АПРИЛЧЕТО за плаж се стяга и към Слънчо се протяга :)

• 65 400
  • 741
  •   1
Отговори
# 225
  • elhovo
хайде да се похвалим и с трети кътник.....явно ще ги извадим набързо както вадихме преди другите зъбки,през седмица две най-много...!В очакване сме на четвъртия!!!

# 226
  • в 1001-та нощ
При по-малките деца медът се избягва и заради риска от ботулизъм  Peace

# 227
При по-малките деца медът се избягва и заради риска от ботулизъм  Peace
До 10-12м.

# 228
Каква вода давате на бебоците?  Rolling Eyes Аз все още преварявам. Не, че пие... Въобще даже. Добре, че още си чака АМІ   то и така набавя течности..
И още едно питане- още ли в дупето мерите температурата? Малко е трудно задържането за 1-2минути  Crazy

# 229
Вода не преварявам отдавна. Давам му от бебешките води Бебелан или Хипп.
Температура не съм му мерила от зимата. В дупето нашия термометър мереше за 30s. Не че ще го удържа и за толкова вече.
Рязането на нокти напоследък ни е голям проблем.

# 230
Да, рязането на нокти, чистенето на нос, за зъби да не говорим.. Добре, че са измислили удобни гащички за през деня, по-лесни и бързи са от памперсите  Blush

# 231
  • София
Досега само веднъж е вдигала температура бубата, но беше сериозен повод да си вземем електронен термометър - невероятно удобство.

Вода давам изворна на Девин.

Чакаме 3 кучешки зъба да избият почти едновременно след 4 кътника и леко сме пощръклели у дома.

# 232
Мед дадох, когато стана на 1.2 г., но общо два пъти само съм давала по половин чаена лъжичка. Мисля, че проблемът е с алергиите основно и лошото е, че може да не се отрази веднага, а след години. Медът се събира от най-различни цветчета и всъщност самите растения са повода за алергиите.

Това за ботулизма не е ли свързано с всички видове захар, респ. сладко? Аз захар мисля да не давам до към 2 г. Давах малко обикновени бисквити, но вече не. Само от плодовете си набавя фруктоза в момента. Всеки ден му давам поне по два вида, а често и по повече.

Ползвам електронния термометър на Браун за ухо (много положителни отзиви имаше за него, за разлика от другите електронни термометри). Мери за около 5 сек.

Вода давам директно от чешмата, откакто стана на 1 г. И ние оттам пием. Не преварявам.

И при нас рязането на нокти е проблем, както и миенето на ръцете и лицето, сменянето на пелените, преобличането, ваденето от баня. Много мрънка и се дърпа, рита и т.н. Всеки път намирам нещо ново, с което да го залъгвам. Много обича да му дам някаква тубичка, пускам му и песнички на телевизора.
Свалила съм му на една флашка детски песнички с клипчета от You Tube на Бон Бон и много ги харесва. Харесва да гледа самите деца как пеят. Не обича анимационни клипчета, а с истински деца. Любима му е "Пеят, скачат палците". Харесва и "Бански на лалета" на Врабчета и "Детска планета" на Крисия, Хасан и Ибрахим.

# 233
Аз пък избягвам вече да пускам филмчета или песни, по едно време само така се хранеше, което не е нормално. Предпочитам да се занимава с играчки, отколкото с техника, макар че като види дистанционно, телефон или таблет, зарязва всичко друго - като че ли всички днешни деца са така. Иначе се очертава много музикална, танцува дори под звуците на триона на съседа, при положение че и двамата с таткото сме абсолютни дървета, това искрено ме разсмива.

За меда - не съм давала все още, просто защото нямам хубав мед под ръка. Захар давам, както и сол, водата не я преварявам. 

Положението с обличането и хигиената е като при вас - всеки път съпротива. Все още няма слънчева шапка, която да се е задържала на главата на наша Фифи повече от минута. Със слънцезащитни продукти пък на мен не ми се маже и въпреки че сме само по сенките сутрин и следобед, има разлика в тена на ръцете.

