Реформи за детските надбавки

• 7 447
  • 80
  •   1
Отговори
Здравейте!
Какво е мнението Ви относно реформите за детските надбавки?
(Може да прочете за тях тук: http://www.dnevnik.bg/bulgaria/2015/04/29/2522362_pravitelstvoto … detskite_dobavki/)
Като дете на неженени родители, аз вече ще бъда лишена от своите детски, което ми се вижда несправедливо.
Въпросът ми към Вас е: Доволни или недоволни сте от промените и новите правила за отпускането на детските надбавки?
пп: Ако темата не е да този раздел, преместете я.

# 1
На мен пък реформите ми харесват, но лошото е, че с тази политика след малко време ще дойде друга партия на власт, която няма да започне да надгражда над базата, която има, а ще разруши всичко и ще започне на ново...и така за вечни времена.

# 2
Като дете на неженени родители, аз вече ще бъда лишена от своите детски, което ми се вижда несправедливо.
аз бих допълнил.... дете на разведен родител защо да бъде лишено от своите детски ? справедливо ли е  newsm78

# 3
  • Sunshine state
Не,не съм доволна от промените, понеже не ме касаят. Ние не взимаме детски надбавки, понеже доходът ни явно е голям,а сме едно средностатистическо семейство с нормални професии. Много жалко. Направо се чудя какво работят хората, които взимат такива.  newsm78

# 4
За мен не е редно да има разлика в надбавките за деца на семейни родители и на съжителстващи родители без брак.

# 5
парите са за деца. те нямат цвят и мирис. парите не са за родители - женени или не...
моето дете/деца   не са по-различни българчета от ромчетата, арменчетата и всякакви други.
аз не искам да плащам за другите , а за моето/моите да няма.

# 6
  • Sunshine state
Точно. Сякаш моето е по-малко дете от другите,колкото и клиширано да звучи.

# 7
това не е клиширано. и колкото по-рано се разбере , толкова е по-справедливо.
ако не ми удържат данъци за другите деца  ми е все едно. но ако се удържат данъци за всичките деца  и моето искама да е в този кюп.  в един кюп са за ди ги задължават да ходят на училище за да могат да цоцат евро пари.  в един кюп са и за получаването.

# 8
  • Нейде из лудите гори...
Никъде не прочетох, че дете на неженени родители, ще бъде лишено от детски
"Гарантира се равнопоставеност на децата в семейството, както и на всички форми на отглеждане на децата – от лица със сключен брак, от съжителстващи лица и от самотни родители."
Напълно съгласна съм с реформата , за еднократната помощ на майки - "студентки"  Peace

# 9
Според мен не трябва да се стимулира раждането на учащите, все пак те трябва да завършат своето образование първо, да се изградят като хора и чак след това да раждат нов живот и да го възпитават, защото така нито от майката става човек, нито от детето...ще пропусне лекция, ще пропусне втора и хопп, скъсали я на сесията.

# 10
  • Бургас
Никъде не прочетох, че дете на неженени родители, ще бъде лишено от детски
"Гарантира се равнопоставеност на децата в семейството, както и на всички форми на отглеждане на децата – от лица със сключен брак, от съжителстващи лица и от самотни родители."
Напълно съгласна съм с реформата , за еднократната помощ на майки - "студентки"  Peace

+1
Доколкото четох в статията се засягат помощите за трето дете. Очевидно идеята е да се ограничи ромското "развъждане". Честно казано като на човек, на който живот и здраве му предстои да има деца, бих била съгласна въобще да отпаднат детските, стига да отпаднат и тези за ромите. 35 лева няма да ми помогнат особено в отглеждането на детето, но тази мярка би помогнала на държавата и ще ограничи размножаването на ромите, защото нещата с тях вече излизат извън контрол.

# 11
  • Голямата Мушмула ¯\_(ツ)_/¯
...
Доколкото четох в статията се засягат помощите за трето дете. Очевидно идеята е да се ограничи ромското "развъждане". ...

имам три деца, не получавам и не съм получавала детски.
сега се чудя ромка ли съм? за или против реформата съм?

еднократната помощ за майки студентки се "циганизира"  Tired както и повечето добри идеи.
би трябвало да е обвързана с продължаване на следването и след получаване на помощта, но май не е  Tired

...
..

може би ще спрат детските не защото си дете на неженени родители, а защото дохода на двамата заедно надвишава лимита?
майка ти дали е декларирала доходите на баща ти?

възможно е да не е такъв случая, но това е още един начин да "се прецака" системата. умишлено не подписват, за да се води "самотна майка" и да получава помощи като такава  Tired

в това да прецакваме  сами себе си сме най-добри  Tired

Последна редакция: чт, 30 апр 2015, 09:53 от st. Dobri

# 12
  • Нейде из лудите гори...
Циганизация! Много хубава дума, която определено не се отнася само за ромите. Всички помощи трябва да са обвързани със степента на образование. Току виж се изучили и излезли от колака.

# 13
  • Бургас
...
Доколкото четох в статията се засягат помощите за трето дете. Очевидно идеята е да се ограничи ромското "развъждане". ...
имам три деца, не получавам и не съм получавала детски.
сега се чудя ромка ли съм? за или против реформата съм?
Съжалявам ако си се обидила от коментара ми. Не си ромка предполагам, както не са роми стотици семейства с по три и повече деца. Идеята на реформата е насочена към ромите, защото те задължително имат повече от три деца и източват държавата. Предполагам, че никой средно интелигентен човек не планира да има три и повече деца, ако няма средства, с които да ги отглежда. Камо ли да чака на смешните 35 лв от държавата, за да си издържа децата.
Аз лично бих се отказала от правото си да получавам детски /не, че ще получавам де/ само и само да им ги спрат и на ромите.

# 14
"Новите правила за отпускането на детски надбавки ще обсъди днес кабинетът. Идеята е повече семейства да получават надбавки, повече пари да има за семействата с три деца, а родителите без брак все по-трудно да взимат помощи. "</br></br>Прочети повече на: http://www.novini.bg/news/280156-%D0%BE%D0%B1%D1%81%D1%8A%D0%B6% … %D0%BA%D0%B8.html
Даваха репортаж по НОВА телевизия за спирането на детските на деца, чийто родителите са разделени (без преди това да е имало брак) или живеят на семейни начела.

Общи условия

Активация на акаунт