БЪРЗИ КУЛИНАРНИ въпроси и отговори

  • 45 327
  • 735
  •   1
Отговори
# 690
  • Sofia
  • Мнения: 29 110
Вкусен ли е артишока и как лесно мога да го приготвя?

# 691
  • Ямбол
  • Мнения: 1 610
Doli да,но пак е въпрос на вкус, варен ,после се смуче листо по листо, може сол ,лимон да сложиш

# 692
  • София
  • Мнения: 12 220
Здравейте , имам страшно много начупени шоколадови блатове за торта. Направих веднъж скалички , но не ни допадат много. Дайте идея , че не ми се изхвърлят.

Чийз кейк. Peace

може ли рецепта моля....никога не съм правила.
Пробвай това, има си и видео, но спазвай много точно  пропорциите и времето на печене, там внимавай много. Лесен и вкусен е.
http://www.bonapeti.bg/recepti/Tamen-shokoladov-chiyzkeyk/

Мисля да направя сладко от малини с желираща захар 1:1, правих с череши и малко ми идват плодовете. Ако сложа 1,5 кг. плодове ще си прецакам ли сладкото?
Действай, няма нищо да прецакаш.

# 693
  • Sofia
  • Мнения: 29 110
Doli да,но пак е въпрос на вкус, варен ,после се смуче листо по листо, може сол ,лимон да сложиш
Както е цял ли се вари,не се ли чистят листата?
Гледала съм в кулинарни предавания като започнат да ги махат листата,режат от стъблото и накрая остава едно малко парче от вътрешността,може би тя е най-вкусна и крехка....
Друг път рецептата е била от цял артишок,варят го в доматен сок...Все още това е непознат за нас зеленчук,а и цената му е висока,но няколко пъти го виждах на по-нормална цена,по 1,50-2лв./бр.,а и знам,че е полезен за черен дроб и жлъчка,също и за вталяване Wink

# 694
  • Ямбол
  • Мнения: 1 610
Doli да,вариш цял,като царевицата,щом лесно се откъсва листо,значи е готов,после и сърцевината се хапва, може и пълнен,но при повече бройки,а и е играчка и така се губи от продукта и вкуса не се усеща толкова.

# 695
  • Sofia
  • Мнения: 29 110
мерси,ще купя скоро,че ми е любопитно как е на вкус...и аспержи не съм пробвала Rolling Eyes как да ги приготвя вкусно и тях Thinking

# 696
  • София/Испания
  • Мнения: 1 572
Доли,виж товаhttp://www.mycookingbookblog.com/%D0%BA%D0%B0%D0%BA-%D1%81%D0%B5-%D0%BF%D0%BE%D1%87%D0%B8%D1%81%D1%82%D0%B2%D0%B0-%D0%B0%D1%80%D1%82%D0%B8%D1%88%D0%BE%D0%BA/
www.mycookingbookblog.com/как-се-почиства-артишок/

Последна редакция: вт, 23 юни 2015, 09:00 от janetaes

# 697
  • Мнения: 1 316
Вкусен ли е артишока и как лесно мога да го приготвя?
Погледни в темата "Гръцка кухня", има доста рецепти с αγκινάρες (артишок). По принцип може да се яде и пресен като листата се махат едно по едно, долното кочанче се реже, накрая се натърква сърцевината с лимон, за да не потъмнява и се хапва така. В Гърция го продават в пакети изчистен и замразен. Аз го приготвям с грах, моркови и копър, но има и други рецепти.

# 698
  • Sofia
  • Мнения: 29 110
мерси   bouquet

# 699
  • София
  • Мнения: 461
Снощи в "Черешката на тортата" направиха орехова торта. Жената, която я приготви само спомена продуктите, без да са снимали видео точно как се приготвя. Нещо ми убягва като че ли в рецептата за блат. Споменаха следните продукти за блат: 8 белтъка се разбиват на сняг. Към тях се прибавят 1 чаша смлени орехи и една ванилия. разделя се на 4 равни части.
Липсва ми захар. Приличат на блатове за торта "Гараш", но без захар.
А крема за тортата съдържа само жълтъци, захар и масло.

Ако сте гледали предаването или пък имате такава рецепта, моля да споделите.

# 700
  • Мнения: 3 020
Марчева, смятам да направя рецептата за лесния чийзкейк, който пусна последно. Обаче пише извара, а аз имам заквасена... Според теб дали ще е проблем да ги сменя?
П.П. Всъщност сега видях, че е предишния от блога, не на БонАпети.

# 701
  • Sofia
  • Мнения: 29 110
Искам да направя шишчета с пилешки сърца,....трябва ли да са сварени предварително сърцата?

# 702
  • Мнения: 2 152
Искам да направя шишчета с пилешки сърца,....трябва ли да са сварени предварително сърцата?

възможно е без да са варени, но ги мариновай добре преди това...
понякога само ги попарвам

# 703
  • Sofia
  • Мнения: 29 110
мерси

# 704
  • Мнения: 636
Doli, аз редовно правя шишчета на скарата от пилешки сърца. Не ги варя, даже не ги мариновам, само ги цепвам на две и ги овкусявам с подправки (аз ползвам една готова подправка за скара). Изпичат се доста бързо и не са сухи. Това ни е любима, бърза вечеря.

Общи условия

Активация на акаунт