Отговори
# 360
Вчера вечерта гледах концерта на Слави и така си бях усилила музиката , че целия етаж се тресеше , не знам комшиите как не се обадиха в полицията  Joy Та си попях доста , на бебка не и хареса много , че постоянно ми удряше ритници , а може би е танцувала  Joy  Аз на моето бебе и викам бебина и понякога и говоря , пея и песни , но приказка все още не съм и чела  Grinning   Дайте малко повече информация за тази музика терапия ? Чувала съм и за упражнения за по лесно раждане , ако някой е запознат с такива техники да споделя Simple Smile
За вечеря и аз наблягам на салатките , но много ми се надува корема и имам чувството , че всеки момент ще се пръсне , много ми опъва .

# 361
Здравейте,
чета всеки ден но нямам какво да пиша, общо взето при мен всичко си е наред.
Работя много, у дома сме в големи ремонти / не заради бебето, просто си им е ред да се правят/.
И съм ужасно натоварена и психически и физически и аз се чувствам много уморена, но не се оплаквам.
С моето момче имахме проблем с името /женско/, май ще има напредък вече започваме да се ориентираме между две три имена.
За яденето аз бях споделила че моя доктор на последния преглед ми направи забележка че съм склонна към напълняване и трябва много да внимавам, и аз сега избягвам почти всички храни.
Менюто ми е почти едно и също всеки ден - сутрин мляко с 2-3 обикновени бисквити, обяд - салата със сирене или диня със сирене, следобед една малка вафла /не мога изобщо да не ям сладко/ и вечеря чиста салата.
Моя ми се кара че детето щяло да стане тревопасно  Joy  ама това ще е, изключих хляб напълно, не ям торти пасти и готвено.
Интересно че от последния преглед 14 май до сега поне не съм качила нищо, ама като съм склонна неизбежно е!

# 362
Здравейте и от нас  Hug

С хапването аз съм различно, ту ми се яде ту пък никак. Определено гледам вечер да съм яла преди 8, че иначе не мога да спя, тежко ми е на корема. Напоследък като хапна нещо и над пъпа ми излиза едно болезнено топче, нещо като подутина от вътре на вън, която доста боли....на знам какво е. Има ли го и при вас?

А за спането, спя настрани и подпъхвам всичко което ми попадне...възглавници, завивки.. и ми е много удобно  Mr. Green

# 363
  • софия
Аз не се ограничавам от храна,много сладко ям и тестени работи  Sad за сега съм добре с килограмите дано последните месеци не наддам много.Иначе и аз се старая да спя на лявата страна въпреки че не ми е удобно много,обичам по гръб да спя,но като легна по гръб веднага ми се стяга корема и избягвам  Confused

# 364
Менюто ми е почти едно и също всеки ден - сутрин мляко с 2-3 обикновени бисквити, обяд - салата със сирене или диня със сирене, следобед една малка вафла /не мога изобщо да не ям сладко/ и вечеря чиста салата.
Това меню ми изглежда супер бедно на протеини и мазнини, а и на калории. Направо е опасно дори за небременни, ако се спазва дъго.
Не съм специалист, но ми се струва, че си изключила някои много важни групи. Аз бих добавила сурови ядки - орехи, бадеми, слънчоглед, сусамов тахан, сьомга, банани (за магнезий и калий), бобови храни, яйца, маслини, авокадо, броколи, витамините от Б групата. Бисквитите в млякото можеш да ги замениш с овесени ядки.
(Не всички тези в един ден, разбира се!)

Имайте предвид, че бедното на калории меню по време на бременност е сигнал за организма на бебето, че майката живее в условия на недохранване и хормоните му, които отговарят за обмяната на веществата, се подготвят за живот при условия на дефицит на храна, поради което може да се получат различни хормонални смущения при него.

Ето една информативна статия по темата:
http://spisaniemd.bg/dd/2000/12/hipoteza-za-vrazka-mezhdu-niskot … ka-ot-diabet-tip2

Мазнините изграждат мозъка, а протеините - мускулите, така че не се лишавайте от тези две групи в името на слабата фигура. Без въглехидрати пък няма енергия дори за самата обмянна на веществата, дори да лежим по цял ден.
Лишавайте се само от сладкиши, тесто и колбаси, в тях преобладават вредните неща, останалото си е нужно Simple Smile

Последна редакция: вт, 26 май 2015, 19:04 от allana

# 365
да менюто ми е бедно, аз по принцип съм много злояд човек, месо почти не ям сега и както сме в ремонт нищо не мога да приготвям.
ядки сурови ям когато се сетя имам си тук на работа и бадеми и орехи но рядко се случва
риба ям изключително рядко изобщо съм много капризна от към ядене
само плодове и зеленчуци ми се хапват
не ям никакви неща от рода на овесени ядки, киа, чиа и всичките им там семена и мюсли
но все пак съм с 10кг в плюс а ако ям по богато не ми се мисли
майка ми е била много капризна в яденето и докато е била бременна с мен и както казват хората
каквото яде майката по време на бременност това ще яде и детото й после ...

