С какво ви дразнят свекървите-44

• 46 705
  • 736
  •   1
Отговори
# 315
  • по пътя
В случая мен ме фрапира това, че разумна жена, която вероятно иска свои деца, може да се дразни на дете и то за нещо, което всяко дете би направило или в най-добрият случай да го подминава като мебел. Винаги съм внимателна към хора, които се дразнят от децата, не им е чиста работата на такива.

# 316
Аз обожавам деца. Това не ми пречи обаче да не харесвам невъзпитани деца. И не съм длъжна да се умилявам от всяко дете и да позволявам да ми рови в нещата или да ми влиза в стаята. .

# 317
  • където ми харесва
Аз обожавам деца. Това не ми пречи обаче да не харесвам невъзпитани деца. И не съм длъжна да се умилявам от всяко дете и да позволявам да ми рови в нещата или да ми влиза в стаята. .
Абсолютно. А и не всеки човек обича чужди деца.
Аз обожавам своите, самата аз работя с деца. Но, това не ми пречи да се дразня наистина на нахални деца.
Не, не всяко дете влиза без позволение в чужди стаи, не всяко дете рови в чужди чанти и не всяко дете рови по хладилниците.
То много си зависи от майката и от начина, по който учи детето си да общува с останалите хора.

# 318
  • Бургас
В случая мен ме фрапира това, че разумна жена, която вероятно иска свои деца, може да се дразни на дете и то за нещо, което всяко дете би направило или в най-добрият случай да го подминава като мебел.
Как реши, че всяко дете би го направило. От дете до дете има огромна разлика.
Ако беше на мястото на "каката" и ежедневно детето на етървата (което е свикнало да прави напук) те сварваше по гащи в стаята ти, нямаше да си толкова отворена.

# 319
В случая мен ме фрапира това, че разумна жена, която вероятно иска свои деца, може да се дразни на дете и то за нещо, което всяко дете би направило или в най-добрият случай да го подминава като мебел.
Как реши, че всяко дете би го направило. От дете до дете има огромна разлика.
Ако беше на мястото на "каката" и ежедневно детето на етървата (което е свикнало да прави напук) те сварваше по гащи в стаята ти, нямаше да си толкова отворена.
Напротив. Щеше да го черпи кремче и да се умилява от присъствието му. Защото нейната работа е чиста.  Crazy

# 320
  • по пътя
Детето си е дете, наше, чуждо, дете е . Ние трябва да си лекуваме нервите, ама като гледам какъв е тонът в темата ooooh! Възможно е да се ядосаш на дете, но винаги има начин да му се обясниш и да намериш начин да си сдържаш нервите. Не са ме наричала " отворена" от гимназията, Grinning виждам че освен чужди деца не харесвате и мнения различни от вашето. Simple Smile За мен жена, която се държи така с дете, вероятно самата не е още на детски акъл.

# 321
  • София
Детето си е дете, наше, чуждо, дете е . Ние трябва да си лекуваме нервите, ама като гледам какъв е тонът в темата ooooh! Възможно е да се ядосаш на дете, но винаги има начин да му се обясниш и да намериш начин да си сдържаш нервите. Не са ме наричала " отворена" от гимназията, Grinning виждам че освен чужди деца не харесвате и мнения различни от вашето. Simple Smile За мен жена, която се държи така с дете, вероятно самата не е още на детски акъл.

Мислиш ли  Thinking Доколкото си спомням, едно от основните терзания на Лолитка беше "как-ще-обясня-на-детето-си"  Crazy

ПП И аз се може да се подразня от деца, зависи от ситуацията.

# 322
Нищо не разбрах. Уж те искат на изписването, ама не те искат. Пък да пращаш лук искаш ти, но колетът много тежал...

Пак ли маци на разбра...Искат ме. Познавам си хората и си знаех от преди. Купувах неща ,защото  на мен са купували ,за първоначално ,не даваха тогава преди да се роди дете да се гласи. И за три  комплекта пелени  и кошче бе нагласено от свекървата. При нас е  традиция  първите дрешки по посрещането да са от нея. Така ми е мерак и на мен. Но се увлякох.И се събра доста. Чаршафчетата и  завивки-пелени шихме тук , доста са по размер даден ми от мама.  Всичко купено исках да е   екологично , памук , въобще е  марка БГ. Ако има сгрешено ще го върна. По поръчка е , донесоха ми го  по малко всеки месец. Но е много защото са две дечица. Всичко е  по две ,играчки също. Те  нямат навик да казват напред. Чак последен момент.Не мога да отида с празни ръце ,купеното от мен ще е с тях ,аз съм далеч. Така си въобразявам. Те ще си ги гледат , синът работи от къщи, промениха си нещата да си помагат. Моята помощ  ще е когато са  възпрепятствани от нещо. Това е  ясно  от сега ,няма да се заселвам там.Съществена сума да тежи не мога да дам ,за това  купих нещо  ...питах , разрешиха, пелените са от бархет- фланела от  времето на   таткото ,запазено ,мислех да е за партенки ,но не е станало. Който го видя каза ,че не съм сгрешила. То  е поне 4 ки. Беше топче. И се събира. Ще отида ,видя и обратно. Няма да преча. Докладвах ,питай пак. Simple Smile

# 323
Има време и за теб. Като тръгнат да захранват тогава ще видиш как сами ще те търсят за селски моркови, картофи, лук. Всичко да е чисто от градината. Тогава сами ще те молят и ще се почувстваш оценена, нужна.

