БЪРЗИ КУЛИНАРНИ въпроси и отговори

• 45 911
  • 735
  •   1
Отговори
# 15
Италианският магазин се намира точно до ХЕИ на Опълченска - на улица Враня. От ХЕИ наляво по уличката. Но нямало тиквени ньоки, само картофени. Но това е инфо отпреди време, защото моята роднина вече не работи там.
Най-добре е да се провери на място.  Peace

# 16
Е,Бомго - това за солта е най-, труд ия урок #Crazy

# 17
Е,Бомго - това за солта е най-, труд ия урок #Crazy
ша ми купуваш риза  hahaha

# 18
  • Пазарджик/Лондон
Сьомга съм приготвяла само на пара - много ни харесва така, но ще пробвам и вашите варианти Hug.
Записвам се , да не изпусна някоя хитринка Flutter.

# 19
  • София
Бях извън София на гости и ни почерпиха с козуначени кифлички - пиленца. Жената показа, как прави фитилче от тестото и го връзва, подпъхва единия край под другия. Доста тъпичко го обясних, някой ако се сеща за какво става въпрос да даде рецептичка?

Заповядай: Козуначени пиленца
ДА! Благодаря

# 20

Маме  Hug
Има ли точни пропорции на сол за печене на месо ? От вчера се ровя навсякъде пише посоляваме , ами при мен обикновено е малко винаги, ако реша да добавя става солено, а за агнешкото не искам да става грешка .Имам 3 кг бут.

заложи на 15г на кг месо. Но го посоли/обтрий месото предварително, затвори в плик и остави така 4 ч. да отлежава в хладилника, за да може да поеме.

# 21

Маме  Hug
Има ли точни пропорции на сол за печене на месо ? От вчера се ровя навсякъде пише посоляваме , ами при мен обикновено е малко винаги, ако реша да добавя става солено, а за агнешкото не искам да става грешка .Имам 3 кг бут.

заложи на 15г на кг месо. Но го посоли/обтрий месото предварително, затвори в плик и остави така 4 ч. да отлежава в хладилника, за да може да поеме.
Благодаря !

# 22
  • под тепетата
Пеп-4о, решила съм да пека ярешки бут с твоята адска смес. Въпросът е обаче кога да добавя картофите за гарнитура ? Един час преди готовността на месото?

Маме, благодаря за темата! Липсваш ми...

# 23
Ще правя лазаня, имам замразени кори. Кажете как действате, размразявате ли ги, или направо вадите от фризера и редите с плънката?

Благодаря!

# 24
  • Sofia
Направо се редят с плънката Peace

# 25
  • София
Аз ги изваждам предварително.След това ги бланширам.На "Мис Каприз" купувам и на опаковката така пише.

# 26
Пеп-4о, решила съм да пека ярешки бут с твоята адска смес. Въпросът е обаче кога да добавя картофите за гарнитура ? Един час преди готовността на месото?

не ги слагай вътре, сложи ги в отделен плик - или за печене, или от хартия си оформи плик/фуния, в които да затвориш картофите. Подправките при месото са прекалено много и  Peace не ми допадат за картофите. 
Ако ти е с вентилатор фурната - сложи на друго ниво и печи с вентилатор, като намалиш градусите заради месото. Ако ли не - изпечи ги преди месото и остави затворени, в края на печенето на месото върни във фурната за малко.

# 27
Направо се редят с плънката Peace

+1. И соса ти да е повечко, не им трябва бланширане

# 28
Може ли рецепта за роло, но в тава на стандартна фурна, не тип "Раховец" . Имам рецепта за малка тава, а не ми се рискува с промяна на пропорциите.

# 29
стандартните са различни сега. Ето моето, http://pep-4o.blogspot.com/2014/04/blog-post_13.html Дозата с 4 яйца е точно за тавата на фурната ми, която е 40/34 см, а на старата фурна 40/44 см беше с 5 яйца. Пропорцията -е на 1 яйце - по лъжица и половина брашно и захар.

Общи условия

Активация на акаунт