АПРИЛЧЕТО за плаж се стяга и към Слънчо се протяга :)

• 65 192
  • 741
  •   1
Отговори
# 540
Момичета, това с яденето на боклуци и на мен ми е болна тема.
Аз не купувам такива неща, но Дани вече знае какво са царевични пръчици от братовчед си и му харесват и като види и истерясва.
Онзи ден се срещаме с една майка и тя започва да вади от раницата и да дава на нейното дете Зайо Байо. Много се издразних. Дани разбира се веднага видя и започна да пищи да си вземе и той. И понеже знам, че няма да си вземе едно и да миряса, а ще й дърпа пакета и ще се тръшка, та се принудих да влезна в магазина и да купя един пакет за него.
После се разделихме с въпросната майка и Дани продължава да си яде пръчиците и минава друго дете с майка си и му вика "ти ядеш боклуци". Направо ми се сви сърцето. В крайна сметка се включих и аз в яденето та да свършат по-бързо.

Ние ползваме количката, за да излезнем, но веднъж слезне ли от нея, после вече не иска да се качва и ми е адски трудно да бутам количка и да се опитвам да го опазя, защото той обича да застане по средата на улицата и ако се опитам да го издърпам като идва кола започва да се тръшка, ляга на пътя и става голяма суматоха.

Честно казано в момента нямам никакъв контрол върху поведението му. Държи се доста невъзпитано, но всички усилия да му обясня и покажа остават напразни.
Хвърля всякакви предмети със сила и с яд (храна, чинии, играчки). Удря ни, мен и баща му. Със сигурност не сме му показвали такова поведение.
Навън не се заиграва с други деца, само започва да пищи и да се тръшка, ако и те искат да играят с това, с което и той. Например ако някой се качи на люлката и прави голяма драма, защото смята, че е лична негова.
Интересни са му по-големите, но само ги наблюдава засега.

# 541
Фериде, това с тръшкането и 'агресията' да не е бонус от яслата?

# 542
Фериде, това с тръшкането и 'агресията' да не е бонус от яслата?
О, не, такъв си е за съжаление от преди това.
Например, ако му предложа шишето с вода, а той не иска, го взема и го хвърля с все сила и яд, че въобще съм му предложила такова нещо. Аз си мислех, че е от овенската зодия, но тук повечето дечица са овни, а вие не споменавате за такива неща.
Чудя се дали по същия начин се държи и в яслата, но вероятно да.

# 543
  • София
Малкия е теле и е същата работа.
Затова водата вече стои на място , където му е удобно да си я вземе и остави след това. Аз не предлагам. Когато иска нещо започва да мучи. В зависимост от това, което иска започва да се тръшка, но никой не му обръща внимание и затова сме към края на този период (или поне така си мисля)

Какъв матрак ползвате? ще му сменяме леглото на 90/190или200, обаче не знам какво да вземем. пак ли да търся с кокос (сега е такъв), някакви мнения Simple Smile или поне твърд ли, мек ли  Rolling Eyes

# 544
а не са само вашите и нашия хвърля.и да на 3-4 години си е осъзната агресия с която не съм съгласна.

# 545
Така е, и Дани хвърля това, което не иска. все едно се ядосва, че го занимавам с глупости. Според мен е временно, но са си нетърпеливи, определено, и буйни. То и аз съм овен и на моменти почвам да му се инатя и аз, и като осъзная какво правя... ужас, а съм на толкова години. Embarassed Embarassed

# 546
  • elhovo
и моето малко овенче е многооо инато, и по съшия начин хвърля всичко къде й видят и къде не видят очичките....но поне знаем на кой се е метнала, и аз съм такава,както е казала олечка нищо че сме на по толкова години и аз си се инатя...Simple Smile
и на нас водата ни стои на място където да си я вземе като и се прииска,лошото е че не се връща там...обръщаме шишето и мокрим каквото видим Simple Smile
усилено почнахме да казваме "тиш" когато ни се пишка,"аки"също казваме но като е в гърнето и като станем от него....Simple Smile
постоянно пеем,викаме,караме се....голяма бъбривка е също като мене...не и млъква устичката,макар че не е почнала да говори много и чисто,но почнем ли.....ще сме две  жени бъбривки с един много тих тати вкъщи.... Simple Smile

