Да, нека е балканска черта това да се дават от родителите на детето имоти. Аз не мога да разбера какво е толкова лошото и как някои си позволиха да използват обиди по адрес на хора, живеещи в имоти, дадени им от родители.
Нали сте наясно, че повечето хора, не могат да си позволят закупуване на жилище от раз. И че заплатите им не винаги предполагат връщането на ипотечен кредит, в продължение на 20 години. Защо тези хора да са боклуци, едва ли не?

Да, проблема идва от даващите и от намеренията им.
Аз имам мой апартамент, мм има свой, а двамата имаме общ. Разбрали сме се, че един ден-другите два апартамента ще са за нашите деца. Живот и здраве, искрено се надявам и двамата да имат финансовата възможност да си закупят собствени жилища, но не знам, в тази мизерия в България, дали ще могат. За това, предпочитам да ги подсигуря. Имам възможност. Ако нямах, вероятно нямаше да мога да им дам това. Но нямам никакви изисквания към тях. Не държа да ми целуват краката до гроб, от благодарност. Няма да си нося с мен имотите в гроба. И не знам и защо са тези мрънканици, било от страна на свекъри, или тъстове. Предполагам, че това е от възпитанието. Само че, цялото следващо поколение, има различен мироглед.
И не-даденото жилище от свекърите на съпруга, не предполага, че снахата е длъжна да преклонява главица пред тях и да търпи критики, обиди и вмешателство. Но, предполага, че мъжът й трябва да е зад нея. Ако с това рискуват отнемането на жилището си, то тогава нито родителите, нито младите струват нещо. Това е моето мнение, не го налагам. Но, искрено се надявам да спрете масово да гледате в чуждата паничка и да хапете всяка снаха, която се "шири като бей" в дома на свекърва си и между другото, се дразни на отношението на втората.
Ей, това е ключето! Като имаш - даваш на децата си, защото така е човешко и нормално. Защото са ти деца! А очакването, че са ти длъжни, защото си им подарил нещо, което и без това не можеш да си занесеш на оня свят, е липса на възпитание.

Но живи и здрави