Реформи за детските надбавки

• 7 439
  • 80
  •   1
Отговори
# 15
  • Голямата Мушмула ¯\_(ツ)_/¯
 Hug не съм се обидила Джуди  Hug

# 16
  • София
Здравейте!
Какво е мнението Ви относно реформите за детските надбавки?
...
Като дете на неженени родители, аз вече ще бъда лишена от своите детски, което ми се вижда несправедливо.

Мнението ми за реформите е положително. Особено за прогресивно нарастналия брой на майките студентки.

А по въпроса на авторката за мен е абсолютно справедливо когато двамата родители живеят в общо домакинство да се гледат доходите и на двамата.

И не искам детски надбавки. Искам данъчни облекчения. Ще си позволя да цитирам една съфорумка
Цитат на: мама САННЯ
Моята любима Австрия.
"В допълнение семействата с две деца и средни доходи ще получават данъчно облекчение от 1 580 евро годишно, а за пенсионерите с пенсия до 900 евро се въвежда специално доплащане от 110 евро на година."
http://www.bulgaren.org/melangebulgaren/2015/03/17/%D0%BD%D0%B0% … D1%81/#more-13629 Австрия: Намаляването на данъците в графики

# 17
Да де,  ама де ги тез данъчни облекчения?   Нямааааа гиии.

# 18
  • София
Аз не разбирам каква вина имат децата, че родителите им живеят без брак. Какъв е проблемът с живеенето на семейни начала всъщност? Ако декларираш доходите и на двамата родители, защо детето да не получи помощи наравно с другите деца. И защо държавата трябва да наказва моето дете ( и много като него ), защото аз съм напуснала бащата, който тормозеше и мен, и детето и с когото нямам брак?

# 19
  • София
Имам чувството, че някои от Вас, не схващат, че идеята е да се взимат под внимание доходите и на двамата родители, независимо дали са женени, дали живеят заедно или не.
Така обаче, вероятно бащите ще спрат да припознават децата си...

# 20
  • София
И защо държавата трябва да наказва моето дете ( и много като него ), защото аз съм напуснала бащата, който тормозеше и мен, и детето и с когото нямам брак?

И как ще те наказва държавата? Щом не живееш с бащата неговите доходи няма да се взимат предвид.

Вярно е друго, че досега наказани бяха децата на родителите с брак.

# 21
информацията в двете цитирани статии е противоречива  Peace

... Ако декларираш доходите и на двамата родители, защо детето да не получи помощи наравно с другите деца. ..

точно в това е проблемът: на практика живеят с доходите от двамата родители, а декларират, че са самотни родители.
ето предложенията  Tired както и предполагах - авторката се притеснява от слайд 17  Tired

http://www.slideshare.net/pressmlsp/zspd-2015-ikg

# 22
  • София
И защо държавата трябва да наказва моето дете ( и много като него ), защото аз съм напуснала бащата, който тормозеше и мен, и детето и с когото нямам брак?

И как ще те наказва държавата? Щом не живееш с бащата неговите доходи няма да се взимат предвид.

Вярно е друго, че досега наказани бяха децата на родителите с брак.

Доколкото разбирам, затягат помощите на двойките без брак. А от опита ми мен никой не ме признава за самотен родител, защото бащата е припознал детето и просто не ми вярват, че не живея с него. Когато си подавах молбата за детски първата година и попитах мога ли да се възползвам от  други помощи като самотен родител, служителката ми се изсмя в лицето и каза, че липсата на брак не ме прави самотен родител и въобще не вярвала на, цитирам я, "такива като Вас, които твърдят, че не живеят  с бащата". Добави още, че в момента в законодателството ни няма такова понятие като самотен родител и не ми се полагат по-различни помощи от тези, които се полагат на всички социално слаби хора в БГ.  А  това, Mrs Jan, означава също така, че децата на родители с брак също не са били ощетени, щом за държавата не съществува понятието самотен родител и съответно липсват помощи за такива.
Ето как държавата наказва повечето от децата. Щом нямаш брак, затягат помощите. А аз не разбирам защо трябва да се прави разлика между деца на семейни родители, на такива на семейни начала, на разведени и на родители, които никога не са имали брак и не живеят заедно. Всички трябва да са еднакви според мен - деца са, независимо какви са отношенията между родителите им. 

