ОКТОМВРИйското мъниче поздравява мама с първото ритниче - еп.6

• 28 214
  • 736
  •   1
Отговори
# 495
  • София
Дудинка, ЧРД и от мен!  bouquet

Като заговорихте за бабите и ми призля, като си помисля какви караници ще има... Майката на приятеля ми от сега е почнала с разни бабини диветини за бременността и бебето как трябвало да се повива стегнато ЗАДЪЛЖИТЕЛНО, да са му прави краката; как шишета, лигавници и др. на над 30 г. били супер, защо ни е да купуваме нови неща и т.н.  ooooh!
Майка ми за сега нищо, надявам се и после да е така. Тя принципно си знае, че аз не обичам много-много да ми се дава акъл (не че не се е опитвала и тя де, но си се учи от грешките)  Laughing
И да се похвала, че днес вече бях сигурна, че усещам бебето! Аз и преди явно съм, но като не знам какво е... Днес и прителя ми го усети, като малко барабанче беше, докато не се наобядвах  Heart Eyes

# 496
Ааааа такива приказки няма как да минат у нас! Майка ми не се налага, защото вижда, че има голяма разлика в това как е било преди и сега и отделно как гледат децата тук.  Като й кажа така искам да стане, така става. Може да даде някой съвет, ако смятам, че има смисъл в него се съгласявам. За дреболии от рода що така си го облякла не държа сметка, но държа да не навлича детето. Един път го беше сложила да спи навлечен и той вдигна 38.7 и тя полудя от шаш. Прибрах се аз, гледам детето на катове като сърма, сварен в собствен сос. Посъблякох го и след 30 минути нямаше темп. Нямаше нужда да й казвам нещо, светна й. Свекито знае, че у нас не може да пее, защото ММ най-често й отхапва главата да не говори глупости. Абе както ги научиш. Ако нищо не казвате ще се налагат. За неща, които в никакъв случай не искате просто си кажете. Вашите деца са.

# 497
  • В къщурката на хълма на феите
майка ми е сумтяла само за едно единствено нещо и то беше, че отказах да слагам сол във водата на детето /нали се сещате, уж да не се поти/ .. и понеже моята Ема има разлика с племенницата ми 20 дни беше още по-натрапчиво, щото онова поне за известно време получаваше солени бани .. мрънканицата по този повод приключи още през първото лято, когато Ема се потеше, но съвсем умерено и съвсем обичайно за летен период, когато температурата стига 35-6-7 градуса, докато другата дребосъчка се потеше /а и все още така се поти/ като малко змейче .. та тъй ..

# 498
Дудинка, честит празник и от мен! Желая ти първо леко раждане и прекрасно бебе през октомври, много здраве, щастие и късмет!
Темата за бабите ми е леко болна. До навършване на 1 годинка на дъщеря ми си я гледах сама, даже след изписването ни, майка ми замина на море. След това се наложи да се върна на работа, ясла нямаше и остана на бабин дом. Майка ми работи в къщи. И така цели 4 години. Имало е моменти, в които ми е идвало да се гръмна заради тази генерална грешка защото стана безкрайно лигаво дете, но в други ми беше добре, особено като излизахме вечер и ходехме на почивки защото тя не идваше с нас, но това си е голям егоизъм. В момента се опитвам да оправя положението, но ми е много трудно. Живот и здраве сега мисля да не процедирам така. 

# 499
Шмокси подготвяш ли се вече за РД на баткото?? Flutter
Мецaни, изобщо нищо не съм подготвилa  Embarassed То от тaя болницa нямa и кaкво дa подготвя в моментa. Aз стискaм пaлци сaмо дa не се нaложи дa лежa до тогaвa и до рaждaне изобщо... Сигурно ден-двa преди товa ще търчa дa оргaнизирaм всичко Wink

# 500
Привет  Hug От два дни не съм влизала, колко много сте изписали  Simple Smile  Честито за всички хубави новини, на мамите, които са узнали пола  stork-boy stork-girl и на празнуващите! Аз днес сутринта бях на ЖК в поликлиниката, всичко е нормално, растем Simple Smile Даже вървим малко по-големи. Потвърдиха ми,че е девойка   bigdance2 И сме много щастливи! Много сме шавливи, правим гимнастика в корема на мама. Буди ме сутрин към 6 и няма заспиванееее  Laughing Утре ще ми издадат нов болничен, моята АГ е комисия. Проблеми с издаването няма. Дадоха ми направление за ПКК, кръвна захар и урина. С кръвно 90/60 съм, малко ниско за мен по принцип. Преди малко се подкрепих с чийзкейк и айрян Simple Smile Качила съм 3 кг от предишната консултация / началото на април / Sad Това леко ме притеснява, но не се и съмнявам, че ще сваля излишните килограми и ще си върна предишната форма. АГ ми каза да пия желязо, защото имам съмнение, че хемоглобина ми е паднал. Имам сърцебиене и леко се задъхвам като се качвам по стълби.
На 14.05 съм на консултация и в Щерев. Очаквам с нетърпение следващата среща с бебка Simple Smile
Относно помощта - моите родители са непрекъснато до мен и много ми помагат. Гледат малкия, прибират го от училище. Когато аз съм на работа, а малчо е болен, за него се грижи майка ми. Тя е на график и през повечето време е свободна. Днес го гледа моята баба, защото всички сме на работа, а малчо е болен. През събота и неделя го оставях при свекър и свекърва ми, които живеят също в Люлин и са на 5 мин. от нас. Много съм благодарна на близките ми, благодарение на тях успях да завърша бакалавърската си степен, а след това и магистратурата Simple Smile
Въпреки, че е дъждовно и мрачно навън, ви пожелавам слънчев и усмихнат ден Simple Smile))

# 501
Моята свекърва вече е превъзпитана, а и ще бъде заета с баткото. На реплики вече не обръщам внимание, ако не съм в настроение я захапвам. Само ще ме дразнят пак, че изпадат в истерия всеки път, когато бебето плаче, припадат, тропат по вратите, вдигат кръвно и т.н., което на мен пък не ми действа добре. Това им е травматичен спомен от мъжа ми като бебе. Плакал е постоянно...кой знае защо. Как са ни отгледали ....понякога не знам  #Crazy.

