Работа, CV-та, HR-и, съвети - 44-та тема

• 54 193
  • 722
  •   1
Отговори
# 645
Tkirilova, нямам инфо за самото интервю. Като заплата според опита 1500-2000. Има и изключения за по-senior.

# 646
Sollsoll, защо мислиш така?
Ред, радвам се, че отново пишеш тук! Simple Smile

# 647
Aз имах 3 месечен изпитателен срок на предишната работа, шефа -страшна хиенка и бях сигурна, че няма да се измъкна лесно. Обезщетението- огромно ако не спазя предизвестието...и доста време не предприемах нищо. Като получих предложението от настоящата си работа, за която мечтаех от години, даже не се замислих за напускането. Обаче се оказа, че няма как да ме спрат. Договора беше оформен с 3 месечно предизвестие от моя страна и 1 месец от страна на формата, което не е съвсем законно. Може би ако има юрист, който да посъветва, но мисля, че няма начин, по който фирма да задължи работник да си плати обезщетението..  newsm78

Иначе аз също смятам, че за каквато и да е позиция, в офис среда особено, е задължително малко по-сретнатото обличане, не с костюм естествено, но поне риза, панталон/пола.

# 648
Точно така бях и аз веднъж.

# 649
  • Около Костинброд
Някой може ли да ми даде идея за отговор на въпрос "Какво очаквате от бъдещия си работодател?". Има една част от HR-ски въпроси, която силно ме затруднява, защото ми се струват доста безмислени.  Embarassed И поради тази причина ми е трудно да измисля смислен отговор, който и да е политически коректен и да е в тон с моя начин на мислене. 
Да кажем, че такт, умереност и запознатост пред кого какво може и не може да се говори, са неща, които не владея много добре.  Tired Та затова имам нужда от предварителна подготовка - да помисля за отговори на най-често задаваните въпроси, за да не се изложа на интервюто. А пък на такова не съм ходила от няколко години.

# 650
"Да оценява труда ми и да ме мотивира."

# 651
Какво очаквам ли? Ами бъдете честни. Коректно отношение, чисти и прозрачни взаимоотношения....избройте важните за Вас неща.  Peace

# 652
Успех на интервютата!

Scarlett, помисли наистина какво очакваш и ако ти зададат този въпрос, ще си подготвена Simple Smile както са писали по-горе - коректни отношения, спазване законодателството, обучение... Няма смисъл от лъжи, защото на по-късен етап нещата изплуват.  Peace

# 653
Имам въпроси:
Стандартния изпитателен договор е 6 месеца. Ако се прекрати, може ли пак да се сключи изпитателен в същата фирма, на същата длъжност? Законно ли е?
Възможно ли е фирма да назначи директно на постоянен трудов договор?
Каква е разликата между постоянен и изпитателен трудов договор освен това, че при изпитателен могат да те уволнят без предупреждение?

# 654
За същата длъжност не може, само за друга длъжност може. Договора с изпитателен срок си е постоянен. Може и да не се сложи изпитателен срок, но не съм чувала някой да го прави от години...

# 655
Договора с изпитателен срок си е постоянен.
Не те разбрах.  Simple Smile  Или е изпитателен, или е постоянен. Не може да е и двете едновременно.

# 656
Договора или е постоянен, или е срочен. Отделно може да има клауза за изпитателен срок. чл. 70 от КТ не е самостоятелно основание за сключване на ТД.

# 657
  • София
Договора с изпитателен срок си е постоянен.
Не те разбрах.  Simple Smile  Или е изпитателен, или е постоянен. Не може да е и двете едновременно.

Един договор е, постоянен, с изпитателен срок.
И пак ви казвам - не сте защитени като свърши срока на изпитване. Пак си заминавате по всяко време по взаимно съгласие. Е, с един месец предизвестие -нищо работа.
Няма уволнение.

# 658
Така е. Единствено по срочен трябва да Ви дадат по-дълго предизвестие.

# 659

Един договор е, постоянен, с изпитателен срок.
И пак ви казвам - не сте защитени като свърши срока на изпитване. Пак си заминавате по всяко време по взаимно съгласие. Е, с един месец предизвестие -нищо работа.
Няма уволнение.

Е ако не разпишеш по взаимно съгласие как ще си заминеш?

Общи условия

Активация на акаунт