Боряна, вслушай се в този съвет.  Peace
Зарежи плетките и купуването на това и онова - сега по магазините има всичко, денонощно, даже от чужбина може да се пазарува с няколко клика на мишката.
Това, с което наистина можеш да си много полезна и наистина да се оцени, е чистата, домашно произведена храна, особено набраната от градината (не че в нета няма и такава, ама струва майка си и баща си, а и колко е чиста, божа работа...). Колкото и да си болна, колкото и да не можеш, две саксии с магданоз да отгледаш, все ще е помощ голяма.
Бебетата растат като гъби, вашите през зимата ще започнат да ги захранват. С какво? С нитратните продукти от магазина?
Почети из форума, много млади майки споделят опит как се правят замразени заготовки за пюренца. Цяло лято каква ти е работата - сади, бери, пълни фризера. Ако нямаш в двора - поискай от съседи. Децата ти ще са ти много благодарни.

# 324
Напълно подкрепям Как Сийка.
Няма по-вскусно и полезно от градината на баба (било свеки или тъща).
Един кухненски робот и фризер - и воала, еко-био супер пюрета.

# 325
  • София
₪₪₪ Afrodita ₪₪₪ , не съм била там и не знам какво е ставало. Казах, че чуваме само едната гледна точка, а истината винаги е по средата. Ако аз бързам да се изнеса в новото жилище, нищо че още не е довършено, ще започна един месец по-рано да си събирам багажа. Ако се е преместила, но не е бързала да си изнесе багажа и са минали дни, седмици, а другият син например иска да се премести в тази стая или просто да я ползват за гости, защо да не й събере багажа? Така е написано, като че ли Лолитка е била на кафе и като се е върнала, изненада, някой й събрал багажа. - може и за 1 ден да се събере, примерно докато Л е била на работа. Как ли пък не. Седем години е била златна свекървата, живели са прекрасно по думите на Лолитка и изведнъж свекървата става зъл демон. -чак златна, разбирали са се в името на общото благо и съжителство, поне аз така разбрахХич не го вярвам това.
А за сурвакането, повредата е в телевизора на новата снаха, не на свекървата. - и на двете е, мълчанието е знак, че се съгласява и одобрява поведението на 'каката', можела е да си отвори устата.Какво трябва да направи свекървата? Да й зашие два шамара? Да й спретне лют скандал? Чак пък на седемгодишното дете му направило впечатление, че "баба си замълча". Да му направи впечатление, че го е отминала - да, но че баба му си замълчала...  Stop -явно му е нетипично човек, когото познава отскоро, да се държи зле с него в присъствието на близък и този близък да не реагира, все едно одобрява поведението на 'каката'. Колко ли го натоварват и него с плюенето по снахата, чичо му и останалите роднини. -това може само да гадаем, няма как да знаем.
Честно казано, не разбирам болката на Лолитка. От две години се е изнесла от това жилище, контакт с новата снаха - нулев, но още я вълнува тя как живее, какво и на кого казва и пр. Спряла да пуска детето, защото бабата не направила скандал на новата снаха, че отминала детето. -по думите на лолитка не го пуска заради събрания багаж на детето. Разбирам снахата да го е набила, обидила, да му е крещяла и бабата да мълчи, да забрани. Но не, тя иска мъст и възмездие. И след сто години пак ще иска вероятно.-домколкото рабрах иска нормални роднински отношения, за това и е поддържила контакт след изнаснято си, а сега иска обяснения защо не са и казали за бебето, явно потелефона не са се даржали толкова дистанцирано и не е очаквала, че е толкова изритана от живота им, до колкото разбрах Лолитка е обидена, че другата снаха я игнорира, обижда детето и С я подкрепа напълно.

Не разбирам как одобрявате поведението на "каката" - идва в дома и си загражда част от апартаметна /стаята/, част от хладилника, прибира чуждия рутер за нея си, отсвирва ги като се прибира в стаята да си яде, единствено за чашата съм съгласна, че искала да си е нейна, ама на дали е от гнусливост, иначе другата посуда как я дели. Тя на квартира ли е там или е отишла да живее, като част от домакинството? Интересно ми с готвенето как се случват нещата - тя в отделни тави отделни манджи ли си готви /да приемем, че не е веган или нещо подобно, т.к. Лолита не е споменала да има специален режим на хранене/.

