Дилема...колкото и да е банално

• 15 555
  • 205
  •   1
Отговори
# 75
  • Бургас
Ще отговоря на въпросите.
1. - Да, смятам, че може да ми бъде опора. Подкрепя ме и ми е истински приятел, в това няма съмнение. Бих казал, че е зряла за възрастта си, не е лекомислена, може да се разчита на нея.
2. - Да.
3. - По-скоро е привързаност и благодарност, колкото и да не ми се иска да го призная.
4. - Тя не тича след мен, не ме притиска, не настоява за нищо. Както казах, истински приятел ми е, държи на мен, знам го.
Краси, ами в такъв случай със или без наличието на друга жена, трябва да прекъснеш настоящата си връзка. Губите си времето взаимно, стоейки заедно.
Относно опората - едно е на приказки някой да ти е опора, друго е на действия. Очакваш ли от това момиче да заеме мястото си на жена в къщата ти - да се грижи за дома, да участва финансово, да споделя грижите ти за детето и пр. Защото на теория всичко е много лесно, но на практика и от гледна точка на крехките й години, може да се окаже, че няма да й е приятно на 24г. да го играе домакиня и майка на един тийнейджър и да поделя вниманието ти със сина ти /т.е да е на второ място/.
Ако тя не тича след теб и не работите заедно, как и кой подхваща инициативата да се виждате?

# 76
  • Варна
Наборе, спри да се излагаш и се дръж като мъж.

Заключвай темата.

Ако ще продължаваш да пишеш във форума се дръж като мъж, без съзливо - интимни подробности.

Вярвам в теб!

# 77
  • Пловдив
Аз все още не съм чула едно нещо от Краси- ОБИЧАМ. Искаш да опиташ но защо?

# 78
Краси, на мен не са ми ясни някои неща:
1. Каква връзка искаш и очакваш с това 24 годишно девойче - какво бъдеще си мислиш, че ще имаш с нея, мислиш ли, че може да ти е опора както настоящата ти приятелка. Въобще живота е толкова труден, че не ти трябва още едно дете, за което да трябва да се грижиш.
2. Правиш ли разлика между сексуално привличане и влюбване?
3. Обичаш ли настоящата си приятелка или по-скоро си привързан към нея и изпитваш по-скоро благодарност и уважение?
4. Не си ли правиш някакви изводи за това 24 годишно момиче и що за човек е? Извинявай, но при мен е принцип да не се занимавам с обвързани мъже. Би ми било под достойнството да тичам подир някой, който очевидно е избрал да бъде с друга.
Ще отговоря на въпросите.
1. - Да, смятам, че може да ми бъде опора. Подкрепя ме и ми е истински приятел, в това няма съмнение. Бих казал, че е зряла за възрастта си, не е лекомислена, може да се разчита на нея.
2. - Да.
3. - По-скоро е привързаност и благодарност, колкото и да не ми се иска да го призная.
4. - Тя не тича след мен, не ме притиска, не настоява за нищо. Както казах, истински приятел ми е, държи на мен, знам го.

На 40 години си, предполагам и приятелката ти е на толкова, какво право имаш да й губиш времето? В същото време смело заявяваш, че тя била ревнива, това при положение, че често се срещаш с така наречената тръпка. Извинявай, но откъдето й да го погледна прецаканата е приятелката ти. Спри да я залъгваш и я освободи, по-добре да я боли месец-два, отколкото да бъде обявявана за ревнива още безчет години. Не си на 20, би трябвало да си наясно с много неща.

# 79
И аз не знам как сериозната приятелка търпи мъжът й да се среща с 24 годишна, която му е близка приятелка и на която можело да се разчита Crazy

# 80
Как би изглеждал до тази жена след 20 години? Ако приемем, че кривнеш от пътя и се разделиш с приятелката си, за да си с нея. (Не казвай, че не ти е минавала тая мисъл, никой няма да ти повярва)

Ти ще си на 60, а тя на 42-43. Знаеш драстично ще се усеща разликата след определено време...  Понякога съм виждала такива двойки. Мъжът едвам крета, а жена на 40 в 21 век... не както през 60-те. Може би защото жените са по-суетни или какво... не знам, но...

Има възраст, в която някак разликите от над 10 години се размиват. Между 28 и 38.... Но тази въраст минава и тогава рязко започва да личи. И да тежи.

Разбира се говоря за 10+. 4-5 години не се усещат така определено, но надвиши ли 10 години разликата... човек трябва да мисли наедро и в перспектива.

# 81
Авторе, донякъде те разбирам. Знам какво е да си във връзка и да въздишаш по друг човек. Отвратително е. Мисля, че те е треснала кризата на средната възраст, в която мъжете се доказват като за последно във връзки с много по-млади жени. Доколкото разбирам, ти нямаш никакво намерение да прекъсваш сегашната ти връзка, защото е улегнала и удобна. Дилемата ти е да направиш ли крачка към изневяра или не. Ще трябва да претеглиш какво печелиш и какво можеш да изгубиш. Да не стане накрая да изгубиш и приятелството с младата жена и връзката си.

