Слънцезащитен крем за лице - 2

• 91 737
  • 457
  •   1
Отговори
# 240
Пътувайки из България се отбих в магазин на международна верига, да ме консултират и за покупка на защитен продукт за лице.
Много съм разочарована.Как е възможно да предлагаш козметичен продукт на стойност минимална работна заплата и да не можеш да предложиш отлично консултиране.
 Исках да съчетая два продукта от различни марки. Препоръчаният защитен крем, който си купих по съвет на консултантката е отвратителен за моята кожа, възпали ми очите дори, и ми придава загадъчен бял тен, сякаш съм излязла от Хеопсовата пирамида.
 Да си бях взела новото бочко...

Последна редакция: чт, 20 авг 2015, 10:43 от Анонимен

# 241
Както и да те консултират,да закупиш такъв тип продукт "насляпо" и без да си пробвала да го поносиш няколко дни от тестер, си е абсолютен риск...още повече ако говорим за цена,доближаваща работна заплата  Peace
Вината не е на консултантката, просто трябваше да си поискаш тестери, да пробваш продукта и тогава да купуваш  Peace

# 242
Не разполагам с толкова свободно време.
Пътувайки имах нужди. Нямах време да взимам тестери и после пак да се връщам за покупка.
 Ето защо предпочетох такъв магазин.
 Иначе щях да вляза в аптека и да се самообслужа.

# 243
То като гледам, за много от нещата които търся, се оказва, че съм по информирана от консултиращият персонал. За жалост.....  Rolling Eyes
Последният път беше в магазин на Зоя, някакви млади, момичета които само ми вдигаха рамене и се питаха една друга.

Последна редакция: чт, 20 авг 2015, 11:18 от Lemy

# 244
Консултантите няма как да знаят, дали някой крем ще ти раздразни очите или ще ти направи алергична реакция. Ако не си тествал продукт преди покупка, винаги могат да се очакват неприятни изненади.
А дали два крема от различни марки могат да се съчетаят - ами пак трябва да се пробва, най-добре на кожата на този, който ще ги ползва  Grinning

# 245
Независимо колко е скъп крема, в повечето случай съставът на Нивеа за 20 лв. и на друг за 200 лв. са що-годе еднакви. Филтрите, които се използват, не са чак толкова много, че да се очаква голяма разлика в продуктите. А и всички знаем, че в повечето случай плащаме за марката, а не за продукта. Ще ми е интересно обаче да разбера кой е този слънцезащитен продукт, който струва колкото минимална заплата, защото не мисля, че има такъв
Сега, за консултанските умения е факт, че те гледат да ти го продадат. Няма да отварям и темата, че повечето незнаят разликата между химични и физични филтри. Това, което ти дразни очите и кожата, е някой от тези химични филтри, които продуктът ти съдържа. Вероятно е хибриден, но явно някоя съставка те дразни

Ако на някой му се чете - пост за най-честите заблуди относно слънцезащитата,  до каква степен и как ни предпазва тя, различните фактори и филтри и т.н, обяснено по възможно най-простият и достъпен начин, смятам и полезно за всеки.

# 246
Не искам да правя реклама или антиреклама на продукти или да изпадам в канкретика.
 Сама нанесох прекалено близо до очите си слънцезащитния продукт, разочарована съм от това, че кремът оставя бели следи, когато го пробвах на място и попитах продавачката, дали оставя бели следи, отговорът беше твърдо и категорично не. Като добавка, че не съдържал мазнини - после на кожата ми той беше ужасно тежък.
 Ако знаех, щях да си избера друг продук с по-висока цена, но отговарящ на нуждите и изискванията ми.

# 247
Аз не се съмнявам, че сте получила тези проблеми - те са често срещани. Съмнявам се в това, че има слънцезащитен продукт в Дъглас за почти 400  Peace (да не кажа сигурна съм, че няма)

# 248
Видях, че миналата година няколко момичета са пробвали тонирания крем на Апивита. Оранжевее ли? Гледах снимки из нета и ми се струва жълт, а по принцип тонираните слънцезащитни оранжевеят. Също ме интересува дали личи много и дали лъщи.

# 249
  • Canada
Видях, че миналата година няколко момичета са пробвали тонирания крем на Апивита. Оранжевее ли? Гледах снимки из нета и ми се струва жълт, а по принцип тонираните слънцезащитни оранжевеят. Също ме интересува дали личи много и дали лъщи.

На мен ми беше добре с него, адаптираше се към цвета на кожата. Аз съм със светла такава  Peace

Не е тип маска, блясъкът е сатенен и не е прекален. Ползвах го с пудра. За мен огромен плюс е, че е водоустойчив, това лято пак ще го взема  Peace

# 250
Благодаря ти! А мислиш ли, че ще стои добре на по-тъмна кожа с жълт подтон?

# 251
  • София
И аз със същия въпрос и дали омазнява кожата допълнително?  Peace

# 252
  • Canada
И аз със същия въпрос и дали омазнява кожата допълнително?  Peace

Letsgo, аз не съм от най светлите, за ориентир, 2C1 Pure Beige съм при Double Wear Stay in Place Makeup by Estee Lauder, при Герлен и Шанел съм съответно също beige (2, 20 като цвят).

Ако не е много тъмна кожата мисля, че ще пасне  Peace

Допълнително омазняване не усещах, и да е имало е било в дните с висока влажност, в България няма май 100% влажност  Flutter 

# 253
Foncé, мерси за перфектния ориентир. Спести ми лоша инвестиция  bouquet
През зимата съм тройка от споменатите марки и 2w2 DW като коректор за пигментни петна. Лятото ставам петица, много силно почернявам.

# 254
  • Варна
Здравейте! Искам да си взема тестер на слънцезащитния флуид на Биодерма- photoderm max. Не искам да го взема без да съм пробвала, а в аптеките все казват,че нямат тестери. Във Варна в кои аптеки да търся?

Общи условия

Активация на акаунт