БЪРЗИ КУЛИНАРНИ въпроси и отговори

  • 43 146
  • 735
  •   1
Отговори
# 30
  • Sofia
  • Мнения: 26 632
Как да направя саламура за сирене?

# 31
  • Мнения: 1 906
Благодаря за светкавичния отговор  Hug

# 32
  • Мнения: 836
Здравейте   bouquet


Маме  Hug
Има ли точни пропорции на сол за печене на месо ? От вчера се ровя навсякъде пише посоляваме , ами при мен обикновено е малко винаги, ако реша да добавя става солено, а за агнешкото не искам да става грешка .Имам 3 кг бут.

заложи на 15г на кг месо. Но го посоли/обтрий месото предварително, затвори в плик и остави така 4 ч. да отлежава в хладилника, за да може да поеме.

Това си го записвам, че и аз имам проблем със соленето, а ми предстои да готвя агнешкото утре.
Дайте рецепта за агнешки ребра на фурна Praynig С какво да ги подправя и колко време да ги пека. Агнешко никога не съм готвила, а ще имаме гости Simple Smile

# 33
  • Мнения: 3 644
Прясна мая, от тази на кубчета може ли да се замразява?

# 34
  • Sofia
  • Мнения: 26 632
Прясна мая, от тази на кубчета може ли да се замразява?
може

# 35
  • Мнения: 9 146

Меги Л., погледни тук http://pep-4o.blogspot.com/search/label/%D0%AF%D1%81%D1%82%D0%B8 … D1%88%D0%BA%D0%BE врътни надолу и ще видиш печеното агнешко -едно е точно ребра с плешка . Но всъщност цели, твоите котлети ли са?

# 36
  • Мнения: 3 644
Благодаря

# 37
  • Мнения: 836

Меги Л., погледни тук http://pep-4o.blogspot.com/search/label/%D0%AF%D1%81%D1%82%D0%B8 … D1%88%D0%BA%D0%BE врътни надолу и ще видиш печеното агнешко -едно е точно ребра с плешка . Но всъщност цели, твоите котлети ли са?

Нарязаха ми ги, но са си ребра. Мерси   bouquet 

Сега погледнах. Ребрата са с лапад, а аз няма да ги готвя със зеленийки. Но добих някаква представа

Последна редакция: вт, 05 май 2015, 11:48 от Меги Л.

# 38
  • Мнения: 7 848
Как да направя саламура за сирене?

Завирам един л. вода с по една супена лъжица захар и една с. л. сол. След като изстине редя сиренето на парчета и заливам. Тази саламура я правех и сиренето не беше много солено в едни далечни времена, когато в сиренето беше сирене!, от мляко. Сега отдавна не я правя защото в съвременните сирена с палмово масло и всякакви Е-  та, въпросното сирене става на каша.
Когато купя истинско от една мандра - много бързо изчезва...

# 39
  • Sofia
  • Мнения: 26 632
благодаря  bouquet

и това е от мандра ,дано стане добре....

# 40
  • Мнения: 9 146

Сега погледнах. Ребрата са с лапад, а аз няма да ги готвя със зеленийки. Но добих някаква представа

това не е с лапад, а са ребра http://pep-4o.blogspot.com/2013/05/blog-post_28.html
и това не е с лапад , а има ребра http://pep-4o.blogspot.com/2012/11/blog-post_20.html
нито пък тук http://pep-4o.blogspot.com/2009/09/blog-post_22.html има лапад, но има ребра.

# 41
  • Мнения: 211
Направо се редят с плънката Peace

Благодаря, Доли!   bouquet

За всеки случай ще погледна и какво пише на опаковката

# 42
  • Мнения: 836

Сега погледнах. Ребрата са с лапад, а аз няма да ги готвя със зеленийки. Но добих някаква представа

това не е с лапад, а са ребра http://pep-4o.blogspot.com/2013/05/blog-post_28.html
и това не е с лапад , а има ребра http://pep-4o.blogspot.com/2012/11/blog-post_20.html
нито пък тук http://pep-4o.blogspot.com/2009/09/blog-post_22.html има лапад, но има ребра.

Благодаря

# 43
  • Пловдив
  • Мнения: 40 960
Замразявали ли сте чийзкейк?Този,който е без печене... Thinking

# 44
  • Пловдив
  • Мнения: 2 136
Малко по спомен ще я карам, но...
Мисля, че саламурата за сирене беше 10-12% сол, което значи 100 гр. сол в 900 мл. вода се разтварят. Добре е водата да е предварително преварена и охладена. С цел да се запази сиренето твърдо, ако е склонно да се разпада е добре да се добави към саламурата лимонена киселина, за да и се повиши киселинността /тук не помня точната мярка/. Това е начина по-който се приготвя саламура за съхранение на сиренето в мандрата, в която аз работех. Въпросното съхранение се извършва в кутии и тенекии, след като сиренето е предварително осолено, като прясно в сиренарските вани.

Общи условия

Активация на акаунт