АПРИЛЧЕТО за плаж се стяга и към Слънчо се протяга :)

• 65 198
  • 741
  •   1
Отговори
# 525
Не, не ядем такива неща. Принципно, и вкъщи никой не си купува. Шоколада, ако е хубав, не е нещо лошо. Давам му от време на време. И Барни си проси Simple Smile

# 526
Солети яде , често взимам от лимец или пълнозърнести от един биомагазин ,от пекарната до нас взимам интересни бисквитки от лимец , с моркови и други , но зрънчо , снакс , чипс  ,шоколад , вафли и други такива не е опитвала . В магазина ако е с мен си обикаля и до там . Не знае още кое какво е . Давала съм от моя кроасан , но без пълнежа . Та това е , трудно я одържам , понеже баба и често купува такива боклуци , но все още не е ялаи не мисля да е скоро

# 527
Много ми е отвратително като видя тук кварталните майки натоварени с по 1 торба всевъзможни зрънчовци и бисквити. Хубаво, у тях си ги ядат постоянно, ама защо и навън да ги тъпчат!? Няколко пъти са го черпили, не ми е особено приятно, та затова вече ги и отбягвам въпросните деца и майки (най-вече). Давам солети (само в краен случай - по време на по-дълъг път, когато много се разкисели). Опитвал е от всичко - и снаксове, и чипсове, и бонбони, и шоколад, и кекс... Но това се случва изключително рядко, даже за определени неща май не е имало повторение, т.к. у дома избягваме да купуваме подобни неща. Или просто се консумират, когато спи.

В голям магазин избягвам да го вкарвам, но когато се налага - обикновено се носят с баща му. Не му разрешавам сам да обикаля или нещо подобно - едно от неприятните неща по време на пазар ми е деца да блуждаят като свободни електрони. Пък и нямам желание да плащаме изпотрошените неща #Crazy

Има ли някои от вас, които вече да не използват количка? Чудя се още колко ли време ще се налага да я мъкнем и нея по разходките, обаче просто не виждам как в близко бъдеще ще мога спокойно да го пусна и той да върви до мен - не че не се получава, но е мъка - и за него, и за мен. Защото то трябва да се отдаде почит на всяка тревичка, камъче и изобщо всичко, що му се изпречи пред погледа.

Друг въпрос - стряскат ли се децата ви от радостните викове на други деца? Водя Хриси да играе с едно момиченце от квартала, заедно са от бебета. То е 5 месеца по-голямо от него. Много му се радва, но при радост започва да пищи. Съответно той се стряска, идва да се гушне в мен, тя започва още повече да пищи, той заревава, тя продължава... Един омагьосан кръг. Хем искам да играят заедно, защото това е едно от малкото възпитани деца, които не блъскат и не удрят другите деца безпричинно. Но това пищене...  newsm78

# 528
солетки ръфка, и детски бисквити  Grinning чипс се случи на една площадка  Close майката изобщо не счете за нужно да ме попита, направо й даде. барнита сгъва понякога, едната баба й купува, но без пълнежа го давам. има наблизо пекарна  Laughing опитвала е банички, милинки и такива. чист шоколад още не съм давала, на едни бисквити се случи малко - та мога да го броя, че е опитала.

пазаруваме в големи магазини, и много се кефи да се вози на количката  Blush. пресяга се понякога в опит да докопа нещо  Laughing, но аз съм зоркото око. понякога й давам да мачка нещо от количката, кухненска ролка примерно.

аз мислех като проходи да махна количката  Confused дадоха ни една триколка, но нито детето проявява особен интерес, нито ми се вижда удачна в някои ситуации. примерно като се измори си "поляга" в количката, а триколката е много ръмбава и няма такъв голям кош за пазар, няма угодия  Mr. Green

Ръмжел, моята не се стряска, тя е причина за стрес за съжаление на едно детенце. момиченце, не е много по-малко от нея, но моята като я види и се стрелка с радостен писък. а то милото почти веднага започва да реве, да се свива  Confused, да хълца от притеснение. и или ние напускаме площадката или майката на детето го гушва и заминават  Confused не знам защо точно и само към това дете има такъв подход  Rolling Eyes дали защото не е русо като албиносче  Rolling Eyes и така да я привлича...

