БЪРЗИ КУЛИНАРНИ въпроси и отговори

  • 45 441
  • 735
  •   1
Отговори
# 570
  • Варна
  • Мнения: 1 452
И аз искам да направя с вишни, които после да ползвам за сладкиши и торти  Heart Eyes По същият начин ли се прави? Дайте идея, моля Simple Smile
Хайде и аз да се включа. Simple Smile
Аз слагам 1 кг вишни, 1 кг захар и 1 л ром.Слагам ром, защото не обичам ракия.
Държа на тъмно в килера и ползвам плода за сладкиши, а алкохола добавям в сиропи, крем и сладолед.
А може да се ползва тубичка от минерална вода с по-широко гърло и подходящ обем.
Мъжкото население у дома се комка тайно в тъмното и така съдържанието неусетно намалява. Embarassed
Това е остатъчна мързелива версия на споменатото боле.

# 571
  • София-Младост
  • Мнения: 24 079
А има ли значение бял или червен ром?

# 572
  • София
  • Мнения: 10 825
Махят ли се костилките на вишните?
И ако се махат кога се мери 1 кг - преди или след махането на костилките?

# 573
  • Варна
  • Мнения: 1 452
Ползвам червен ром. Меря 1 кг с костилките и после ги чистя.
Костилките ги махам, защото съм чувала, че след престой отделят отровни вещества, дали е вярно, не знам. Та, вадя костилките, потапям ги в чаша с ром за една нощ, после прецеждам и рома добавям в буркана, а костилките хвърлям. Това го правя, за да има и малко костилков аромат в напитката. Но може и да се пропусне.

# 574
  • Мнения: 1 276
Благодаря на всички, които се включиха за вишновката...да, може би точно вишновка е това, което трябва да направя  Heart Eyes Само с ром ли се прави или може да се ползва и водка да речем?

# 575
  • София-Младост
  • Мнения: 24 079
Благодаря на всички, които се включиха за вишновката...да, може би точно вишновка е това, което трябва да направя  Heart Eyes Само с ром ли се прави или може да се ползва и водка да речем?

Аз рецептите, които четох повечето са с водка. Обяснявам си го с това, че водката няма аромат.

# 576
  • Мнения: 1 276
Благодаря!   bouquet
И още един въпрос Simple Smile  колко време е необходимо да се бланшира зелен фасул?

# 577
  • София-Младост
  • Мнения: 24 079
Благодаря!   bouquet
И още един въпрос Simple Smile  колко време е необходимо да се бланшира зелен фасул?
3 минути, предполагам след това ще го замразяваш.

# 578
  • Мнения: 1 276
Благодаря!   bouquet
И още един въпрос Simple Smile  колко време е необходимо да се бланшира зелен фасул?
3 минути, предполагам след това ще го замразяваш.
Ще замразявам, да, благодаря много   bouquet

# 579
  • Мнения: 9 464
Ползвам червен ром. Меря 1 кг с костилките и после ги чистя.
Костилките ги махам, защото съм чувала, че след престой отделят отровни вещества, дали е вярно, не знам. Та, вадя костилките, потапям ги в чаша с ром за една нощ, после прецеждам и рома добавям в буркана, а костилките хвърлям. Това го правя, за да има и малко костилков аромат в напитката. Но може и да се пропусне.

костилковите плодове са със срок на годност до година, заради самите костилки. Тъй като тук има алкохол, едва ли остава някакъв токсин, който да излиза,  Слагам с костилките,  за да остават цели, но аз гледам да извадя първото  вишните и череши - другото не ме притеснява и да презимува, докато го ползвам.
Водката се слага точно, защото няма никакъв аромат  Peace

# 580
  • София
  • Мнения: 3 735
Здравейте,

имам почти цяла голяма погача, сладка е, малко прилича на козунак. Абсурд да я изядем, а беше за ритуал и не ми се иска да я хвърлям. Някаква идея как да я оползотворя? Може ли да направя нещо като сухари, ама пък после за какво да ги ползвам се чудя?

# 581
  • Мнения: 7 779
попара

# 582
  • под тепетата
  • Мнения: 11 182
Има един сладкиш с козунак и крем карамел. Предполагам му знаеш технологията. Трябва да нарежеш погачата на филии и да я оставиш малко да засъхне и стане като стар хляб. карамелизираш 1ч.ч. захар на дъното на тава. Подреждаш отгоре филиите и заливаш със смес за крем карамел - 1л мляко,6 яйца, 1ч.ч. захар и ванилия. Печеш на водна баня като крем карамел.
 Или както сама каза - да направиш сухари на филийки, да ги напръскаш с разтопен шоколад и ядки и да си ги хапнете с кафе или мляко.
 Вариант три- пак засъхнали филии, напръскани със сироп и редувани с крем като торта. Можеш да потърсиш и в идеите какво да направим от стар козунак.
  http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=94679.0;topicrefid=20

# 583
  • Мнения: 148
Или пържени филийки!

# 584
  • weiter, weiter, ... weiterstadt
  • Мнения: 18 076


костилковите плодове са със срок на годност до година, заради самите костилки. Тъй като тук има алкохол, едва ли остава някакъв токсин, който да излиза

мисля, че остава.
чувала съм за случай, при който на една сватба се бяха изпонатръшкали доста гости от една отлежала, домашна вишновка.
баба винаги махаше костилките за вишновка.

Общи условия

Активация на акаунт