Отговори
# 615
Здравейте,
сутринта получих малко кървене. Имах няколко капки бистра кръв по хартията. Звънях на док, каза да не се шашкам, от глобулите Канестен било. Но ако се усили да му звънна да отивам.
На някоя случвало ли и се е? newsm78

# 616
Да, на мен ми се случи с миналата бременност, точно от глобулите. Кърви лигавицата на влагалището, изобщо не идва от матката. Но ми направиха вагинален преглед, за да го установят.
Казал ти е, ако се усили да отидеш, защото това може да значи, че причината е друга.
Но най-вероятно не е, не се притеснявай, просто следи дали ще има още.

как ще реагира психиката ми на присъствието на собственото ми рязане, няма ли да изпадна в паника и да превъртя  Crazy
Няма абсолютно нищо страшно. Даже не усещаш кога са започнали да работят. След 10-20 минути вадят бебето и после си мислиш само за него  Laughing тези минути минават много бързо, няма да имаш време да превъртиш, спокойно Simple Smile

Възстановяването е абсолютно все едно дали е 1, 2 или 3 дни, те минават толкова бързо, че човек изобщо няма спомен от тях.

# 617
Алана, много благодаря за успокоението!
Изтича сега обвивката на глобулите, но кръв повече няма. Довечера ми е последния Канестен, и после продължавам само с Лактажина.
Вчера имах леко розово, а днес капки кръв. Не ми се мисли утре какво ще е...

# 618
Да, секциото не е толкова страшно и възстановяването е бързо. До дни след операцията можеш да си правиш всичко сама и съвсем нормално да се грижиш за бебето си, а със спорт отново можеш да се занимаваш след 45 дни. Няма никакъв проблем зимата да отидеш да караш ски например Simple Smile
И все пак ако има възможност бих родила сега нормално. Всички мои приятелки с нормално раждане (не са много) казват, че след като се роди бебето си стават почти веднага и до няколко часа вече нищо не ги боли. На мен лично при секциото ми повлия най-стресиращо обстановката - ти присъстваш и си в съзнание по време на собственото ти рязане, чуваш си пулса, апаратурата, какво си говорят лекарите, усещаш как ти вливат разни неща (аз усещах от всичките системи как ръката леко ми изстива). Но всичко минава и се забравят усещанията а само си спомняш, че е било неприятно, но нищо повече. А това, което най-много ме притеснява от повторно секцио е броят рязания. Все пак тези рязания, ако са много, водят до повече рискове при следваща бременност, особено ако плацентата е върху тях.

абсолютно съм съгласна с теб!!! Ако има как - избягвайте секциото, защото последващи бременности и раждания са със завищен риск. Аз съм много анти-секцио, жалко че се наложи да ме опрират втория път, но сега ще се боря със зъби и нокти за нормално.

На elena_88 - не се страхувай толкова, всичко ще бъде наред - и то, колкото си по-спокойна, толкова по-добре ще е.

Споко, горе главата!

# 619
  • Драгоман
  Аз имам едно секцио и сега ще бъде второ и то с малка разлика. Моята психика трудно го понесе присъствието на операцията  Crazy Това е било най-страшното нещо в живота ми след преживяно земетресение  #Crazy Слушаш лекарите, аз повръщах на операционната маса, че ми стана много зле, посел адски студ, след което започнах да се треса в конвулсии и не можех да се овладея, а накрая щях да заспя на операционната маса  Shocked  Операцията ми продължи почти час. Болка по време на операцията нямаше, но усетих адски натиск , когато вадеха бебето, имах чувството, че се задушавам. После 20 дни имах синини от едната страна на корема.  Rolling Eyes След това си боли доста първото денонощие, но следващите дни все по-малко, особено ако се раздвижиш, когато ти кажат. Ако можех, обаче никога не бих избрала секциото пред нормалното раждане! Все пак природата си знае работата! Щом ни е създала да раждаме нормално, нзачи това е най-добрия вариант за организма ни!!!  Peace

# 620
  • София
Е то хубаво, ама като се налага... някак си трябва да преминем през това  newsm78  Rolling Eyes

# 621
Не знам защо така се е получило при теб. Аз нямах никакви негативни усещания по време на самата операция, просто се притеснявах дали всичко ще е наред, но нищо повече.
Бебето ми беше огромно и седалищно, затова като направиха първия разрез и се опитаха да го извадят, се видя, че не може и се наложи да разширят разреза с още 10 см. Това отне малко повече време от обикновено, но като изключим това, всичко беше наред.
Нямах главоболие, станах да ходя същия ден вечерта, за през нощта ми сложиха обезболяваща свещичка и от тогава нататък не съм имала нужда от друго обезболяване. Каквато и болка да е имало при ставане и ходене, не е била кой знае какво, а и най-вече знаеш, че е затихваща и с всяко следващо усещане ще е по-лека.

