Дискова херния - 11

• 145 569
  • 778
  •   1
Отговори
# 480
  • Варна
Добро утро !
Някой може ли да ми обясни какво е дурален сак ?
Направих ЯМР преди 2 дни уж за последно преди операцията, обаче резултатите се разминават с тези от миналата година . Та ще видим сега, ще има ли операция или не .
Притиснато коренче и дурален сак на С4-С5 и С5-С6 . Обаче от миналата година пише хернии, а сега пише протрузии . Ясно ми е каква е разликата м/у двете понятия, но нещо не ми се връзва .

# 481
а на мен някои ще ми обясни ли преднокорен1еви увреждания L4,5 в ляво и L5 v дясно от ЕМГ-то какво значи на скенера не ми показва нова дискова херния да имам

# 482
  • Варна
Иванчо, означава че са ти увредени коренчетата . Нали си имал ДХ, тя ги е притискала и са се увредили, пораженията остават, нищо че нямаш нова ДХ ... Физиотерапия, балнеолечение, НСПВС, иглотерапия ...

# 483
Иванчо, означава че са ти увредени коренчетата . Нали си имал ДХ, тя ги е притискала и са се увредили, пораженията остават, нищо че нямаш нова ДХ ... Физиотерапия, балнеолечение, НСПВС, иглотерапия ...
И след време дали ще се възстановят коренчетата?

# 484
  • На планетата земя
Добро утро !
Някой може ли да ми обясни какво е дурален сак ?
Направих ЯМР преди 2 дни уж за последно преди операцията, обаче резултатите се разминават с тези от миналата година . Та ще видим сега, ще има ли операция или не .
Притиснато коренче и дурален сак на С4-С5 и С5-С6 . Обаче от миналата година пише хернии, а сега пише протрузии . Ясно ми е каква е разликата м/у двете понятия, но нещо не ми се връзва .

Дурален сак е обвивката на гръбначния мозък.Ти спря ли се на конкретен неврохирург вече?
Хм,как така първо хернии,а после протрузии ,не се връзват нещата.На едно и също място ли са правени двата ямр и един и същ доктор ли ги разчита?

# 485
Грешно. Нервите се възстановяват понякога, но понякога не на 100%. Самия процес е много бавен, то за това се приема Габагама
Дуракален сак една обвивката на гръбначния мозък, която го предпазва. Имаме го на мозъка също като най-горен слой.

# 486
  • Варна
Благодаря за разясненията  bouquet
И двете ЯМР изследвания са правени във Варна, в " Терапията " . Разчитани са от различни лекари, но и двамата ги хвалят като добри образни диагностици . Неврохирурзите в София бяха ясни и категорични, че съм за операция, симптоматиката била изявена . Явно се надявам на чудо ...
Това, което съм написала за коренчетата ми е казано и обяснявано от лекари .

# 487

Неврорегенерация Хайде да почетем заедно, ако имате затруднения по превода, питайте. Ако слушах докторите да не вдигам тежко, още щеше да ме боли кръста. Предупреждавам да не правите като мен, ако нямате обяснение защо.
Как си докарахте тая гадост на врата?

Последна редакция: сб, 10 окт 2015, 10:20 от Moonraker

# 488

Неврорегенерация Хайде да почетем заедно, ако имате затруднения по превода, питайте. Ако слушах докторите да не вдигам тежко, още щеше да ме боли кръста. Предупреждавам да не правите като мен, ако нямате обяснение защо.
Как си докарахте тая гадост на врата?

Тоест си вдигала тежко и от това ти е минало?  Shocked 
На мен също са ми казвали тежко да не вдигам, но вдигам. Няма как. Пазарувам, нося чанти. Минерални води. Гледам да не се товаря, но понякога се налага.
Статията и с гугъл преводач пак не я разбирам.  Embarassed

# 489
Към мъжете се обръщайте в мъжка форма, моля.

# 490
Към мъжете се обръщайте в мъжка форма, моля.

Embarassed Извинявай. Хич не гледам.

# 491
  • На планетата земя
За пазаруване си купих количка-двуколка, много ми е удобна и не вдигам тежко.Минерални води също не нося.

# 492
  • софия
За пазаруване си купих количка-двуколка, много ми е удобна и не вдигам тежко.Минерални води също не нося.
А докато я пълниш не се ли навеждаш много?!
Мен не ме тормози толкова тежкото, колкото навеждането. Когато се налага клякам...
Вчера физиотерапевтите ми показаха ( правихме заедно) упражненията за мен.
Чуствах се фантастично цял ден вчера докато вечерта не паднах яко на земята с все покупки от магазина Sad Резултата: днес едва се раздвижих сутринта, а като паднах така хубаво си усетих точно хернията че не е истина какви звезди видях от болката!

# 493
 Moonraker, много неща съм пробвала. Сума ти хапчета съм изпила и инжекции.40 инжекции Дискус съм си сложила,лазер терапия,физиотерапия около 5 курса поне. Помагат ми донякъде ако лежа и нищо не правя,но няма как.Всяко движение,ходене и т.н. ми причинява болки,често нетърпими. Благодара Ви за съветите! Не знам как да си пратя по имейла изследването от ЯМР-то.

# 494
  • На планетата земя
А докато я пълниш не се ли навеждаш много?!
Мен не ме тормози толкова тежкото, колкото навеждането. Когато се налага клякам...
Вчера физиотерапевтите ми показаха ( правихме заедно) упражненията за мен.
Чуствах се фантастично цял ден вчера докато вечерта не паднах яко на земята с все покупки от магазина Sad Резултата: днес едва се раздвижих сутринта, а като паднах така хубаво си усетих точно хернията че не е истина какви звезди видях от болката!

Приклякам и се навеждам,но не чак до 90 градуса,то и прекаленото щадене не е много хубаво,съвсем се скапва мускулатурата.Съжалявам,че си паднала аз зимата като заледи направо си умирам от страх.
Бубка 7,за да се изпрати ЯМР по и мейл трябва да е нов,не съм сигурна ама май 4 мес.беше давността.Интересувай се как стоят нещата и пробвай.

Общи условия

Активация на акаунт