Реформи за детските надбавки

• 7 436
  • 80
  •   1
Отговори
# 60
  • Голямата Мушмула ¯\_(ツ)_/¯
... тази година вмъкнаха и по 20 лв. годишно на останалите ( и то пак само на решилите да подадат ГДД).
...

това не съм го чула. може ли повече информация?

# 61
  • София
В другите държави има ли детски надбавки? Или там те са под друга форма?

Аз лично смятам, че парите за детските надбавки трябва да отиват за по-мащабни цели. Например за детски годишно се отделят 100 млн /примерна цифра/. Като ги разделят измежду милион деца се получават тези смешни суми от 35/50лв, с които човек никакви нужди не може да се покрие. Предпочитам тези 100млн. да се дават за детското здравеопазване /ремонти в детски отделения, кувьози, за фондовете за лечение на деца/ и образование /подмяна на ученическото оборудване, ремонти на училища, закупуване на техника, безплатна храна в училищата и пр/. Реално с тези милиони може да се направи нещо видимо, полезно и значимо, а не като ги разхвърлиш на по няколко мизерни лева накрая насреща си да нямаш нищо. Реално какво виждат децата от въпросните 35 лв.

П.П. Ако се въведат горните мерки и циганките ще спрат да раждат толкова деца, защото няма да видят пари в кеш. А и по този начин ще се подпомогнат българчетата и парите няма да отиват за пукница на циганите.

newsm10

miss july,подкрепям мнението ти.Наистина парите се харчат безразборно и не стига,че има ощетени,но съм чувала и претенции от страна на другата страна,че трябвало да им ди увеличат Mr. Green
А никой не се замисля от къде ще се вземат!?

# 62
От 1000 до 2000 лв - 2 лв детски.
Мислиш, че някой ще подава цялата бумащина?

Аз съм за данъчно облекчение - намаляване на данъчната основа.
Намаляване на данъчна основа с разходи за лечение, с лихви по кредити (ама не само за Млади семейства (дискриминиращо стимулиращо), разходи за обучение и квалификация, и т.н. А дано, ама кога?

Разходите за обучение започват от предучилищна.Въпросът е дали държавата се интересува от това да си направиш детето знаещо и можещо?Аз съм съгласна всеки месец да ми приспадат разходите по обучение или поне на един от курсовете, на които ще ходи.Но явно ще им излезнем много скъпо.

# 63
Да, това значи, ако не го отменят до края на годината.

# 64

възрастните имат право на пенсиите - изработили са си ги;
младите имат право на майчинство и помощи - това е грижата на държавата за бъдещето;

насъскването - млади срещу пенсионери не ми харесва  Tired

разделяй и владей е стара тактика. много по-стара от комунистите, герберите и всички между тях.
 Tired и успешна както се вижда  Tired

# 65

младите имат право на майчинство и помощи - това е грижата на държавата за бъдещето;

насъскването - млади срещу пенсионери не ми харесва  Tired

разделяй и владей е стара тактика. много по-стара от комунистите, герберите и всички между тях.
 Tired и успешна както се вижда  Tired

Пенсиите са си пенсии.Тях никой не ги оспорва.Дори са смешно ниски, но това е друга тема.Единствено заплатите , които се взимат при пенсиониране на определен кръг хора.Нищо лично против тях, но да кажеш на едно дете, че за него има криза, а за другия не?

# 66
кой е определения кръг хора?
защо не почетете преди да пишете?
 Tired

# 67
  • Бургас
Не е уместно да се сравняват детски надбавки с пенсии. Пенсионерите са работили цял живот и са внасяли хиляди левове за осигуровки. Жените си внасят осигуровки и получават майчинство. Детските надбавки са нещо друго. Уж идеята е да се подпомагат родителите в отглеждането на децата, но не виждам с какво може да те подпомогнат едни 35лв.

Tired и успешна както се вижда  Tired
Особено успешна сред простовато и необразовано население, което слуша и вярва като стадо овце на всичко, което му се поднася.

# 68
кой е определения кръг хора?
защо не почетете преди да пишете?
 Tired

Чели сме и затова пишем.Не се заяждаме.Боли ни за несправедливостта.

# 69
не ми отговори кой е определения кръг хора.
добавям нов въпрос: коя несправедливост?
и какво общо имат обезщетенията при пенсиониране с детските надбавки.

никого не искам да обиждам, но за кой ли път се убеждавам, че повече се пише и по-малко се чете.
а най-малко се мисли. Tired

# 70
И аз смятам, че не трябва да разделят децата, всяко дете има право на детски надбавки, колкото и малко да са те. 
Аз знам например за следния случай, приятели на бившия ми съпруг. Майката и бащата нямат брак, детето не е припознато от бащата, съответно си живеят на семейни начала. Причината да не го припознае беше двойното гражданство на майката в цивилизована европейска страна. Съответно тя отиде да ражда там и детето, като гражданин на тази държава, чиято майка се води самотна до навършване на 3 г. получаваше от там 250 евро всеки месец. Отделно тук беше прието  на детска ясла, като дете на самотен родител със съответните бонус точки. Коментара на майката беше : „Как да не лъжем тази държава, като тя самата ни лъже?” ... .

# 71
  • Бургас
Коментара на майката беше : „Как да не лъжем тази държава, като тя самата ни лъже?” ... .
Типичен български манталитет. Иначе ревем как държавата ни е длъжна за всичко, обаче като дойде ред за данъци, всеки се покрива и се чуди как да излъже системата. Как очакваме да получаваме като не даваме.

# 72
Коментара на майката беше : „Как да не лъжем тази държава, като тя самата ни лъже?” ... .
Типичен български манталитет. Иначе ревем как държавата ни е длъжна за всичко, обаче като дойде ред за данъци, всеки се покрива и се чуди как да излъже системата. Как очакваме да получаваме като не даваме.

Нали.

Не знам какъв манталитет, тя излъгала и двете държави  Rolling Eyes

# 73
не ми отговори кой е определения кръг хора.

полицай ,военни ...  все държавни служители. всичките сме недоволни от тях , а те са доволни от получените заплати на куп  Laughing

# 74
 Tired Бонго, изложи се повече от обичайното!  Tired
 Обезщетение по чл. 222, ал. 3 от Кодекса на труда (при пенсиониране)

ако намериш някъде да пише държавен служител ми се обади.
ако прочетеш и закона за държавния служител  Tired може да разбереш кои са държавните служители - само за информация, полицаите не са Tired

и още веднъж ще кажа: не пенсионерите крадат парите за детски! а тези и подобните им

Общи условия

Активация на акаунт