Между другото, като малка са ме оперирали от апендицит. Болеше ме много повече, възстанових се доста по-трудно, повече от две седмици не можех да се смея, без да ме боли до сълзи, а физическо натоварване и вдигане на тежко избягвах най-малко три месеца.
Със секциото нямаше абсолютно нищо подобно.

# 622
  • Драгоман

Цитат
Болеше ме много повече, възстанових се доста по-трудно, повече от две седмици не можех да се смея, без да ме боли до сълзи, а физическо натоварване и вдигане на тежко избягвах най-малко три месеца.
Това като го прочетох и се сетих за първото ми кихване след секциото, което беше на другия ден. Направо вситки ми излязоха и ми избиха сълзи  ooooh!  Беше нещо страшно!  Laughing

# 623
 Това като го прочетох и се сетих за първото ми кихване след секциото, което беше на другия ден. Направо вситки ми излязоха и ми избиха сълзи  ooooh!  Беше нещо страшно!  Laughing
[/quote]

+1

Мен ме е страх от възстановителен период , ако ми се наложи секцио !!

# 624
при моето секцио от 3-дневното лежане в реанимация /едни кожени легла са/ като ме преместиха в нормална стая - на гърба имах синина/резка голяма/ по напречното протежение на гърба. Защото на леглото кожата имаше гънка, която се беше впила в гърба ми. Да ви кажа честно - преживях го, ако се наложи и сега - пак ще го преживея, то няма накъде. Но по време на операцията аз усещах почти всичко, макар и притъпено. С мислите бях наред, в пълно съзнание и ги чувах как си говореха лекарите ... незнам дали анестезиолога беше калпав ли, какво ли. обаче бях убедена че няма да стана от масата жива. Като чух че детето ми изплака си помислих - е, поне то е вече на бял свят, мен си си бях отписала.
Надявам се да нямам второ подобно преживяване.
Да поясня, че отидох с много позитивна нагласа към операционната - стана толкова бързо - че нямах време  нито да се осъзная, нито да се уплаша. Просто това, което последва, не искам да се повтаря ако е възможно.

# 625
  • София
Лелее и аз ви се оплаквам колко стресирана съм била от моето секцио. Сега като ви чета и се чувствам все едно мрънкам. При мен нямаше болка, а само неприятното усещане от натиск и дърпане. Не ми е ставало лошо и не съм повръщала, но цялата треперех. Май беше от страх  Blush Анестезиолога - едно младо и много симпатично момиче - си свърши перфектно работата. Казваше ми какво ще прави и какво ще усещам и ме успокояваше, че всичко ще е наред. Моята операция мина за 30-тина минути, но бебето беше малко и го извадиха доста бързо. Нямам от какво да се оплача от лекарите - всичко мина гладко, проблемът беше в мен, че когато ме вкараха в операционната изведнъж осъзнах какво ще се случва и ме обзе ужасен страх и се разтреперях.

# 626
Добро утро, момичета!

Не съм влизала отдавна, но да си призная въпреки, че съм си вкъщи не ми остава време за нищо. Занимавам се с каката, задачки и деня минал  Simple Smile

Иначе да с отчета, бебокът е добре, расте и рита здраво.

Виждам,че обсъждате начина на раждане. Аз съм с едно нормално раждане (за щастие изключително лесно) и ако недай си боже ми е наложи секцио и аз ще се шашна. Не толкова от рязане, шиене и тн., а по скоро от неизвестното  Simple Smile

Да ви покажа с какво се сдобихме с ММ, една за мен и една за него
http://carra.bg/carra-fashion-touch/t-shirts-for-pregnant-women/carra-colorista

http://carra.bg/carra-fashion-touch/t-shirts-for-pregnant-women/ … rra-be-nice-to-me

Хубав и усмихнат ден от мен !    bouquet

# 627
мили мами - да ви попитам за съвет:

запазих си час за консултация с д-р Герганова - Токуда - към края на 8-ми месец.
Целта на прегледа е - да ми каже дали спред нея е безопасно да родя нормално - след като второто ми детенце е секцио.

как мислите - дали тази дата е прекалено рано - трябва ли да си запазя час за по някое време през 9 месец?
момичето на рецепцията беше учтиво, но некомптентно. През време на разговора ни поне 3 пъти ми повтори, че тя не е медицинско лице, и освен да даде час - друго не може да ми помогне.

А не ми се иска да бия напразно път на толкова километри - ако не е навреме.
/Каза ми да си донеса изследванията и ехографски снимки - каквото имам. Аз честно казано, имам само една снимка от начаклните месеци, и нямам копие на изследванията си. Но засега са в нормата - така че, и не знам какво да занеса, но това е друг въпрос/.

