Българка и Пакистанец

• 6 159
  • 12
  •   1
Отговори
Здравейте, мили дами! Запознах се преди време с  пакистанец. Не спираме да говорим за неговите нрави, неговите обичаи, неговите традиции, както и нашите. От форуми видях, че има много българки женени за пакистанци и ми стана много тъжно, че последната тема е била 2013 години. Приканвам всички жени, които искат да дискутираме за връзката между пакистанец и българка да си пишем, защото мисля, че ще ни е полезно една-друга. Очаквам с нетърпение вашите писма. Сигурна съм, че има какво да си кажем, защото виждам, че за любовта няма граници и няма религия. Очаквам ви!

# 1
Любовта е много хубаво нещо и не познава граници. Така че, радвам се, че ти се е случила!
Моля те, преди да се впускаш в по-сериозни стъпки, проучи законите в страната, ако ще живеете там. Защото най-вероятно това ще получиш като предложение, след предложението за брак.
За съжаление законите в тази и други страни, в които основната религия е ислямът,  не дават равни права на мъжете и жените...
И за да не звуча черногледо - нагледала съм се както на много успешни бракове между българки и мюсюлмани в мюсюлмански държави, в които жените биват носени на ръце, така и на много лоши истории.
Така че, имай едно на ум къде ще живеете. Ако се устроите в Европа - със сигурност ще си по-спокойна и щастлива.

# 2
http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=336698.0
Това е темата, която ме трогна мен лично. Има различия между урду, панджаби и много други етноси в Пакистан. Отлично съм запозната с културата им, със изискванията им и любовта им. Най - хубавото е, знаеш ли кое? Че не очаквах, че пакистанци са модернизирани хора, те не са от 3-ят свят! А най-най-най хубавото е, че лично моя човек е против аз ако не искам да сменям религията си, да я сменя! Той е на мнение, че аз съм човек и че аз сама трябва да правя изборите си в живота. Относно съжителството сама можеш да си отговориш на въпроса, той ми сподели, че би живял с мен, където поискам. Когато се видяхме в България, той хареса нашата държава. Когато аз отидох при него в Дубай (тъй като в момента той живее там), аз също харесах неговия начин на живот и мислене и живот. Така, че благодаря!  Heart Eyes

# 3
В момента, в който станеш негова жена, всичкото съвремие в неговото поведение ще изчезне.
Не казвам, че успешен брак не може да има. Просто трябва да си готова да живееш по правилата на неговата култура, която е доста различна и четейки за нея изглежда екзотично, мистично, с една особена дълбочина, но не всяка европейка може да пречупи себе си и да живее реално по този начин дълго време.
Ако ти си от тези, които могат, не виждам никакъв проблем. Любовта си струва жертвите. Но понякога реалността прави самата любов своя жертва.
Успех! Peace

# 4
  • София
Хубаво е да решите на кой континент сте склонни да живеете, защото той много трудно ще получи виза за БГ или друга страна от ЕС. Да не говорим, ако нещата опрат до кандидатстване за временно или постоянно пребиваване.

# 5
Войнствено си настроена към мнения които не са изпълнени с одобрение и възхищение и това ще ти изиграе лоша шега.
Не познавам културата им в детайли, но съм живяла сред тях в европейска държава. Жени пакистанки почти нямаше в селото в което живеех да не кажа въобще, а мъжете бяха много. Казваха, че Европа променя мисленето им и те нямат работа тук.
Не твърдя, че пакистаните, мароканците, арабите са трети или десети свят, твърдя че културата им е много различна от нашата и една такава връзка се крепи на много компромиси, които обикновено трябва да прави едната страна. Според мен е добре да поживееш с него известно време ( не месец/два, а доста повече ) и да видиш дали това което ти приказва е това което мисли. Това ти при него за малко, той при теб за малко и през останалото време епистоларна любов е твърде несериозно и рисковано.
Стъпи на земята преди да са те приземили.

