АПРИЛЧЕТО за плаж се стяга и към Слънчо се протяга :)

• 65 378
  • 741
  •   1
Отговори
# 120
Аз мляко и яйца давам само домашни, сега даже и киселото мляко почнах да му квася аз и да му правя кашкавал и сирене.
Аз също съм забелязала,че например кус-кус не яде ако не е пасиран,както и дроб,всичко друго го яде дребно нарязано. Ние сме със 7 зъба като 3 избиха заедно,но и докато бяха 4 пак не пасирах.
От вчера се появиха в градината ягоди и много се чудя да му дам ли. Вие давате ли или е рано още?

# 121
Благодаря, ще опитам и се надявам да му хареса, т.к. сиренце никога не отказва Simple Smile
Боб и леща и Дани не иска да яде, аз не го и насилвам - когато пожелае.
Мисля да пробвам прясно мляко да му дам. Ще взема от Добрев - то е пастьоризирано, това означава, че не го варя, а направо си го давам, нали така?

# 122
  • София
Сашито яде всички супи и основни от кухнята... зелен боб му правих за събота и неделя .. яде си го.
Десертите от време на време не му харесват...
Ягоди педи изрично ми забрани след година и половина... заедно с какао и мед.
Баща ми гледа пчели, ягодите пак са от градината, но забрани...

Мен за зъбите ми е много странно - седмия му изби покрай Коледа и от тогава ни кост ни вест... мъчат го, подути са, но нито един не е пробил...
Бисквити му давам чат пат, но като сме навън , ако не съм му взела плод ...

anna_p, гледам Марк с нова прическа  Heart Eyes

ето ни и нас на годинка

image hosting no registration

# 123
  • elhovo
Аничка,страхотна снимка  Grinning
Да ви кажа аз никога не съм пасирала нищо...винаги съм го правила на по ситничко но не и пасирано,вярно ние и рано се сдобихме със зъбки но все пак не съм,дори когато са ч мъчели зъбките ми е отказвала да яде,но не съм пасирала и тогава.
за ягодите-рано е още,малки са,макар че онзи ден само и дадох съвсем лекичко да си отгризне и толкова.догодина повече Simple Smile боб и леща давам когато дадът от кухнята,но повечето и давам само чорбичката,гледам да махам бобчетата,все пак са твърди храни!
иначе сутрин ядем филиййка с масло,кашкавалка,кус-кус,попарка,попарка с прясно мляко с и без сиренце...кисело мляко с бисквитки...редуваме всяка сутрин различно.на обяд си хапва супичката от кухнята,след обяд десертчето и вечерта и давам на Деси махджичката от кухнята.а през събота и неделя ако нашата манджа става и за нея си хапва от нея,иначе за обяд къде пюре (макар че много много не ги иска вече де),къде супичка ако имам....мисля да я пробвам да и дам и домашна лютеничка,общо взето каквото за нас токова и нея с малки и някои изключения Simple Smileза след обядната закуска и правя грис,км с бисквитки,някакво кремче с или без плод...дори имам още малко останало ам и през почивните дни вечеряме това,но ако пак манджата ми не отговаря за нея Simple Smile през другото време си гризкаме солетки,пръчици,хапваме бананче,ябълка...
ние също от както ни излезе 8 зъбче на края на февруари и сме в застой.чакаме кътници,подути сме...жбелеят,но кога ли ще избият:) дано е скоро!
усмихнат ден ! Wink

# 124
Ani4ka,страхотни сте и тримата,направо чудни  Heart Eyes .  На теб много добре ти се е отразила 90 дневната. Поздравления

# 125
  • София
Мерси Герита  Blush

сега се сетих, че моя юнак отказа пъпеш онзи ден... а беше толкова хубав и сладък мммм

geri-gb, аз пак я започвам 90дневната .. а ти какво направи?

