ОКТОМВРИйското мъниче поздравява мама с първото ритниче - еп.6

• 28 184
  • 736
  •   1
Отговори
# 150
И аз се просълзих от всички истории. Няма такава воля и дух, какъвто носи една жена, решила да даде живот. От сърце желая на всички ни през октомври да гушкаме прекрасните си бебоци.
Роси, весело изкарване и да ни "подразниш" с някоя снимка. Simple Smile
Аз също не съм усетила беб, имам си периодично пеперудено трептене, веднъж ми се стори, че и леко туп-туп усетих, но не съм сигурна. Втора бременност ми е, задна плацента ама..... Но като пусна мини доплера и чуя сърчицето се успокоявам Simple Smile

# 151
Малко ме успокоихте, много са мамите, които все още не са усетили бебчетата  Embarassed
Ама и аз не съм се спряла на едно място.

# 152
Привет и от мен мами Simple Smile
Прекрасни истории наистина  Heart Eyes Дай Боже на есен да се радваме на хубави пухкави бебчета  Hug
Иначе и аз не усещам бебетата. Мислех  , че понеже са две ще ги усетя по рано , но не стана така. В крайна сметка мисля че преди няколко дни усетих нещо но не съм сигурна какво  Mr. Green Ниско долу в ляво усетих нещо като потреперване /нещо като мускулен спазъм/ за 2-3 секунди и това беше  Grinning От тогава чакам пак да усетя нещо ама йок !
Иначе аз съм на ЖК утре и вече нямам търпения да видя бебетата Simple Smile Пък и ми е интересно дали и тази докторка ще потвърди мнението на другия лекар ,че бебетата са момчета Simple Smile

# 153
С първата бременност си чаках до 20-та седмица да усетя нещо. Съвсем нормално е това. С втората е по-рано, а при мен беше мнооого рано и си мислех, че не е бебето, докато докторката не каза, че не си въобразявам. Днес съм точно 18 седмици, а го усещам повече от месец. Спокойно ще ги усетите! Аз съм чак на 18-ти на ФМ и ми се изчака чакалото!

# 154
Аз съм вече в 19 г.с и от няколко дни усещам бебка отчетливо  Grinning Преди това леки движения, като пърхане.Втора бременност е и затова я усетих по-рано.
Проблемът със запушения нос продължава с пълна сила Sad не съм болна, а носът ми е бая запушен.Само капките за нос временно спасяват положението.През нощта  не мога да спя.Вече не знам какво е това чудо?!?!Преди такъв проблем не съм имала.И не знам дали е от бременността, или е синузит.Положението е трагично Sad

Последна редакция: нд, 03 май 2015, 11:55 от Софи М.

# 155
Има т.нар лъжлива хрема при бременните. Синузита е гадно нещо, боли и челото, ако беше синузит щеше да го разбереш. Но със сигурност това е супер неприятно. На сестра ми пък беше запушен от алергия.

# 156
Софи много мами имат проблем със запушен нос пи време н бременността! Аз също но положението се търпи и не съм ползвала капки освен ФР от време на време  Wink

И аз усетих бебето много рано този път, преди повече от месец, но се усеща много леко и по рядко и това ме влудява, по добре нищо да не бях усетила ...
Ето от няколко дни няма никакво движение и ми притеснено вече...
С предната бременност по това време започнаха леки ритничета...

# 157
Не ме боли челото, не ми тече носа.Постоянно запушен е.Мисля да отиса на лекар УНГ да ме прегледат и да ми изпишат нещо.Карам на Ксилометазолин, Виброцил и Пинозол цял месец вече Sad Дишам единствено с първите, като носът ми е отпушен цялата нощ.Вторите отпушват за 2-3 часа, а Пинозол нямат ефект Sad Но към първиге се привиква и не е желателно да се ползват повече от 2 седмици.Алергии и сенна хрема нямам...

# 158
Ксилометазолина не бива повече от седмица да се слага. После има обратен ефект. Наистина не е лоша идея да отидеш та УНГ.

# 159
  • Italia
И при мен от две седмици поне носът е постоянно запушен. Особено през нощта. Кофти е! Не смея да слагам нищо,от ксилометазолина получих атрофия на лигавицата на едната ноздра преди години( след продължителна употреба).Четох, че през бременността се получава удебеляване на лигавиците и от там и запушения нос...

# 160
Зaпушения нос е нещо нормaлно по време нa бременност. Лигaвицaтa нa носa нaрaствa зaедно с лигaвицaтa нa мaткaтa. Виброцил можеш дa ползвaш до крaя нa бременносттa ежедневно без проблем. Но ксилометaзолинa е опaсен! По-добре виброцил по нпколко пъти нa нощ отколкото ксилометaзолин. Aз бях тaкa с преднaтa бременност.

# 161
На мен също постоянно ми е запушен носа,но както Shmoksi каза си е съвсем нормално   Wink
Аз даже се опитвам и да не ползвам капки, но през нощта наистина е доста неприятно Tired

# 162
Аз като бях настиналата си сложих вечерта ксилометазолин после прочетох в листовката да не се употребява през бременност, на другия ден питах личния и той каза да не го използвам въобще каза ми че директно отивал в кръвта ,единствено ми позволи да ползвам Цинабсин и солен разтвор

# 163
На мен ми разрешиха само един път на ден да си слагам капки с ксилометазолин и не повече от седмица. Аз си слагах преди да легна, но си бях болна, не беше от бременноста. Мани ,мани , това да ми е запушен носа е най-голямата ми отврат. С предната бременност пък ми пищяха ушите- също често срещано оплакване. Е просто вечер откачах като легна. Имах чувството, че Бистреншките баби ми пеят на ушенце.  Mr. Green

# 164
На мен често ми заглъхват ушите. Много неприятно. Мисля, че се случва когато ми падне кръвното. С първата бременност всеки ден до обяд бях така.

Общи условия

Активация на акаунт