ОКТОМВРИйското мъниче поздравява мама с първото ритниче - еп.6

• 28 186
  • 736
  •   1
Отговори
# 570
  • София
Аз ям телешко или свинско филе, пиле ям може би веднъж годишно..по изключение. Но гледам веднъж или два пъти седмично да хапвам някакво месо, и рибка също веднъж седмично:)
За Заимов съм съгласна, може уикенда- аз събота следобяд няма да мога, но около обяд или преди обед мога:) другите момичета, кажете какъв час предпочитате?

# 571
  • София
Аз пилешкото от известно време не го и харесвам, а и с тези хормони, с които го блъскат тук, не мисля че нещо съм изпуснала  Simple Smile
Иначе си ядях телешко и свинско, но какво ми стана, че изведнъж ми се отяде не знам.... Ще ми се прияде, когато му дойде времето  Simple Smile
Аз за уикенда съм съгласна, този ми е изцяло свободен, та нямам предпочитания за час  Wink

# 572
Добро утро  Simple Smile Да се включа и аз по темата за ягодите и плодовете като цяло. И при предишната ми бременност, и сега смело си хапвам ягоди. Разбира се, в умерени количества. Проблеми с обрив не съм имала. Череши обожавам, не мога да си представя да се лиша от тях, още повече, че сезонът им наближава. То и за цитрусите пише същото, били алергени. Но пък са и полезни, с много витамини и минерали. Плюс това, така изграждаме имунитета на бебоците. Всяка храна, приемана с мярка, не би навредила. Мисля скоро да минавам на плодови салати от няколко плода. Обичам много праскови, кайсии, киви, диня, малини и т.н. На вилата ще си хапвам на воля, директно от дървото ще си ги бера. Не са пръскани с химикали и са идеални за ядене Simple Smile Относно месото, аз не съм голям почитател, но съм с нисък хемоглобин и ако не ям месо, само ще влоша нещата.
За парка Заимов е чудесно предложението. Мисля,че трябва да направим срещата през уикенда, за да могат да дойдат повече мами. Аз съм свободна по всяко време Simple Smile
Прекрасен ден от мен!

# 573
Здравейте момичета! Не мога да смогна да ви изчета  Simple Smile За срещата в София съм напълно съгласна, много ще се радвам да се запознаем. Нямам претенции за мястото и часа. Аз живея в Люлин и ако има и други мами от този квартал много ще се радвам да се видим.

Нианка, мила ,бързо възстановяване ти желая, много неприятно.

Аз вчера бях на лекар и всичко с бебето е наред. Спокойно е , рита с крачета. Развива се нормално за 16 г.с. За съжаление все още не го усещам, но лекарката каза , че за първа бременност е още рано, чак към 20 седмица мога да го усетя. И пол не можахме да видим,но се надявам следващия път да имаме късмет.

Маймунче, добре дошла. Лека и безпроблемна бременност ти желая!
Пожелавам приятен и слънчев ден на всички!

# 574
  • София
Привет от мен Hug
Денис, Ниана, оправяйте се бързо! Ниана, можеш ли да пиеш б-комплекс или милгама, на мен много ми помага при такива случаи, не знам дали се дава при бременност, обаче.
Дудинка, на патеричка ти желая много здраве и щастие   bouquet
Меки сирена( и то не всички), сурови и полусурови риби и меса и дълбоководни риби не е добре да се ядат. Лично аз ям всякакви плодове, ще видим като станат черешите, че с тях редовно се оливам, много обичам. Медът също е заклемен като алерген, но и него ям чат-пат.
Аз пък, обратно на споделилите тук, от вегетарианка станах месоядно  Mr. Green Явно дребното ще обича мръвка или ми липсват някои вещества, та затова налитам и то на червени меса предимно. Пилешкото още ме отвращава.
Относно спането - спя си още предимно на една страна и почти по корем, не обичам да спя по гръб, но предимно на дясната страна, ще се приучавам да се въртя наляво, че да не се притиска черния дроб, засега не ми тежи толкова коремът.
Идеята за Заимов е супер, там има едно дървено, много приятно заведенийце Crazy

# 575
  • ВАРНА
Здравейте момичета!   bouquet
Убихте ме с тези алргенни плодове.  Rolling Eyes Нямам търпение да узреят черешите, обожавам ги, а динята как чакам ... най-любимият ми плод. За ягодите съм чувала, че са алергени, както и меда, но това не ми е било проблем да дам на моето 4 и малко месечно изключително кърмено бебе да опита ягодка /домашна/ преди 7 години  Wink.
mecani,  не знаех че с ягоди се регулира 00, а ми е голям проблем още от първия месец ... Rolling Eyes Ще взема да опитам.
Готови са ми рзултатите от БХС-то и отивам да си ги взема, а и до болницата за  нов болничен трябва да отскоча.
Хубав ден   bouquet