# 23
  • София
pandachina, съжалявам за твоя случай, но това не е причина да смяташ, че се наказват децата на родителите, които не са сключили брак.
Имаш право да минеш през съд и да поискаш издръжка за детето от бащата.
И наистина няма помощи за самотни родители. Има солиално помощи за социално слаби лица. Детските надбавки също са социална помощ.
А за твърдението ти, че децата на родителите с брак не са били ощетени е погрешно. При тях се взима дохода и на двамата родители за разлика от съвместно съжителстващите родители, при които пак има двоен доход, но се гледа само този на майката.

# 24
Точно това имах предвид и аз. Имам познати, които отлагат сключването на брак, защото щели да им спрат детските ooooh!

# 25
  • Варна
Според мен тези 35.00 лв могат да бъдат само морално признание от държавата за това, че сме създали гражданин и го отглеждаме и трябва да бъдат изплащани на всички деца. Въведените критерии за отпускане на въпросната смешна сума стимулират единствено недобросъвестно отношение към нашата си държава. 350.00 лв бруто месечен доход на човек от семейството може да се получи, ако единият родител не работи, а другият се осигурява на малка заплата, т.е., ако лъжем държавата.
И след като е така, не е ли по-добре наистина да се премахне тази помощ? Така ще се прекрати източването на държавни пари, а хората, които си плащат данъците, няма да се чувстват дискриминирани и пренебрегнати. На мен ми беше обидно преди две години когато се оказа, че нямам право на въпросната сума - не, че тя променя материалното ми положение.

# 26
  • Бургас
Точно това имах предвид и аз. Имам познати, които отлагат сключването на брак, защото щели да им спрат детските ooooh!
Егати  ooooh! За 35 лв ли са? Ако чакат на тях да си гледат детето то тогава горкото дете.

# 27
  • София
Според мен тези 35.00 лв могат да бъдат само морално признание от държавата за това, че сме създали гражданин и го отглеждаме и трябва да бъдат изплащани на всички деца. Въведените критерии за отпускане на въпросната смешна сума стимулират единствено недобросъвестно отношение към нашата си държава. 350.00 лв бруто месечен доход на човек от семейството може да се получи, ако единият родител не работи, а другият се осигурява на малка заплата, т.е., ако лъжем държавата.
И след като е така, не е ли по-добре наистина да се премахне тази помощ? Така ще се прекрати източването на държавни пари, а хората, които си плащат данъците, няма да се чувстват дискриминирани и пренебрегнати. На мен ми беше обидно преди две години когато се оказа, че нямам право на въпросната сума - не, че тя променя материалното ми положение.
 202uu  Точно така!
Edit:
По настоящем в ЗСПД единствено в случай, че родителите имат брак се взема доходът и на двамата, а в случай, че живеят на семейни начала се взема само този на майката и се дели на нея+децата.
Идеята е това да се промени, т.е. при съжителство да се вземат доходите и на двамата. Дискриминацията е на лице в момента, а не в бъдещата промяна  Peace
Peace

# 28
  • В полите на Пирин планина
По настоящем в ЗСПД единствено в случай, че родителите имат брак се взема доходът и на двамата, а в случай, че живеят на семейни начала се взема само този на майката и се дели на нея+децата.
Идеята е това да се промени, т.е. при съжителство да се вземат доходите и на двамата. Дискриминацията е на лице в момента, а не в бъдещата промяна  Peace

# 29
...
Доколкото разбирам, затягат помощите на двойките без брак. ..

прочетете пак документа от линка - ще се дефинира "самотен родител"; ще се вземат доходите и на двамата при съвместно съжителство... ще се иска документ за продължаване на следването ...

http://www.slideshare.net/pressmlsp/zspd-2015-ikg

не виждам нищо ощетяващо, но пък съм сигурна, че ще се намерят пак вратички да се точи системата Tired

Общи условия

Активация на акаунт