# 126
Гери,аз дадох малко ягодки на малкия, но нещо не ги хареса и почна да плюе. Днес му давах ананас, много се хареса Simple Smile

# 127
Днес записахме малката на кухня с идеята да и внеса малко разнообразие. Дано не се разочароваме. Бихте ли споделили, за София, дали сте доволни от вашата кухня? Интересно ми е и не са ли много малки порциите? Показаха ми бурканче, за да се ориентирам какво трябва да купим и не ми се видя повече от 190гр?

# 128
Всъщност храната от детската кухня е обедното меню на децата в яслата/градината, не мисля, че е малко като грамаж. На практика обаче майките дават отделните бурканчета като отделни хранения, което би било ок, ако детето се засища. Писала съм и преди, че изобщо бях доволна от нашата кухня, затова и приключихме с нея. Сега храненето изобщо не е толкова мъчително, дори бих казала, че от известно време се храним с кеф. Надявам се при вас нещата да се получат, защото си е облекчение за майката.

# 129
Ние сме на държавна кухня от няколко месеца вече, имат тук-там издънки, но като цяло съм доволна, а е и много евтино, няма и 30лв на месец. Бурканчетата са 190гр, мисля че навсякъде е така. Аз му го изсипвам в купичка и му слагам 2 сухара и става повече като грамаж  Peace Взимам я от детската градина до нас и каквото ядат децата там, това яде и той. Менюто е основно, супа и десерт. Основното давам наобед, супата вечер а десерта следобед.

# 130
За едно хранене на нас ще ни е даже много:) Надявам се да останем доволни, защото колкото и да се старая да и разнообразявам менюто, все се въртя около едни и същи манджи. А и ще си е облекчение за мен. В момента нямам време за нищо, а ми се е насъбрала работа на която не мога да обърна и минута внимание. Единствено ме притесняват продуктите, които използват в държавната кухня. За тези пари сигурно се купува най-евтиното:(, а аз и готвя само с домашни или био продукти.
Ние сме към кухня-майка " Красна поляна". Ако има някой към нея, моля да сподели:)

Последна редакция: вт, 19 май 2015, 15:33 от BettyBoop

# 131
  • София, Манастирски ливади
BettyBoop, това, което плащаш не е реалната цена на храната всъщност. Детските ясли и градини, в това число и млечната кухня, както се води се субсидират от държавата. Аз не взимам храна единствено и само, защото ми е неудобно и като локация, и като час. За да те успокоя ще ти кажа, че в градината на баткото главната сестра контролира приемането на продуктите, изготвя се седмично меню, което трябва да е балансирано и да съдържа задължителни храни. Има контрол и то не малък. Поне това, което аз съм виждала. Честно казано, не мисля, че храната в една частна детска кухня ще е много по-качествена. Така, че не се притесняай. Стига детенце да си хапва, ще е облекчение за теб.

Марк и Саши састрахотни сладури  Two Hearts

Аленка, детската ни е чак в Младост  ooooh!, а варицелата ни беше градински бонус от баткото  Mr. Green, но мина и замина вече.

# 132
Drunda, ясно че държавата дотира общинските кухни, но като си я знаем каква е....Леко ли изкарахте варицелата?

# 133
 Simple Smile аз съм много доволна от кухнята, на държавна сме. само на 2-3 неща се е задавила, и съм намачкала или махнала. много хубаво миришат  Crazy два пъти се изкуших да пробвам  hahaha на табло изнасят менюто, като всяко ястие е описано какво съдържа  Simple Smile към готвеното давам хлебче, на залчета  Crazy слагам ги на масичката пред беба и тя се кефи да си ги вкарва в устата или да ги пуска на пода  Joy да създава малко работа на майка си  hahaha максимум половин филийка й давам, а към десертите слагам добавка  Heart Eyes те в повечето случаи са кремчета, и за да я засити слагам бисквити, бишкоти  Wink

# 134
Момичета, някакви идеи от къде мога да купя на добра цена малки бурканчета за детската кухня? Дали има все още на Женския пазар? Искат ни 30 бурканчета и 60капачки Shocked

Общи условия

Активация на акаунт