ще съм ви благодарна за съвета. Ако някоя мама от Вас посещава Токуда при някой от лекарите = ако не ви затруднявам, да попитате за моя случай = кога е най-подходящото време за да отида на този вид консултация.

много  Hug и  Heart Eyes и пожелание за добро здраве и настроение днес Wink

# 628
Румка, в тази тема има много информация за нормално раждане след секцио http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=818394.0;topicrefid=19 Предполагам, че ще намериш отговори на въпросите, които те вълнуват

П.С. Използвай бутонa "редактирай", вместо всеки път да пишеш няколко мнения едно след друго  Peace

Последна редакция: чт, 25 юни 2015, 13:40 от Диамантче

# 629
  • София
мили мами - да ви попитам за съвет:

запазих си час за консултация с д-р Герганова - Токуда - към края на 8-ми месец.
Целта на прегледа е - да ми каже дали спред нея е безопасно да родя нормално - след като второто ми детенце е секцио.

как мислите - дали тази дата е прекалено рано - трябва ли да си запазя час за по някое време през 9 месец?
момичето на рецепцията беше учтиво, но некомптентно. През време на разговора ни поне 3 пъти ми повтори, че тя не е медицинско лице, и освен да даде час - друго не може да ми помогне.

А не ми се иска да бия напразно път на толкова километри - ако не е навреме.
/Каза ми да си донеса изследванията и ехографски снимки - каквото имам. Аз честно казано, имам само една снимка от начаклните месеци, и нямам копие на изследванията си. Но засега са в нормата - така че, и не знам какво да занеса, но това е друг въпрос/.

ще съм ви благодарна за съвета. Ако някоя мама от Вас посещава Токуда при някой от лекарите = ако не ви затруднявам, да попитате за моя случай = кога е най-подходящото време за да отида на този вид консултация.

много  Hug и  Heart Eyes и пожелание за добро здраве и настроение днес Wink

Здравей, Румка. Момичето на рецепцията не е могло да ти даде отговор, защото идеята на посещенията обикновено са с цел да те следят накрая там и да родиш при лекар, който си избрала. Може ми обаче ти не искаш точно това, а само отговори. Ако искаш просто да видят в какво състояние е матката и белега, не съм сигурна, че това е най-добрит вариант, понеже ехографите при тези лекари не са като на феталната морфология. Но те си разбират и гледат. Когато бях на деня на отворените врати в Токуда при предната бременност, ни казаха, че е добре да си запазим час за избраният от нас лекар, не по-късно от 32-33та седмица и първият час се записва по-трудно, затова е добре да запазим по-рано. Следващите часове ти казва лекарят кога да бъдат и няма проблеми със запазването. Затова ако си решила да раждаш там, края на 8-мия месец не е рано. Но най-вероятно ще си запишеш още един час до края и пак ще те прегледат. Аз лично се страхувам да се прегледам някъде и после дс отида да раждам на друго място когато всичко започне, затова вероятно ще съм с избор на екип и ще избера точно лекаря, който ще ме прегледа накрая, въпреки че е по-скъпо. Затова ще искам мнението на моя лекар на прегледа и ще го попитам дали трябва да отида на друга фетална морфология например, за да видят с по-добра апаратура как са нещата. Предния път Лазарова ми каза, че съм с плацента превия, но е добре да отида на друга фетална морфология, за да измерят съвсем точно какво е разположението на плацентата и да се види колко е ниска и дали има възможност да родя нормално, но аз не можах да си запазя час и само тя ме мери и каза, че според нея е съвсем до изхода и има много големи рискове при нормално раждане, затова направо ми каза да ди избера дата за секцио.
Та от всичко което изписах (извинявам се за дългия пост) исках да кажа, че ако не си решила да раждаш в тази болница и при този лекар, според мен лично е по-добър вариант да отидеш при специалист с апаратура като на феталните морфологии, защото така или иначе може да те пратят при такъв. Но това е мое мнение. При нас проблемите са два:
 - да ни прегледат качествено и да дадат точен отговор за състоянието ни
 - да открием лекар, който да има достатъчно смелост да води нормално раждане, ако се окаже, че всичко е наред.
Моля, ако някой друг има представа за добър преглед с подходящ ехограф и каквото там е необходимо за определяне на състоянието след секцио, нека сподели къде е добре да се направи такъв преглед. Този въпрос и мен ме интересува много Simple Smile И ако имате друго мнение по въпроса на Румка, моля да го споделите, понеже моето се базира само на това какво се случи при предното ми раждане там.

Общи условия

Активация на акаунт