Дилема...колкото и да е банално

• 15 540
  • 205
  •   1
Отговори
# 60
Темата не е пързалка, както някои се съмняват, историята си е съвсем истинска. Някой спомена, че "паля фитила" на момичето. Да, възможно е поведението ми в даден момент да е оставило у нея впечатление, че може да се надява на нещо. Във всеки случай не е било умишлено от моя страна. Тя знае и за детето, и за приятелката ми, даже се познават. Относно това, че не знам какво точно искам - знам, но малко ме е страх. Искам да опитам с това момиче (не и без да съм прекратил сегашната си връзка), но се безпокоя как синът ми ще реагира на подобна промяна в живота ни. Това ме спира. С приятелката ми уж се обичаме, но се боя, че по-скоро сме заедно вече по навик. познаваме се с нея отдавна, още от университета. При нея нещата така се стекоха, че не създаде семейство, а направи кариера. Беше ми голяма опора, когато загубих съпругата си. Все още ми е голяма опора и наистина се грижи за сина ми като за свое дете. Не съм готов да сложа край на всичко това. Прави сте, че трябва да говоря с момичето и да се изясним най-после. Така и ще направя, с риск да я нараня. Свястно момиче, държа да уточня това, защото видях, че някои са я определили с леко обидни епитети.

# 61
  • Бургас
Краси, на мен не са ми ясни някои неща:
1. Каква връзка искаш и очакваш с това 24 годишно девойче - какво бъдеще си мислиш, че ще имаш с нея, мислиш ли, че може да ти е опора както настоящата ти приятелка. Въобще живота е толкова труден, че не ти трябва още едно дете, за което да трябва да се грижиш.
2. Правиш ли разлика между сексуално привличане и влюбване?
3. Обичаш ли настоящата си приятелка или по-скоро си привързан към нея и изпитваш по-скоро благодарност и уважение?
4. Не си ли правиш някакви изводи за това 24 годишно момиче и що за човек е? Извинявай, но при мен е принцип да не се занимавам с обвързани мъже. Би ми било под достойнството да тичам подир някой, който очевидно е избрал да бъде с друга.

# 62
Иска да я тресне, к'во не разбираш  Laughing
Ама ако може "и оная работа до края, и душата в рая"

# 63
Я остави момичето на мира. Животът е пред нея, какво ще се занимава с увиснали тестиси и на 23 ще гледа 11-годишно. Stop То бива егоизъм, ама твоето на нищо не прилича.

# 64
Добре, приемам, че темата е реална и ти давам искрен съвет : Не разваляй хубавото си семейство за нещо, което е утопия или най-много евентуална връзка със срок на годност. Сигурно в малките часове на нощта връзка с младото момиче изглежда вълнуваща, но в едни делнични дни бързо ще се изчерпва.Честно казано аз съм приблизително на нейните години и едва ли бих понесла бремето на такава голяма разлика, починала съпруга и пораснало дете  Confused даже аз бих избягала с 200, пък нека ме мислят за повърхностна  Peace

# 65
Типичното мъжко разсъждение: да пробвам дивото, ама да не изпусна питомното. Пък коя ще избера после ще му мисля  Crazy Най-добре да запазя и двете, все пак приятелката ми пътува доста по работа и отсъства, дълго ще й замазвам очите  Mr. Green Малката може и бързо да ми омръзне, ама пък що да я изпускам... Ех, тежки са тези дилеми, наистина  Mr. Green

# 66
  • Перник
Добре, приемам, че темата е реална и ти давам искрен съвет : Не разваляй хубавото си семейство за нещо, което е утопия или най-много евентуална връзка със срок на годност. Сигурно в малките часове на нощта връзка с младото момиче изглежда вълнуваща, но в едни делнични дни бързо ще се изчерпва.Честно казано аз съм приблизително на нейните години и едва ли бих понесла бремето на такава голяма разлика, починала съпруга и пораснало дете  Confused даже аз бих избягала с 200, пък нека ме мислят за повърхностна  Peace

Подкрепям това мнение.
+ че като ви завърти ежедневието, ако заживеете заедно, не мисля, че тя ще издържи.