# 576
А аз си мислех, че само на мен не ми се яде пилешко и че нещо ми има  Rolling Eyes Иначе мъжа ми може на всяко ядене да яде месо и аз покрай него основно готвя с месо, като отвреме навреме правя посно, а той си го хапва с колбас  Wink Не съм забелязала да ми се яде по-малко месо и се шегуваме, че детенцето на него ще прилича, месоядно  Laughing
Иначе от плодовете за сега хапвам само ябълки, че другите плодове нещо не ми вдъхват доверие все още..Но не остана, да излязат родните череши и ягоди  Hug

Вчера влязох в магазин за био храни и си купих Чия и Сусам, откакто ми казаха и че ми пада хемоглобина започнах да правя смути със спанак, ябълка и морков, та да видим какви ще ги сътворим до следващия преглед. Иначе хемоглобина май много трудно се вдига, но поне да спре да пада  Praynig

Понеже ми изписаха Биозин мама и Феро-фолгама, според вас да спра ли Пренатала или да продължавам да си го пия? Доколкото знам, в организма се поема необходимото количество витамини и минерали, а излишното се изхрърля  newsm78

# 577
belle dame,  и аз съм от Люлин./ 10-ти микрорайон/. Хайде, ние люлинските мами, да организираме една разходка в парка и кафе Simple Smile Мисля,че сме доста голяма група  Simple Smile

# 578
  • София
Изобщо не съм се замислила,че медът може да е алерген  #Crazy #Crazy..Аз закусвах последния месец кисело мляко с една лъжица мед, един банан и малко Нестле Фитнес - страхотна закуска, която ми понасяше много добре..последните дни закусвам сухар със сирене +краставица и чушка, или пък активия в която слагам пан Нестле Фитнес.. Mr. Green
С нетърпение очаквам праскови, кайсии, пъпеши, дини и смокини..само като си помисля ми потичат лигите  Mr. Green Mr. Green

# 579
  • В къщурката на хълма на феите
Дездемонка заради семчиците, те стимулират перисталтиката .. аз вече като не мога да се понасям, се усмихвам мило на мъжа ми и той вече като кучето на павлов, си знае, че при тоя сигнал, заминава за ягоди Mr. Green Mr. Green

# 580
  • София
Аз карам на круши и сушени сливи по ъ-ъ-ъ случая Mr. Green Ще пробвам и с ягодите, ама много скъпи ги продават още гадовете.

# 581
  • София
Мецани, доколкото знам кивито има благотворен ефект при такива проблеми..
Знам го от приятелка, която с киви реши проблема на 5 годишната си дъщеря, която имаше лениви черва и постоянен запек.
Аз съм благодарна, че до този момент не съм имала такъв проблем, знам че е много неприятно Sad

# 582
Аз го боря този проблем с топля водичка с мед вътре на гладно и действа мигновено Joy  Аз имам страшен афинитет към краставици и зелени чушки, мога да ям препечена филийка с едно от двете непрекъснато   Grinning за пилето и аз изпитвам абсолютно непоносимост, представете си какви с какви неща го блъскат, та да не искаме да го погледнем! Бррр само като си го представя Sick да идват вече дините, прасковитееееее ей хубаво,че сме бременни лятото   bouquet

# 583
  • София
Пипи и аз съм така Simple Smile Много обичам сухарче с масълце и сирене + краставица или чушка Simple Smile
Аз винаги съм си мечтала да родя през пролетта за да мога лятото да щъкам с бебока по градинките..но сега като се замисля си е хубаво лятото да си бременна, за д аможеш да се разхождаш на воля и да хапваш пресни плодове и зеленчуци Simple Smile

# 584
Аз си хапвам всичко, което ми се яде. Не бях чувала нищо за плодовете, сега от вас чувам.

Ягоди хапвам по половин килограм почти всеки ден, а черешите ги чакам от два месеца и вчера намерих и си купих 20 черешки за 8лв  #Crazy - пълен ужас, но не можах да се въздържа. Майка каза, че  съм тръгнала към тях като упоена, когато съм ги видяла  Mr. Green

Защо домашно мляко не трябва да се яде. Аз правя мляко с ориз с домашно млекце и е много хубаво. Защо не трябва да се яде?

Ние ще ходим до морето този уикенд, докато не съм станала ограмна Simple Smile)) няма да мога да дойда на срещата, но поздравления за идеята, чудесна е Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт