Отговори
# 90
Все зaбрaвям дa нaпишa зa тaя зимнинa  Embarassed
Aз консервирaх зa синa ми всичко, което ми попaднa домaшно от вилaтa и приятели или видя бaбa нa пaзaрa с плодове и зеленчуци от грaдинaтa.
Ябълки, круши, сини сливи нa пюренцa се консервирaт прекрaсно. Тиквa и морков гръмнaхa, зaтовa зa тях препоръчвaм дa се нaрежaт нa кубчетa и зaмрaзят в хлaдилникa. Още имaм зaмрaзенa домaшнa тиквa и ябълкови пюренцa, които синa ми си хaпвa с удоволствие. Сегa съм решилa и компот от ябълки дa нaпрaвя, зaщото товa е единствения сок който пие той.

# 91
Момичета , моля ви , споделете как точно консервирате тези пюрета , със стерилизация чрез варене в тенджера или замразявате в фризер , не мога да разбера .

# 92
Привет момичета Simple Smile И при мен няма нищо ново, освен че сме се заели активно с ремонти, да стегнем всичко преди бебка, а тя пък усилено се мърда и врътка, и даже хълца Grinning Love
На 11-ти сме на Ж.К., ама моят доктор не е от най-приказливите, така че този път ще отида с подготвени въпроси при него Laughing

Хубав ден, момичета! Hug

# 93
Аз също обмислях замразяване, но се отказах, тъй като евентуалното захранване би започнало в края на март, началото на април, а по това време има достатъчно пресни плодове и зеленчуци  Peace

# 94
Бонджорно!
Завърнах се от преглед и съм много доволна. Чакаме момиченце. Този път благоволи да застане малко мирно човечето. Изуми ме колко високо се е качила мадамата - главата й ми беше под ребрата, на един пръст разстояние Crazy След ФМ на 21-ви обаче ще ми смени доки термина, защото както предполагах съм била с късна овулация по време на зачеването и сега бебка се движи с реална седмица около 18-та, а не 20-та както трябва да съм. Най-вероятно ще отида на към 10-ти октомври. Не мисля обаче да прескачам в друга тема, тук си ми е уютно  Heart Eyes  
Иначе бебока си го усещам много активно. Даже външно се усеща като мърда.
За зимнината - тази година съм решила компоти да слагам от всичко, което ми попадне. За захранването ще си търся пресни плодове и зеленчуци, да не са консервирани. Мисля си, че е по-добре като вариант.

# 95
Бобишана, честита ви девойка! Дано и нашата реши да застане в по-нормална поза следващия път, че докторът да потвърди.

# 96
Аз също обмислях замразяване, но се отказах, тъй като евентуалното захранване би започнало в края на март, началото на април, а по това време има достатъчно пресни плодове и зеленчуци  Peace
Точно това щях да допълня към поста си по-горе, че забравих да го напиша.
Аз единствено пак ще консервирам ябълково пюре, че от вилата септември имаме огромни количества с ябълки и не искам да се губят. Домашни са все пак Wink

За самото консервиране: Сварявам плода до омекване, след което го пасирам в блендера до не много гъсто пюре. Докато е вряло още го сипвам в стерилизирани предварително бурканчета. Слагам затворените добре бурканчета в голяма тендвера да се покрият с вода и след завиране засичам 30 минути. Изваждам ги и ги обръщам надолу с капачикте. Като изстинат ги обръщам и проверявам дали капачките са хлътнали. Щом са хлътнали всичко е наред. Ако има случайно някоя нехлътнала (почти няма такива) го прибирам в хладилника за консумация до два дена.

# 97
Бонджорно!
Завърнах се от преглед и съм много доволна. Чакаме момиченце. Този път благоволи да застане малко мирно човечето. Изуми ме колко високо се е качила мадамата - главата й ми беше под ребрата, на един пръст разстояние Crazy След ФМ на 21-ви обаче ще ми смени доки термина, защото както предполагах съм била с късна овулация по време на зачеването и сега бебка се движи с реална седмица около 18-та, а не 20-та както трябва да съм. Най-вероятно ще отида на към 10-ти октомври. Не мисля обаче да прескачам в друга тема, тук си ми е уютно  Heart Eyes  
Иначе бебока си го усещам много активно. Даже външно се усеща като мърда.
За зимнината - тази година съм решила компоти да слагам от всичко, което ми попадне. За захранването ще си търся пресни плодове и зеленчуци, да не са консервирани. Мисля си, че е по-добре като вариант.

Честита принцеска, Бобишана Simple Smile
Но за захраването - ти пак ще трябва да свариш плодовете и зеленчуците. Не можеш да захранваш с пресни  Peace

# 98
  • София
Здравейте и от мен, момичета. Няколко дни не съм писала. При мен няма нищо ново.
Относно консетвирането и аз мисля тази година да се погрижа за това. Миналия път захранвах лятото, но сега ще е по-различно. Но аз се надявам и бабите да помогнат с това де. Wink Относно захранването - дъщеря ми на 3 месеца и половина започна да ми се "кара" като ям и малко по-късно започна да посяга към масата и да ме имитира като ям, затова започнах захранване на 4 месеца и 1 седмица със зеленчуково пюре (първо пробвах купено на хип - уж са био). Ако и сега стане така ще се пада януари и ще си трябват консерви. За замразяването не съм сигурна дали е добре за сварени зеленчуци. Пробвала съм и според мен стават по-безвкусни. Но съм пробвала със директно замразяване на преси домати и чушки и става добре после като се сготвят.