# 82
  • София
Какво смятате как ще е след 20 години с девойката, като те и две години няма да изкарат.
Големи тръпки, голямо нещо, само и само да си около неопитно девойче, което още не те е разбрало що за стока си и те гледа като голямата работа.
Ми то след година-две ще разбере в какво се е набутало, ще изтрезнее и ще трябва да търсиш нова млада особа, която да те гледа с обожание Grinning

# 83
На 40 години си, предполагам и приятелката ти е на толкова, какво право имаш да й губиш времето? В същото време смело заявяваш, че тя била ревнива, това при положение, че често се срещаш с така наречената тръпка. Извинявай, но откъдето й да го погледна прецаканата е приятелката ти. Спри да я залъгваш и я освободи, по-добре да я боли месец-два, отколкото да бъде обявявана за ревнива още безчет години. Не си на 20, би трябвало да си наясно с много неща.
Абсолютно се съгласявам и искрено съчувствам на партньорката ти.

Авторе, поведението ти наистина не подхожда на мъж на твоите години. Трябва обаче да преосмислиш и поведението на младото девойче. Масово млади момичета се увличат по доста по-възрастни мъже и то не заради самите тях, ами заради 'различното' в една такава връзка. След някоя годинка (в най-добрия случай, а иначе дори след месеци) обаче тази разлика много натежава, както вече са споменали и други, и то основно натежава за младата половинка. Така че гледай и ти да не се окажеш на мястото на сегашната ти партньорка след едно определено време.

# 84
Какво всички в един глас сте заопявали за разликата в годините? Никой не може да предвиди нещата за след 5 години, камо ли за след 20. Дано написаното му помогне на човека да се размисли за различните гледни точки в ситуацията и да си вземе своето решение.

# 85
  • Бургас
За мен разликата в годините е пречка не за друго, а защото хората имат различни потребности. На това момиче тепърва му предстои да се сблъска с живота - работа, деца. Краси трябва да си отговори на няколко въпроса според мен:
1. Дали иска още деца? Защото девойката 99% ще иска /освен ако е решила да остава бездетна/.
2. Вижда ли се с нея след 5, 10 години?
3. Смята ли, че сина му ще я приеме? Смята ли, че тя ще приеме сина му?
4. Смята ли, че е достатъчно зряла, за да се справя с къща, с домакинство, с чуждо дете и със свое някой ден.
5. Имат ли еднакви виждания за живота, еднакви цели и очаквания от другия? - Краси може да иска да си живее спокойно, а не тепърва да се занимава с бебета. Тя може да иска още малко да си поживее и към 30 г. да създаде семейство, т.е след 6-7 г., а Краси тогава вече ще гони 50-те. Тя може да си търси мъж, който да я гледа и издържа, а Краси да смята, че и тя трябва да има финансов принос. Тя може да не може да забърка едни яйца, да не знае как се пуска пералня/прахосмукачка, а Краси да си търси жена, която да се грижи за него, за сина му и за домакинството. Варианти всякакви.
Предлагам преди да реши дали да се занимава с нея, да вземе да си отговори на някои въпроси вместо да се впуска в безперспективи връзки. За настоящата му приятелка смятам, че трябва да седнат и да поговорят за връзката си и ако вече нищо не ги свързва /освен приятелски чувства/ - да се разделят и всеки да си търси щастието. 

П.П. Краси, не се лъжи от едни празни приказки. Била сериозна, отговорна. Те на приказки всички са сериозни и като ти влязат в къщата ти иде да скочиш от терасата.

# 86
Аз пък ще кажа опитай! Хвърляй се без да мислиш, изживей си мига/миговете, чувствай се 20-годишен, лети.......но имай предвид, че като свърши, нещата ще са в пъти по-зле от сега и ще е много вероятно да се справяш сам със синът си завбъдеще и да си кажеш "какво направих?!?!". Но въпреки това-давай. Утре....може и да не дойде. Утре...може да се случат страшно много неща.
(Само мога да си представя какви коментари ще последват, но нали сме различни хора и всеки може да сподели мение, та и аз така   Rolling Eyes).
И аз това бих казала.

# 87
Изобщо не мога да го мисля,наглец.
Да не очакваш,момиче на 23 години да ти гледа детето?
Ако бях на мястото на сегашната му приятелка да сьм му била
шута.Хем боли,хем сьрби,хем драго ми е.

# 88
Нещо голям тарикат ще дойдеш. Приятелката ти да ти гледа детето, пък ти да си лягаш с младото момиче  ooooh! Това момиче не е за теб. Недей да си чешеш егото така, не е редно. 17 години разлика е кофти, освен това нямаш право да съсипеш живота на момичето. Едва ли имате общи неща и теми дори. Овладей си мерака ooooh! и си го дръж в гащите.

# 89
Автора, замислял ли си се, че ако заживеете с това девойче, тя рано или късно ще поиска евентуално брак деца? Ти готов ли си да и дадеш това?

Общи условия

Активация на акаунт