АПРИЛЧЕТО за плаж се стяга и към Слънчо се протяга :)

• 65 408
  • 741
  •   1
Отговори
# 270
  • Асеновград
Спокойно това с хапането е период, ще отшуми.При нас беше преди месец-два.Опитай се да забележиш дали нещо не го дразни или превъзбужда и след това да следва такава реакция.Алекс го правеше когато е много радостен и превъзбуден едновременно с гушкането и радостните писъци и след като е бил с баба / която е му е дразнител, защото е възрастна и много инатлива и нищо не му позволява, за съжаление няма как да премахна този дразнител гледаме я ,но поне ограничих контакта/ не го оставям вече дори за минута сам с бабата това помогна.За инатенето и той го прави сега пробва дали може да надвие или не.В момента повече ме притеснява катеренето къде ли не , очаквам всеки момент да се обърне с някоя маса.Създал си е режим да спи сутрин около 10 и колкото и да се мъча не мога да му сменя часа, следобед не иска да спи.

# 271
  • София
не е лоошо червено, розово до леко червено и педи каза да не давам нищо, но аз му давам Тонзилотрен и Цинабсин . Не е пил АБ никога , освен тези антибиотичните очни капки за в носа. Хремата го мъчи повече или мен поне де Rolling Eyes
На мен Тантум верде много ми помага, че и аз съм с проблемна зона ...даже се замислям на дърти години да вадя сливици  Joy

Гери, не мога да не те бъзна с най-добри чувства
Скрит текст:
внимавай с кърменето, че свекърва ще ставаш някой ден  hahaha

# 272
Ще съм като свекървата от рекламата за ипотечния кредит с Гошко,който на 50 ще си купува жилище ,защото майка му влиза посред нощ да види дали спи и да не му е студено  Joy .
Майтапът на страна обаче наистина не иска да заспи по друг начин. Пробвах да гушкам,да пея,да люлея,пробвахме и да ме няма в стаята ,когато заспива..не става и не става. Започва кански рев,въздух чак не може да поеме,дави се,застава на вратата и тропа и пищи "мамааа"

# 273
не е лоошо червено, розово до леко червено и педи каза да не давам нищо, но аз му давам Тонзилотрен и Цинабсин . Не е пил АБ никога , освен тези антибиотичните очни капки за в носа. Хремата го мъчи повече или мен поне де Rolling Eyes
На мен Тантум верде много ми помага, че и аз съм с проблемна зона ...даже се замислям на дърти години да вадя сливици  Joy

Гери, не мога да не те бъзна с най-добри чувства
Скрит текст:
внимавай с кърменето, че свекърва ще ставаш някой ден  hahaha

Не знам да има условия за взимане на секрет, аз си поисках направление преди месец може би , защото много време имаше сополи , минат , пак се появят. Ходи се на гладно сутрин и нищо бъркат с една клечка в гърлото и в носа и след няколко дни е готов резултата. Имахме и антибиограма , по която лекувахме с точните антибиотични капки , а не с широкоспектърни както попринцип изписват. Сега пъскаме пак , за да видим дали сме я излекували бактерията. Мисля така да процедирам и за напред , ако някога ми изпишат антибиотик , първо изследване и тогава, че съм много против

# 274
Момичета,имам едно въпросче. При изчисляване на доходите за детски какво се взима предвид-само изплатеното майчинството за година назад или към него се прибавят и заветните 35 лв на месец? Смята ли се еднократната сума,изплащана за живородено дете и стипендията от 2880лв за майки студентки

# 275
geri-gb, само изплатеното майчинство ти се смята (освен ако не е социално такова), всичко друго - не. Peace

# 276
Нервите ми скъсаха за тези заветни 35 лв. 4 пъти ме връщаха още от вратата,без дори да стигнем до преглеждане на документите ми. Първият път беше началото на юни-трябвало да чакам да дойде средата на месеца,не можело да подам сега. Вторият път отговорът беше-колежката я няма,елате началото на юли. Така..изпуснах 1 месец детски. Отивам на първи юли и "любезните" дами докато се чудят в 15.30 дали спагетите им са достатъчно омекнали или трябва още да ги киснат във вода,ми обясняват,че понеже за юни не съм получавала детски ,нямали сведения за дохода ми и трябвало да отида до предишното си местожителство на 200км,за да получа бележка от НОИ,защото те не знаели дали могат да им дадат на тях. Щели да пратят запитване и да съм отидела средата на юли. Отивам на 15ти,връщат ме за 24ти,нямали отговор. Оказва се,че такова запитване не е изпращано изобщо в НОИ-Габрово. Отивам аз при началника на отдела,искам обяснение за поведението на служителите и жената най-нагло ми обяснява ,че като не ми харесвало как работят в СП ,да съм си сменила адресната регистрация,с град ,където ме устройва как процедират. Направо откачих и попитах служителката пред шефката й да ми обясни,защо във времето,когато уж обработват молби от предходния месец,единия път говореше с  майка си ,втория обсъждаха спагети,а така и запитването ми не е изпратено 1. 5 м? Така съм се ядосала,че ми иде да подам жалба,за нещастие обаче ми се струва,че смисъл няма да има  #Cussing out

