АПРИЛЧЕТО за плаж се стяга и към Слънчо се протяга :)

• 65 188
  • 741
  •   1
Отговори
# 570
Да, но в този ред на мисли, нали така или иначе ще съм платена отпуска, която се плаща от работодателя, а не от НОИ и така или иначе ще трябва да ми дадат пари, каква е разликата за тях  newsm78

Последна редакция: пн, 09 ное 2015, 22:02 от gerryy3

# 571
Ако тръгнеш на работа или си е платен отпуск и детето е на ясла , имаш право да взимаш и половината майчинство до края на втората година .
За режима на Краси , будя я към 7без 15 защото сме на ясла и я водя преди работа , а аз съм от 7:30. Вечер 20:00-21:00 е заспала . Да се похваля махнахме биберона , стана лесно изведнъж , за което се радвам . Също да се похваля , че все още кърмя и да питам има ли и други кърмещи мами

# 572
Да, но в този ред на мисли, нали така или иначе ще съм платена отпуска, която се плаща от работодателя, а не от НОИ и така или иначе ще трябва да ми дадат пари, каква е разликата за тях  newsm78
Да ти кажа, не знам каква им е разликата, освен пари накуп и ангажимент. Може пък и да се съгласят.

# 573
Gerryy3, аз съм в подобна на твоята ситуация. Дани започна частна ясла. Аз си търся нова работа междувременно. Заради това, че яслата е частна, нямам обаче ангажимент да си прекратя майчинството и да започна веднага работа. Дори говорих с моя работодател. Той знае намеренията ми и няма нищо против да се водя в майчинство докато си търся нова работа. От негова гледна точка отпуските така или иначе трябва да ми ги платят, независимо дали напускам или ще си ги ползвам (все ме няма там да работя, а те трябва да ми платят). С някой друг ден могат да се увеличат единствено, зависи колко продължи търсенето на работа.

Ако твоето детенце ще бъде в държавна ясла, тогава имаш задължение да се върнеш на работа. Т.е. единственият вариант е да си пуснеш отпуската, която ти се е натрупала и да използваш момента за търсене на работа. Ако имаш едномесечно предизвестие за напускане например, можеш да си го пуснеш, така че да съвпадне с края на отпуската. Освен ако работодателят ти не е съгласен да напуснеш по взаимно съгласие, т.е. веднага като пожелаеш, и тогава няма да има нужда да тече срок за предизвестието.

# 574
Моят малчо ще е на държавна ясла. Като си знам работодателя, мисля че ще направи всичко възможно да не ми плати отпуската, но аз ще си я пусна и до колкото разбирам така или иначе ще е длъжен да ми я плати (надявам се).

# 575
Или ти я плаща, което фирмите напоследък НЕ предпочитат, или си я ползваш. Няма не иска! Ако не, търси си правата.

Как са бебоците с говоренето? Речникът при нас още е доста беден.

Последна редакция: чт, 12 ное 2015, 00:34 от Nia_Nia_Nia

# 576
Здравейте!
 Не съм писала много отдавна!
Ние също имаме проблем с говоренето!
Казва само мама, мамо, ам е мам, вода също е мам и от време на време ( много рядко) повтаря някоя дума след мен, но след това повече не я казва. Иначе звуците за животните си ги знае и като я питам ги казва. Аз също много се притеснявам за това.

# 577
  • elhovo
ние също не сме от приказливите;звуците на животните също ги знаем,мама,мами,тати,баба,деде,кака,пиш,аки,там,ам-ам,казваме че се казваме Деси,апка за топка,влакчето как прави също казваме и май е толкова богат речника ни,но пък всичко разбира и не забваря нищичко.опасно човече е мойто момиченце Simple Smile

# 578
И при нас е доста беден речникът. Но всичко разбира. Постоянно си бърбори нещо на бебешки и много се чуди защо не го разбираме. Не мисля, че има нещо притеснително в това.

# 579
И аз не мисля, че има нещо притеснително, особено при момчетата, те по-късно проговарят. Всичко разбира и е много изразителен. Разбираме се чудесно:) И аз прихванах от него даже -а-хакам  Crazy в кръга на шегата, разбира се.
Моят син се очертава доста консервативен. Не иска никаква нова храна да вкуси дори. Готов е да стои гладен, но не и нова храна. Като се сетя с АМ колко кумене беше докато го приеме..

# 580
  • София
Аз идвам пак с молба за консултация да си сверя часовника  Mr. Green
моя мъж снощи ми да де задача да купя на син му музикална играчка. Прекалявала съм била само дървени, сортери, легота и т.н. има 3 вида телефони, костенурка и сега гледам, но не съм сигурна кое е подходящо за възрастта.....
С какво се забавляват ващите дечурлига Wink

# 581
От музикалните - с пиано и едно като флейта (духа и тя свири). Но любими му са тези, дето могат да се разглобяват и сглобяват. То, дори и да не могат, пак си ги разглобява Simple Smile
На тате бормашните, свредла, и тем подобни, дето дори не знам как се наричат, са върха. Ни мама не му трябва, ни шоколад Simple Smile

# 582
  • София
Отдавна не съм писала, че време не остава, та набързо ще мина по темите, които сте зачекнали. Слава Богу досега не се е случвало да опитва боклуци като храна. Единственото, което позволявам са пълнозърнестите био солети на Хармоника и то по 1-2, когато е пощръкляла. Досега на площадки само 2-3 пъти ми се е случвало да ѝ предлагат с питане преди това, като аз отклонявам любезно.

Социализация им е рано да има. Тя започва към 5-тата годинка. Има два периода на бебешки пубертет, които са доста условни - първият е към 2-та годинка, може да започне и по-рано, а вторият - към 4-тата годинка. Поне така казват детските психолози. Така че тепърва идва веселото с нашите инатливи овнета. Повече търпение му е майката.

Днес в Лидъл има промо на дървени играчки, голяма част от които са Монтесори-compatible:) Смятам да посетя близкия магазин. При играчките държа изкъсо всичко и няма много като количество. Много обича пъзели, нарежда такива включително и на таблета. Има си и една магнитна табличка, на която учим числата, буквите и рисуваме. Любимите ѝ цифри са 0, 5 и 8 казва ги с голямо удоволствие. Имаше кухня, но интересът беше 2 месеца, скрила съм я за после. В момента е в дълъг период на харесване на коли и всякакви превозни средства - пощръкляла е. Манията по животните и музиката продължава от ранна детска възраст.

Количка по принцип не ползвам. В ергономичната раница само я пренасям през местата с тежък трафик и от там нататък ходи. Ако видя, че много се отплесва, просто я взимам. Винаги имам слинг или раница под ръка за целта.

# 583
Ух, Дао, много си строга! Браво! само 1-2 солетки Simple Smile
нашият първи пубертет, май, почна. Страшна работа, ако не му дам каквото му е нужно. И толкова силно се ядосва, дразни, като че ли иска да ни бие всичките.

# 584
  • София
И при нас има такива моменти, според мен всяко дете минава през това, защото са им още незрели емоциите и не могат да ги разпознават, назовават. При нас успешно прилагам метода на огледалото, ако се е заинатила, реве или нещо друго прави като израз на недоволство "отразявам" с думи това, което чувства. Например, "знам, че те боли, но ще мине", "знам, че си разстроена, но някои неща не са позволени" и т.н. Гушкам я и повтарям това спокойно, работи в повечето случаи. Иска ми се да съм строга, но не ми се получава.Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт