Дискова херния - 11

• 147 207
  • 778
  •   1
Отговори
# 285
Имам 2 дх в шиен отдел, на С5 - С6 е парамедианна, на широка основа, на С4 - С5 е по - малка . За операция съм, но няма как да се случи сега, а и ме е страх . Ще чакам детенцето ми да порасне още малко и ако нямам подобрение, ще действам .

Абе най-добре прави каквото може само и само да не се стига до операция.
Неврохирурга какво казва? Стискам палци да те поотпусне. Операцията е доста неприятен вариант.
Във Варна правеха шийните по някакъв различен метод. Ти към какво си се ориентирала?

# 286
Здравейте,бих желал да попитам някой сблъсквал ли се е с подобна диагноза (сакрализация на л5 със значима редукция на диска) ,какво лечение е провел и наложителна ли е операция ?
Всичко започна в началото на 2015г.,около 2 или 3 януари. Първите симптоми бяха остра режеща болка в областта на седалището при сядане и при ставане. В началото не обърнах внимание,като си помислих,че съм настинал и от това е породена тази болка,но уви болката не отминаваше. Отидох при личния,който ми изписа рецепта от хапчета + мазило и процедури(нагревки,ултра звук)в местната поликлиника,като ми постави диагноза "спазъм на мускул" !!!
След десетдневното лечение,което проведох,като че ли имаше леко подобрение и логично преустанових лечението си.
Така в един момент бях свикнал с леката болка,която беше останала,докато един летен ден буквално не ме скова и адът започна отначало този път в пълна сила Sad Пронизващата,остра болка,при сядане и ставане се завърна,както и адски силни болки в областта на кръста. Отидох на доктор,който ме изпрати незабавно на скенер. Резултата от скенера за мое огромно огорчение беше : Изгладена физиологична лордоза,сакрализация на Л5 със значима редукция на диска Л5 - Ес1. Медианна дискова протрузия на ниво Л4 - 5 със стеноза на неврфораментите. Начални спондилартрозни промени . !!! Сами разбирате,че като чух поставената ми диагоза,гледах меко казано като "теле в дувар" . С две думи доктора ме сюрпризира с дископатийка,уж лека ала бала, но уви вече 4-ти месец ми съсипва живота от болки и ходене по мъките. До момента проведох следното лечение : 1 - дипрофос 2 на седмица + Мидокалм (3 по 1 на ден за 10 дни) + 10 инжекции Милгама Н + 10 дни Фламексин - РЕЗУЛТАТ НУЛА !!!
2 - Отново дипрофос + мидокалм + миглама + волтарен регард = РЕЗУЛТАТ НУЛА !!!
3 - Диклофенак Дуо + Милгама Н (този път хапчета) = РЕЗУЛТАТ ЛЕКО ПОДОБРЕНИЕ.
4 - АФЛАМИЛ + Инжекции Алмирал + Милгама Н - в процес на лецение съм с леко подобрение за сега .
Някои сблъсквал ли се е с подобна диагноза,и от какво лечение е най-доволен,моля споделете ?
С най-добри пожелания от мен Simple Smile

# 287
Физиотерапия, упражнения укрепващи мускулния корсет. Механичния проблем (дегенериралия диск) с лекарствата няма да изцериш, ами замасваш проблема.

# 288
ivan820817, и аз имам сакрализация на L5 (според някои е лумбализация), както и да е - различни доктори, различна терминология, остеохондрозни промени, дискът е поизносен, уж не много, както и спина бифида на същото ниво. Отделно от това си имам дискови хернии на горните 2 нива. Тази сакрализация не знам дали някой ще ти предложи да ти я оперира, на мен ортопед-хирург ми е казвал, че най-много да се осакати положението с операция на сакрализацията. Същият лекар ми каза, че при някои хора с този проблем, може изобщо да няма симптоматика. Къде точно ти е болката?
Болка може да идва и от горното ниво, където ти е протрузията. Правиш ли упражнения? Ако не, добре е да правиш и ВНИМАВАШ как ги правиш и при какъв кинезитерапевт ходиш, аз съм се влошавала жестоко след кинезитерапевт (а уж беше 'реномиран' в 'реномирана' болница).

Последна редакция: пт, 14 авг 2015, 21:31 от lenas

# 289
здравеите имам операция на дискова на кръста преди 2-3 години бях добре но от 2 месееца имах лека болка но ходих на физиотерапии ме пратиха но проблема не е болката а една нестабилност чувствам потръпват ми краката някакви крампи ли и аз не знам като въпва и се чувсвам нестабилен и ме удря нервата помагаите а в боллницата доктора ми каза че ми е излезла пак дискова мн малка и не било кои знае какво плс някои компетентен да даде савет

# 290
чудя се да не би нещо грабначния мозак да ми е засегнат на скенера вижда ли се доктора нищо такова не ми каза даже все едно ми каза ''нищо ти няма'' ...

# 291
 lenas Болката при мен е при определени движения (сядане,ставане,навеждане) се получава някакво 'прищипване' и аз не знам как точно да го каза,лекуващият ме,го нарича спазъм, та мисълта ми е,че от там идват всичките ми беди. От този спазъм,който при всяко едно навеждане или сядане буквално ме прищипва и ме изкривява. Следва неприятна болка,при което тялото ми се изкривява в страни S-образно и за да се изправя трябва леко да приклекна и да се "наместя". Някой да има идея от какво се получава този спазъм и евентуално информация за добър кинезотерапевт в Пловдив,благодаря предварително Simple Smile

# 292
моля някои да помага поя  моя бъпрос ако може

# 293
и ако може добъе невро хирург да ми препоръча някои да ми види снимата защото невролозите двама ми казват че нищо кои знае какво притеснително не виждат

# 294
невро хирург в пловдив имам предвид

# 295
  • София
Здравейте,
Искам да попитам, когато отидете при невролог с изследвания рентген и ЯМР, вашите лекари правят ли си труда да отворят диска и да погледнат за какво става дума или четат само заключението на специалиста от образната диагностика? Thinking

# 296
  • На планетата земя
Здравейте,
Искам да попитам, когато отидете при невролог с изследвания рентген и ЯМР, вашите лекари правят ли си труда да отворят диска и да погледнат за какво става дума или четат само заключението на специалиста от образната диагностика? Thinking

Диска го гледат само неврохирурзите,всички останали доктори четат само от разчитането.Най-много да погледнат снимката и толкова.

# 297
  • София
Ясно...
Разминах се с очакванията ми за пореден път...не знаех претупване ли е или практика.

Физиотерапията противопоказна ли е при обострено възпалено състояние, за шиен отдел става дума? Не разбрах защо ми я препоръчват след месец два чак...дотогава тъпчене с лекарства...

Обясниха ми как трябва да свикна да живея така...да редувам лекарства и физиотерапия...
Някак не мога да го приема, ама при 4 хернии, лордоза, кифоза, остеохондроза...и всичкото това на един врат, май ще вляза в кръговрата на медикаментите. "Успокоиха" ме, че макар без клинични показания и изявена картина, ако направя ЯМР на гръбнака надолу положението ще е подобно...

# 298
 някои да помага по моите въпроси моля ви

# 299
  • софия
Елма, моята невроложка погледна изображенията от ЯМР-то. Предполагам, че искаше да види какво се разбира под " голяма десностранна дискова херния" като отвори и видя и се шашна! Каза че наистина е голяма!
Та явно не всички НЕотварят!

Общи условия

Активация на акаунт