# 277
Ох, не ти е никак лесно! Ама тия от СП наистина са толкова оттегчени от всичко, че чак се чудя защо сутрин изобщо се събуждат и едва-едва се запълзяват към работното място? ooooh!
Аз пък вчера изпратих една жалба до Комисията за защита на личните данни, че от една държавна институция без грам акъл служител/служители са ми изтипосали ама всички лични данни (снимка, ЕГН, имена, адрес, № на лична карта, телефон, всички реквизити на дипломата) ... Че се въоръжавам с търпение да изчакам отговор на жалбата си, че да ги давам и на съд. #Cussing out

# 278
Заради такива некадърници,на които основната им задача като отидат на работа е да се наклюкарстват на воля,да си изпият кафето и да си поговорят по телефона с родата до 9то коляно,никога,ама никога няма да се оправи тази държава

# 279
  • elhovo
така....първо - имаме си и 13 зъбче,пробил е и втория ляв горен кътник!
ние също се катерим къде ли не и не знам откъде ли ще вдигнем шума...Simple Smile хахааа
понякога  и Деси много хапе но и аз гледам да не и забелязвам защото така нейното желание се засилва и става още по опасна:)
радвам се че от бебе си я слагам в кошарката и сама си заспива без проблем! и до ден днешен е така!
след гадния период къде имахме докато бяхме с разстройство вече смело мога да кажа че сме добре и че апетита ни се върна... Wink
лелеее,като чета какви хора има най малкото е жалбата,мамчета! не знам какво заслужават такива хора и както е казала адашката....заради такива винаги държавата ни ще е на този ред....
лека  и споойна вечер !!! Hug

# 280
 Flutter ооо, и нашата дяволичка много се смейка на "ох"  Joy

за заспиването от зимата малко се гушкаме на ръце, ама съм седнала и засега е успешно, оставям я в нейното легло като видя, че притваря очите. около нас не съм я приспивала никога, безпроблемно спрях да я кърмя неотдавна  Simple Smile тя сама се отказа покрай два зъба

а сега някой да ми обясни бавничко  newsm78 и като за малоумнички   Joy кой има право, от кога, абе всичко за тези 35лв.  Mr. Green

# 281
Заветните 35 лв се полагат ако доходите на член от семейството ви не надвишават 350лв. Ако имаш сключен брак с ТМ събирате доходите си за година назад и ги делиш на броя членове в семейството,ако се водиш самотен родител, изчисляваш на база на твоите собствени и ги делиш на 2(ако имаш само едно дете). Ако попадаш сред печелившите и имаш късмета и благоразположението на звездите да приемат документите ти в СП-честито. Ще имаш цяяяяла година да си харчиш по 35 лв горница месечно. Ако обаче надвишаваш и с 0.2 лв сумата от 350лв -съжалявам много,опитайте следващата година. Ще се задоволите само с 340лв майчинство

# 282
 newsm78 е нали сега съм по майчинство, или това няма значение? мислех, че тези 35лв. са след това, явно не съм разбрала, но при всички случаи се водим от богатите  Mr. Green а по календарна година ли се изчислява? тези доходи бруто или нето?  Hug geri-gb   bouquet

# 283
Няма значение,че си по майчинство. Имаш право на тези пари от момента на раждането на детето до завършване на средното му образование,но не по-късно от 20годишна възраст(стига да отговаряш на изискванията де). Имате ли сключен брак с ТМ?

# 284
Вече нали приеха изменение на Закона, според което изменение вече и живеещите без брак родители се считат за семейство, а не както досега - само доходите на майката да се вземат.
http://www.dnevnik.bg/bulgaria/2015/07/15/2572927_parlamentut_pr … ite_bez_brak_kum/

Общи условия

Активация на акаунт