АПРИЛЧЕТО за плаж се стяга и към Слънчо се протяга :)

• 65 376
  • 741
  •   1
Отговори
# 105
Момичета, как мислите да отбивате малките бозайници? Mr. Green Моята хубавица не само, че не се отказва, ами все повече се пристрастява. Не знам зъбите ли са причина или просто си и харесва? Не ми е такъв огромен проблем, но вече нямам толкова кърма и определено няма особено голям смисъл от кърменето. Имам чувството, че ме ползва като биберон, който не успявам да заместя с нищо друго. Последните дни не иска и да яде, а само на минимална кърма не може да се кара. Отделно от около седмица трудно заспива преди да и дам гърда и е направо кошмарно, ако и откажа. Все си мислех, че с намаляването на кърмата сама ще се откаже, но явно няма да стане по този начин.
Имам въпрос и за АМ. При нас е на периоди- понякога пие, понякога не. Ползваме Аптамил, но се колебая дали да вкарвам тройката или да си продължавам на 2? Сравнявах веднъж съдържанието и май не намерих никаква разлика, освен допълнително ванилин и някакви захари в тройката, които правят млякото значително по-сладко и с дъх на ванилия.

Последна редакция: нд, 17 май 2015, 11:48 от BettyBoop

# 106
А защо не пробвате да изместите обедния сън по-рано?! Н. примерно яде около 12:30ч. и в 13ч. вече е заспала, става около 15:30ч. , после се мори 2-3 часа в парка и в 20:30ч. едвам си чака банята и до 21ч. е заспала, което в сравнение с бебешкото ѝ заспиване в 23-24ч. си е рай за мен.

Да върна малко темата към отбиването и приучаването на АМ. Кърмим се само сутрин и вечер вече, но АМ не желае да приема, нито от чаша, нито от биберон, а е малка да я оставя без никакво мляко още. Как приучихте вашите кърмачета към АМ?

С Бети сме писали едновременно. Аз викнах баба на помощ, за да спи при нея няколко нощи, защото и тя беше вампир - будеше се на час, за да си дръпне малко мляко за утеха...така останахме само на сутрин и вечер с кърмене, постепенно до месец мисля да махна и тях. Сутрин не търси дори, но вечер е като ламя. Първите дни търсеше и непрестанно през деня, наложи се да цедя, предлагах кърмата от биберон, но така не я искаше.

# 107
  • Асеновград
В момента и при нас е същото, мръщи се на всякаква храна, още щом види  затваря уста върти глава и прави муцунка сякаш е неприятно.По цял ден смуче, ако не му дам ме хапе по ръката и показва циците.АМ така и не успях да дам по никакъв начин, дори пробвах да му направя с бисквити и така не го хареса.

# 108
Аз да се похваля тихо - май успях да отбия Марк. Пропусна снощното и сутрешното кърмене. Ако не се сети и довечера, ще се похваля шумно:))

Аз опитах да му предлагам адаптирано мляко - Аптамил, кисело мляко разредено с вода, фреш, чай - нищо не искаше. Накрая снощи го облякохме с дрехите за сън и вместо да суче, му дадох бисквитка и го сложих в кошарата за игра. След като я изязе, баща му му даде вода и го сложи да спи. Заспа си както обикновено. Тази сутрин още като отвори очи бях готова с попарата за закуска. След като я изяде, пак пи вода и хапна и малко круша, дойде да се гушка и после отиде да си гони топките:))) Въобще не ме е дърпал за тениската, което правеше преди кърмене.

В крайна сметка като не иска да пие друго освен вода - ми няма да пие. Приема достатъчно млечни продукти, всеки ден яде кисело мляко, така че не ме притеснява, че не иска адаптираното мляко.

135/365/2015 by Anna Pekunova, on Flickr

# 109
Ако имате време, може ли да ми напишете какво хапват дечицата ви- закуска, обяд, вечеря? Иска ми се да си сверя часовника, защото се притеснявам дали и давам достатъчно и пълноценна храна.

# 110
За закуска давам попара;грис с банан или настъргана ябълка;кус-кус; мляко с овесени ядки и плод;филия със сирене и яйце;филия със сирене и домашна лютеница.
За обяд-грах с телешко или пилешко;риба с печени картофи;броколи с ориз;кюфтета с доматен сос;мусака;пълнени чушки;гювеч със свинско;агнешко с ориз;зелен боб;тиквички с кисело мляко;огретен с картофи,тиквички и сирене;пилешка,свинска или супа топчета. Леща давах ,но беше неспокоен после и не съм повтаряла
СЗ-мляко с ориз;км с бисквити или плод;кисел;нишесте или само плод
Вечеря-постна супа с коприва,лапад или спанак;зеленчукова супа
Може и да има и други неща,но за това се сещам в момента

# 111
Ако имате време, може ли да ми напишете какво хапват дечицата ви- закуска, обяд, вечеря? Иска ми се да си сверя часовника, защото се притеснявам дали и давам достатъчно и пълноценна храна.