# 366
Здравейте мамита!!! Hug Много сте изписали през уикенда, докато прочета да наваксам, се събраха много теми  Laughing
Ние с мъжа ми правим ремонти на новото ни жилище и тази седмица стигнахме до местенето!  #Crazy Пълен хаос и ужас, вечер съм гроги, а нямам и никакво време да пиша! Бебка активно участва в ремонтните дейности, хахаха, в почистването  newsm75 , горката сигурно се чуди на лудата си майка. Надявам се от другата седмица да почват да се нормализират нещата!
Аз с кг съм що годе Ок - в момента са 6 и малко отгоре. Понякога стават 7-8, обаче примерно за два дена свалям малко, сигурно покрай ремонтите. За хапването, ям каквото ми се иска, избягвам само сурови, пушени меса, луканки, пъстърми, дивечово месо, ей такива. Ям доста зеленчуци, ама пък и тестените неща са ми в менюто, особено за закуска.  newsm47
За секса мога да кажа, че ние в последно време сме нередовни, ама в никакъв случай това не се дължи на нечие нежелание. Супер сме изморени, психически и физически, покрай този апартамент и ремонт, освен това мъжът ми в началото сам се притесняваше да не направи нещо на детето  smile3506 Но най-важното е, че си говорим на тази тема, и нямаме притеснения, колкото толкова. В крайна сметка, не разбирам защо трябва задължително да продължите да правите секс както преди, това е един много особен момент и за двама ви, тази бременност, така че най-важното е всеки да прави така, както го чувства правилно. А, и между другото, при мен го няма никак този момент с хормоните на бременните за похотливост Wink  luvbed
За спането настрани, аз ползвам възглавница за бременни, само с нея си спя, и тя си ме подпира добре в гърба, само дето понякога се обръщам по-гръб, тогава малко се панирам, и бързо се намествам. Доста се въртя през нощта, ама няма как, така ще е  Laughing
А на работа, почва лека-полека да ми писва, хахахаха, влекът ме други неща, да видим до кога ще работя, трябва да говоря с шефовете тези дни.  Peace Искам да посещавам курсове и лекции за бременни, а пък аз като съм на работа се притеснявам да искам да ме пуснат за малко, така че по-добре да разполагам с времето си.
Хубав ден момичета, повече слънчеви дни дано да има, да си разхождаме растящите коремчета!  preggo

# 367
ако знаете като изляза на разходка колко бременни виждам да крачат по пътя Wink и ми става едно такова мило Wink А си имам и едно на ум, че има и момичета, на които още не им личи...

вчера бях на родителска среща на моето голямото - то сега завършва 2-ри клас. Тъй като не сме се виждали с родителите последните около 2 месеца, вчера всички ме гледаха в тумбака ама така изненадано ... чак ми стана неудобно. Какво си мислеха не знам - никой нищо не каза, само спряха да разговарят помежду си и се втренчиха в мен.
Аз не се смятам за предъртяла, ама знам ли, другите може и да ме смятат ... все пак детето ми завършва 2 клас.. във всеки случай доста се пулиха. И като за капак - родителската среща беше в стая на 1-ви клас ... а нали ги знаете онези миниатюрни чинчета, които са съединени с още по-миниатюрните седалки. Пробвах тъй, пробвах инак - никак не влизам. Така че си изпросих един по-голям стол от госпожата - та която майка не ме беше видяла  - в този момент всички ме видяха, и изпитах върху себе си 22 чифта изненадани очи.  Струва ми се, че като че ли не одобряваха ли, знам ли, или просто се смята за табу решението ни/защото с мен беше и малкото ми детенце, та става ясно, че не ми е второ/.

Не ме притесни тази работа - по-скоро се изненадах от тесногръдието на мои връстнички - защото горе-долу майките сме на една възраст.

Като питах моето голямото дете - дали се радва, че завършва училище и скоро ще започне лятната ваканция - то ми каза, че се радва, че завършва училище - защото това означавало, че наближава моментът да се роди сестричето му.  Crazy Много се смаях и дори се разчувствах  Heart Eyes

