ОКТОМВРИйското мъниче поздравява мама с първото ритниче - еп.6

• 28 189
  • 736
  •   1
Отговори
# 555
 Благодаря ви за отговорите! Аз наистина тотално съм откачила и само си задавам въпроси това нормално ли е, онова нормално ли е? Пълна лудница....
Денис, няма ли начин да приемаш някакви хомеопатии, инхалации, диагноза пневмонията ми звучи ужасно.
Нианка, дано всичко се оправи бързо с нерва защото предполагам много боли.
Аз по гръб не спя, даже като ми се наложи преди време ми беше много трудно. Като цяло позата ми е странично, на дясно ама и така май не е добре Simple Smile
Аз още нямам час за ФМ, на 18 съм на ЖК и тогава казаха, че ще ми запишат отново при доктор Стратиева. BTW излезли са ми резултатите от БХС ||, но до 18 няма кой да ги разчете. Надявам се да са добри Simple Smile
Пожелавам сладки сънища на всички, че пак се отнесох Simple Smile

# 556
Пия сироп от мащерка.. Аз усещах, че не е само проста кашлица, тежко ми е на дробовете. Дано се разминат нещата.
Вие ме гръмнахте с тези ягоди. Такива ли глупости говорят тези доктори още?? Ти до сега не си имала проблем с ягодите и сега не яж. Точно това изгражда антитела на бебето и няма след време (ако някой пак каже , че може да яде ягоди като стане на две) да се изприщи от първата ягода. Синът ми е на две и отдавна яде ягоди и даже му е любимият плод. Ям ягоди редовно. Ядях дори и когато се опитвах да кърмя. Лично акушерката, която идваше у нас и беше и специалист по кърменето , ми е давала плодова салата и с ягоди. Попитах я може ли и тя ми каза, може! Не изяждай едно кило ягоди, но нормално количество може. Пак така детето изгражда антитела. А докато съм бременна никй не ме е спирал от ягоди, цитроси, фъстъци и разни там алергени. За меките сирена, вакумирана риба, сурова риба, сурово месо съм съгласна. Ама товя с ягодите ..... Я си хапни ягоди и не слушай бабини деветини, защото тези логики са от тогава и вече ги отрекоха. Ей, като запецнат някой доктори в 80-те години и край!

# 557
Ехх абсолютно права си! благодаря   Hug има логика детето да изгради антитела. Бързо да се оправяш! Пробвай да хапваш веднъж дневно мед с джинджифил, ще ти вдигне имунната защита, дано организмът сам се справи!

# 558
 Как ме сети за днинджифила! У нас винаги има. Да взема да си направя един чай от джинджифил с мед, че така ми е лошо, че ме страх да заспя.   bouquet

# 559
Бързо възстановяване на всички с проблеми  Hug

Аз докато се оплача, че не усещам бебето и хом на другия ден започнах да го усещам Simple Smile Обаче само като стоя в покой, повечето пъти седнала. Аз се ослушвах като ми каркори корема, но определено не е такова усещането при мен, а като краткотрайно пулсиране на определено място. И при мен е ниско долу, малко над срамната кост, дори корема ми там е по-твърд - може би е матката  newsm78

Аз от малка спя на една страна и така си заспивам, обаче почти всеки път се будя по гръб...чувствам се някак схваната като се пробудя и се обръщам пак, не знам, явно в съня си се обръщам пак по гръб Rolling Eyes

# 560
Относно храните мен направо ме разбиха две дружки като ми казаха , че след ядене на череши са се озовали в болници и сега изобщо не си и помислям за този мой любим плод:( В началото не се вързах, но намерих няколко статии и теми и наистина ги споменават като предизвикващи контракции....После като се зачетох колко още такива храни има, които аз лично обожавам и консумирам и са полезни ми стана лошо(ананас, магданоз и т.н)...Бабите ни все форуми чели, но си мисля , че във всяка лъжа има малко истина Peace

# 561
Дори не съм си помисляла, че не трябва да се ядат ягоди. Хапвам си доста от както излязоха   Whistling

Относно спането, аз на някои места четох, че трябва да се спи на дясно, на други наляво... Нещо се обърках   hahaha Като цяло спя на една от двете страни, гледам да ги редувам  Joy

Да ви питам нещо, понеже утре съм на ФМ, трябва ли да нося и други изследвания - прим. ранния БХС, резултати от кръвни изследвания, секрети и тн  newsm78

