пак можете ли да ми препоръчате някой по-достъпен и лесно откриваем в Б-я по аптеки и т.н. Разгледах в сайта на Биодерма, Авен и Ла Рош Позе и всички за лице бяха фактор 50 и над/около 30 лв, но и на по-евтини бих се съгласила - като цяло не се пека много. Трябва ми за плаж, а не за под грима. Съжалявам, ако съм Ви досадила.

Разбира се, че има защита за лице с фактор по-нисък от 50 - 15, 20, 25, 30.  Peace

# 152
  • Пловдив

Аз точно като за плаж бих ти препоръчала 50-ти фактор. Но си права, че не е задължително да се изръсят една камара пари за това.

Бих препоръчала слънцезащитния крем на Талодерма:
http://apteka.framar.bg/30025551/%D1%82%D0%B0%D0%BB%D0%BE%D0%B4% … -50-%D0%BC%D0%BB-

В момента го използвам и съм доволна от него. Не е твърде мазен. Не лъщи и не белее твърде много.
А лицето за дневен крем става ли ?Аз не съм подложена на слънце цял ден ,но имам петна дали е подходящ ?
Благодаря !

# 153
Аз го използвам като дневен крем. Кожата ми е по-скоро суха. Не знам на по-мазни кожи как ще държи. Имам петно, което избелвах през студените месеци и сега се опитвам да го пазя да не се пигментира отново.

Въпреки, че моята козметичка твърди, че не е необходим чак толкова висок фактор в града. Според нея 20-30 фактор е достатъчен дори и след моето избелване. Засега не съм експериментирала и не знам дали е права.

# 154
  • Пловдив
Благодаря ти !
Моята кожа е също  много суха ,но и с петна  Sad Ще го пробвам и ще пиша .
Аз ползвам олио от шипки  и съм доволна за лицето  ,но то няма УВ фактор за туй си търся крем с УВ фактор .
А за тялото скоро открих и кокосовото масло .Уникално ми е за тялото ,но май за през зимата по ще става ,ок колкото за лято .

# 155
  • Бургас
krasssy, а как се държи фдт върху Дейлонг-а?
Както бях писала преди време използвам оцветения на Юриаж. Кожата ми вече се спогоди с текстурата му, но не и със защитата му. Имам нови петна и лунички  #Cussing out

# 156
  • София
Аз се бях засилила да купя на Дейлонг 50+ гел слънцезащитата, но я намерих само в комплект 100 мл + афтър слънце лосион. Тестери няма, никъде. Писах на страницата на продуктите, въпроси, преди два три дни, още нямам отговор. Леко ми е притеснителен и състава, алкохол ... в слънцезащита за лице, ми изглежда неуместно.  newsm78 http://daylong.bg/products/sunscreen/daylong-spf-50-gel състава е най-отдолу.
Моля някой, който разбира от съставки, повече от мен да се изкаже по въпроса.

# 157
Дейлонг са хвалени от години, преди време и аз бях купила една опаковка, но много ми лютеше на очите; гледам състава, филтрите все още са химични и ако очите ти се дразнят от тях, не го купувай

# 158
  • София
Благодаря, Bubanka, аз около очите избягвам да мажа с друго освен с крем точно а тази област и евентуално кореектор отгоре.
Дали щипе, дори и да не си намазал зоната?

ПС. Ох и моите са чувствителни, особено сега в сезона на цъфтежи на треви, храсти, дървета, имам и алергия.
Няма да купувам, без въможност за тест. Той не е никак скъп, но пък да трупам ли трупам, козметика, която не ползвам, също не обичам.

Последна редакция: ср, 20 май 2015, 08:33 от Casyopea B

# 159
когато лятото се изпоти лицето, колкото и внимателно и далеч от очите да е намазан кремът, пак ми люти; пък и винаги има риск да се пипна без да искам по лицето и после по очите
моите очи са чувствителни, при теб може и да не бъде така

# 160
  • София
И аз съм в търсене на нов слънцезащитен крем за лице, до сега използвах Биотрейд мелабел 30 фактор, но нещо не се харесваме, много белее, мирише ужасно и за през лятото е кофти избор... Пък съм и предразположена към акне, със смесена кожа. Търся нещо основно без силикон, че за моята кожа са направо опасни  Laughing
Днес много се чудих на Гарние

Някой от вас да го е използвал? И ако някой разбира повечко от състав да сподели какво мисли

AQUA / WATER, GLYCERIN, PROPYLENE GLYCOL, DIISOPROPYL SEBACATE, ETHYLHEXYL SALICYLATE, ALCOHOL DENAT., BUTYL METHOXYDIBENZOYLMETHANE, TITANIUM DIOXIDE [NANO] / TITANIUM DIOXIDE, OCTOCRYLENE, ISOHEXADECANE, ETHYLHEXYL TRIAZONE, C12-15 ALKYL BENZOATE, ALUMINUM STARCH OCTENYLSUCCINATE, STEARIC ACID, TRIETHANOLAMINE, POTASSIUM CETYL PHOSPHATE, SYNTHETIC WAX, TOCOPHEROL, PHENOXYETHANOL, DIETHYLHEXYL BUTAMIDO TRIAZONE, PEG-100 STEARATE, PALMITIC ACID, DIMETHICONE, XANTHAN GUM, CAPRYLVL GLYCOL, TEREPHTHALYLIDENE DICAMPHOR SULFONIC ACID, ACRYLATES/C10-30 ALKYL ACRYLATE CROSSPOLYMER, BIS-ETHYLHEXYLOXYPHENOL METHOXYPHENYL TRIAZINE, DISODIUM EDIA, ALUMINUM HYDROXIDE, GLYCERYL STEARATE.

