АПРИЛЧЕТО за плаж се стяга и към Слънчо се протяга :)

• 65 186
  • 741
  •   1
Отговори
# 585
Мерси за съвета! Ще се опитам да го приложа. Да си призная, много ми харесват постовете ти - някак си ми звучат мъдри Embarassed Първо дете ли ти е?

# 586
Ние днес посетихме Лидъл и Калоян се сдоби с дървен конструктор и 3Д пъзел,но мисля да не му ги давам сега,а чак под елхата. Сестра ми му е купила доста интересни играчки от Франция,които са изключително образователни и комбинативни и за сега са му интересни. Забавлява се много с дървени пъзели,всякакви книжки ,с гумени кубчета и с всякакви видове коли,ако пък и звуци издават е още по-щастлив.

# 587
Браво на вас! А разглобявате ли колите, издаващи звуци, за да видите откъде идва звукът? Брат ми му подари влакче, стоя буден до 23часа, докато не го разглоби изцяло. Видя кой детайл пищи, но не миряса - поиска да му дадем батерии (АА) и почна да ги пъха вътре Shocked Shocked

# 588
Оо,батериите от много дълго време са ни любими. Сваля капачето на дистанционното ,вади ги,слага ги. Обича всякакви отвертки,клещи,винтоверти,ролетки,абе мъж си е. Знае кое за какво служи,ако е с копче натиска,за да заработи,слага и вади приставки.
Момичета,децата ви произнасят ли буквата "С". Калоян казва  х вместо нея-иха(Лиса),хоун-слон.

Последна редакция: ср, 25 ное 2015, 18:47 от geri-gb

# 589
Мамчета, как успяхте да мехнете бибката. Аз направо се хванах за главата вече. Ползваме я само при заспиване, просто не може да заспи без нея...един рев..чудо... Или като се пробуди нощем задължително си я търси, ако не му я дам, пак рев и няма заспиване  Shocked То не беше лъгане, че мацата я е взела и какво ли не, обаче не става и не става, явно с повече нерви,търпение и безсъние трябва да се заредя. Дайте някой съвет?

# 590
  • София
gerryy3, и ние сме така,а вече започна 1,8 год.През деня няма да се сети за залъгалката, но за заспиване и през нощта я търси. Ако не- рев.....А и има периоди, в които будува през нощта- 1,30 ч., 2,30 ч, 4,30 ч. събужда с неистов рев, става от леглото и посочва вратата на стаята, за да излезе през нея. Започва да си играе с играчките, все едно че е ден и време за забавления- Така минават 2-3 часа, докато го убедим да заспи. Сега сме в такъв период, посъветвах се с педиатъра, той препоръча да давам само Дентокинд- но аз не виждам резултат от него, освен радостта от сдъвкването му. Да давам ли хомеопатично успокоително или за сън ?

# 591
Не виждам смисъл от Дентокинда - или предполагате, че се събужда заради никнещи зъби? Иначе, Дормикинд го дават уж за спокоен сън.

И на нас ни се случва да се събужда през нощта и да си изграе между 2:30 и 5:00, но без рев. Ей така,  все едно се е наспал.

С биберона и ние нямаме успех, за жалост. През нощта си го търси, пък и никнещите 4 кучешки зъба явно го дразнят допълнително.

# 592
Аз пък не съм и се опитвала да я махам. Не виждам смисъл за сега. Спи си от 20ч до 7-7:30, рядко се буди да си търси бибката и веднага заспива. През деня също понякога я търси, най-вече когато му растат зъбки.

# 593
  • София
Преди няколко вечери сънуваше нещо и се събуди с рев. Спах при него, но бибата така и не я потърси. реших , че сега е момента. Два дни ме съсипа не искаше да заспива (само за сън я ползваше)
но като съм се хванала на хорото .... и така на третия нищо нямаше.... даже вечерта не я и спомена.... кучето я изяде и буквално и преносно Wink

# 594
  • София
Като повдигнах въпроса за нощното реване, да  споделя какво направих по въпроса. В аптеката си поговорихме с фармацевта и по негова препоръка взех Камилия (течност във флакончета), хомеопатичен продукт на Боарон. Дозировката е 2-3 бр. на ден. Аз дадох едно флаконче точно преди заспиване. Резултатът- добър сън от 20,30- 6 часа.  Peace.
Следващият ми ход ще бъде за Шуслеровите соли.

# 595
Да, Камилия и при нас показа добри резултати, когато я давах за облегчаване на никненето на зъбки Wink

# 596
  • София
кои Шуслерови ще даваш?

# 597
  • elhovo
аз от дентокинд не видях голяма полза....но когато вадихме кътници педито ни изписа камилия и останах много доволна,тогава и дадох 3 пъти по 1 за 2 дни и наистина бързо избиха и не усетих че вадим кътници,същото го повторих и на кучешките и тях дори горните не ги бях видяла веднага а малко по големи като са станали....
да ви кажа,мами.....доста напредваме с говоренето....казваме все по трудни думи (къща,още,Геии че съм се казвала,този,тази)....а лесните ги пренебрегваме...но започваме да пълним речника....от един път ....
иначе ние също си спим спокойно откакто извадихме всички 16 зъба,от 11 до 9ч. без проблем,по скоро премрънква ако нещо се завърти и се усети че и е тясно,но само това и то рядко....

# 598
И Хрис доста напредва с говора, само че се мъчи на цели изречения да го кара. Вчера една служителка в операта го покани на "До-ре-ми в пелени", но той си я гледаше доста начумерено, а като тя го пита дали не е сърдит нещо, набързо ѝ отговори "гладен съъъъъм". Голям смях падна hahaha Но така е, храната прави борбата, 'дето се вика.

Иначе голяма част от това, което казва, не се разбира, но основният смисъл се хваща. Успява да каже думи като "играя", "навън", "телефон", "отивам" и "идвам".  Peace

# 599
  • София
кои Шуслерови ще даваш?
Аничка, ползвали си ги и кои номера? Ще прочета в нета специално за проблеми свързани с никнещите зъби-неспокойствие, раздразнителност, нарушен сън .... в този смисъл.
А изговорянето на думички все още е мираж при нас. Отскоро извиква "ма-ма" и "ба-ба".Засега само крещи, когато иска нещо или посочва с пръсче "ъъъъъъ".
И с гърнето няма напредък-като го сложа да седне, в следващия миг изскача от него като че ли е седнал върху таралеж  #Crazy newsm78

Общи условия

Активация на акаунт