# 502
Michael@ точно така, ясно и твърдо отначало  Wink Така се получава -  вместо да са по-спокойни от нас бабите, то става обратното - ние ги успокояваме  Joy аз се чудя с толкова похвати навремето как сме оцелели  Joy

# 503
Ох , на моменти е хубаво да има на кой да се обадиш да ти помогне... Ето пример- малкият е болен, в 16 ч. трябва да го заведа на лекар а това е далеч и няма даже удобен автобус. ММ е на изипит, свекървата гледа като доброволка в някаква си организация друго дете. Аз съм болна и в последните два часа се тръшнах яко. Лошо ми е, сила нямам, май и мен ме хваща бързоклека... Седя и се чудя как да се замъкнем до личната да ни прегледа и двамата. Утре ще го водя на педиатър, но днес е много тъжен и се притесних. Направо одеве седях и ревах! И още се чудя. Ако поискам да дойде ще е довечера около 7, ако имам късмет....

# 504
  • София
Момичета, не мога да ви изчета..интересна тема сте отворили за бабите.. Joy Joy

Дудинка П -  честит рожден ден! Бъди здрава и много щастлива, а наесен най-голямото щастие предстои  newsm59

roxanna права си, че когато има желание, човек се мобилизира и се справя с всичко..Има много семейства, които гледат по 2-3 деца + работят по много и сами се справят, та ние с по едно ли няма да успеем!?!  bowuu Иначе моите родители живеят в София, но няма да разитам на тях до 2 годинки, защото са болнави, майка ми още работи и така.. а и честно казано искам аз да си го гледам поне до 2г.  #Crazy #Crazy Хубавото е, че майка ми няма да си позволо да ми дава съвети без да са поискани...а другата баба ще има много ограничен достъп до бебето, има си там причини и ММ не я ще много..та така ще си се гледаме сами Simple Smile

Vessi-barabesi и аз спя по гръб, на страни не ми е удобно, а в любимата ми поза- по корем – съвсем пък ми е невъзможно.. За първи път чувам,ч е има проблем с това.. newsm78 newsm78

shmoksi има време за почивки – ще си наваксате  следващото лято, сега пазете леглото с бебо  Hug

Голди – много хубаво си го описала!  Mr. Green Наистина риткането е като леко барабанене – особено в преди обедните часове  Mr. Green Mr. Green Само,че аз го усещам само от вътрешната страна..още не се усеща ако си сложа ръка на корема..

# 505
denise78, съчувствам ти {hug}. Да се оправите бързо! Онзи ден малчо имаше еднократно разстройство и аз много се притесних, защото на именния му ден едно дете повърна и по-късно вечерта вдигнало температура. Мъжът ми каза пък, че сутринта в колата кашлял грозно и сега чакам да видя как ще е като се прибере.
Извън темата - разглеждам си тук разни сайтове и си харесах чанта за количката, която и за болницата ще ми свърши страхотна работа. Голяма и с хубави разпределения. Възглавница за кърмене и слинг. А казвах на мъжа ми - "хайде, хайде, време ни е за второ, имаме много неща от първото, няма много да купуваме..... Joy."
И моят малчуган рита, да, наистина е като барабанене, но за сега и при мен се усеща само от вътрешната страна  Heart Eyes.

# 506
Софи М., официално честита девойка  Heart Eyes

Иначе за бабите, от сега не знам как ще се справям със свекървата, оправяме се засега. Вчера ми каза, че "по принцип" трябвало да се обличам с памучни дрехи и по-широки, че бях с една рокла по мен. Казах й че не нося такива дрехи  hahaha Ще видим като се появи бебока как ще се оправяме  Whistling

Иначе, и аз като Голди, вече съм сигурна, че усещам бебчо  Heart Eyes Много е миличко  Blush

denise78, дано детенцето се оправи бързичко  Hug

# 507
Дудинка, честит рожден ден! Пожелавам ти лека бременност и раждане!   Hug  bouquet
За помощ не разчитам на никого, живеем в друга държава и ако изобщо дойде някоя баба, то ще е за кратко. Не съжалявам за това, защото вече знам, когато пораснат колко ми е мъчно за всеки миг, в който не съм била до тях.

# 508
За спането по гръб и аз знам, че не е хубаво и с доки го коментирахме. Но това, като станем с големите кореми.  Бебчо и матката тежат и притискат една вена. Лекарката ми каза, че освен че не е полезна, ще се усеща и дискомфорт в тази позиция, ама това после сега още можем по гръб. Иначе и аз най-обичам по корем,ама йок  Party

# 509
Аз не мога да спя по гръб изобщо, даже вече като лежа така пред телевизора ми е некомфортно, въпреки че бебето е още супер малко. Най-обичам по корем и още успявам така, но леко настрана, директно на корема ми е некомфортно.

За бабите - много искам без тях да се справя, едната е много страхлива, другата пък прекалено безстрашна, та и при двете няма да ми е 100% спокойно. А и колкото и да е те гледат деца, както са ги гледали преди 30 години, а нещата са се променили и от сега си знам, че ще имаме спорове. Но да стигна до там ще го мисля.

Общи условия

Активация на акаунт