Дилема...колкото и да е банално

• 15 560
  • 205
  •   1
Отговори
# 15
Няма нужда, ние вече не работим заедно. Тя се премести на друга работа още преди 2 години. Въпреки това често се виждаме, тя ме търси.

# 16
Знам, че е влюбена в мен.
Знаеш или предполагаш? Или ти се иска? Не се заяждам, само питам.

# 17
  • Перник
Вие с нея говорили ли сте нещо по този въпрос. 
Не, не сме. Вече казах, че не искам да я нараня. Знам, че е влюбена в мен. Представям си колко ще я заболи, ако й кажа, че не споделям тези нейни чувства.

Ти сам написа, че също не си наясно до къде би стигнал с нея. Според мен е най-добре да седнете и да поговорите с нея. Да ти каже тя какво точно очаква от теб, да и кажеш, че не искаш да я нараняваш. Може пък да иска само секс с теб. Може и да иска сериозна връзка. Няма как да разбереш, ако не го обсъдите.

# 18
Тъй като страстта и тръпките имат срок на годност, аз дилема не виждам. След 40 основният въпрос на човека е "Как да не стана за смях?".

Ако искаш да си доблестен, не закачай момиче на 23. Само ще й развалиш живота. Не е за теб. Остави я. Дори не се заигравай. Даже малко се надуй, та да си хване подобаващо гадже на по-подходяща възраст.

# 19
    Наясно си, че момичето е влюбено и ще нараниш две жени, но някак не ти се иска са пропуснеш шанса ... Правилно ли схващам? Ако мъжът на 40 не може да се овладее, как се очаква това момиче да го стори? Предполагам, че те идеализира, боготвори те като кумир. Дали ако се впуснеш във връзка, грубата реалност да се налага да те споделя с 11-годишно дете във възраст, когато й е време да купонясва, няма бързо да я отрезви? Съвет не мога да дам, просто помисли преди да нараниш трима души (не забравяй детето, на което евентуално ще му се наложи да свиква с още една жена).

# 20
  • Бургас
С приятелката ми дори сме си имали разправии заради това момиче. Не че нещо нередно се е случило, но моята приятелка, ако трябва да съм честен, е доста ревнива. Иначе се чувствам добре с нея, разбираме се, много ми е помагала в трудни моменти. Приемам ревността й, всеки си има недостатъци.
Толкова безочливо ми прозвуча горното. Тя била ревнива. Нормално да ревнува като й даваш поводи. И това не е недостатък, а опит да запази достойнството си, виждайки как мъжа й залита към друга. Ти на мястото на приятелката си как би реагирал, ако знаеш, че някакъв я занимава и й се натиска. Постави се малко на нейно място. В цялата ситуация ти си този, който проявява недостатъци. Обиждаш и унижаваш приятелката си като се виждаш с това момиче. Защо го правиш след като вече не ви свързва работата и знаеш, че приятелката ти не одобрява? И дори не спиш с нея. Какъв е смисъла тогава да се виждате? Нито мацката остава задоволена, нито ти, а приятелката ти се дразни.
Иначе ситуацията ти е класическа. Имаш готина приятелка и добра връзка, но ти се иска да опиташ и нещо ново. Отделно ти си на 40г. и сигурно леко те е треснала кризата на средната възраст, а пък същевременно някаква млада мацка ти се натиска. Нормално е да ти се вирне носа и да се почувстваш желан, красив и готин. Но това е само привидно. Девойчето може да си търси някой чичко-паричко или просто да е някоя от типичните комплексарки, които си вдигат самочувствието като разбиват връзки. Прецени трезво ситуацията, че да не се окаже, че заради някаква разгонена девойка си съсипал хубавата си връзка с наистина добър човек.

П.П. Каква връзка точно очакваш и си представяш да имаш с някаква 24 годишна?

# 21
  • Пловдив
Не, не сме. Вече казах, че не искам да я нараня. Знам, че е влюбена в мен. Представям си колко ще я заболи, ако й кажа, че не споделям тези нейни чувства.
Каква точно ти е дилемата, щом не споделяш тези нейни чувства?!!! Честно казано, поведението ти е повече от инфантилно. Ако не я обичаш, бъди искрен и я отрежи веднъж завинаги, за да си продължи момичето живота! Това е единственото коректно поведение, всичко друго ще обърка живота на всички ви и ще донесе само болка на всички. Щом за толкова време не си се влюбил в нея, няма и да се случи, и даже да опитате заедно ще е провал. Така че - остави я! Ще я боли месец-два, но после ще има шанса да намери своя човек и да е щастлива!

