ОКТОМВРИйското мъниче поздравява мама с първото ритниче - еп.6

• 28 221
  • 736
  •   1
Отговори
# 480
Аз имам една свекърва та 50 километра от мен. При нея уговорките стават няколко седмици предварително, защото тя не обича да седи у тях и винаги е с пълна програма. В момента гледа малкия, когато аз имам консултация, иначе не й го оставям да го гледа. Бебето абсурд да й го оставя! Ама ММ и той е на същото мнение,  просто не й вярва, защото не е била най-прекрасната майка. От сега мисля как ще й оставя малкия като започне раждането. Ако има начин ММ да стои вкъщи, но той иска да е с мен. Като цяло не разчитам да ми гледа децата, защото не искам. Едно хранене или излизане вън с малкия сама на мен ми е много и ги чакам на прозореца да се върнат. Майка ми ще дойде като родя да види новия внук ама тя като дойде повече ни глези с готвене, аз си гледам детето. Е , на нея в България й го оставях, защото имах работа, но пак я проверявах редовно. Абе като цяло вярвам само на себе си и не знам как ще оставя малкия в градината. И аз си мисля как ще е с две, но ще се напасваме и така.

# 481
Чудя се на жени, които след раждането държат вкъщи поне една баба месеци наред, мен това би ме изнервило.
Напълно подкрепям. За мен помощта се изразява в това да ми пратят някоя манджа, да ми вземат голямото дете да го гледат,да ми направят зимнината и от този сорт.А не някой да ми стои на главата и да мънка.Слава Богу моите всички са от първите. Не казвам ,че и без това не бихме се справили, но защо да им чупя хатъра като настояват Mr. Green

# 482
roxanna ,извинявай,но малко грубичко ми идва коментара ти. Мисля,че е нормално,да се притеснявам малко,при положение,че разликата между децата ми ще е една година.Смятах,че сме тук ,за да си споделяме мислите и тревогите покрай бременността,а съм сигурна,че не съм единствената,която има притеснения. Никой не ми е виновен,че така съм решила,просто исках да споделя.
Иначе само да вметна,че за 7 месеца съм оставяла детето си при баби два пъти,за по два часа,никой не ми е готвил и не ми е чистил,а единственото,което правеха,когато ми идваха на гости,беше да я гледат като кукла на витрина.
Опитите за даване на съвети ги прекратих още при първото "Защо не и сложиш малко захарчица във водата? " и до сега никой не се меси.

# 483
  • Сливен
Предварително се извиних, ако на някой му прозвучи грубо. Изказах и аз своето мнение, като укор към никой не съм отправила. Всеки си има своите доводи.

# 484
Дудинка   Hug  bouquet   newsm59

За помощ и аз нямам на кого да разчитам, моята мила майчица загубих преди 5 год. и баткото си го гледах сама, свекито не е от много помагащите, особенно като беше бебе....сега се впуска да го вземе веднъж в месеца за една вечер и туй то  Crazy
Но и аз като Роксана не бих се доверила на никой да ми гледа малкото бебче, само аз и никой друг не знае как да ми го гледа, успокоява, преоблича и т.н.  Heart Eyes Аз с ММ сами ще си ги гледкаме и туй то, помага ми доста той, сега ще поеме баткото в началото, но и с бебчо ще помага  Heart Eyes
Почивки не сме планували, по скоро ремонти  Crazy

Аз с въпрос, така и така съм тук Simple Smile Всяка вечер почти, се будя и се усещам, че си спя като пич по гръб, а нали не било хубаво....аз не усещам никакъв дискомфорт, даже ми е толкова удобно  Rolling Eyes трябва ли за нещо да се притеснявам ??? нали не било хубаво да се ляга по гръб, докато сме бременни  newsm78

# 485
  • В къщурката на хълма на феите
аз лично, ако някой проявява желание за помощ, бих го помолила да ми пусне една прахосмукачка или да сготви Blush в началото и аз бях като залепена за дребосъчка, хем че бях и леко паникьосана, защото колкото и да бях изчела като подготовка, все пак едно е да четеш, друго е съвсем на практика да приложиш прочетеното, още повече че страдах и от следродилна депресия .. а пък хич не обичам бъркотия .. не казвам, че съм някаква мания на тема чистота и ред /още повече, пък сега, когато Дребосъчка е като вихър и пръска всичките си играчки, където й дойде/, но просто не обичам и да се спъвам в разни неща, дето изобщо не им е там мястото .. та в общи линии, докато аз спях лепната за Ема, разчитах на майка ми и на свеки да сготвят по нещо и да го донесат, мъжа ми да пусне прахосмукачка или да се оправя с прането ..

в общи линии проличава, че всеки си има индивидуалност .. аз лично не отхвърлям странична помощ, но аз съм тежък характер и положението е като някой иска да помага или го прави по моя начин и ме слуша или не изобщо не го прави .. случва се веднъж седмично да я оставя за по 2-3-4 часа на някоя от бабите, за да излезем с приятели или ако се налага да ходя по разни институции, но всичко се случва с уговорка .. сега, когато е по-голяма вече и можеш поне малко да комуникираш с нея е още по-лесно, щото пък от всички дечица в компанията ни, тя е най-мъничка и всички искат да я гледат, та имам избор на кого да я оставя .. ще видим, когато номер 2 се появи какво ще е положението ..

