ОКТОМВРИйското мъниче поздравява мама с първото ритниче - еп.6

• 28 120
  • 736
  •   1
Отговори
# 585
emma_smith мисля, че домашно мляко не се препоръчва защото не е изследвано за бактерии, но след като е минало термична обработка не знам дали е опасно.
Някой ако е по - запознат да каже  Rolling Eyes

Иначе ви завиждам как си хапвате мляко с ориз и плодове, аз напоследък имам проблеми със стомаха и все трябва да внимавам какво ям  Sad

# 586
За ягодките и с предната бременност и сега си хапвам нормални количества, както и в последствие останалите плодове, череши, кайсии, нектарини и диняяяя. Тази година за първи път дадох на малкия ягодки и му няма нищо, не се е обринал. Дано наистина с яденето на такива алергени образуваме имунитет при бебчовците. За храната си мисля, че наистина организма си казва от какво има нужда, и сега не ми се яде кой знае колко месо и наблягам на плодове и зеленчуци.
За спането още с миналата бременност си купих възглавница за бременни и спах с нея, дори и по гости с преспиване си я носих, за да мога да спя изобщо. Това за спането на ляво е истина, така е най-добре кръвоснабдено бебето, а и честно казано изпитвах дискомфорт от спането по гръб и надясно с напредването на бременността, тялото си казва Simple Smile Спя отсега на ляво с възглавницата като се събуждам и по гръб, но засега ми е добре, после ти тежи и сам се събуждаш и обръщаш, така че няма страшно, след 25 седмица сам разбираш, че на ляво е най-удобно, поне при мен беше така.

Вече и аз нямам търпение да видя бебка, прегледите ми на видеозон са през 5 седмици и ми е много далече, но като всичко е наред и нямам проблеми не ми трябват по-чести прегледи, предпочитам да знам че няма нужда от често проследяване и всичко е наред. Иначе си го усещам от 15 седмица, но и този път плацентата ми е задна и се усеща доста по-силно и както при другите си е ниско долу, но се усеща и даже вижда от външната страна на корема, но само като съм легнала.
И един въпрос да задам, знам че е най-добре да се консултирам с АГ-то, но все пак. На МБ ми излязоха гъбички кандида още в 8 седмица, нямам оплакване освен жълтеникаво засилено течение. Изписаха ми глобули Залаин, незнам дали някой си ги е слагал, за 2 седмици по една на седмица, но на следващата МБ в 14 седмица пак излезе че ги има. Доки каза, че се стреми да ги лекува по възможно най-щадящия начин, но явно трудно се лекуват. Проведе още един курс с една глобула, но забелязвам, че течението си е същото и си мисля дали да не си купя още една глобула докато дойде следващия ми преглед след 2 седмици или да изчакам новата МБ и тогава, но ще минат общо три седмици докато я направят и излезе резултата... Та дали да си купя самосиндикално още една глобула..... или да чакам.

# 587
  • В къщурката на хълма на феите
Eos аз от години имам този проблем, макар че тук през последната година си създадох режим на хранене, съответно повлиях и на запека и той изчезна, но явно сега като забременях, хормоните си оказаха своето и пак се почна .. а пък си мисля, че ягодите са на същия принцип като кивито, то нали също има едни малки семчици в него, но пък аз не съм му кой знае какъв фен ..
Фенрис аз бях изумена, като намерих ягоди на пазара в люлин 4 на цена 3лв/кг. и като се прибрах в моя град, същите ягоди ги намерих на цена 7.50 Mr. Green Mr. Green сега вече се намират и на по-човешките 4.50лв. и изглеждат като български .. много ми се ще да дам и на Ема, ама ще чакам да излязат на село и такива ще й дам, ако поиска де ..

# 588
Тряснаха ми антибиотик! Не го знам какъв е, докторката е пратила рецептата в аптеката и следобед трябва да ходя да го взема. Обадих се да кажа, че не спах от кашлица и пристъпи, че.чак повръщах и айде антибиотик. Ами не искам да го пия и да си тровя детето. 😢 Умирам си от страх, защото знам докторите, че дават трудно антибиотици тук. Оф, попуках се от рев! И дребния не иска да яде и само мрънка, ММ ме остави пак сама.... Направо ми хвана депресията. Как предната бременност един път не се разболях?? ММ беше 100 пъти болен, мен не ме хвана а сега.... Tired Ох, извинете за "веселия" пост. Няма с кого да поговоря в момента...

# 589
Денис, успокой се, в много случаи се налага да се пие АБ, аз също пих миналия месец, за да чистя някаква бактерия в урината, не се тревожи, второто тримесечие не е опасно, а и докторите дават АБ, който е подходящ за бременни. Виж какво пише в листовката, аз винаги гледам и преценявам и сама дали е ок.

За цените аз имам късмет, защото съм на женския пазар. Имам си приятели и ми дават хубави неща на добри цени Simple Smile))) само като отида на друг пазар ме прекарват, ама докато съм бременна съм уязвима, няма как Simple Smile)))

Запек никога не съм имала, но сега се случва понякога. На мен разходките ми действат чудесно в тези случаи - правя един тигел на квартала и после направо си тичам към къщи  Mr. Green

За гъбичките - аз нямам и не съм предразположена, но когато пих АБ миналия месец ми дадоха ГИНАЗОЛ ВАГИНАЛЕН КРЕМ 100 МГ. / 5 Г. Мисля, че е добър препарат и е ок за бременни, но е доста скъп - към 18лв беше  Sad препоръчаха ми да слагам по едно месечно, но чак токова мисля, че не е нужно. Питай твоя АГ какво мисли за този крем, ако прецениш.

