Отговори
# 390
  • софия
Модела който харесах е с помпащи гуми .. сега вече почвам да се замислям  ooooh!

# 391
  • София
Момичета вие избрали ли сте вече количка и кога мислите да я купите ? А тези които вече имат деца, ако могат да споделят от коя марка са доволни.  Hug

Ако много искаш да задълбаеш в тематиката, предлагам ти тази тема Simple Smile :
http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=833791.0;topicrefid=19

Иначе аз съм на мнение, че качеството си има цена, включително и когато става въпрос за бебешки колички. Виждала съм на практика удобствата на по-високия клас колички и обратното. Разбира се, въпрос и освен на желание, и на бюджет. Аз лично избрах висок клас количка втора употреба.

Пристигна ни вчера столчето Traveller - доволни! Само че мъжът ми е объркал коша за багаж с друг модел и сега пак отначало. На мен ми се ще ново шаси, но той се дърпа.

# 392
благодаря ти, Катя, звучи удобно.
Ще гледам за такива!

да - помпащите гуми се спукват, и аз имах приятелка с този проблем. Нашите бяха ненадуваеми - плътни гумени.

# 393
  • Драгоман
  Здравейте и от мен! Simple Smile
И аз мен количката не е голямо значение. Като се роди Катето, ММ и сестра му избраха и купиха количквата, докато бях още в болницата - на Лорели, от 200 лв някъде беше, бежово и винено червено(на мен лично цвета не ми е много любим, но не съм правила драми). Бях казала само да е с големи гуми, защото улицата ни е без асфалт и има доста камъни и да може да се измества дръжката в различната посока. И без това не сме я ползвали Бог знае колко количката като нова си е и за второто пак ще е тази Simple Smile

# 394
За мен си е от голямо значение количката, защото по цял ден бяхме с нея навън. Имам познати, които почти не ползваха колички, защото не излизаха, но аз с дъщеря ми почти не се прибирах  Laughing Като направи годинка, мисля, че беше, взехме лятна количка-много по-удобна, лека и маневрена и бях много доволна от избора си.

# 395
може би хората, които живеят в къща и имат двор, повече време са в двора. А които са в апартамент - излизат по паркове и разходки.
не знам - сега ми предстои да разбера Simple Smile досега сме живяли в апартамент и от скоро сме в къща с двор Wink

# 396
  • Драгоман
  Руми, много си права в разсъжденията си! Ние сме в къща с двор и отделно имаме голяма тераса на къщата и повечето време си прекарваме там Simple Smile А сега така сме й спретнали на малката едно кътче с люлка, пясъчник в ярки цветове, пързалка на тревиста полянка и там си тича и играе, като й омръзне излизаме на нашата улица и там си караме триколката, бутащата количка и нямаме много нужда от дълги разходки!  Peace

# 397
нещо такова ли
jilishta . com/Garden_54.php

/за да разгледате линка - изтрийте празните места покрай точката - нещо не можах да го направя на връзка - не се отваряще Wink /
тези изглеждат божествено!

може би ще е добре да се позамисля за вариант някакъв - за деца на следните възрасти - голямото ми ще стане на 9, но и то се катери и пързаля, малкото е на 4 - търчи безспир, и най-малкото ще е на 0 г. Wink - значи за него пясъчник за следващото лято.

Мами - ако имате идеи, ще се радвам да споделите. Много ми харесва идеята за малка детска същичка - но мисля, че би била приложима пвоече за момиченца, а аз досега имам 2 калпазана и чакаме момиченце - не знам дали по-големите ще й се зарадват?  bouquet  bouquet  bouquet

# 398
  • Драгоман
 Е, не чак толкова луксозно и спретнато като от сайта , но нещо подобно Simple Smile Сега нямам фотоапарат, иначе бих снимала двора и терасата, за да видите какво представлява, а сега правим нова тераса върху малка едноетажна сграда до къщата, която ще е много подходяща за малко басейнче и ще си правим плаж там  Sunglasses Само трябва стабилна ограда да се направи, да няма паднали деца! Иначе двора не ни е много голям, но една част сме я затревили с райграс и цветенца по края. С средата, като бях бременна преди, засадихме едно дръвче череша, което расте наравно с дъщеря ни Simple Smile  а в единия край има ниска дюла, под нея сложхме пясъчник, сътворен от моя баща. Пясъчника е дървен, квадратен с пейка с облегалка от едната страна, а от другата на осрещния ъгъл има поставка за чадър. Цветовете са ярко оранжево и наситено синьо. Люлката е пластмасова, вързана за една греда, нищо особено, а пързалката е за бебе пластмасова, дето ги продават по детските магазини. Имаме бетонирана пътека към портата, където си тичка и се вози с количката за бутане с крачета Simple Smile От другата страна на пътекара е зеленчуковата градина на малко по-високо ниво. На практика сме си го пригодили за нейната възраст, а в нашия провинциален град нямаме читави детски площадки, а парка е на 2 км по труднопроходими улици и ходим там само с колата, когато баща й е свободен. Доста се услякох с разкази и обяснения  Embarassed  Blush