# 486
С родителите на мъжа ми сме в една къща на различни етажи. Има конфликти понякога, но сме се нагодили вече. Съобразяват се и си помагаме. Когато Гоги беше бебе, свекърва ми е помагала с гладенето и с къпането, особено в началото. Не я пускам горе да ми шета. С готвенето се справям, с времето човек става по-опитен.

# 487
Даммм по моя начин и каквото аз кажа или не!  Mr. Green И аз страдах от следродилна депресия, бях много шокирана от раждането, кърменето не се получаваше, с малкия в неонатологията лежахме.... Абе нямаше розови облаци при мен. Много ми помогна това, че тук за около една седмица всеки ден идва една акушерка. Стой по 6 часа. Наблюдава детето, майката , учи я? лека домакинска работа върши. Много ми беше добре с нея и беше много готина като човек. Надявам се пак тя да дойде. Иначе бях изненадана, че всички контроли ставаха у нас, идваха за слуха да проверяват, кръв от петичката му взеха, личната идва. Специалистки по кърменето идваха. И това без аз да направя нещо, да ги викам и т.н. Евала просто!

# 488
боже, тука вероятно първо ще видя летящ шарен слон, отколкото медицински служител загрижен, дали и как мога да си гледам детето .. първо т.нар. педиатър дойде на посещение в дома ни болен, с една маска, дето не знам колко време ще да я носила през деня, после погледна през прага на апартамента условията, погледна ме и мен, каза, че изглеждам добре, значи ще се справя и си тръгна .. пък тва, че имах избил херпес голям колкото главата ми и исках да попитам дали мерките, които съм предприела са достатъчни или мога и още нещо да направя, пък това, че имах проблем с кърменето /което в последствие разбрах, че не е по моя вина, но вече беше късно и чувството за вина ми се беше забило в съзнанието/ и още един куп въпроси, които вече бях отправила към майка ми, но жената последно беше гледала бебе преди 25 години и не можеше да ми даде адекватен отговор, а нямаше кого друг да попитам, за т.нар. специалист изобщо нямаше значение .. мъж ми в чудо се видя, като вместо да сме спокойни и да си гледаме детето, ревях през 90% от времето .. вероятно това донякъде се дължи и на факта, че в деня преди да родя Ема, поставиха на баща ми диагноза рак и за тези 2 години бях толкова сърдита на Господ и съдбата, че точно когато трябваше да съм най-щастлива, цялото нещастие на света се изсипа отгоре ми .. но нейсе .. преживяват се много неща .. може би и затова съм малко по-ларж по въпроса с помощта от роднини .. но и приятелите са важни да ви кажа .. понякога една добра дума и най-простичкото "как си", помагат много повече от всичко друго ..

# 489
Дудинкa, честит рожден ден и от мен! Дa си живa и здрaве и нaй-пухкaвия подaрък октомври месец Simple Smile

Зa помощтa - след първото ми рaждaне мaйкa ми идвaше през ден в нaс, но сaмо зa дa ме рaзнообрaзи... Дa си поговорим, дa излезем зaедно нa рaзходкa. Aз си прaвех всичко в нaс - чистене, готвене, гледaне нa мaлчо и т.н. Зa сметкa нa товa сегa гледa синa ми много, с тaзи бременност, товa лежaне по болници и т.н. Дa ми е живa и здрaвa! Нa свекървa ми също могa дa рaзчитaм, но тя рaботи много, a и свекър ми е болен човек, тя се грижи и зa него, тa не искaме много дa я товaрим. Въпреки товa aко се нaлaгa зa няколко чaсa или зa нощтa никогa не е откaзвaлa дa гледa мaлкия.

Зa пътувaниятa - не смея дa мръднa никъде вече. Чaк ви зaвиждaм нa плaновете (блaгородно). Нито плaнувaм, нито си помислям дa плaнувaм Sad

# 490
Шмокси подготвяш ли се вече за РД на баткото?? Flutter

# 491
Дудинка, честит рожден ден! Бъди много здрава,щастлива и спокойна! А на есен най-прекрасното беби!   bouquet
Да ви кажа,аз също искам сама да си гледам бебито. По принцип трудно приемам помощ, искам аз да съм си отговорна за всичко и сама да си го свърша. Е няма да е лесно със сигурност, но както казвате като има желание все ще се намери начин,дано не звуча прекалено наивно...Първо бебче ми е и се притеснявам какво ще правим с бабите. Страхотни са и двете,но подозирам едно постоянно желание за идване,гледане,помагане и съвети, което отсега само при тази мисъл ме изнервя Whistling  та ще търся някакви деликатни начини  Joy

# 492
Papie, правилно ти е усещането  Grinning. Имало е моменти, в които не съм била деликатна. Например, подскачах на реплики от рода: "Това дете няма никакъв режим, ти постоянно го храниш...." - за бебе на 2 месеца или "Чакам го да стане на 4-5 месеца и започваме с гърнето....аз две деца съм отгледала....ще ме слушаш..."
Иначе и нашите баби са готини  Simple Smile.

# 493
Ооо не! Моля ти се хааххахах не може така, аз ще откача  Joy ужас ! Трябва да се търси някаква златна среда значи или тотално изпокарване  Joy

# 494
Чакай само и ще видиш  Joy.
В тях също се събужда майчинският инстинкт и са уверени, че знаят повече от нас. Съветът ми към теб и всички бъдещи мами е да не се страхувате ако се наложи да бъдете рязки. Важно е от самото начало да се поставят границите. Казвам го от личен опит и не само, защото темата е близка до това, което работя.

Общи условия

Активация на акаунт