ОКТОМВРИйското мъниче поздравява мама с първото ритниче - еп.6

• 28 119
  • 736
  •   1
Отговори
# 600
  • Сливен
Веси, периодът на болничния влиза, но база за обезщетението не ти е сумата, изплатена за времето на болнични, а базата, на която ти е изчислен. И не намаля към края, както ти се изрази, изчисляват ти колко ще ти е обезщетението за един ден и според броя на работните дни се изплаща различна сума. Писала съм и преди с предното майчинство между месеци с 18 и с 22 работни дни съм имала разлики от по 100лв., а има жени, с още по-високи еднодневни суми и при тях разликите в такива месеци ще са още по-големи.
Eos , по твоя въпрос за майчинството не съм запозната, според мен няма проблем, обаче трябва да питаш в НОИ в твоя случай какви точно документи ще трябва да представиш.
И аз си мечтаех за поне едно пролетно бебе, и това планувахме да е такова, но се наложи да избързаме малко с плановете си, защото в противен случай можеше да се осъществи много далеч в бъдещето.
Да ви кажа въобще не е хубаво да си бременна през лятото, а ние ще си изкараме цялото лято в доста напреднала бременност. Никога няма да забравя супер горещото лято на 2012, с термин края на юли и преносваща цяла седмица, е, няма такъв ужас. Моя приятелка същата година с термин началото на октомври, тя пък още по-зле изкара цялото лято бременна, подпухнала - а бе не и беше много приятно. Да не ви плаша , ама няма да ни е лесно.  Дано лятото да не е много горещо.
Денис, Ниана, бързо да се оправяте. Ниана, и аз има един нерв, който много ме притеснява, на моменти ме прерязва дори и в седнало положение.
Някой беше питал за сенната хрема - моята тази година започна от април, но сега, сега е пикът и, от събота съм много зле, вечер не мога да спя, ще полудея от хремата и запушения нос. Засега с нищо не лекувам, по принцип избягвам да взимам нещо за това, последните 5-6 години е доста по-лека, но тази ще ме съсипе.
Хубав следобед  Hug

# 601
  • В къщурката на хълма на феите
Рокси мойте шушулки, ако Господ е с нас, ще са с 20тина дена разлика .. и аз исках пролетно бебе, ама мъж ми явно само есенни може да ги прави Mr. Green Mr. Green предната бременност хич не ми тежа, че е през лятото, освен може би за подутите и отекли крака, ама това като цяло вероятно и зимата да бременеех, пак щеше да си е така, та не страдам много .. то май всеки сезон си има някакви недостатъци .. представяш ли си ни пък в най-яката зима оперени с тия тумбаци, как щяхме да се клатим като пингвини .. мен винаги ми става супер страшно като видя мнооого бременна жена през зимата как корема й стърчи пред якето .. аз каквато съм зиморничева, вероятно няма да си подам носа навън от страх да не замръзна Blush Blush

# 602
Привет от мен момичета  Hug Благодаря на всички за милите думи  Simple Smile Да се отчета че днес съм по добре и се лпитвам да стоя по дълго права. Пак ходих до док.  и ми каза да си взема магнезиево олио и да се мажа. Четох в нета доста добри отзиви и сега ще видим дами има ефект.От всичката тази болка искам да ви кажа че схм 3 кг надолу! Моля се само всичко с бебчовците да е наред. Хубаво че снощи ги усетих че иначе щях да полудея.

Рокси моя съвет е да си обърнеш внимание понеже и на мен така ми опъваше от време на време и виж докъде я  докарах. Можеш да пробваш и ти магнезирвото олио.
Денис и на теб бързо възстановяване  Hug

# 603
Колкото и смешен и тъп да е въпроса ми, но може ли да се пие нещо срещу забравяне и разсеяност. Установих, че последната седмица съм била супер разсеяна и за съжаление грешките почнаха да изкачат, а да не говоря, че по цял ден се прозявам и едва си държа очите отворени.  Crazy
И май това е едва началото  smile3524

# 604
Денис, бързо да се възстановяваш! Представям си какво ти е. Преди един месец много ме заболяха сливиците и бях се уплашила да не се наложи да пия АБ.
Не бях чувала, че черешите предизвикват контракции. Изяла съм толкова много с първото....докато ги имаше, това ми беше 60% от дневното меню. Много добре ми регулираха стомаха. Сега си хапвам ягоди, но умерено. Тук едно момиче обясни много добре за антителата.
Днес бях на ЖК, за да ми изпише болничен. Видях си изследванията - нямам антитела, което ме успокои, но хемоглобинът ми е 105. Явно за това ми е лошо и все съм уморена....Вчера така ми се зави свят, че щях да падна. Предписа ми ампули Тотема. Една приятелка ми каза, че от тях болял корема. Някоя от вас приемала ли е Тотема и имала ли е оплаквания?
За разсеяносттане мисля, че има лек. Аз днес за ЖК бях си забравила почти всички неща, та трябваше да ми диктуват по телефона. Толкова ми хвана срам... Tired.

