БЪРЗИ КУЛИНАРНИ въпроси и отговори

• 45 438
  • 735
  •   1
Отговори
# 345
Имам питане. Доматено пюре, купешко, колко време може изкара в хладилник след като вече е отворено?

# 346
Не съм засичала точно, но мисля, че ми мухлясва след около седмица  Thinking

# 347
Имам питане. Доматено пюре, купешко, колко време може изкара в хладилник след като вече е отворено?
Зависи какви са консервантите.
Наскоро изхвърлих едно престояло две седмици, но на вкус му нямаше нищо. Сякаш преди ден е отворено.

light power, сетих се, че веднъж пуешкото го запържих и задуших като свинския кебап и стана пак много хубаво.

Последна редакция: пт, 29 май 2015, 18:53 от delpel

# 348
обираш мухлясалото отгоре (ако има такова) и пак имаш дом.пюре.  Laughing

# 349
Ще пропусна Laughing

# 350
За съжаление при някои сладка е точно така. Когато преценя, че е почти готово, отделям половината течност (сок) в бурканчета (така имам ягодов сок), а останалото доварявам
[/quot
Да, и аз отделих за ягодов сок, но не посмях да варя още. Но другия път ще приложа тази техника. 

Благодаря много на всички отзовали се  bouquet

# 351

Не знам дали е правилно, но след отваряне, аз поливам с един пръст зехтин.

# 352
Моля ви за съвет и информация - пъстърва на фурна може ли да се комбинира с таратор примерно или да не си правя експерименти. Преди време синът ми като беше малък веднъж яде печен сом - пресен и  2 лъжички кисело мляко като добавка към друга храна и му се появиха мехурчета под очите, които след няколко часа изчезнаха, но аз тогава имах и антихистамин и реагирах веднага.

# 353
Ако детето има проблем, по-добре е без такива експерименти.
Всъщност, не знам дали такава комбинация може да провокира алергична реакция, но бих била предпазлива на твое място.

# 354
ами сама си отговаряш.  ако искаш още мехури  сервирай това за ядене.
при мен това не е проблем. риба + к.мляко  Laughing

# 355
  • София
За да не мухляса го залей с олио/зехтин и дръж в хладилник.
Nimfea, ти е отговорила. Извинявай, сега видях.

# 356
  • София
Моля ви за съвет и информация - пъстърва на фурна може ли да се комбинира с таратор примерно или да не си правя експерименти. Преди време синът ми като беше малък веднъж яде печен сом - пресен и  2 лъжички кисело мляко като добавка към друга храна и му се появиха мехурчета под очите, които след няколко часа изчезнаха, но аз тогава имах и антихистамин и реагирах веднага.
Някои хора правят алерг. реакция от риба + млечни. Не му давай.

# 357
Благодаря Ви, не комбинирахме  bouquet. Аз си мислех, че е въпрос на израстване, все пак вече е на 12, но реално от тогава винаги, когато приготвям риба не сме комбинирали с млечни.

# 358
  • София-Младост
Опитвам се да декорирам една торта с buttermilk icing (не знам как се казва на български, маслен крем предполагам) и да направя трева с него. Крема обаче изглежда не е достатъчно твърд и тревата не стърчи нагоре. Как да го втвърдя?
Добави му още пудра захар.

# 359
Какво мога да направя с останал бульон, освен да добавя в ориз и да прибера във фризера?

Общи условия

Активация на акаунт