8:30   к.мляко с бисквити
12:30 основното от кухнята
16:00 десерта от кухнята
19:00 супата от кухнята
20:30 АМ

Между храненията яде солетки или данонино.

Това е примерно, ето днес на обяд не искаше да яде, направо се измъчих, от една две седмици е станал много капризен, а до сега всичко си хапваше и беше доста ящен, но все повече почва да отказва храна и да ни е трудно храненето.

# 112
Гери, колкото и смешно да звучи, но как  точно му правиш филията с яйце и сирене? Вече не знам какво да измисля, за да му пробутам яйце.
Менюто ви е много богато, браво на мама!

# 113
  • в 1001-та нощ
Баба ми правеше такива принцеси - като разбива яйце, добавя сирене и разстила над филийката, пече се  Simple Smile

# 114
И моето момче хапва по малко принцеси с яйца и сирене.
Има 3 закуски, които редуваме: попара, каша 3 или 7 зърна, качамак. И трите с масло и сирене.
На обяд яде все още АМ.
За следобедна закуска му давам чисто кисело мляко (ако му го смеся с нещо, отказва го). За вечеря, каквото и за нас, но е съобразено с него. Тази седмица например правих крем супа от коприва, тиква, картоф и моркови, също и от аспержи и коприва. Много се харесаха и на него и на нас. Много обича пиле със зеле (не знам защо ориза и картофите не ги яде много много). Обича и риба. За мое съжаление не обича нито боб, нито леща. От всички манджи хапва най-много по 100 гр. Затова се налага да давам толкова често и АМ (по 3 пъти). Иначе между яденетата хапва обикновени бисквити Житен дар и кашкавал обича. Откакто му давам бисквити, не иска солети и хляб.
Десерти (освен обикновените бисквити) не му давам или му давам много рядко. Два пъти му правих печена тиква с малко кафява захар. Веднъж му давах Активиа с плодове. Данониното е пълна химия и не бих го давала.

# 115
Olech-ka,принцесите се правят точно както Alena е казала. Аз боб мисля да не давам скоро. Според мен е доста тежка храна за тях все още. Забравих да кажа ,че ядем и печен дроб

# 116
geri-gb, наистина много богато меню. Благодаря за отделеното време Wink
Все още сме с 6 зъба, кътниците избиват в момента и бубката определено не може да дъвче сама пълноценно, което силно ме ограничава откъм неща, които мога да и дам да хапва. Днес ще я пробвам с принцеса със сирене и яйце, но изобщо не знам как ще се справи.
Иначе за закуска обикновено и правя овесени ядки с масло и сирене или някакъв плод, амарант с плод, кисело мляко с натрошени бисквитки на Hipp без захар и понякога добавям малко рожков за подслаждане,  готова зърнена каша, ако имам под ръка:) За обяд- готвя и някакви миксове от зеленчуци, най-често с месо( заешко, пилешко и телешко)  или ориз(елда,просо) със зеленчуци и месо. Жълтък за жалост не давам често, защото рядко имам достъп до домашни яйца, а с купешките не искам да прекалявам. От скоро и правя разни салатки от настъргани моркови, тиквички...Искам ми се да и давам по-често и риба, но пак стои въпросът с произхода. Моят док, докато бях бременна ми беше забранил речни риби и сьомга, защото в Бг били основно от развдници и ги тъпчели с хормони и какво ли не. Та се чудя вече от къде да купувам риба Thinking За вечеря- най-често хапва някаква крем супичка или зеленчуци. Като междинни закуски и давам най-често плодове- настъргани или миксирани като кремче( банан с авокадо и е любимо).
Чудя се дали аз изтървам момента с дъвченето, предлагайки и пасирана храна или просто като няма кътници наистина не може да се справи сама?
Малко по-късно......Нямах успех с принцесите. хапна 2 хапки и стисна устата.

Последна редакция: пн, 18 май 2015, 09:59 от BettyBoop

# 117
Ние сме с 4 зъба, не му пасирам от месеци, само намачкано. Учудващо добре си дъвче  Peace

# 118
Под пасиране имам предвид едро пасиране, не гладко пюре, но пак ми се струва, че би трябвало вече да може да си гризе и дъвче сама по-големи парчета.

# 119
И моето дете хапва отдавна непасирана и ненамачкана храна.
Понякога обаче, някой зеленчук не му харесва непасиран на опипване с език и не иска да го яде. Плюе го. Същият зеленук, ако му го пасирам, си го хапва.
Това съм забелязала аз.  Wink

Общи условия

Активация на акаунт