# 399
може би хората, които живеят в къща и имат двор, повече време са в двора. А които са в апартамент - излизат по паркове и разходки.
Ние сме в апартамент, но причината да не ползвам количката кой знае колко е друга. С количка достъпът до където и да било е много труден. На практика мога да ходя само на места, до които мога да стигна пеш от вкъщи. Не съм шофьор, така че за да ида до центъра трябва или да тъпча количката по багажници на таксита, което не ми допада, а с количка в градския транспорт е абсолютно невъзможно или да ползвам слинг, което и правех.
Чак до след годинка съм ходила навсякъде със слинг, освен до близкия супермаркет, от където излизах с тежки покупки и количката много помагаше.
Понеже все още нямам шофьорска книжка, най-вероятно ще процедирам по същия начин.

Да споделя нещо друго. Оказа се, че имам много нискък хемоглобин - около 100. До сега не бях си правила кръвна картина и не знам дали и преди не е бил толкова малко  Rolling Eyes Дори преди да забременея не съм си правила, защото кръвната картина не е нещо, което човек си прави редовно просто така... А може би трябва.
Изписаха ми някакви лекарства, но се притеснявам доколко е опасно за бебето. Чета разни страхотии и се паникьосвам  Confused

# 400
Здравейте,момичета!Надявам се да ме приемете във вашата групичка с термин Септември! Терминът ми е на 21 Септември!

# 401
  • София
Количката ми е страшно важна. С Калоян не се прибирах по цял ден. Качвах си го на тролея и в Борисовата градина, а на прибиране ползвахме метрото. И до Пловдив съм била навита да ходим ако има транспорт. Но експлоатацията си каза думата и се счупи като беше на 1г и 2 мес.
Сега купихме втора употреба quinny buzz 4. Страшно много неща са в комплекта на доста добра цена, а това си е висок клас количка. И се надявам да е по-дълголетна от предишната.

# 402
  • София
Jen4et012 страхотно описание на вашия двор Simple Smile Ние с мъжа ми сега си строим къща и се надявам догодина да можем да си направим и ние едно приятно дворче с детски кът. Може да ти искам някои съвети тогава. За момента обаче имаме страшно много довършителни неща по къщата.

Аз количка съм ползвала и ползвам много. Сега сме на квартира до Южния парк и прекарваме много часове с малката там. Бях питала преди тук какво мислите за количките за породени деца и някои мами ми отговориха тогава. Вероятно наистина ще ни трябва, защото тя все още заспива в количката и се изморява лесно. Спрели сме се на Graco Stadium Duo. Към нея искаме да вземем и кошче за кола, но то струва 250 лева, при положение, че цялата количка, която е за две деца струва около 500. Затова ще проверим дали старото ни кошче, което си е напълно здраво, но е друга марка, случайно няма да стане за тази количка. Но честно казано се съмнявам.

# 403
Привет

И аз се размечтах за къща с двор, много добре звучеше всичко от Jan4e012.
За количките с първото дете ползвах триколка с големи гуми ,но след нас се счупи, но все пак отгледа пет деца, а за лятна ползвах хаук и сега пак. Търся само с бебешки кош, но засега нищо не ми е харесало, но ми е важно да е с големи гуми и широк кош …
Пиша рядко защото правим ремонт и ми иде да се гръмна вече ooooh!

# 404
Аз ползвам количка на Пег Перего ,отговаря на всички критерии които е дала Диамантче,скоро си купих и лятна пак на същата марка и също съм доволна,но преди да си купя Пег Перегото,имах Кам Портофино,която е без напълно легнало положение(а уж имаше),не беше маневрена и не беше компактна в сгънато положение,а и седалката не се обръща с лице към майката.После купих JOOLZ специално на нея не и харесах кг. с които не се справих и така след няколко неуспешни опита реших да пробвам Пег Переги-и не сгреших.

Общи условия

Активация на акаунт