# 6
Здравей! Не искам по никакъв начин да ти влиая, само споделям опит, не личен, а на две приятелки и една калежка, омъжени съответно за ливанец, мъж от Катар и пакистанец. Всичко беше перфектно докато живееха в Б-я, и тримата са с висше образование, съвремени мъже. Проблеми с пребиваването и статута, върна две от двойките в арабския свят и там е настъпил ада, родители от минал век, обичаи също, жената без стойност, а съпрузите непознати фанатици. След дълги перипети и двете се разведаха, чрез посолства, външна намеса, много болезнени истории. Колежката, която замина за Франция си е много добре, живеят доста нашироко, имат дете, и много се обичат, бях на гости и останах очарована, значи мястото е важно. Внимавай, мисли преди всичко! Успех!

# 7
Здравей,

Имам приятел и бивш колега пакистанец, женен за българка. Живеят в България. Много са щастливи. Дори осиновиха дете преди около година.
Според мен изцяло си зависи от човека. Разбиранията му за света религия и т.н.
Това че е пакистанец е  много общо.  Най-добре си дайте време да се опознаете добре и да разясните какъв би бил живота ви заедно. Т.е. как го виждаш ти и как го вижда той и т.н.

Пожелавам ти всичко да бъде наред и да имате много шастлив живот заедно!

Поздрави!

# 8
Здравей,

Имам приятел и бивш колега пакистанец, женен за българка. Живеят в България. Много са щастливи. Дори осиновиха дете преди около година.
Според мен изцяло си зависи от човека. Разбиранията му за света религия и т.н.
Това че е пакистанец е  много общо.  Най-добре си дайте време да се опознаете добре и да разясните какъв би бил живота ви заедно. Т.е. как го виждаш ти и как го вижда той и т.н.

Пожелавам ти всичко да бъде наред и да имате много шастлив живот заедно!

Поздрави!

Да , но живеят в България . Laughing
Я да отиде да живее в родната му страна , идилията предполагам веднага ще приключи.
Там сред свои си роднини , местни закони , манталитет и разбиранията за живота ще е съвсем друг предполагам.То и няма как да е по друг начин де. Tired Rolling Eyes
Ако  е женен за местна /пакистанка като него / живота им може и да е щастлив , защото разбиранията им са еднакви , манталитета и начина на живот .
Но на една българка едва ли ще и хареса там колкото и да го обича рано или късно любовта ще премине много бързо.

# 9
  • София
Отиди да поживееш със семейството му в Пакистан, ако е там, де. Не само с него. Виж им бита, културата, нравите. Предполагам си наясно, че в тия култури като се омъжваш, се омъжваш за цялото семейство. Имаше една потребителка (не и помня ника за съжаление), омъжена за пакистанец и живеещи в UK, тя разказваше интересни и полезни неща за брака. Имаше предбрачен договор, мшсля, поинтересувай се и поразрови повече в темите на момичетата в арабски страни, тя май пишеше там.

# 10
На този любовчия му трябва жена от ЕС.Каква лИбов,какви предбрачни договори?И ако отиде в Пакистан жената може изобщо да не се върне.Талибан до талибан,племена,в села едно до друго местните искат ''входяща виза'' #CrazyКой ходи на такива места?Нямало религия за любовта...И какво,оня ще живее с неверница?вЕрвайте си.

# 11
  • София
Предбрачният договор, за който съм прочела от въпросната потребителка е бил според мюсюлманските обичаи. Иначе си права, Silverstone, обаче доводите на разума никой не чува в тия моменти Simple Smile

Всъщност, ти откъде го познаваш (към авторката на темата), с каква професия е? От кой град в Пакистан е (надявам се е от град)? Имам впечатления (много хубави) само от двама пакистанци, ама топ специалисти в областта на телекомуникациите, живеещи в UK, и едва ли по тях може да се съди за масата. Както и останалите са ти казали, много е важна средата, в която е и в която ще живеете. И винаги трябва да имаш едно наум, че може да се наложи да отидеш в Пакистан.

# 12
Не съм авторката,пиша си предположенията.Ако е например д-р във Великобритания,ок.Установил се е.Този работи нещо в Дубай.Явно му трябва мост за ЕС.

Общи условия

Активация на акаунт