Последна редакция: чт, 29 окт 2015, 22:07 от торбеста мечка

# 529
Аз също съм му давал всичко да пробва. Но предимно яде солети и детски бисквити, другите неща гледам да ги избягвам, стига майка ми да не дойде с вафли, пингуита и тн.

Ние вчера излизахме на разходка без количка, но на съвсем близко до вкъщи бяхме, щях и по отдавна да го направя, но преди не искаше да върви хванат за ръка, а сега нямаме проблеми. Обаче като цяло мисля, че ще си я ползваме и зимата, на пролет(живот и здраве) ще видим.

И не мисля, че едно дете на година и половина ако се случи да удари друго дете или го блъсне, значи, че родителите му не го възпитават добре. Всяко дете си е с различен характер, някои по-буйни, други по-кротки и тн.

# 530
И не мисля, че едно дете на година и половина ако се случи да удари друго дете или го блъсне, значи, че родителите му не го възпитават добре. Всяко дете си е с различен характер, някои по-буйни, други по-кротки и тн.
Имам защо да го кажа. Не е резултат от единично съприкосновение с въпросните. Но за мен не е нормално дадено дете пред погледа на родителското тяло да дойде отнякъде, да удари моето и да се смее, а майката да седи отстрани и да каже "Еми, к'во да ги праиш - деца!". Деца, ама ако нейното бъде ударено позицията ще е друга, нали? Simple Smile

По магазините изобщо не обича да седи в пазарската количка. Предпочита да я бута или да седне направо в нея, а не в отделението. Ама ако седне там - то ни 1 продукт не може да се сложи вътре, защото бива унищожен или изяден. При едно от последните посещения набара торбата с моркови и докато го усетим - беше изял един. Crazy Поне апетит има, пу-пу!

Ние без количка обикновено ходим на гости у баба му и дядо му на дечко. Живеят на 5 минути пеша от нас, но като сме без количката разстоянието го вземаме за поне 20. Whistling Но всичко му е интересно, хем иска да го държа за ръка, хем пък така му преча на изследователската дейност и се получава едно нищо. Но все по-упорито започвам да правя опити за излизане пеша, но на близки разстояния, защото не ми се носи по обратния път.

# 531
  • София
реакцията след това е от значение за мен, дали е адекватна през моите очи Wink затова и останаха малко хора с които се виждаме Simple Smile имам чувството,че болшинството родители не си дават сметка колко са лигави децата им и ги въртят на малкия си пръст Peace

# 532
имам чувството,че болшинството родители не си дават сметка колко са лигави децата им и ги въртят на малкия си пръст Peace
Много си права. И аз съм ограничила контактите до минимум - заради постоянното ядене на боклуци или липсата на възпитание (за мен е такова, аз така приемам нещата).

# 533
Е със сигурност ако моето дете удари друго детенце (с лопатка по главата примерно или дърпа опашките на момиченцата, защото и това ми се случва и тн) няма да седя и да кажа "Еми такова е детето"

Макар че все по-рядко ги прави тези неща, иначе преди няколко месеца ме беше страх да го оставя сам в пясъчника с другите деца, направо се бях хванала за главата  #Crazy

И нито е гледал агресия вкъщи или нещо такова. Просто от малък си е див. Какво ли не съм пробвала и с добро и с лошо и с говорене...не стваше и не ставаше. Но сега като че ли малко повече почна да разбира и много рядко ги прави тези неща.

# 534
Ние от 4 месеца сме без количка. Даже я давахме на наши приятели за около месец, че тяхната се счупи. Ходим си пеш Simple Smile

# 535
  • София
ние лятото го избутахме с триколка, количката само ако сме с колата, че триколката не се разглобява и не е удобна.
Даже като се змаисля и сега от около 2 месеца количката си седи в багажника и не е пипана (тип чадър взехме пролетта)
ходи пеша, но понякога нямам време и нерви за толкова бавно разхождане.

