Дискова херния - 11

• 147 211
  • 778
  •   1
Отговори
# 300
никои ли не иска да ми помогне по моите въпроси няма ли някои с моите симптоми ...

# 301
чудя се да не би нещо грабначния мозак да ми е засегнат на скенера вижда ли се доктора нищо такова не ми каза даже все едно ми каза ''нищо ти няма'' ...

Това би се видяло. То е един канал, в който тече гр. мозък.
На снимката е бялото вертикално каналче от горе до долу на прешлените.
Симпомите ти нямат общо с гръбначния мозък, а с нервните коренчета.
Може хернията да е малка и да компресира коренче и от това да ти идват оплакванията.
Потърси още едно мнение, ако имаш притеснения.
За изтръпване ще ти изпишат милгама или същото нещо под друго търговско наименование.
Успех!

# 302
много ти благодаря за мнението кофтито е че като вървя и залитам ли такова чъвство ли имам и не мога да вървя много оф не знам нещо от засегнатите коренчета е сиг и като се притеснявам и ме сковава сигурно мен това ми е главното което ме тормози не мога да си излезна да си хода спокоино

# 303
и имам чувство като със седнал че ще се счупя и ще падна

# 304
Здравейте,
Имам няколко дискови хернии,но една е доста голяма и ми създава доста грижи. Немога да живея нормално болки, изстръпване познатото на всички с тази диагноза. Опитах всичко лекарста , хомеопатия, физиотерапия, санаторюми , иглотерапия, мануална,каквото се сетите ,успях да отложа операцията няколко години , но вече ножа опря до кокала. Моля Ви ако някой може да ми препоръча добър неврохирург. И имате ли някакво мнение за Др. Фердинандов от Болницата Св.Иван Рилски.
Благодаря предварително.

Последна редакция: вт, 25 авг 2015, 22:01 от malka_29

# 305
Здравейте,
Имам няколко дискови хернии,но една е доста голяма и ми създава доста грижи. Немога да живея нормално болки, изстръпване познатото на всички с тази диагноза. Опитах всичко лекарста , хомеопатия, физиотерапия, санаторюми , иглотерапия, мануална,каквото се сетите ,успях да отложа операцията няколко години , но вече ножа опря до кокала. Моля Ви ако някой може да ми препоръча добър неврохерург. И имате ли някакво мнение за Др. Фердинандов от Болницата Св.Иван Рилски.
Благодаря предварително.

Аз се оперирах при проф. Ефтимов и Д-р Пранджев във ВМА. Доволна съм. http://www.vma.bg/bg/mbal-sofiya/hirurgichni-kliniki/nevrohirurgiya/

# 306
  • Варна
За съжаление и аз нямам много време до операцията, до няколко месеца трябва да реша къде и при кого . Засегнати са вече и краката ми, рефлексите, чувствителността на дясната страна на гърба ми я няма .
Моля да се включи някой с оперирана цервикална херния и да сподели опит ! Интересува ме възстановяването, колко време след това човек се възвръща към що годе нормален живот . Знам, че е индивидуално за всеки, но много ме е страх, не искам да мисля за вариянт, в който операцията няма да е успешна . Живея в малък ад от година и половина, бях готова да търпя още, но ставам по - зле . На 25 г. съм, искам да живея, да мога да се грижа пълноценно за детенцето си, да му се радвам, след време мечтая за още едно детенце ...
Интересуват ме мнения за проф. Романски от св. " Иван Рилски " , както и за доц. Енчев от Варна .

# 307
За съжаление и аз нямам много време до операцията, до няколко месеца трябва да реша къде и при кого . Засегнати са вече и краката ми, рефлексите, чувствителността на дясната страна на гърба ми я няма .
Моля да се включи някой с оперирана цервикална херния и да сподели опит ! Интересува ме възстановяването, колко време след това човек се възвръща към що годе нормален живот . Знам, че е индивидуално за всеки, но много ме е страх, не искам да мисля за вариянт, в който операцията няма да е успешна . Живея в малък ад от година и половина, бях готова да търпя още, но ставам по - зле . На 25 г. съм, искам да живея, да мога да се грижа пълноценно за детенцето си, да му се радвам, след време мечтая за още едно детенце ...
Интересуват ме мнения за проф. Романски от св. " Иван Рилски " , както и за доц. Енчев от Варна .

Разбирам те напълно аз съм по същия начин и съм много объркана незнам къде да се оперирам, а и ме е страх как ще мине операцията. Иначе на мен ми обясниха, че до 3 месеца трябвада си се възстановил ,  напълно след 6-тия месец, но все пак след операцията трябва да се внимава.