# 605
Здравейте, момичета,
отдавна ви чета, но някакси все не се наканвам да се включа в групичката... Та, лекото представяне - аз съм Ника, от София, на 30 г., имам момченце на  2г. и 9 месеца (родено точно август, онова горещо лято на 2012 Wink ) и очаквам втори младеж около 23 октомври Simple Smile. Засега освен известни неразположения първия триместър, нямам от какво да се оплача. Е, сънлива съм, разсеяна, емоционално нестабилна на моменти и разни други подобни, но все ще ме изтраят  Naughty.  И аз си мечтаех за пролетно бебе, че и на момиче се надявах (за разнообразие), амааа другия път (ако не ни мине мерака).
Между другото за сенна хрема ми препоръчаха от аптеката едно хомеопатично лекарство, в комбинация със шуслерови соли 3 и 8. Моята сенна хрема е сравнително слаба, та не знам колко е ефективно.

# 606
Роксана, благодаря много  Hug, спирам да питам  Flutter  Blush

# 607
 Irony, добре дошла   bouquet!
И аз съм с момче и чакам момче  Simple Smile.

Относно срещата - виждам, че много се съгласиха за Заимов. Хайде да решим  Simple Smile!

# 608
Аз получавам сумата от НОИ на два пъти през две седмици Shocked при вас така ли е?! Това по никакъв начин не ни трябвало да влияе на майчинството, нали?

И аз получавам болничните на два пъти, но това е, когато болничните обхванат два календарни месеца. Например сега съм в болнични от 08.05. до 10.06. Първо ще получа сума за дните от 08.05. до 31.05., а след това от 01.06. до 10.06. и така  Peace

Мецани, така ме разсмя с тези пингвини през зимата  Nature Snowman

Денис, и аз да бях на твое място, и аз щях да се ядосвам ако ми се наложи да пия антибиотик, но понякога вирусите са по-опасни и от антибиотиците. Следвай препоръките на докторите и дано бързо оздравееш  Hug

# 609
Здрaвейте мaми Simple Smile
Денис, с преднaтa бременност пих aнтибиотик, след товa бях нa венозен... и тaкa нпколко пъги в 5-6 месец. Всичко е нaред, синa ми се роди жив и здрaв. Сегa пaк тaкa. Днес ми свърши венозния aнтибиотик в болницaтa  Party Пожелaвaм ти бързо дa се опрaвяш и ти, и мaлчо!
Ниaнa, рaдвaм се че си по-добре. Чувaлa съм добри нещa зa мaгнезиевото олио, дори се сещaм, че нa лекциите зa бременни от преднaтa бременност кaзвaхa че може дa си мaжем коремите с него, вместо дa пием мaгнезий. Тaкa и не го пробвaх тоя метод. Но и не съм пилa мaгнезий тогaвa...

Зa плодовете - ям всичко нa воля Simple Smile ягоди в неогрaничени количествa. Aз също съм нa мнение, че създaвaт aнтителa срещу aлергиите в неродените ни дечицa  Peace Синa ми яде зa пръв път тaзи пролет и всичко е нaред.

Зa срещaтa много ми се искa дa се включa, но ще пропуснa този път. Незнaм дaли ще ме изпишaт изобщо дотогaвa, a и дa ме изпишaт сигурно ще трябвa дa пaзя леглото в нaчaлото Sad

# 610
  • Варна
Момичета, привет Simple Smile
Денис, и аз мисля като другите момичета, вече не е така опасно  Hug
Аз влизам с въпрос пак  Blush
Сега говорих с една колежка от счетоводството и тя твърди, че даже и да се излезе в непрекъснат болничен до раждането, после като се изчислявало майчинството, пак този период влизал  Shocked ама нещо спомена, че към края на майчинството нещо си...намаляло един вид.....то майчинството не е ли едно и също за цялата първа година ??? Знам, че е говорено доста за това, но тя твърди, че въпреки непрекъснатия болничен, този период пак намалял така или иначе майчинството после  newsm78
Веси правилно ти е обяснила колежката ти за болничните. Това е така, защото болничния който е 45 дни преди раждането се води първичен,  тъй като за него НОИ плаща 90 процента, а тези в които сме сега са на 80 процента. Затова сегашните болнични ще влязат в базата за изчисляване на майчинството,  но се вземат не получените болнични,  а сумата от която са изчислени.

# 611
И въпреки това, болничните няма да се отразят на майчинството. И накрая нищо не намаля, както ти е казала. Изчислява се среднодневното обезщетение и се изплаща на броя работни дни в месеца (както до сега).

# 612
Shiker, благодаря ти! Съвсем логично е да ги плащат на два пъти, трябваше да се сетя.   Whistling

# 613
Моля някоя мама с опит да ми каже , ако знае как бременна може се справи с извинете за думата "бързоклек" . Просто съм затворник в тоалетната. Чух оцет, брашно..... Много се извинявам за този неприятен въпрос!  Embarassed Embarassed Казаха  ми пий много течности и ORS.-минерали разни. Никакви лекарства за спиране, това задържало бактериите по-дълго време. Ама не ми се сри в двете нули!  Joy Взе да ме бие на смях вече.

# 614
Аз понеже съм блондинка и нещо не схванах, Дениз.Разтройство ли имаш?Ако е така, то свари джоджен и пий водата на малки глътки. Също няколко капки йод във вода пресичат бързо, но най-важното е да пазиш диета - варени картофи, малко сухар, нещо сладко, газирано, кафе и внимавай да не се обезводниш.

Общи условия

Активация на акаунт