# 590
  • В къщурката на хълма на феите
Денис дишай! ти си влязла в 19та седмица, което значи че реално вече си минала най-опасната част що се отнася до пиене на лекарства, мозъчето, сърчицето и другите важни органи и системи на бебето са изградени и голямата опасност от пиенето на хапове е зад гърба ти .. все пак е много важно и ти да си добре, за да се грижиш качествено за бебчо .. пък другия дребосък като не иска да яде, не му давай, той като си огладнее ще си каже .. и аз като теб много се напъвах нон-стоп да го храня това мойто дете, да не заслабне и като спрях да й обръщам внимание и си прояде .. верно, че точно определени неща, ама пък нали яде ..

# 591
HaT, аз съм си слагала залаин досега може би 3 - 4 пъти и винаги ми е помагал, оправяла съм се с една глобула. На листовката доколкото помня пише ако не отшумят симтомите може да се приложи още веднъж след 7 дни. След като си го използвала няколко пъти и течението продължава може да не е точното лекарство, аз не бих го сложила самосиндикално, по - добре изчакай МБ или поне се обади на АГ.

denise78 със сигурност е по - добре АБ отколкото да не се лекува инфекцията  Peace

# 592
Ще питам после в аптеката. Но тук аптекарите много контролират рецептите на докторите и, ако не са съгласни се обаждат на докторите и те ги слушат. Мисля после и при педиатъра на малкия да питам опасен ли е антибиотика за бебето. Докторката каза, че ако дробовете ми не функционират добре и дишам учестено като сега това е опасно за бебето, защото не получава достатъчно кислород. Така, че нямам избор.. ще слушам.... Но не ми харесва идеята.

# 593
Софи , супер много ще се радвам да се запознаем. Аз съм в Люлин 6 и когато имаш възможност и където кажеш може да се видим.

# 594
Момичета, благодаря за пожеланията.

Гледам обсъждате ягодите - аз онзи ден хапнах градински, лично отгледани, но мен не ме влекат особено, за предпочитан са череши и смокини, как ли ще ги дочакам. А за дините да не говоря  newsm53
Като цяло не съм повтенлива, ям какавоо ми е кеф, месото нещо и мен не ме влече.
От плодовете напоследък нападам много бананите  Whistling па после що - 1-2-3  Mr. Green
Иииии между другото много ми помагат за перисталтиката.

# 595
Привет,да се включа и аз Wink
За ягодите ,ям всеки ден,незнам какво ми стана,но откакто има хапвам редовно.Вчера си взех кайсии и нектарини,не че бяха хубави ,но поне малко си начесах крастата Simple Smile Страшно много ми се ядат плодове и чакам с нетърпение сезона им.
За спането- ставам по два пъти до вц-то,бързо се наспивам общо взето и май ще трябва да вземам и възглавницата.Предният път си я ползвах и беше супер удобно.
denise78 минахме първият триместър вече,не са толкова страшни,важното е да си добре.И аз скоро кашлях с малката ,но слава богу Стодал ме оправи.Бързо да оздравяваш.
Нат За гъбичките и аз имах в началото,слагах Гиназол веднъж и след 5 дни пак.ЗАсега нямам проблем.Според мен изчакай мнението на лекаря или звънни преди това да питаш.Оправяй се бързичко.
В петък съм на преглед и нямам търпение вече. Crazy

# 596
  • София
Денис и аз мисля, че е по важно да се оправиш, макар и с цената на антибиотици. Спокойно, сигурна съм, че са преценили риска, като са ти ги предписали.
Аз вися 30 мин.вече пред АГ кабинета, лекарката я няма пред мен има още 3 бременни и всички сме за 14 часа.. Нямам думи, българска работа..
Аз да попитам ако е наясно- това, че съм сърдужник във фирма има ли значение за майчинството, в смисъл- пречка ли е? Аз сем седружник в дружество, но не получавам възнаграждение по трудов или друг договор, имам си трудов договор на друго място. И се чудех дали това би било някаква пречка за да получавам майчинство.

# 597
Денис и аз смятам, че вече не е страшно за бебо, по-лошо е ако не можеш да дишаш пълноценно и да достига достатъчно при него! Не се притеснявай, това е по- малкото зло, дано бързо се оправиш  Hug
Аз получавам сумата от НОИ на два пъти през две седмици Shocked при вас така ли е?! Това по никакъв начин не ни трябвало да влияе на майчинството, нали?
Eos,не мисля, че ще бъде пречка. важното е че си на трудов и си ОК с осигуровките,но все някой по запознат да каже

# 598
Благодаря момичета! Поуспокоих се.... Просто в момента ме хвана паниката. Аз съм такава, ако е само за мен не ми дреме, но ако е нещо за децета, което може да им навреди откачам. И сега като нямам избор и трябва да го пия тоя антибиотик издивях. Ама се опитвам да ми говори малко здравият разум. Ние отиваме с малкия на консултация да ме подхванат и там, че слаб бил, не говорел достатъчно и т.н.  Whistling Хайде приятен ден на всички!  bouquet

# 599
Момичета, привет Simple Smile
Денис, и аз мисля като другите момичета, вече не е така опасно  Hug
Аз влизам с въпрос пак  Blush
Сега говорих с една колежка от счетоводството и тя твърди, че даже и да се излезе в непрекъснат болничен до раждането, после като се изчислявало майчинството, пак този период влизал  Shocked ама нещо спомена, че към края на майчинството нещо си...намаляло един вид.....то майчинството не е ли едно и също за цялата първа година ??? Знам, че е говорено доста за това, но тя твърди, че въпреки непрекъснатия болничен, този период пак намалял така или иначе майчинството после  newsm78

Общи условия

Активация на акаунт