БЪРЗИ КУЛИНАРНИ въпроси и отговори

• 46 014
  • 735
  •   1
Отговори
# 555
labrex, много благодаря!  bouquet  Мисля, че втората рецепта е точно каквото ми трябва и ще я пробвам Hug

# 556
Здравейте, търсих из кулинарната книга тук, а после и в световната секция, но не можах да открия рецепта за американските дебели палачинки. Има ли изпробвана тук, по възможност със сода а не с бакпулвер или да си търся из нета? Ако има, моля за линк!

Есен1, бакпулверът нали е сода+лимонтозу, не пречи да използваш и само сода, щом не искаш бакпулвер. Виж рецептата на Pety, т.е. Захарно петле е в тоя форум.

Аз правя по рецепта от руски форум със сода, ето как изглеждат моите, рецептата е по-нагоре в първия пост на страницата. Peace Peace

# 557
Здравейте! Имам един въпрос за домашно приготвените ликьори.За пръв път правя и не знам на слънце или на сянка трябва да престои.В нета има различни мнения.Благодаря предварително.

# 558
  • София-Младост
Здравейте! Имам един въпрос за домашно приготвените ликьори.За пръв път правя и не знам на слънце или на сянка трябва да престои.В нета има различни мнения.Благодаря предварително.
Снощи заредих един буркан и го сложих на тъмно в един шкаф.

# 559
Fresh_, вече две години подред правя ликьор от нар и го оставям на слънце за 40 дни.

# 560
  • София-Младост
Много и помогнахме Simple Smile)))
Явно трябва сама да реши:)

# 561
Аз от вишни правих държа го на тъмно и захарта вече се е разтопила,но не знам дали бъркам.Трябва ли да ферментира или така си остава без реакция.Мислех си да го преместя на слънце но не знам дали не е късно вече,преди седмица съм го направила

# 562
  • Sofia
Fresh_, вече две години подред правя ликьор от нар и го оставям на слънце за 40 дни.
как се прави,може ли рецептата Wink

# 563
Ликьор от нар:

1 кг. нарове (аз слагам зърната на 4 големи нара)
750 гр. захар (обичам сладко и слагам около 1 кг)
1л. алкохол (ползвам ракия)
2-3 пръчки канела
2-3 бр. карамфил (аз не слагам)

Всичко се слага в стъклен буркан или голяма бутилка и се оставя на слънце за 40 дни. Разклащаме ликьора ежедневно или на 2 дни. Когато е готов го прецеждаме и разпределяме в бутилки.

# 564
Айде и аз с моя начин Simple Smile, всяко лято си правя т.нар. боле или тути-фрути - бутилка ром в 3 литров буркан, захар и плодове добавям до есента, според времето им на узряване. Бурканът стои на шкафа в кухнята, тикнала съм го в един ъгъл, да не ми пречи и да ми е под ръка. Засега само череши и вишнап има в него, ще добавям и други. Като го напълня, слагам в килера на лавица и там стои докато го разсипя в буркани за по удобна употреба.
Може би не е толкова от значение къде ще стои ликьорът, освен, ако не е някаква специална рецепта със съответното изискване. Не че много помогнах, де....... Peace

# 565
  • София-Младост
И моят е като на labrex, снощи заредих ягоди и малини, довечера малко вишни...и го бутнах в шкафа.
Аз да попитам, че ММ като видя как налях бутилка ракия сърцето го заболя...мога ли да долея ракия по някое време, когато не е в кухнята  Mr. Green
И после когато стане ликьора стерилизирате ли го?

# 566
Моят е с много захар и не стерилизирам. Разсипвам го наесен по буркани от 700 или 800мл, стоят в килера, ползвам най-често за сладолед, но и така с плодовете сервиран, в чашка, има доста фенове, най-вече фенки. Т.е. не правя ликьор, ами .....боле, майка така го нарича, така и остана, въпреки че нищо общо няма с болето, стои си с плодовете в течността, докато свърши. Преди седмица някъде отиде последният буркан от миналата година. Сега се облизваме покрай новия, ама има да почакаме. Simple Smile
С ракия правих една година, ММ ми отпусна цяло кило Grinning, но не ни хареса, остър беше някак, с ром ни допада най-много, по-меко и ароматът се усеща. Peace

# 567
Аз също не стерилизирам. Допадна ми и идеята на labrex, но в буркани няма да ми е удобно да го съхранявам  Thinking

# 568
И аз искам да направя с вишни, които после да ползвам за сладкиши и торти  Heart Eyes По същият начин ли се прави? Дайте идея, моля Simple Smile

# 569
  • София-Младост
Чела съм варианти с водка, защото най-не мирише предполагам...дано не опропастя ракията само  Joy
huliganka на теб ти трябва вероятно рецепта за вишновка. Но тя е на същият принцип мисля, вишни+захар равни количества и заливаш с алкохол.
http://lussisworldofartcraft.blogspot.com/2013/06/sour-cherry-liqueur.html

Общи условия

Активация на акаунт