# 562
  • В къщурката на хълма на феите
боже .. тази пролет вече съм изяла едно 10тина кг. ягоди и изобщо не смятам да спирам да ги ям .. само с тях ми се регулира стомаха и ако се откажа, от единствения си възможен засега вариант, съм си чисто луда за връзване .. щото да се напъваш в тоалетната вероятно е "по-безопасно" и ще предизвика "по-малко" контракции от 10 ягоди .. ужас!!! що говорят такива глупости тия докторя Thinking Thinking Thinking

относно спането - предната бременност бях с притисната вена кава, което влошаваше кръвоснабдяването на матката и ми забраниха да спя обърната надясно или по гръб .. голям зор видях, докато свикна, но пък такъв брутален навик ми остана, че и днес пак само наляво спя и много рядко по гръб .. ММ постоянно мърмори, че не съм искала да го видя /щото той спи в дясно от мен Mr. Green Mr. GreenMr. Green Mr. Green Mr. Green

# 563
  • София
Хммм, и аз толкова ягоди до сега съм изяла.... А и от черешите не мисля да се отказвам после, любимия ми плод са все пак. Гледам да не слушам много-много кой какво казва, че не трябва да се яде, че то така нищо няма да ям накрая  Laughing Общо взето си преценявам по реакциите на тялото. Така установих, че явно на бебка не и се нравят сушените кайсии, колкото и да ги обичам аз, но от други неща не съм имала негативни реакции. Също така не ми се ядеше месо 2 месеца, не знам защо, но така го усещах. Случайте си тялото, то си знае най-добре  Hug
За парка Заимов съм за и аз, вярно, че с паркирането е сложно, но там поне не е такава навалица, като в Южния. Дайте да определим и кога  Simple Smile

# 564
  • В къщурката на хълма на феите
аз още и още не примирам за месо .. ММ пак мърмори, че ще направя детето вегетарианче Mr. Green

# 565
Е аз тези неща не ги чета по форумите, защото по форумите има големи безумия. За ананаса- контракции може да предизвика средната, твърда част, но нея май не я ядете. Бабите ни соляха децата и ги връзваха с каиши , за да са им прави краката. Аз все си мисля, че трябва малко  еволюираме. Черешите дразнят червата, ако се прекали с тях. С всичко, което се прекалява е опасно и може да ви вкара в болница без да сте бременни. Аз казах да не изяжда на един път кило ягоди а да си хапне. Тук даже ги препоръчват като източник на фолиева киселина. Пък черешите само ги чакам да озреят.

# 566
  • София
Хихи момичета, много ме успокоихте за ягодите! Така ги обичам:) не се лишавам от никакви плодове- обичам всякакви и много си похапвам. За ягодите и аз четох, че са източник на фолиева киселина. А череши много обичан и смятам да си хапна като излязат, но наистина в умерени количества, защото ми се подува корема от тях. Фрешове също гледам да пия поне по една чаша дневно. За меките сирена бях чела още в началото на бременността и въпреки, че много ги обичам, не ги ям в момента. Наваксвам с бяло саламурено😀
Днес съм на ЖК при лекарката по ЗК о тръпна в очакване какво ще ми каже, макар че според мен няма да ме гледа на ултразвук, но поне ще ми види изследванията от късния бхс😀
Слънчев ден засега!

# 567
Хаха и аз в клуба на не ядящите вече месо JoyМного ягоди изядох и аз,не мисля и да спирам Laughing За Парка Заимов съм за,нямам търпение да се видим  bouquet

# 568
Аз пилешко да не видя..... Днес трябва да готвя на ММ и се чудя даже как да го пипна.

# 569
Благодаря на всички, които ми писаха за подкрепата  Hug днес се опитвам да съм по - спокойна и да  мисля позитивно !
Иначе това за алергените не бих го спазвала, защото човек може да е алергичен към абсолютно всичко, обикновено препоръчват да се спрат най - често срещаните алергени (мъхести плодове, ядки, прясно мляко), но всичко е много индивидуално, хората са алергични към хиляди неща, така че логиката ми се губи.
Аз това за колбасите и сирената го разбрах преди няколко седмици и дотогава бях яла колбаси от време на време, тъй като друго месо не можех да погледна (то и още не ми се яде) и се поуплаших като прочетох за тази листериоза и токсоплазмоза, бях се панирала няколко дни, ама станалото - станало, не мога да върна времето, вече не ги ям  Rolling Eyes

Пулсиране на едно и също място в корема и аз усещам от няколко дни, но според мен е някой мускул, защото е доста високо (на нивото на пъпа от ляво) а бебето трябва да е по - ниско  Rolling Eyes

Общи условия

Активация на акаунт