Реформи за детските надбавки

• 7 430
  • 80
  •   1
Отговори
# 45
Или да се пуснат детски за всички деца...
тоя у лево това го казва от 100 години.
гледаме бъдещите данъкоплатци на държавата. сега държавата лекичко да се включи в отглеждането за да може след време да иска данъци от порасналото дете.

иначе за всички двойки важи същото , но ако двойките не искат да си признаят ,че живеят заедно какво правим  newsm78 ...  то в това е проблема.

# 46
Че как ще се краде ако има детски за всички деца?
Това няма да се случи никога тук, за самочувствието на управляващите е важно да имат възможност да пият Дон Периньон на борда на правителствения самолет с държавни пари....

# 47
  • София
Изчетох темата,защото е "болна" за мен Mr. Green
Всеки си "гледа от собствената камбанария",както се казва.Начини за контрол,колкото искаш,стига да искаш да го направиш #Cussing outВеднага се сещам,че при приема на детето в градината се иска регистрация на майката,е какво пречи да сравнят с тази на бащата......Сигурно има и мн.други методи,но кой го е грижа?Познавам двойки с две жилища и две коли,но с детски/социални ли са??/.Познавам и такива със собствен бизнес,но пак в тази графа. #2gunfire
За това и аз подкрепям с две ръце мненията,че е по-добър вариант с данъчните облекчения,без така нар.детски и тогава да видим кой ще си декларира реалния доход и кой ще се прави на социално слаб!!!

# 48
Трябва да дават на всички деца.Нека да е според доходите - за едни повече, за други по-малко.Но да има за всички деца.И за доход да се взимат нетните ,а не брутните приходи.

# 49
  • София
Не знам дали си спомняте,но преди 7-8 год.бяха въвели на семействата,чийто доход надвишава минималния за детски да се приспаднат данъците в края на годината.За съжаление това издържа само година и когато се смениха управляващите отпадна. Cry

# 50
  • София
Не знам дали си спомняте,но преди 7-8 год.бяха въвели на семействата,чийто доход надвишава минималния за детски да се приспаднат данъците в края на годината.За съжаление това издържа само година и когато се смениха управляващите отпадна. Cry

В това изказване има две твърдения и двете са грешни.
Първо беше за всички, които плащат данъци, а не само за тези, които не получават детски надбавки.
Второ отпадна не когато се смениха управляващите, а когато беше въведен плоския данък.

# 51
  • София
Sorry,значи не съм била много в час,но помня че върнаха на ММ данъка.

# 52
Трябва да дават на всички деца.Нека да е според доходите - за едни повече, за други по-малко.Но да има за всички деца.И за доход да се взимат нетните ,а не брутните приходи.
ами сега нали дават на всички и пак е според доходите - на едни 35 лв , а на други 0 лв. ако са 50  на 15 лв  пак е същата разлика.
трябва да се дават на всички деца БЕЗ значение от дохода на родителите им. дали детето е на клошар или на министър  все е дете на България. като пример мога да посоча  как на всички деца до 7 клас се дават безплатни учебници, как всичките са здравно осигурени... няма значение от дохода.

# 53
  • София
Да би трябвало да се дават на всички деца, но не е така.
Дано все по- малко деца да имат необходимост да получат 35 лв.......но.

Последна редакция: пт, 08 май 2015, 11:10 от Мaksy

# 54
ами сега нали дават на всички и пак е според доходите - на едни 35 лв , а на други 0 лв. ако са 50  на 15 лв  пак е същата разлика.
трябва да се дават на всички деца БЕЗ значение от дохода на родителите им. дали детето е на клошар или на министър  все е дете на България. като пример мога да посоча  как на всички деца до 7 клас се дават безплатни учебници, как всичките са здравно осигурени... няма значение от дохода.

Имам впредви да го направят така - напр. от 200 до 300 доход - толкова детски, от 300 до 500 доход - толкова детски и т.н.Мисля, че така няма да има ощетени.Ще има за всички деца.

Последна редакция: пт, 08 май 2015, 11:15 от 110810

# 55
От 1000 до 2000 лв - 2 лв детски.
Мислиш, че някой ще подава цялата бумащина?

Аз съм за данъчно облекчение - намаляване на данъчната основа.
Намаляване на данъчна основа с разходи за лечение, с лихви по кредити (ама не само за Млади семейства (дискриминиращо стимулиращо), разходи за обучение и квалификация, и т.н. А дано, ама кога?

# 56
  • София
Имам впредви да го направят така - напр. от 200 до 300 доход - толкова детски, от 300 до 500 доход - толкова детски и т.н.Мисля, че така няма да има ощетени.Ще има за всички деца.

Кой няма да е ощетен? Този, който си декларира реалните доходи и си плаща данъците върху тях, а не се крие в сивия сектор?
Не помощи, а данъчни облекчения за работещите родители - това ще е реалната помощ за децата.

# 57
  • Бургас
В другите държави има ли детски надбавки? Или там те са под друга форма?

Аз лично смятам, че парите за детските надбавки трябва да отиват за по-мащабни цели. Например за детски годишно се отделят 100 млн /примерна цифра/. Като ги разделят измежду милион деца се получават тези смешни суми от 35/50лв, с които човек никакви нужди не може да се покрие. Предпочитам тези 100млн. да се дават за детското здравеопазване /ремонти в детски отделения, кувьози, за фондовете за лечение на деца/ и образование /подмяна на ученическото оборудване, ремонти на училища, закупуване на техника, безплатна храна в училищата и пр/. Реално с тези милиони може да се направи нещо видимо, полезно и значимо, а не като ги разхвърлиш на по няколко мизерни лева накрая насреща си да нямаш нищо. Реално какво виждат децата от въпросните 35 лв.

П.П. Ако се въведат горните мерки и циганките ще спрат да раждат толкова деца, защото няма да видят пари в кеш. А и по този начин ще се подпомогнат българчетата и парите няма да отиват за пукница на циганите.

# 58
И какви трябва да бъдат данъчните облекчения?Сега детските са 400лв. на дете за година.Дали ще приспаднат такъв данък?Как връща данък държавата?

# 59
Цитат
Как връща данък държавата?
А как раздава детски?
Сега я устройва - по 35 на хора с ниски доходи, тази година вмъкнаха и по 20 лв. годишно на останалите ( и то пак само на решилите да подадат ГДД).
Не вярвам да прекратят с раздаването на ръка, рискуват да си навлекат неприязън.
Другите си мълчим, вече толкова години.

Общи условия

Активация на акаунт