# 67
  • ЯМБОЛ
                       Че то синът по възраст е по-близо до девойката от бащата...А официалната приятелка не иска ли деца все пак?Това че си живеят официално в различни къщи,ме кара да мисля,че става въпрос за по-скоро приятелство отколкото на семейство.Може би въпрос на характери,на удобство поотделно,знам ли...Дано някой не си прави курсова работа за многоъгълните отношения в съвременото общество.....

# 68
Аз пък ще кажа опитай! Хвърляй се без да мислиш, изживей си мига/миговете, чувствай се 20-годишен, лети.......но имай предвид, че като свърши, нещата ще са в пъти по-зле от сега и ще е много вероятно да се справяш сам със синът си завбъдеще и да си кажеш "какво направих?!?!". Но въпреки това-давай. Утре....може и да не дойде. Утре...може да се случат страшно много неща.
(Само мога да си представя какви коментари ще последват, но нали сме различни хора и всеки може да сподели мение, та и аз така   Rolling Eyes).

# 69
  • Бургас
Много ми е любопитно как ли изглежда въпросната 24 годишна, която предизвиква такива душевни терзания у автора  Thinking

# 70
Външността няма никакво значение.  Peace Може и да е съвсем семпла. Запали ли се фитила... не се гаси туй, що не гасне  Sunglasses

Имам лични наблюдения как семейство, градено с години се разпада точно за месец - два заради "тръпка". В моя случай "тръпката" впоследствие явно изчезна, но и семейството междувременно си беше заминало. Обичайно има период, в който страдат почти всички участници - мъж, жена, деца (без девойката, тя си е ОК). После нещата се успокояват, но всички заживяват по различен начин (може и по-хубаво от преди). Реферат написах направо  Sunglasses

# 71
  • Бургас
Външността няма никакво значение.  Peace Може и да е съвсем семпла. Запали ли се фитила... не се гаси туй, що не гасне  Sunglasses
Е, заради някое посредствено девойче тука момъка сън не спи. Не върви  Laughing

# 72
Краси, на мен не са ми ясни някои неща:
1. Каква връзка искаш и очакваш с това 24 годишно девойче - какво бъдеще си мислиш, че ще имаш с нея, мислиш ли, че може да ти е опора както настоящата ти приятелка. Въобще живота е толкова труден, че не ти трябва още едно дете, за което да трябва да се грижиш.
2. Правиш ли разлика между сексуално привличане и влюбване?
3. Обичаш ли настоящата си приятелка или по-скоро си привързан към нея и изпитваш по-скоро благодарност и уважение?
4. Не си ли правиш някакви изводи за това 24 годишно момиче и що за човек е? Извинявай, но при мен е принцип да не се занимавам с обвързани мъже. Би ми било под достойнството да тичам подир някой, който очевидно е избрал да бъде с друга.
Ще отговоря на въпросите.
1. - Да, смятам, че може да ми бъде опора. Подкрепя ме и ми е истински приятел, в това няма съмнение. Бих казал, че е зряла за възрастта си, не е лекомислена, може да се разчита на нея.
2. - Да.
3. - По-скоро е привързаност и благодарност, колкото и да не ми се иска да го призная.
4. - Тя не тича след мен, не ме притиска, не настоява за нищо. Както казах, истински приятел ми е, държи на мен, знам го.

# 73
ще е много вероятно да се справяш сам със синът си
Свикнал съм да се справям сам. Родителите ми понякога ми помагат, разбира се, но не злоупотребявам с помощта им.

# 74
                      Това че си живеят официално в различни къщи
Заедно живеем с приятелката ми повече от 3 години вече, но както казах, тя често пътува по работа.

Общи условия

Активация на акаунт