Последна редакция: ср, 27 май 2015, 10:43 от rumka833

# 368
  • Драгоман
  Здравейте сладурки!  Hug
  Момичета, да се похваля и аз най-накрая - вчера бях на ФМ и на ЖК Simple Smile Бебчето е добре, всичко си има, развива се в норма, за 21г.с. и 1д. е 491гр. Ииии вече потвърдено момиче! Само, че много се криеше и не си махна ръчичките от лицето, та не можахме да й видим много муцунката Simple Smile  Та ще си имам две породени госпожици!!! За месец и половина съм +3кг и 7 от началото Simple Smile Докторката каза, че е нормално! Дадох кръв, урина и микробиология пък да видим резултатите скоро. Според нея обаче имам бактериален вагинит Отново... Пууу не ме оставят намира тея гадости!!!
А другата седмица сме на профилактична фетална ехокардиография в 3та градска, при това напълно безплатно с направление!!!
  Румка, не знам какво се вторачват така в теб?  Crazy Аз вчера видях майка с две дечица, която беше бременна и ми стана много мило Simple Smile Повечето хора са на мнение, че е нормално само по едно дете да имаме, а повече от 2 ли са вече почват сравнения с малцинствата дето раждат неограничен брой. Колко са тесногръди хората само!
  Алана добре го е казала, че не е добре бедното меню при бременни! Все пак най-важно е разнообразното и здравословно хранене, но в никакъв случай само зеленчуци и то все едно и също да се яде, това ще се отрази на бебето! Много са важни протеините и за здравето на майката - месо, яйца, мляко, сирене, извара! С толкова бедно хранене може да си докараме болести след раждането, защото организма ще се отслаби (не говоря откъм кг., а откъм енергия и няма да може да си гледаме пълноценно бебетата)

# 369
Здравейте и от мен,

аз също мисля да тръгна на йога за бременни и да посещавам разни училища за родители тъй като и ние сме с първо и още не сме с много опит. От юни излизам в болничен за да мога да имам повече време за себе си и да имам възможност да разнообразявам храната си, защото по принцип и аз не съм от най-ящните, а когато съм заета с работа занимарявам храненето. Иначе с килограмите и аз съм качила вече 10кг. Акушерката също ми направи забележка, че от 15 г.с. до 21 г.с. съм качила 4 кг. а аз си мислех, че е нормално. Също спя доста често по корем и не ми тежи, което малко ме очудва като се има предвид че малкото тежи вече половин кило Simple Smile, спя и в дясно и ляво, понякога ме заболява от дясно и затова гледам да спя повече от лявата си страна. Аз пия магнерот 3х1 и вече нямам спазми и оплаквания и сега остава само да се справя психически с килограмите, които ще качвам тепърва от 7-ми нататък.

rumka833 хората в Бг са такива и никога няма да спрат да съдят хората и да се месят там където не им е работата. Що се отнася до това всеки има право да има колкото си иска деца и когато реши че ги иска, така че майната им.

# 370
Здравейте мамита любими  Heart Eyes

rumka833 въобще не им обръщай внимание. Аз имам брат и сестра, т.е. сме трима и това е нещо което е безценно и съм много горда с моята майка, че се е решила и че ни има  Heart Eyes

За бедната на витамини, въглехидрати и мазнини храни имам много изписано, че не е добра за бременните. Сега трябва да съобразяваме с нуждите на бебчето, а после ще можем и диети и спорт и каквото трябва да направим, за да си върнем формата. Затова аз поне препоръчвам разнообразна храна, на малки и чести порции, без да се прекалява  Peace

# 371
 Hug Hug Hug съвсем сте прави. Когато бях по-малка татко ни навиваше да навием мама за още едно дете, но тя не щеше и да чуе /донесе у нас малко котенце, за което да се грижим, та да спрем да мрънкаме .. сега котката е абитуриент тази година Wink) /. Мисля си, че ако беше склонила, щяхме да сме по-пълноценно семейство, като че ли. Знам ли. Във всеки случай мойте малки са много щастливи и не го крият. Малкото мине-се не мине се, се присламчва и прегръща тумбака, дори да сме някъде навън. Снощи като дойде време за приказката преди лягане баткото ме пита дали бебето е будно - за да слуша и то, ако не е - да почакаме малко да се разшава, за да не изпусне най-интересното от вечерта Simple Smile

Заради всичко това не си заслужава да обръщам внимание на чуждите предразсъдъци  Hug Peace

# 372
  • Северо=Западналия край
Румка, и аз измитах същите странни погледи на родителска среща, и моят син завършва втори клас, и всички ме гледаха учудено и даже ми задаваха въпроса - вие наистина ли чакате второ дете?!?! Много странно им звучи на някои хора, но аз съм на мнение, че по добре късно отколкото никога Embarassed не ми пука какво мислят другите.

# 373
Здравейте, момичета! Аз съм болна. От вируса на детето ли прихванах или нещо настинах, не знам. Отпаднало ми е. Личната ми изписа един куп хомеопатии, надявам се да се оправя бързо.

Румка, дано само ти се е сторило така. Макар че хора има всякакви. Хич не им обръщай внимание, важното е вие да сте щастливи. Моето детенце е по-малко, на 6 е, но се държи като твоето, все ми гушка корема, говори на бебчето и много се радва и вълнува.

Хубав ден!

# 374
Румка, и аз измитах същите странни погледи на родителска среща, и моят син завършва втори клас, и всички ме гледаха учудено и даже ми задаваха въпроса - вие наистина ли чакате второ дете?!?! Много странно им звучи на някои хора, но аз съм на мнение, че по добре късно отколкото никога Embarassed не ми пука какво мислят другите.

Confused гледат, нали Wink)

Общи условия

Активация на акаунт