# 308
  • На планетата земя
Arwen89,имам лични впечатления за доцент Явор Енчев от Варна,но аз съм била само на прегледи при него,два пъти ходих, но все ме връща,тъй като моят случай не е за операция.Много човечен,не претупва,отговори ми на абсолютно всички въпроси,които му зададох.Там докато чаках се запознах с една жена оперирана от шийни дх,с кейджове ,чакаше за контролен преглед,каза че е много добре,нищо не се усеща.Но наистина е хубаво да се консултираш поне с двама-трима за такава операция.

# 309
на мен някои може ли да ми каже имам малка дискова ми е излезналжа но не мога да ходя надалеч сковавам се и постоянно залитам все едно не мога да пазя равновесие и чувствам като седна че потъвам все едно изтрувам такъв и аз нз

# 310

Arven_89, недей така бързо да решаваш за операция, особено в шиен отдел. Аз съм с 4 хернии там, от която на ниво 5-6 на много голяма площ. Има голяма разлика дали ще оперираш шиен отдел, или лумбален. Чувствителността няма да я възстановиш  и след операцията. Аз нямам чувствителност в цялата дясна половина на тялото от 2005 година. Не е болка за умиране, че не усещам топло, студено, убождания. Свиква се. 
Преди три месеца ходих на преглед при невроложка от Варна, която имаше пресен случай с оперирана нейна пациентка с херния на шиен отдел, на 27 години е момичето, не е омъжено. След операцията е по-зле, отколкото преди нея. По същото време бях на преглед и при физиотерапевт-д-р Тодоров. Точно преди мен излезе съпругът на жена, която е била оперирана в шиен отдел. Тодоров каза, че след операцията положението е много по-зле, отколкото преди нея.
Изчерпай първо всички други методи - физиотерапия, санаториуми, добавки, упражнения. Няма да те излекуват, но ще задържат и подобрят положението. Пък знае ли човек? Медицината напредва непрекъснато.

# 311
  • Варна
nellli, изобщо не решавам бързо ... От 4 - тири години съм с 2 дх в шиен отдел, голямата е на С5 - С6 - на широка основа с медианна и десностранна парамедианна локализация, и прилежащи остеофити, която оказва компресия върху вентралното очертание на миелона . Изпробвах физиотерапия, акупунктура, леки масажи при кинезитерапевт, инжекции, системи, НСПВС, витамини, добавки, забраниха ми да ходя на санаториуми, щяла съм да се влоша ( на едно мнение са невролози и физиотерапевти ), правя и упражнения . Ами аз съм непълноценен човек в момента, не мога да сготвя дори, всяко леко напрягане на ръцете за мен е ужас, едва си гледам детето, ангажирам хора да ми помагат с разходките . Не искам повече такъв живот . Като съм в остра фаза, не мога да ставам сама от леглото . Кризите са все по - чести . Ще си пробия стомаха от лекарства, просто болката ме убива .

# 312
  • София
Пия диклак от 75мг по 2 на ден, за травма в ръцете - вече 12дни - ако не почувствам промяна има ли смисъл да го продължавам?

# 313

Arven_89, разбирам те чудесно. Аз съм с миелопатия. Стеснен ми е канала от 14 на 6 мм. С болки съм непрекъснато, вече свикнах да съм половин човек. Повлиях се добре макар и за кратко от ултразвука и йонофорезата. Адски трудно е да решиш, след като знаеш какви може да са последиците.

# 314
Резултата от скенера  : Изгладена физиологична лордоза,сакрализация на Л5 със значима редукция на диска Л5 - Ес1. Медианна дискова протрузия на ниво Л4 - 5 със стеноза на неврфораментите. Начални спондилартрозни промени . !!! Като,че ли от последната терапия с АЛМИРАЛ АМПУЛИ съм най-доволен но сега имам чувството,че всичко започва отначало и болката се връща Sad При определени движения (сядане,ставане,навеждане) се получава някакво 'прищипване' и аз не знам как точно да го каза,лекуващият ме,го нарича спазъм, та мисълта ми е,че от там идват всичките ми беди. От този спазъм,който при всяко едно навеждане или сядане буквално ме прищипва и ме изкривява. Следва неприятна болка,при което тялото ми се изкривява в страни S-образно и за да се изправя трябва леко да приклекна и да се "наместя". Най-неприятно е сутрин след ставане от сън,докато се изправя в нормална стойка минава поне половин час,имам чувство ,че нещо ме дърпа в страни и е доста болезнено. Някой имал ли е подобен проблем ? Днес четох в един форум за болест на Бехтерев и се параноясах буквално да не би да имам такова заболяване Sad

Последна редакция: ср, 26 авг 2015, 19:34 от ivan820817

Общи условия

Активация на акаунт