Преди бях писала за мамите около София, че можем да се видим. Ако искате пишете къде ви е удобно. На мен ми е близо Южния парк, по всяко време, стига да е слънчево и топло. Simple Smile
Лек ден на всички   bouquet

# 99
 Heart Eyes Hug  bouquet

реално говорим за подготвяне и консервиране на домашни пюрета, нали така мамчета?

Може и малко да съм изкукала ... затова въпросите ми да звучат малоумнически ...

ето какво искам да ви питам в синтезиран вид:

предвид захранването - от кой вид пюре да си подготвя, и по колко броя горе-долу, ако искам да си храня детето с домашни пюрета, а не с тези на Ганчев или на Хипп - докато излезат новите плодове идната година.

Много съжалявам, ако въпросите ми звучат малоумно, обаче съм забравила кое как беше, само помня че по едно време се редуваха с каши .. не съм адекватна от толкова "почивни" дни ... пък и те не са се свършили, продължават и тази седмица брех  #Crazy  #Crazy  #Crazy

# 100
Aз ще се вкючa в еднa срещa нa софийските мaми. Южния пaрк ми е удобно, но съм с колa и могa дa се придвужa и до друго място. Aз много хaресвaм пaркa зaд молa нa Хемус. Тaм могa дa дойдa и с мaлкия, в Южния пaрк ще трябвa дa съм без него че тaм е мисия невъзможнa дa го удържa нa едно място  Joy

# 101
Сега се поразрових из нета, и видях че предлагат да си подготвим за началните дни/седмици замразени пюрета от формички за лед - защото в началото децата действително пробват по лъжица-две.

така пробвали ли сте?

# 102
  • София
Aз ще се вкючa в еднa срещa нa софийските мaми. Южния пaрк ми е удобно, но съм с колa и могa дa се придвужa и до друго място. Aз много хaресвaм пaркa зaд молa нa Хемус. Тaм могa дa дойдa и с мaлкия, в Южния пaрк ще трябвa дa съм без него че тaм е мисия невъзможнa дa го удържa нa едно място  Joy

Паркът зад City Center Sofia ли имаш предвид? И там е хубаво. Аз от доста време не съм ходила - ако сме с децата има ли там детски площадки?

# 103
  • Драгоман
  Здравейте момичета!  Hug
Да споделя аз как процедирах със захранването с Катето. Така, значи беше февруари и не бях подготвяла консервирани пюрета или пък замразени зеленчуци, но не е яла купени изобщо. Започнах с варен морков, после картоф, после заедно, след това купих пащърнак, после броколи, после започнах с плодовите - банан, после от компотите на мама, но не са били специално за бебе, а от общите - праскова, кайсия, после варена ябълка. След това започнах да добавям от време на бреме ориз към зеленчуците и плодовете, после дойде април и вече имаше пресен щафел(лапат) в градината и си берях и правех нещо като пасирана чорбичка - малко лук, морков, щафел и ориз,а понякога и картоф, и накрая го пасирах. После яйце( от четвъртинка жълтък се почва), после заешко и кокоше домашно ми донесоха - сварих цялото месо и го разпределих в кутийки във фризера с малко бульон от сваряването. След това размъзявах и добавях наситно нарязаното към зеленчуковите пюрета на ситно и ето ти захранването! Simple Smile
Скрит текст:
Милички стискайте палци, че днес ще съобщавам на шефката добрата новина, дано го приеме нормално и без обвинения и скандали, после ще разкажа как е минало  Praynig

# 104
Мога за среща да предложа Борисовата градина - супер удобно е с метрото.
Дами, и аз имам един изкукал въпрос - пилешки акита могат ли да се отмият от пластмаса? Имам си чудесна количка от баткото - като танк е, обаче в общото помещение на входа, където я съхранявах, някой ми е махнал стреч фолиото и са я нацвъкали пилета. Сега се чудя да си правя ли въобще гимнастиката да се пробвам с миенето, че даже съм се замислила дали да не я перна на автомивка(не че последното ще е за първи път, ама преди беше по други причини... )
Жанче, стискам ти палци и дано минеш без драми!
Аз захранвах с пресни плодове и зеленчуци баткото. Затова малко се учудих първоначално на консервирането на пюрета. А честно казано не съм имала проблеми. На 8 месеца даже взимах детска кухня, че другите маднжи(пюретата) не му харесваха. Започнах със сок от ябълка, после морков и после не помня. Не че не е имало и нещо сварено, но основно натюр му сервирах.

Общи условия

Активация на акаунт