За скромната сума от 13лв не очаквам да бъде нещо уникално, но поне да не направи положението с лицето ми трагично като за лятото.

С риск да се повтор,  моля някой да сподели поне как е състава на кремчето, явно никой не го е ползва ..

# 161
На мен не ми харесва тази съставка:
Propylene Glycol - представлява безцветна и безмирисна течност, произвидна на природния газ. Широко се използва както в козметиката, така и в много други препарати, които ползваме у дома. Известно е обаче, че предизвиква алергии, обриви и даже екземи. Ако на някой етикет прочетете Пропилен гликол или Полипропилен гликол, то бъдете сигурни, че този продукт е базиран на синтетични съставки.

Скоро попаднах на една статия за 10те най-вредни съставки.
https://sites.google.com/site/ovuchkovao/top-10-na-naj-opasnite- … vki-v-kozmetikata

# 162
Propylene Glycol - представлява безцветна и безмирисна течност, произвидна на природния газ. Широко се използва както в козметиката, така и в много други препарати, които ползваме у дома. Известно е обаче, че предизвиква алергии, обриви и даже екземи. Ако на някой етикет прочетете Пропилен гликол или Полипропилен гликол, то бъдете сигурни, че този продукт е базиран на синтетични съставки.

https://sites.google.com/site/ovuchkovao/top-10-na-naj-opasnite- … vki-v-kozmetikata

Пропилен гликол и общо взето всички гликоли се добиват от Petrolatum и други производни на нефта. А алергии, обириви и екземи може да предизвика на някаква супер чувствителна кожа и то в някакви промишлени количества, но все пак си е дразнител, да. В козметиката се слага доста малко количество, така че няма страшно. Единственото, което може да направи е да ти запуши порите  Laughing
Ах, тези парабени, има ли още някой вярващ, че е възможно да ти докарат рак/ тумор и такива неща?   Joy Какви ли не простотии съм чела за тях, а дефакто не са по- вредни от другите химии в продуктите ни.

Elvnn Лично аз това не бих го и докоснала до лицето си. В състава има силикон, а и да го нямаше пак има хиляди запушващи порите съставки. Насочи се към нещо друго по- добре. Например някоя оганична слънцезащита.
Аз преди няколко дни си взех слънцезащитния матиращ флуид на Сън Денс и съм много доволна, но той е с 30 фактор, количеството е само 50 мл и накрая на състаавките има силикон Whistling Гледам, че другите кремове на мараката няма, та ако искаш можеш да ги погледнеш, а и те не са повече от 10-15 лева. Peace

# 163
Нее, разбира се, че не вярвам, че парабените ще докарат рак. Просто имам много проблемна кожа, пъпки, петна и затова много внимавам вече какво слагам на лицето си. Запушването на порите ще бъде фатално за мен. Mr. Green
Скрит текст:
Малко извън темата, извинявам се, но да кажа, че ползвах един крем за пети с основна съставка петролатум, а останалите пак бях парафини и боклуци. Кожата на петите ми стана още по напукана и груба и го хвърлих и нещата се оправиха. той вместо да омекотява правеше точно обратното.

Вече със сигурност мога да кажа, че Биодерма фотодерм М не става за под фдт, не защото е тониран, а защото много ми лъщи лицето него, ама много. и самостоятелно е същата работа. Общо взето го ползвам само да отида до детската градина и обратно. Приятен е цвета и се слива с кожата на лицето, но си мазнее. Преди да изляза попивам с матиращи листчета, което не знам правилно ли е? Намалявам ли защитата така?

Имам спомен, че миналото лято тествах някакъв Екран на Кларанс 40ти фактор? Кажете нещо за него?

# 164
  • София

Благодаря много за отговора. Ако не те затрудни можеш ли да сложиш състава на кремчето, в голяма чуденка съм за този слънцезащитен крем..гледах и в състава на ла рош има силикон и то още в началото, а при моята предразположена към акне кожа направо....отчаяна съм вече...

Пропилен гликол и общо взето всички гликоли се добиват от Petrolatum и други производни на нефта. А алергии, обириви и екземи може да предизвика на някаква супер чувствителна кожа и то в някакви промишлени количества, но все пак си е дразнител, да. В козметиката се слага доста малко количество, така че няма страшно. Единственото, което може да направи е да ти запуши порите  Laughing
Ах, тези парабени, има ли още някой вярващ, че е възможно да ти докарат рак/ тумор и такива неща?   Joy Какви ли не простотии съм чела за тях, а дефакто не са по- вредни от другите химии в продуктите ни.

Elvnn Лично аз това не бих го и докоснала до лицето си. В състава има силикон, а и да го нямаше пак има хиляди запушващи порите съставки. Насочи се към нещо друго по- добре. Например някоя оганична слънцезащита.
Аз преди няколко дни си взех слънцезащитния матиращ флуид на Сън Денс и съм много доволна, но той е с 30 фактор, количеството е само 50 мл и накрая на състаавките има силикон Whistling Гледам, че другите кремове на мараката няма, та ако искаш можеш да ги погледнеш, а и те не са повече от 10-15 лева. Peace

Общи условия

Активация на акаунт