# 547
направо сте си за завиждане с ходенето на гърне плаче от него и не го иска нашия. и да казва ми но чак когато свърши работата и ме води да ми покаже къде е идея си нямам как ще свикне. иначе памперс не слагаме защото сам си го сваля вечер или на обедния сън не се изпуска. ах да и вече два пъти си взима акито да го пусне в гърнето и то става майко мила  #Crazy #Crazy да не знам  коя част по напред да му измия. научи се и да бяга от 2 етаж по стълбите за да ходи при дядо си а до преди 2 дни само стоеше на горната стълба и се чудеше как да слезе качва се и на тавана като сам си отваря вратите.

# 548
О, не, такъв си е за съжаление от преди това.
Например, ако му предложа шишето с вода, а той не иска, го взема и го хвърля с все сила и яд, че въобще съм му предложила такова нещо. Аз си мислех, че е от овенската зодия, но тук повечето дечица са овни, а вие не споменавате за такива неща.
Чудя се дали по същия начин се държи и в яслата, но вероятно да.
Нашият е телец, но е същият. За яслата и аз не знам какво прави.
Ходи с голямо желание едвам дочаква да му обуя пантофките и тича при другите. Като го взимам постоянно говори нещо (на бебешки). Явно ми разказва как е изкарал.
За хрането, от джънкитата не е опитвал нищо още. Опитвали са се да му предлагат, но гледам да го разсея с нещо друго. В къщи не ядем такива неща. Последно една приятелка му предложи шоколад и той отказа. Плодове яде всякакви, зеленчуци също. Останаха само боб и гъби май.

# 549
Как сте с ходенето вие? Честно казано не смея да го пусна на асфалта сам. Придържам го постоянно. Не ходи- тича. доста неприятни падания има от това вкъщи. Заиграване- много рядко. Нова играчка- 4-5 минути  Rolling Eyes
Иначе и при нас е така- събличане, обличане, смяна... овнешка история Crazy

# 550
Мисля, че е нормално да тичат Simple Smile дали са деца:) оставям го, но внимавам много.
Да ви се похваля, че имаме гоооолям напредък с гърнето. Всичко си казва, дори и отива да си го донесе, сваляйки панталона по пътя Simple Smile

# 551
Olech_ka, браво  Grinning Страхотно постижение! Ние сме далеч оттам.

Nia_Nia_Nia
, а вие ползвали ли сте проходилка (тип паяк)? Защото четох, че когато децата са ползвали такава са по-непредпазливи след това.
Дани е доста предпазлив. Голям късмет имам с това. Оставям го да ходи и да се отдалечава от мен, стига да не е на или около улица. Пускам го отдавна и сам на пързалките да се качва и пуска. Само при пускането го хващам, че много се засилва.

# 552
Имаше проходилка- кола, но много малко я е ползвал. Просто е щурак  явно  Heart Eyes

# 553
Хриси е страшно предпазлив, въпреки че и аз бях чувала подобни неща за децата, ползвали проходилка. А той неговата много си я тачеше. Но си внимава - тича, но като стигне до праг или стълби - спира, изчаква ме (ако е по-високо), или просто внимателно преодолява препятствието сам.
Но пък е много срамежлив! Прави ми впечатление, че с момченца няма проблем - веднага започва играта, но с момиченцата - трябва му време, за да се престраши. Какво ли му се върти в малката главичка, че да реагира така newsm78

# 554
  • elhovo
Ние ту вървим ту бягаме.....аз също съм след нея,няма как и най-обича да се обърне, да ме види и да хукне да бяга като си мисли явно че я гоня...По въпроса за това дали е срамежлива бих казала страшно много е срамежлива,ама много...фаза ли е,такава ли ще си е ...но голям срам от всеки!

Общи условия

Активация на акаунт