# 22
[/b]
Аз пък мисля, че едно младо момиче ще го боли повече от напразни илюзии и надежди за невъзможна връзка. Ти като по-зрял, щом не можеш да й предложиш нищо, по-добре скъсай от раз и без това тези отношения не ви носят нищо освен неудовлетворено желание.  Peace
Принципно не съм против големите разлики от порядъка на 10-12 години, но 17 години е твърде много, буквално един живот.
Иначе нея мога да я разбера...на 23, ти и изглеждаш зрял, галантен, с професия, а връстниците около нея са недорасляци с все още детско мислене. Ти обаче какво искаш- дано не само начесване на егото  Peace

# 23
Няма нужда, ние вече не работим заедно. Тя се премести на друга работа още преди 2 години. Въпреки това често се виждаме, тя ме търси.
Ами, дистанцирай се.Казваш, че не си влюбен в нея, защо тичаш винаги, когато ти "подсвирне"?
Сам скачаш в "огъня", после ще "ревеш":"Аййй, опарих се!"

# 24
Със сигурност мога да посъветвам само едно - бъди честен. Като жена, която е била лъгана мога да кажа, че не го пожелавам на никого. Ако искаш да си с по-младата жена - раздели се с другата. Ако не ти стиска - значи сегашната ти връзка е важна за теб. Затова зарязваш по-младата и си сядаш на четирите букви. Не вярвам, че можеш просто да си изживееш любовта, без съжителката ти да разбере. Тези неща се усещат, каквото и да ти казват тук. Просто някои съпруги си премълчават и изчакват да преминат нещата...  Съществува и вариантът да си легнеш с новата приятелка, но да решиш, че предпочиташ първата. Но... тук вече нещата няма да зависят само от теб, а и от новото гадже... и ако тя пожелае, може да ти съсипе живота  Laughing

# 25
Голям мъж си, дръж се като такъв.

Първото (и по-основно): реши какво искаш от "приятелката си". Ако просто ти е удобна, разбира се с детето и ви подкрепя "като семейство", но в същото време си имате личен живот и двамата, и не мислиш, че можеш да остарееш с нея, само и единствено с нея - разделете се по живо, по здраво. Ако все пак е твоята сродна душа, сложи всички карти на масата, предложи ѝ брак, съберете се и бъдете щастливи. Няма по-добър лек за ревността, от предложение за брак  Wink

Второто (но задължително): изчукай мацето. Това с нараняването, влюбването, и т.н. - всичко е ала-бала, нито ти има какво да ѝ дадеш на нея (и сега, и в дългосрочен план), нито тя на теб, в твоята житейска ситуация. Отидете някъде извън града, скъсайте се от секс, а след това се разделете по живо, по здраво, и не се виждайте никога вече.

Освен ако не си от онази порода вечно мрънкащи мъже, които не умеят да взимат решения и да носят отговорност за действията си.

# 26
  • Бургас
....... по-добре скъсай от раз и без това тези отношения не ви носят нищо освен неудовлетворено желание.  Peace
Да бе - ще скъса. И после кой ще му вдига самочувствието колко е желан!? Най-смешното е, че дори не работят заедно и няма причина да се виждат. Тя му звъни да го търси и той, горкичкия, не може да си измисли нещо и да я разкара /ако толкова не може да я отреже в прав текст/. Просто и на него му е хубаво и му допада цялата тази ситуация. Или просто я държи наблизо ако евентуално някой ден реши дали му се е*е ли му се яде. Така ли е Краско?

# 27
....... по-добре скъсай от раз и без това тези отношения не ви носят нищо освен неудовлетворено желание.  Peace
Да бе - ще скъса. И после кой ще му вдига самочувствието колко е желан!? Най-смешното е, че дори не работят заедно и няма причина да се виждат. Тя му звъни да го търси и той, горкичкия, не може да си измисли нещо и да я разкара /ако толкова не може да я отреже в прав текст/. Просто и на него му е хубаво и му допада цялата тази ситуация. Или просто я държи наблизо ако евентуално някой ден реши дали му се е*е ли му се яде. Така ли е Краско?
Абе то това и на мен ми е ясно, ама мисълта ми беше, че за едното е...е може да си разтури живота. Щото после могат да го шантажират, както си щат. По моя опит виждам, че в такива случаи мъжете не си представят какви реално може да са последствията. Е... разбира се съществува вероятност това да е любовта на живота му, с която да изкарат до края на дните си ... той трябва да си реши.

# 28
Толкова ли е трудно да обясниш, че си имаш приятелка, че държиш на нея и не искаш да й даваш поводи за ревност?
Разбирам, че идеята в теб да е влюбено с почти 20 години по-младо момиче, гали егото, но с малко повече искреност и здрав разум, могат да се избегнат всякакви дилеми....
Както и губене на ценно време и емоции.

# 29
  • На топло
Има и друг аспект.
Тази млада и красива девойка не вижда ли, че имаш сериозна връзка?

Общи условия

Активация на акаунт