# 326
това е планирано. Имам един чувал бурканчета ,които ще напълня лятото с каквото кажат ,мога все още ,наистина бавно и  почивам често,но се справям с един декар двор с зеленчуци. Просто поисках мнение  излишно и неприемливо ли  е това ,което направих. Купува се с клик и  плетено ,но е друго с любов от ръцете ми ,плета добре. Сега са тънките плетени пелени , вече минах на по големи дрешки ,за 1-2 годишни,които  са за зимата ,и ще ги подаря тогава. Това се пуловери ,   да има за игра , шапки ,шалове ,ръкавички...и каквото одобри мама. Не мисля да и е ненужно. И всеки има изисквания ,разбирания,аз знаех че ще иска снимки и изписването да е с близки. Не аз искам нещата ,питам и правя. Но от вас знам ,че трябва да си ходя бързо ,че е трудно на  майката и не би искала натрапване. Не съм  искала по никакъв начин да ме канят ,просто ми казаха на изписването донеси...което значи  ела все пак... без це;ремонно синът -донеси мед и ...дрешките описах ,одобриха,може пак да науча нещо ,за това питам ..има разлика във поколенията...забравя се  ,променя се... наистина има полезно от друг поглед...но ползите занапред ,сега  чакам потвърждение  да пътувам ,час , и ...като се върна ще споделя дали съм се справила... пък вие  идеи за напред освен пюрета , неща за хранене ,готвене  до следващата реколта ,вероятно   около новата година ще започнат  кисели , разни манджи дето не им знам името.Сокчета особено ,кайсиеви ,праскови ,от круши не знам ,те ще кажат. Фризер също имамм ,но те не...

# 327
Възможно е да се ядосаш на дете, но винаги има начин да му се обясниш и да намериш начин да си сдържаш нервите.
Разбира се, че е възможно, но когато става въпрос за инцидент, а не за ежедневие. Представи си инцидент, който те е ядосал, но ти си си сдържала нервите и си реагирала спокойно. А сега си представи, че този инцидент се повтаря всеки ден, по няколко пъти на ден. Още ли си сдържаш нервите?

# 328
"Каката" не си е заградила апартамента, а иска да има лично пространство поне в една от стаите. Честно казано, шапка й свалям, как се е съгласила да живее в подобно домакинство от 100 човека.
Ако Лолитка и мъжът й са плащали за интернета, нямаше със сигурност да ги оставят да вземат рутера, а те да плащат.
Дали багажът е събран, докато е била на работа или понеже се е изнесла, а не е идвала да си го вземе, можем само да гадаем. Докато не чуем и другата страна не можем да вярваме само на Лолитка. Бил й събран багажа, а тя и един чорап не могла да си вземе. Да разбирам ли, че С не й е сложила чорапите при другите вещи?
Лолитка не е общувала почти година със снахата и не е в позиция да й държи сметка защо не й е казала, че е бременна.
Какво ще се промени ако С направи проблем на снахата защо е отминала детето? Освен, че ще си развали отношенията с нея и сина си, с какво ще помогне на детето? Не одобрявам, че снахата си го изкарва на детето, но решението си е нейно. Ако иска ще му проговори, ако иска - не.
Лолитка искала "нормални роднински отношения", но в първият си пост пише "всички се карахме заради нея, а тя ...". От това разбирам, че тя се е карала със свекърите, а "каката" се е оказала по-умна и не се е включвала в "милите, роднински" скандали. С това, че си стои в стаята и там яде, не е пречила на никого. Това вече е нейна стая и дали детето ще влиза там или не, решава тя.

# 329
  • по пътя
Ами не знам, аз по принцип съм с волско търпение и може би затова така разсъждавам, гледам от собствената си камбанария. Ядосвам се ако примерно детето се държи агресивно, удря друго дете, но и тогава ще си помисля, че вероятно с него се държат така и то вижда и повтаря. Мека Мария съм с децата, ако бях в такава ситуация, по-скоро бих взела нещата с чувство за хумор и щях да се опитам да разбера защо това дете е решило да се заяжда с мен.Децата винаги усещат, когато не ги харесваш и си отмъщават, по детски разбира се. Целта им е да те ядосат и ако се поддадеш, играта продължава. Ама нали затова сме по-възрастни, има си хитринки да направиш детето съюзник и да спреш тая игра на нерви. Малко офтопик, но си мисля, че като студенти е добре човек да поживее на общежитие, в една стая с две други момичета, всяка със своя си акъл.Като си минал през тая школа, никакво дете не може да те подразни Laughing
Колкото до казуса на горката Лолитка Grinning има ревност между двете снахи, то се вижда от километри. Не съм съгласна, че каката не пречи на никого като си стои в стаята и там яде.Може би защото имам патриархално възпитание и знам, че семейството се събира на вечеря и когато си в чужда къща, живееш по правилата на къщата, не ги караш те да живеят по твоите. Иначе цялата работа идва от женска завист от едната към другата и в случая май горко на свекървата, дето е между чука и наковалнята и гледа синовете й да са добре, ама все не се получава.Мисля, че казусът на лолитка не е много по темата, тук става дума за проблем с каката, а не със свекървата. Grinning

Последна редакция: нд, 10 май 2015, 21:10 от Lunno momi4e

Общи условия

Активация на акаунт