Със зъбите вървим по-назад от връстниците - от скоро седми зъб се показва. Фонтанелата като че ли се затваря, струва ми се, че е колкото монета от 2ст.

# 234
  • elhovo
ние след този 3 кътник сякаш ще ни избие кучешки десен,и в ляво също се вижда,до тук ги вадихме както трябва по ред,а сега май ще обърнем нещата,понеже сякаш 4 кътник ще се забави,освен ако не ни изненада някой ден.
когато се къпем е ок във водата,тръгнем ли обаче и ние да се обличаме оказваме голяма съпротива....огромна!дори понеже косата не я мием всеки ден като й дойде реда и познайте как пак не даваме...ноктите ги режем бързо на ръчичките,за сметка на крачетата,но като имаме гъдел...се моткаме доста Simple Smile зъбките също лесно ги мием,дава може би заради венците.
Шапки и ние не задържаме повече от 30сек.
вода не преварявам от не знам колко време ...иначе ние много я пием по принцип,давам и девин с розов етикет.
Т когато ми вдигна преди около месец я мерих пак в дупето,доста трудно,но устискахме,тати забавлява,мама чака да покаже електронния термометър и така.дано скоро не ми се наложи да я меря...
и нашата бубка е много игрива...чуем ли музика и почваме,но от нашето семейство поне аз съм така,за разлика от татито ни Simple Smile
лек ден на всички и много игри на малките сладурчета !!!    Hug

# 235
  • в 1001-та нощ
Feride, не е свързано със захарта. Става въпрос за едни спори в меда, които го причиняват. И ако стомахчето е достатъчно зряло и произвежда достатъчно силна стомашна киселина - тя убива спорите. Но ако пък  не е ... както е до един момент при децата   Stop Stop Stop. Както и когато има богата чревна флора - тя потиска размножаването на спорите ... Но при малките не е съвсем така Simple Smile Аз и с двете деца не бързах, макар, че дядо име пчелар  Peace Има време цял живот да консумират мед  Peace

Вода давам обикновена  Peace

Температура - под мишницата с електронен термометър - гушвам го и няма проблеми  Peace

# 236
  • elhovo
мамчета,имаме си и 12 зъбче,но не е четвъртия кътник а горен десен кучешки!!! досега ги изкарва както трябва,а сега объркахме реда Simple Smile хахаа,но нека по бързо ги вадим да отшуми и това !!!
спокоен и усмихнат ден на всички мами и дечица!

# 237
Еййй,адашче,вое през ден ,през два зъб вадите. Какво ще правите като станат 20 до другата седмица не знам  hahaha. После ще ви е скучно

# 238
  • София
oooo как искам да ми заскучее за пустите зъби - не мога да ги понасям вече  ooooh! с баща му се майтапим, че чакаме да излязат, за да може да му ги избием  #2gunfire
снощи 1/2 час рева горкото на сън . То и жегата го мори, допълнително от вчера пак е с хрема и Т.
а давам имуностимулатор  #Crazy
както и да е, Т я меря с обикновен термометър (най си им имам вяра)
помрънках и аз малко и ви оставям, че трябва да си направя поредното кафе  Hug

# 239
  • elhovo
адашче,права си ....и аз не знам какво ще правим но със сигурност ще скучаем и ще ни е по добре така....сега чакам другия горен кучешки че и той е доста набит за излизане и четвърти кътник (естествено ако не са избили де понеже деси не дава да видим) ! дано и долните ни кучешки излязат така лесно.междудругото деси преди на уж по лесните зъбки ми вдигаше и Т и мрънкаше повече ,и не ядеше....а сега видимо по лесно ги вадим трудните,но нека излизат по скоро и да починем вече от тях Simple Smile почвам да я мъча без памперс вече усилено,макар че не казва пиш,но да използваме лятото!!!!
много разходки на всички!!! слънчев ден!

Общи условия

Активация на акаунт