БЪРЗИ КУЛИНАРНИ въпроси и отговори

• 45 307
  • 735
  •   1
Отговори
# 630
  • София
Уф ooooh!, дайте тогава някаква рецепта с изброените продукти, защото отказвам да ходя за трети път на пазар Sad.
Налични са ми 250 гр маскарпоне, 250 гр. заквасена сметана и толкова течна. Имам бишкоти и малини. Имам и бейлис, който ще изпия ако не мога да включа в нещото. Имам захар, яйца и мляко.

А, имам и филаделфия и желатин.
Даун, третата, която съм ти написала не ти ли харесва? За тирамисутуо без яйца. Можеш да добавиш и филаделфията към маскарпонето за да увеличиш грамажа

# 631
  • гр. София
Down Under, Onna-bugeisha ти е дала добър съвет - смесваш всичко, прибавяш захар и слагаш върху бишкотите. Може и бейлис да прибавиш в крема, не мисля, че ще има проблем. Бишкотите може да не ги сиропираш с кафе, а с прясно мляко. Аз така правя, защото половинката не обича кафе. После слагаш малини отгоре. Това е една от най-лесните рецепти с посочените продукти.

# 632
Момичета и момчета, отивам да се боря. Ако докарам нещо, обещавам да снимам.
Стискайте палци. Аз обичам да готвя, но не ям сладки неща и никак не ми идва да ги правя, пък детето обича, та заради него ще се жертвам Simple Smile.

# 633
Уф ooooh!, дайте тогава някаква рецепта с изброените продукти, защото отказвам да ходя за трети път на пазар Sad.
Налични са ми 250 гр маскарпоне, 250 гр. заквасена сметана и толкова течна. Имам бишкоти и малини. Имам и бейлис, който ще изпия ако не мога да включа в нещото. Имам захар, яйца и мляко.

А, имам и филаделфия и желатин.
Аз правя нещо като тирамису с малини. Напоявам бишкоти с кафе,в твоя случай с Бейлис. Върху тях слагам малини.После смесвам заквасена сметана с пудра захар, добавям кисело мляко или  маскарпоне, зависи какво имам, може и течната сметана да сложиш, ще стане още по-добре. Пак малини и след 3-4 часа в хладилника е готово за консумиране.

# 634
  • гр. София
Забравих да добавя, че ако слагаш бейлис в крема, не трябва да е много, за да не стане много течен Blush Та наистина най-добре е бишкотите да се напоят с него.

# 635
  • Sofia
пък детето обича, та заради него ще се жертвам Simple Smile.
колко е голямо детето,за да  слагаш алкохол в сладкиша Wink ти си го пийни най добре....аз слагам амарето и един път бях превишила дозата,децата ги упоих леко  Laughing

# 636
Моля за помощ....Имам един пакет турски кори за баница....Не съм ги отваряла, но сякаш не са тънки и финни, вакумирани са в пакета и са сгънати в триъгълник??!! Някаква идея или някой с опит с такива?

# 637
  • Sofia
Ввсякаква баница става с тях ...Ако не са тънки направи къпана баница,реди само сирене или извара м/у корите и малко мазнина,режеш на парчета и заливаш с яйца/5-6/ разбити във вода/500мл./ или прясно мляко,заливаш,малко масло отгоре и печеш...Ако са фини пак стават за баница,но може и баклава да направиш или друг фин сиропиран сладкиш Peace

# 638
Привет на всички  bouquet
Един такъв въпрос от мен - снощи ММ, докато е прехвърлял програмите на телевизора е попаднал на "Черешката на тортата" и по-конкретно на някакъв пай с череши, който изглеждал "супер". Проблемът е, че за въпросния пай разбрах само, че има: бисквити, извара, яйца, захар, череши и "май още нещо" newsm78 Доколкото разбрах, отдолу са бисквити, които се заливат със смес от всичко останало и се пече на фурна. Та, "искаме" такъв сладкиш. Само, че от n-броя черешови пайове прегледани в нета, не успях да намеря "рецептата".
Ако някой се сеща за какво става дума - ще бъда много, много благодарна  bouquet
П.П. ММ - още повече Laughing

# 639
попитай чичкото за чийзкейк с бисквити и череши.  да не го правя аз и да го публикувам ,за да не се пълни форума с постове.

предполагам ,че видяното по ТВ е правено по рецепта на домакина. съвсем нормално е да не я намериш из нета.

# 640
Ди, ето я вчерашната серия :
http://play.novatv.bg/programi/chereshkatanatortata

# 641
попитай чичкото за чийзкейк с бисквити и череши.  да не го правя аз и да го публикувам ,за да не се пълни форума с постове.

предполагам ,че видяното по ТВ е правено по рецепта на домакина. съвсем нормално е да не я намериш из нета.

Благодаря ти, bongo Grinning
Не, че не търсих и чийзкейкове с череши, но в първите няколко страници не намерих, каквото ми трябва и се отказах. Сега, обаче се заинатих и намерих тази рецепта, за която се оказа, че: "Това е" Wink

polly, много благодаря Hug
Сега погледнах, наистина е това, което намерих.

# 642
смени си софтуера  Laughing
при мен на първа страница излезнаха няколко такива сладкиша  Joy

# 643
смени си софтуера  Laughing
при мен на първа страница излезнаха няколко такива сладкиша  Joy

При мен  - цялата първа и много още страници бяха само с черешови чийзкейкове, но бяха от съвсем друг тип (други продукти и други технологии), но оценявам желанието да бъдеш полезен.

# 644
говорех за чийзкейк с череши,бисквити, извара ... както го искаше. това доста стеснява кръга.
както и да е.  остава да почерпиш  Laughing

Общи условия

Активация на акаунт