За възпитанието и яденето на разни неща не искам да обидя никого, коментирам случаи от ежедневието ни и не визирам никоя от вас  Hug не ви познавам и не мога да кажа нищо
застраховам се да няма обидени, просто моите наблюдения са такива

# 536
аз мисля че детето ми е твърде малко да говоря че не е възпитан как да се държи с другите деца или е  лигав засега. на по 3-4 години е съвсем различно. мое мнение. за ходенето по магазините той просто ни подражава и купува разни неща считам го за нормално и съм убедена че не се случва само на мен детето да посегне и да пусне нещо в количката. а за това че някой може да му даде нещо неподходящо за ядене не се притеснявам защото той от чужди хора не взима абсолютно нищо

# 537
Не искам да кажа нищо такова, че някое от тукашните деца е невъзпитано. Тези, които визирах, са по година и нагоре по-големи от моето. Та тогава вече нещата са съвсем различни и подобно държание е неприемливо за мен. Иначе с други деца на неговата възраст (+/- няколко месеца) се разбира чудесно и много обича да играе - да, случва се да се бутнат и т.н., но то не е нарочно. Тогава не е проблем. Но 3-годишно да се спусне върху двойно по-малко от него и просто да му удари 1 шамар, защото така е решило, си е чиста проба липса на възпитание.  Peace

# 538
  • elhovo
Мамчета,и аз съм дала на Деси да вкуси всичко,само мед още не Simple Smile! но по постоянните и неща за хапване са солетки или някакви бисквитки...
по въпроса за количка или триколка-от май до септември бяхме с триколката но като захладня малко и изкарах кличката отново...явно сега ще караме с нея пак и после вче и без нея защото и ние усилнено крачим пеша повече или с колата.но си е и друго с количката....най-малкото има къде да си сложа това което съм купила,а с триколката беше мъка,ту в ръцете,ту на дръжката,ту някой ще ми я носи чантата....не е удобно ....Sad
съгласна съм с Аничка,че масово децата ни са много разглезени.не искам да обиждам никои родители и деца,просто е така...но всеки си решава сам как да възпитава детето.на нашите малки дечица по скоро сега не е възпитание а много дори в пъти повече инатче Simple Smile сега почват да разбират и да се учат на възпитание,според мен поне!
а по магазините или ходим заедно но в количката седим с кеф или само мама влиза.но се е случвало да има и нещо взето от нея де Simple Smile

# 539
За разглени-не знам,но масово забелязвам агресия сред децата на около 4-5 години. Веднъж на площадката Калоян тъкмо се беше пуснал от пързалката и тръгваше към стълбичката и едно момче ,което беше горе протегна крак да го ритне в главата ,без моето дете с нищо да го е провокирало. Попитах го защо посяга,онова най-надменно ми заяви ,че пързалката си била негова и ще си прави каквото иска. Майка му стана свидетел на ситуацията и през цялото време необезспокоена пиеше кафето си. Не децата са виновни,те са като бял лист,по който всеки родител пише и оставя отпечатъка си. Родителите са тези,които с действието или бездействието си превръщат едно дете в това,което е
Чакайте да ви кажа с какво ме изуми вчера Калоян. От 3-4 дни си мажа корема с крем против стрии. Вчера обаче пропуснах. Бяхме вече легнали,той се унасяше и по едно време скочи от леглото. Питам го къде отива,той ми вика-долу. Що бе мамо слизаш? Той-бебе,кием(крем). Отиде до шкафа,извади го,отвори го и почна да ме маже. Останах  Shocked . Как на малката му главичка й е направило впечатление,при положение,че баща му дето е на 28 години изобщо дори не е и забелязал ,че се мажа hahaha

Общи условия

Активация на акаунт